Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Гороскоп і план

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

У Юхьон два захоплення в житті: астрологія та Лі Юбін. 

– Як тебе занесло на факультет журналістики, Юхьон, ну як? – не втямить Гахьон, чим змушує подругу закотити очі.

– Ти всоте питаєш вже. Я казала, що батьки не сприйняли мою ідею піти на курси астрологів одразу після школи і заробляти великі гроші власною справою, – надувши губи, але з впевненістю професора, мовила дівчина, – тож обрала менше зло.

– Якби ти вчила хоч щось із предметів з таким же запалом, як свої астрологічні штучки, то була б відмінницею, отвічаю, – притягнула за плечі дівчат і вмостила голову між ними Шійон, яка до цього йшла позаду та щось друкувала в телефоні. 

– Воно не так цікаво, як.., – Юхьон аж з придихом тормознула. Дівчата вже через секунду прослідкували за її поглядом і все вичислили.

– Не так цікаво, як пані Юбін, звісно ж, – продовжила за неї Шійон з абсолютно байдужим виразом обличчя. Цим не здивуєш нікого.

– Хух, все, вона пішла. Певно за кавою, так, кафетерій в тій стороні, – видихнула Юхьон, притиснувши руки до серця і продовжила бубоніти собі під носа.

– Ну так і ми, може, вже підемо? – не дочекавшись відповіді, Гахьон потягла дівчат до сходів. 

***

На обідній перерві між парами все було як завжди: незмінна трійця сиділа разом, Гахьон дописувала завдання на наступну пару, яке не доробила вдома, Шійон смачно хрустіла снеками, а Юхьон продовжувала ділитися важливою інформацією. Головна подія дня то звісно ж те, що зірки нарешті зійшлись і вона побачила Юбін вперше за цей тиждень. 

– Ви бачили як гарно вона сьогодні виглядала! Для знаку Риби притаманне витончене почуття стилю, саме як у неї. Навіть в повсякденному вона виглядає неймовірно!

Шійон з глибоким розумінням кивнула і продовжила шукати найсмачніший сухарик у пачці, який матиме честь бути з’їденим наступним. Юхьон також продовжила:

 – Не дарма сьогодні в моєму гороскопі було сказано про неочікувані події. Але не думала, що це буде чимось хорошим, адже в цьому місяці Юпітер у поєднанні з Нептуном, а це не завжди означає позитивний перебіг подій.

 – Перебіг подій? – уточнила Шійон, – Більше схоже на постійний застій. Коли ти хоч познайомишся зі своєю пасією?

 – Типу? До середини наступного місяця не можна приймати життєво важливих рішень в жодній сфері – бо коридор затемнень! А вже після треба буде вирахувати ідеальний день, годину і місце, дуже багато деталей опрацювати, наприклад, – не встигла закінчити Юхьон бо її перебила Шійон:

– Ні, ні, ні, так ти до випуску їй оченята строїти будеш, треба придумати дієвий план, а якщо і астрологія там якось тобі гороскопчик вдалий припише, то взагалі вогонь вийде.

 – Який ще план?

 – Отакої, одразу все видавати вам, ще й безкоштовно?

 – А за їжу? – Юхьон вміло користувалась прийомом “щенячі очі” і знала що в поєднанні з пропозицією поїсти на дурняк це робоча схема, яка ніколи не підведе. Як і цього разу, звісно.

***

Можливо на перший погляд такого не скажеш, але Шійон насправді соціальний метелик, має зв’язки по всьому універу. Життя у гуртожитку має свої переваги, і то не лише тарганчики (це не обов’язково про комах сказано), які з’їдають твою їжу.

Всі свої зв’язки Шійон не одними випадковостями заробила. Навчилася і деякі схемки вибудовувати. Тож Юхьон могла бути певна, що вже про всяк випадок є і план Б і В і за потреби буде й наступний.

Тож, розпочати вирішили з найпростішого на погляд дівчат, всіх крім Юхьон, звісно, бо та вважала неможливими всі плани. Чому цей простий? Бо Юхьон вже давно підписана на інстаграм Юбін, а це пів справи. Наступна половина передбачала саме те, що Юхьон не наважувалась зробити вже декілька місяців: щось написати. 

– Ні! Я не буду! 

– Юхьон, та що в цьому страшного? Уяви, що ви нарешті будете спілкуватись, – лагідно наполягала Гахьон.

– Як? Я ж одразу налажаю і випишу їй забагато всього і вона мене більше ніколи бачити не захоче! – Юхьон заховала обличчя в руки.

– Наша люба пані – сцикуха, оце так! Може не так тобі та рибка подобається? – Шійон вже не знала що може бути легше за одне повідомлення або коментар в інсті. Але продовжила наполягати, бо знаючи Юхьон, та ніколи не зробить першого кроку. Ще пів години раціональних вмовлянь Гахьон та легких підколів Шійон і Юхьон здалася. Звісно, спочатку треба було звірити гороскопи та положення зірок та планет, щоб підібрати найпідходящу дату, але дівчата вже не заперечували, головне щоб не передумала.

Визначивши день, звичним складом зустрілись в затишному кафе. Гахьон була в комбінезоні з деніму поверх квітчастої блузи, що додавало їй ще більшої софтовості. Шійон не зраджувала своїй любові до широких штанів та кофтинкам з незвичним кроєм. Юхьон у сіро-синій сукні, що розлітається, виглядала дуже мило, але переживала так ніби особисто передаватиме листа Юбін. 

Так як у Юбін не було ніяких сторіс в цей та попередній день, то писати треба було з нуля. Шуму було, ніби то козаки листа турецькому султану писали. Юхьон пропонувала вказати все: повне ім’я, хто вона, з якої сім’ї, де навчається і в додатку ще детальну причину написання повідомлення. В інстаграм, на секундочку.

– Ти ще запиши 5 хвилинне відео з презентацією на мінімум двох мовах до цього всього,  – не тямила всіх цих прелюдій Шійон.

– Шійон! А шо, по-твоєму нормально написати те, що ти пропонуєш?

– Якби.. та, – здвинула плечима дівчина. – “Привіт, це Юхьон з журналістики. Бачу тебе часто на факультеті, не хочеш стати друзями?” – трохи з фальшивою виразністю зачитала свою версію Шійон. 

– Та пишіть вже так, а то ми так і не зробимо сьогодні нічого, – Гахьон, здається, вже почала втрачати віру в цей задум, – і без того ми витратили годину на ці 2 речення.

– Послухай розумних людей і пиши їй, Юхьонні.

***

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

7 Коментарі на “Гороскоп і план