Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

День змін

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

***

День обіцяв бути довгим.
Дазай неквапом зайшов до кабінету Анго. Анго Сакагучі – його та Одасаку друг. Але так вийшло, що вони, “друзі”, дізнаються про всі новини із запізненням. Коли він увійшов, там уже був Ода.
— Чи не хочеш нічого розповісти? – замість привітання сказав Осаму.
– Ні, – неквапливо відповів Анго.
— Нам тут пташка на хвості принесла, що ти завербував до себе одну дуже вмілу еспершу,— нарешті подав Ода голос.
— А з цієї миті детальніше, — з якоюсь незрозумілою для всіх усмішкою сказав Дазай.
— Я нікого не вербував, — не відриваючись від монітора, сказав Сакагучі.
– Справді? А хіба не ти привів сюди сьогодні Рін? — не вгавав Ода. Тільки за згадки про її ім’я Дазай став серйозним. Він її знав. І її батька. А вона, кілька тижнів тому, була причетна до перестрілки, де навіть примудрилася підстрелити Осаму.
– Чорт… Невже ти її завербував? — уже без краплі весело перепитав молодої мафіозі.
— Ще раз повторюю, ні, я лише привів її до боса.
– До Морі? Чого ж він хоче від неї?
— Ну не знаю, може, щоб вона допомогла мені зламати державні дані, — ненароком сказав Анго, продовжуючи постукувати пальцями по клавіатурі.
— Цікаво,— все, що сказав Дазай, і зник за дверима.
– Не дуже мені подобається його це “цікаво” – озвучив свої думки вголос Ода.
— Ну, побачимо, що з цього вийде, — відповів Анго.

***

У кабінеті Морі Огая було темно, як для кімнати з панорамними вікнами. Це означало, що зустріч конфіденційна.

— Радий бачити тебе тут, — зі штучною усмішкою сказав Огай, — І також радий, що ти не втекла.
— Дякую, що запросили мене, — відповіла йому Рін, — То що ви хотіли, навіщо я вам? – досить грубо, але відчувалися нотки хвилювання, яке вона так сильно намагалася приховати.
– Я знаю, ти дуже талановита, – він так пильно дивився на неї, що їй довелося під натиском відвести погляд. – Ти ще не добре контролюєш свою силу, але чудово зламуєш будь-які сайти, – з якоюсь солодкою ноткою сказав Огай.

Тут Рін трохи почервоніла, бо розуміла, куди він хилить – вона зламала деякі коди мафії.

– Думаю, ти нам точно підходиш. Твоїм наставником напевно стане мій підопічний, Дазай… У нас є така традиція, передавати людині, про яку ти дбаєш одну свою річ. Але він не з тих, хто дотримується правил, тому ось, — Морі дістав велику коробку і поставив на свій стіл.
-Тепер це твоє, – Рін підійшла до його столу і акуратно підняла кришку. Вона дуже здивувалася. Там лежав довгий чорний плащ. Вона приміряла його, він був трохи великим, але сидів добре.

– Дякую, – хоча було страшно, але вона сказала це спокійно.
– Радий що тобі сподобалося. Далі тобі все роз’яснить Дазай, – Рін вклонилася і вийшла.

Вслід за нею зайшов Дазай.
— Ну чому я мушу гратись з нею? Нехай нею займається Анго, — жартома, трохи суворо сказав Дазай.
— Думаю, ви чудово попрацюєте разом, — не відриваючись сказав Огай, — Я йому не довіряю, — він підняв погляд і зіткнувся з таким самим упевненим поглядом Осаму.
-Кхм, добре, але якщо з нею щось станеться – я не винний.
— Ні, вона має бути живою. Вона дуже цінна, щоб ти її впустив, — серйозно сказав Морі.
– Добре, вона моя підопічна? – Вирішив уточнити Осаму.
– Так, ти можеш іти. Знайди її та повідом про все, — не відриваючись від звітів, сказав Огай.
– Добре, – і молодий мафіозі покинув кабінет боса.

 

Вони знайшли один одного досить швидко. Вона сиділа в холі на дивані, і дивилася на метушливих працівників мафії.
– Ось ти де, – він підкрався зі спини, і сказав це прямо їй у вухо.
— Ти… Ви мене налякали, не варто так підкрадатися, — метушливо сказала Рін.
— Якщо ти така полохлива, думаю тобі тут не вижити, — з ноткою глузування сказав Дазай, але зустрівся з натиском серйозних зелених очей.
— Думайте частіше, бо зараз щось не виходить, — це було надто зухвало, якби на її місці був хтось інший, він уже попрощався б з життям. Але щось у ній йому сподобалося. Вона була така сама, як він колись. Така нахабна, але він мав показати їй своє місце. Він різко схопив за кисть її руки і потягнув нагору, щоб вона стала на ноги, а другою рукою схопив за волосся і відкинув її голову назад, так щоб вона дивилася знизу нагору.

— Не забувай з ким говориш, принцеса, — і хоч він зробив їй боляче, але сказав він без злості, але це тривало лише секунду. Вона теж на мить дозволила емоціям вийти назовні і показала, що злякалася. Але швидко одягла маску байдужості.
– Вибачте, – все, що вона сказала. І він її відпустив.
— Завтра, тут, о сьомій, не запізнюйся, принцеса. – сказав він з легкою усмішкою ,Осаму глузував з неї, так. Та пішов.

Ну, це буде дуже весело…

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь