Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Глава 3: Звіти про роботу. Нові співробітники

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Ранок. Місто починає тихенько прокидатися. Розбудивши нову подругу, Керра й сама почала одягатися на роботу. Сьогодні всі працівники Світлої дороги повинні поділитися результатами роботи, так що босові не стояло відставати.
-Твій звіт сестричка – з усмішкою промовила подруга Керри, простягнувши їй велику папку. Подякувавши її, дівчина, разом із подругою вирушили на роботу. Гарі вже давно не спав. Упакувавши нові солодощі для всієї команди і нагодувавши кота, хлопець вийшов надвір. Надворі було яскраве сонце, і тепла погода. Вдихнувши свіжого повітря, Гарі повільно вирушив на роботу. Після всього, що вони допомогли народу, організацію почали частіше дізнаватися. Місцеві газети почали згадувати їх у різних статтях. *Світла дорога* стрімко почала підніматися на вершини. Хоч до виборів залишилося лише 5 днів, Гарі, Керра, Софі, Міа, Ваня, зробили для людей більше, ніж будь-яка з існуючих організацій у цьому місті. Водночас Ваня, одягнувши як завжди свій плащ, захопивши звіт, вирушив за новим співробітником. Привітавши Арнольда, він почав чекати нового колегу. Тим часом Софі, і Міа тільки збиралися, як завжди, запізнюючись. Вийшовши з дому, вони швидко побігли до штабу, думаючи, що вони запізнилися. Через деякий час вони вже були біля дверей кафе. Ще нікого не було, і це перші, коли вони прийшли першими. Відчинивши двері, вони пішли готувати собі сніданок, бо не встигли цього зробити вдома. Через деякий час підійшов і Гарі. Побачивши його, Софі посміхнулася, запропонувавши з ними поїсти. Чемно відмовивши, хлопець дістав книгу, продовживши читати, чекаючи на інших. Раптом відчинилися двері, і ввійшла Керра, з новою знайомою. Побачивши новеньку, Гарі, і дівчата дуже здивувалися, розпитуючи у Керри хто вона.
-Давайте дочекаємося Ваню, і тоді я все розповім – незручно посміхнувшись, Керра пішла від відповіді. Повісивши на вішалку свій одяг і поставивши звіт на стіл, Керра вирушила робити собі каву. Кожен займався своїми справами. Почувся стукіт у двері, і з незручною усмішкою увійшов Ваня. Це в перші за всю роботу, що він запізнився…
-Вибачте за запізнення. У мене були справи. Можна вам декого кого уявити? – повисла тиша.
-Новий співробітник? – Здивовано запитала Керра.
-Якщо ви звичайно візьмете його на роботу.. Так, хочу вам уявити, можливо, нового співробітника.. Річард, можеш входити
-Добре вчитель – після цих слів, у кафе увійшов хлопець не високого зросту. На вигляд 19-20 років. Довгі чорне волосся було добре покладено назад. На ньому був одягнений білий плащ, подібний до його наставника, і чорні, красиві штани. Зростанням він був трохи вище Керри, від чого їй одразу ж сподобався. Вклонившись усім, він усміхнувся, простягнувши босу своє резюме.
– Тримайте, сподіваюся, ми з вами потоваришуємо, – віддавши папери, хлопець повернувся до свого вчителя. Переглянувши резюме, Керра усміхнулася.
-Ви прийняті, рада вас бачити в наших лавах – після цих слів, Річард широко посміхнувся, подивившись на свого наставника.
-Ну що ж, радий, що ти тепер офіційно наш колега – усміхнувшись, Ваня потиснув йому руку. Представивши нового співробітника, Іван повернувся на своє місце. Річард сів біля нього. Тим часом Керра покликала свою знайому з кухні.
-Ну А тепер я хочу уявити ще одного нового співробітника – з усмішкою промовила вона. До кімнати прибігла маленька дівчинка, років 12 . У неї було довге, біле волосся, червоні щічки, і мила посмішка. На ній була одягнена невелика сукня, що доходить до її колін, і невелика шпилька, у вигляді метелика.
-Ще одна нова співробітниця, Міяко. Сподіваюся, ви потоваришуйте – після цих слів усі співробітники були в шоці. Що така маленька дівчинка працюватиме разом із ними. Але після Керра попросила її вирішити кілька економічних завдань, з якими дівчинка впоралася на всі сто. Познайомившись із усіма, Міяко сіла на руки Керри, і почала щось читати.
-Так, вистачить відпочивати, прошу, зараз кожен розповість, як минуло із завдання. А новенькі, подивляться в роботі. Перша команда, Софі, та Міа, прошу. – Відвернувшись від розмови, дівчата подали свій звіт, і почали розповідати про те, що сталося.
-І так, коли ми дісталися Лауреат стріт, то побачили багато людей, що просили милостиню. Запитавши, що трапилося, ми дізналися, що якийсь містер Алдан, уявивши себе головним, викупив усі заводи, і кафе, які знаходилися в тому районі, і одразу ж звільнив усіх, хто там працював раніше. Прийшовши до нього додому, ми побачили знайомі логотипи, і згадали, хто він такий. Ця людина є працівником нашого батька. Йому належить 10% акцій нашого тата. Переговори пройшли гладко, оскільки у разі відмови, його сім’я погрожувала втратити всі акції, і наша довіра, від чого втратити дуже багато грошей. Тепер усі кафе, та заводи, належать *Світлій дорозі*. Ми знову взяли всіх людей на роботу. Зараз зараз усім цим займатимуться люди з компанії батька. У районі більше немає бідних людей, і він повернувся до нормального стану, як був ще до нас. – Закінчивши звіт, дівчата побачивта посмішку Керри. Підсунувшись до них, Керра погладила їх по голові.
-Молодці, я рада, що у вас все вийшло. – Софі, і Міа широко посміхнулися – так, тепер друга команда, я і Гарі, – повернувшись на місце, Керра продовжила. Тим часом Міяко перелізла на руки до Вані.
-Тепер я тут сиджу – відповіла мала. Натомість хлопець погладив її по голові, продовжуючи слухати боса.
– Так, продовжимо. Коли я, разом з Гарі дісталися ринку, то побачили багато розлючених людей. Усю територію ринку обгороджували металевим парканом. Його хотіли знести. Домовившись із одним із співробітників, ми вирушили до бригадира. Указ знести ринок було дано господарем ринку. За невелику суму ми зупинили знос, і вирушили до господаря ринку та порту. Ним виявився колишній мер міста. Спочатку він не хотів нам продавати свої володіння, але згодом ми вступили з ним у переговори. Це було складно, але ми досягли згоди. Але не взяв навіть половини суми. Відновивши ринок і відновивши порт, він повернув нам гроші. В даний момент ринок і порт працюють. Начальником тих земель так і залишився Медісон. Але, за документами, вони тепер належать до нашої організації, і про це дізналося вже багато людей. До речі про людей, всі вони повернули собі свої робочі місця, голодуючих поменшало. У мене все. – Закінчивши з розповіддю, Керра почула оплески.
-Я в тобі, з Гарі не сумнівався бос – посміхнувшись, сказав Ваня – Так, третя команда, Я … Тим часом Міяко встала з його ніг, і підійшла до Гарі. Поклавши свою голову йому на коліна, дівчинка простяглася на весь диван, відповівши.
-Тепер я тут полежу – усі посміхнулися
– Так, тепер я. Дорога до районів Орландо, і Оріон стріт зайняла дуже багато часу. На місці, перше, що мені довелося зробити, це врятувати хлопчика. Проводячи його додому, я дізнався, що його мама, це дружина того, хто організував ремонт труби. Дізнавшись про його місце знаходження, і ім’я, я вирушив до нього. На місці я дізнався, що пляж, на якому вони рили великий канал, виявився приватною власністю. Там же був його господар, і намагався вигнати людей. Довелося викупити у цієї людини пляж. Тепер він належить нам. Після того, я знайшов Джеррі, і ми почали обговорювати план дії. Обговоривши все, я взяв половину народу, і ми вирушили копати канал від району і до моря. Закінчивши до вечора, Орландо, і Оріон стріт були майже повністю сухими. На даний момент, люди вже трохи починаю повертатися на свої робочі місця. Водопровід був підпорядкований. Райони повертаються до нормального життя. У мене все – домовивши, Ваня почув похвалу від колег та захоплення від учня…
-Так, прошу всім здати звіти, і можете бути вільними. Завтра оголошую вихідний день. Після чого ми разом готуватимемося до майбутніх виборів. Спасибі всім за хорошу роботу, – після чого всі поплескали, і потроху почали розходитися. Попрощавшись із усіма, Ваня захопив свій плащ, і разом із Річардом вийшли з кафе. Але тут же наздогнала Керра, попросивши Річарда залишитися, щоб познайомитися з новими співробітниками. Відпросившись у вчителя, Річард з радістю повернувся. І разом із Міяко та Керрою, почали спілкуватися. Побачивши це, Гарі швидко вийшов з кафе, і швидко, кудись пішов, Ваня вирушив за ним. Софі, і Міа вирушили магазинами до кінця дня, а потім додому. Керра теж довго не затримувала новеньких, Річард подався за своїм учителем, а Міяко залишилася з Керрою. Зачинивши кафе, вони рушили додому. Після появи Міяко, дівчині стало набагато приємніше перебувати вдома. Повечерявши, дівчата вирушили дивитися фільм. Тим часом Ваня піднімався на дах будівлі, де живе Гарі, тому що вдома його не знайшов.
-Як і очікував тебе тут побачити – присівши біля хлопця, Ваня усміхнувся – не зли ти так. Не бійся, не відведе він у тебе Керру – після почутого Гарі не на жарт злякався, але Ваня його заспокоїв. – Ти ж знаєш, я знаю про всіх. І твої почуття до неї теж були дуже помітні. То приготуєш їй печива, то намагаєшся сидіти ближче до неї. Не бійся, Річард її не відведе. А мені час уже темно, і ти не сидиш довго, а то замерзнеш. – Спустившись, Ваня вирушив у старий бар, зустрівши там Річарда. Хлопець напросився у гості до Вані. Хоч і той був не проти. Тим часом Гарі ще думав над його словами, після чого пішов спати. Повернувшись додому, Ваня зайнявся прибиранням, бо завтра чекав гостя. Забравшись і повечерявши, хлопець пішов спати. Керра вже теж лягала спати, але тут до неї в ліжко приліз Міяко. Зрозумівши, що тепер вона не одна тут, обійнявши дівчинку, вони обидві заснули. Ще один день скінчився. Місто говорило про організацію, яка останнім часом практично відновила його. Вибори все ближчі, і до вирішального моменту залишилося 3 дні.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь