Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 14

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Перше, що я зробила після того як прокинулась – це перевірила вікна ремесел; на щастя, все було готове. Але в мене ще залишалось м’ясо кабана. Тому Кулінарію я запустила знову.

Я відправилась на полювання, але на цей раз мене цікавив лише Бос поверху – Королівський Олень. Це був найсильніший монстр на поверсі, він також беріг ключ від наступного поверху.

Шукати мені його навіть було не треба. З першого дня, як я купила Сенсорику, я знала де він. І ці три дні він переважно знаходився в одному місці. Тому я відправилась прямо туди. Хоча Сенсорика прокачувалась повільно я могла відчути його майже з будь-якого місця в лісі. Він був дуже сильним.

Королівський Олень

Рівень 30

250 000 / 250 000

Охохо… Аматерасу, врятуй мене. Як його вбивати?

Королівський Олень був велетенським. Не менше 3 метрів заввишки. І біля нього не було ні одного дерева з якого б я могла напасти. А його роги? Він міг повністю настромити на них дорослу людину, можливо навіть Акімічі, не кажучи вже про мене.

Я перевірила все своє спорядження. Найгіршою у мене була броня. Тому я полізла в ремесла. Я хотіла б ще меч змінити але зброю я собі зробити не могла, у мене було мало ресурсів. Руда, яка була у мене, не підходила для зброї рівня вище 15. Тому залишилась броня. Її, на щастя, я могла зробити. Вона була лише 15 рівня, але вже краще ніж п’ятого.

Я одягнула нову броню і перейшла до характеристик. За всі ці рівні в мене накопичилось 90 вільних очків характеристик тому я швидко їх розкидала. В Силу, Жвавість і Витривалість по 20, а в Інтелект і Мудрість по 15, багато це не дасть але нехай буде.

Поклала в кишеньковий вимір нові зілля і помолилась Аматерасу. Не те щоб я була сильно віруюча, але це мене заспокоювало.

[Богиня Аматерасу почула Вас і дарує Вам своє благословення.

Благословення Аматерасу (Рівень 3) було змінено на Персональне Благословення Аматерасу (Рівень 4).

Персональне Благословення Аматерасу (Рівень 4): Богиня Аматерасу дарує Вам своє персональне благословення. +11% спорідненості з вогнем, +110 репутації серед клану Учіха, джутсу вогняної стихії використовують на 8% менше чакри.]

Оу, я не думала, що мене почують, але дякую. Хоча трошки моторошно було знати, що мене чує Богиня.

На щастя, галявина де гуляв бос була дуже просторою і не мала дерев. Тому я вільно могла використовувати вогняні кулі.

– Кін, кидай на мене щит, коли він мене атакує. Але намагайся не привертати його увагу.

– Рряу, – він покивав.

Ну, вперед.

Я вистрибнула на галявину перед босом. Олень зупинився і заревів.

[Королівський Олень активував навичку «Залякування».

На Вас накладено негативний ефект «Страх».

 Ваша швидкість знижена на 15%, Ваш захист знижено на 15%]

Ось тільки зниження швидкості мені не вистачало. Я смикнула плечима намагаючись ігнорувати страх і тремтіння викликаний дебафом. Я активувала Шарінґан і виростила три Земляні шипи. Він встиг відстрибнути, але одну його ногу я все таки заділа.

Олень виставив роги і побіг на мене. Один величезний плюс в тому, що він дуже швидкий, це те що йому складніше зупинятись. Прямо перед собою я приготувалась створити Земляні шипи і зосередилась на босі. Олень не знижував швидкості і просто перестрибнув мене. Точніше спробував. Коли він підстрибнув, я виростила шипи, достатньо високі аби дістати до нього. Це спрацювало, два з них заділи задні ноги і один дістав до його живота.

Чудово. Бос не зміг нормально приземлитись. Як тільки поранені копита торкнулись землі, його ноги підкосилися і він впав на землю.

[На Королівського Оленя накладено дебаф «Уповільнення».

Швидкість зменшено на 20%]

Я не бажала втрачати перевагу і втретє використала Земляні шипи. Я створила три штуки, прямо під Оленем. Він теж не був дурнем і спробував перевернутись на інший бік. Але все одно шипи його зачепили, а один так і зовсім пробив йому бік.

Ви нанесли критичний удар – 53 589 HP

Уф, як добре. Але не довго я раділа. Бос заревів знову.

[Королівський Олень активував навичку «Володар лісу».

 Швидкість збільшена на 30%; захист збільшено на 20%; Спорідненість з рослинами + 100%]

Що? Не вспіла я навіть добренько полаяти його у себе в думках, як мене спробувала задушити якась трава. Я дістала з Рюкзака кунай та розрізала її, підстрибнула угору і випустила в Оленя Вогняну кулю. Він встиг відбігти, але трава вигоріла повністю. Туди я і приземлилась.

Навіть якщо твоя швидкість і виросла, рогатий ти покидьку, твої ноги від цього менше боліти не стали. Це було дійсно так, хоча він і бігав навколо мене кругами досить швидко, він все ще сильно кульгав.

Бос раптом встав на диби і топнув. Я не знала що він зробив, але моїм першим рефлексом було підстрибнути. Це було досить правильне рішення. Хоча я стояла у випаленому колі радіусом в метр навколо все ще були рослини які перетворились на списи і спробували мене пронизати. Тут Олень знову заревів, його рев створив ударну хвилю яка відкинула мене на декілька метрів назад, прямо на створені мною шипи. Приземлилась я невдало, але на щастя я змогла крутнутись в повітрі і ухилитись від земляних пік.

– О, то ти тепер трохи розуму підключив. Не допоможе. Іди сюди рогатий ти вилупку, я з тебе біфштекс зроблю.

[Ваші слова розлютили Королівського Оленя

Королівський Олень активував навичку «Гнів».

 Швидкість збільшена на 80%; атака збільшено на 50%; захист зменшено на 50%]

– Ха, вирішив Берсерка включити. Ну то вперед.

Олень помчав на мене виставивши роги, забувши про здібність контролювати рослини. Його швидкість була ледь не вдвічі більша ніж на початку. Але через гнів він став дурнішим.

Я все ще стояла поруч із шипами. Хоча він здається це ігнорував. Я залізла як можна далі під шипи і приготувалась. Як я і думала, це розлючений бовдур або проігнорував, або не побачив шипи і напоровся на них. Я скористалась його зупинкою аби виростити ще два шипи які встромились йому в боки, утримуючи його на місці.  Вони не нанесли йому фатальні пошкодження, але те під яким кутом він напоровся на шипи зробило для боса спроби їх позбутись досить важкими. Він рванувся назад аби злізти з них, але це лише погіршило його стан. Він застряг і тепер ревів від болю і гніву.

Я не чекала поки він розбереться як вилізти, або зламає їх. Я відкотилась в сторону і підстрибнула вгору, приземлившись йому на круп. Треба було робити все швидко, адже Олень мотав рогатою головою досить сильно, а коли відчув що я у нього на спині то і взагалі спробував мене скинути. Але я встигла.

Нажаль мій меч був всього лише п’ятнадцятого рівня. І якщо я б спробувала перебити кістки босу тридцятого рівня, я б зламала свою єдину зброю. Тому я цілилась не в хребет, а в бік. Я мало знала про анатомію оленів, але я знала що серце і легені добре захищені ребрами, а тому лізти туди не має сенсу. З іншого боку, живіт такого захисту не мав. Саме туди я вдарила Сильним ударом.

Ви нанесли критичний удар – 15 671 HP

– МУООУ! – заревів Олень і скинув мене з себе.

Він рванувся, встав на диби і зламав шипи. Потім високо підстрибнув і спробував приземлитись на мене, але я встигла відскочити.

– МУОУ-ОУ! – заревів він ще дужче, випустивши ударну хвилю і мене збило з ніг.

Я не дуже розуміла, що він зараз робить, але мені не подобалось, як він весь час реве а не нападає. Я зрозуміла, що саме робила ця рогата скотина, коли з лісу почали виходити інші Олені. Коли їх з’явилось 5 штук бос нарешті заткнувся, і повернувся до мене.

Просто прекрасно, п’ять Оленів 30 рівня, і один Олень-бос.

– Я відламаю тобі роги, сволото, – я зі злістю подивилась на нього. – Билися б один на один, по чесному. Але ні. Просто почекай, я тебе вб’ю і пожарю.

У відповідь він знову заревів, і Олені в п’ятьох кинулись на мене.

Меча в мене не було, він все ще стирчав в боці у боса, а чакри залишилось трохи більше третини. Тому треба було використовувати її максимально обережно, врешті решт мені ще боса добити треба.

Я відбігла в сторону однієї з груп Земляних Шипів які я використовувала раніше. Перший Олень який кинувся на мене повинен був зупинитись аби не простромити себе шипом. Я скористалась цим, щоб застрибнути йому на спину, та використати Сильний удар вдаривши кунаєм в його шию.

Кунай наносить набагато менше пошкоджень ніж меч, але вдаривши в шию я нанесла критичний удар. Я вдарила його ще раз, в туж саму рану, на цей раз без навички, і цього вистачило щоб Олень помер.

Наступної миті навколо мене засіяв енергетичний щит і мене штовхнуло в бік. Поки я вбивала одного Оленя, інші 4 дібрались до мене. Щит розтріскався і пропав, а я кинулась до іншої групи шипів.

Олені звісно кинулись за мною. Добре, що всі бафи які бос на себе наклав вже закінчились. Інакше б я від нього не втекла.

Один Олень мене все таки наздогнав. Він вдарив мене рогами. Я майже ухилилась, але він все одно мене зачепив. Я не залишилась в боргу і видула йому в морду великий вогняний шар, діаметром три метри. У звичайних Оленів і захисту і здоров’я в рази менше, тому цього вистачило, аби його вбити. Два є, залишилось три звичайних і бос.

Я знову сховалась за шипами і дістала кунай. Нажаль, на цей раз на мене побіг бос. Тепер не стала чекати поки він підійде, і викликала два Земляних шипа прямо перед ним. Оскільки він все ще рухався, а шипам потрібна хоча б секунда аби вилізти із землі, вони поцілили йому в живіт. І він знову застряг.

Ви нанесли критичний удар – 55 520 HP

Ха! Залишився лише один удар. Я ухилилась від іншого Оленя і кинулась на боса. Він мотнув головою намагаючись задіти мене рогами, але я не збиралась близько до нього підходити. Я випустила босу в морду Вогняну кулю діаметром вже в 5 метрів.

[Ви отримали 51 300 XP]

[Кін отримав 5 700 XP]

[25 000 Кристалів]

[10 000 Рьо]

[Камінь переходу]

 

Поки я раділа, що цей, бігаючий колами бос нарешті помер, мене збив з ніг інший Олень. На щастя Кін вчасно поставив щит. Ну що, залишились лише ці троє. І хоча мені зручніше полювати на них по одиночці, я все ще можу швидко їх вбити. Навіть якщо чакри у мене залишилось менше п’яти тисяч.

Я кинулась до боса і витягла з нього свій меч. Проти звичайних Оленів у мене давно була тактика. Вони швидкі, і не зовсім дивляться куди біжать. Ці Олені після смерті боса розлютились. Тому я повернулась до краю галявини і стала перед деревом. Один з Оленей дійсно побіг за мною нахиливши голову. Він не дивився вперед, тому я просто чекала. Коли він був в трьох метрах від мене я підстрибнула вверх і прилипла до гілки. Коли монстр щось зрозумів, було занадто пізно. Він на повній швидкості врізався рогами в стовбур і застряг. Міцність та гострота їх рогів вражала. Швидкість також. Я використовувала це проти них, вони досить часто не встигали зупинитись і застрягали в стовбурах рогами. Єдине що мені залишилось зробити це вдарити йому в шию Сильним ударом.

Другий олень виявився не зовсім тупим, тому замість того щоб спробувати мене пронизати рогами, він спробував мене затоптати. Я відкотилась назад, як тільки він встав на диби, та виростила шип прями під ним, достатньо великий аби пробити Оленя наскрізь. Після цього він не вижив.

Тепер залишився один. Я збиралась відвести його до іншого дерева і повторити теж саме, що і з третім Оленем, але під ним з’явився Земляний шип. Я не стала чекати і теж створила ще один шип, добивши його.

Я нарешті виключила Шарінґан і покликала.

– Кін, це ти?

Він запустився десь згори і почав крутитись у мене перед очима.

– Тихо, тихо, тихо, – я спіймала його. У мене аж голова запаморочилась. – Не метушись у мене перед очима.

Бігав тут один, круги намотував. Вибісив мене.

Я зосередилась на мигаючому значку.

[Виконано завдання

Вбите Боса першого поверху.

Отримано: 200 000 XP; 100 000 Рьо; 200 000 Кристалів.]

О, а я вже про це завдання забула.

Спочатку я зібрала все що могла зі звичайних Оленів, а потім підійшла до боса.

 [Роги королівського Оленя]

[Необроблений сапфір х2]

[Шкура Королівського Оленя]

[Серце Королівського Оленя]

[Мапа]

[Ключ]

Сапфір? Вони з босів падають? Знати б ще де його продати.

[«Сецуко, хочу повідомити, що коштовне каміння, зокрема Рубін, Сапфір, Аметист, Алмаз та Смарагд використовуються в Ювелірному мистецтві. Кожен з цих дорогоцінних каменів дає певну кількість характеристик, в залежності від їх якості. Пил який залишається після їх обробки може бути використаний для покращення броні або зброї».]

Я зробила вираз обличчя «здивований Пікачу». А чого ж ти раніше не говорила? Це ж круто. Я поплескала в долоні.

– То шо, в мене тепер купа матеріалу? – я захихотіла. – Кін! Вперед на пошуки скарбів!

Я дістала мапу. Ну відмічене місце не так далеко… аж на іншому боці лісу.

Я потягнулась. Ну по дорозі хоч досвіду трохи наберусь.

Дістатись до відміченої точки на мапі я змогла лише пізно ввечері. На справді на відміну від минулого підземелля, де був скелет дракона та кам’яне серце, тут все було досить нудно. Була звичайна печера з величезною скринею всередині. Її я і відімкнула ключем.

[Лісові поручі

Рівень 30

Захист +300

Сила +80

Жвавість +100

Витривалість +80

Інтелект +80

Мудрість +100

Частина комплекту.

Міцність 100/100]

[Лісові рукавиці

Рівень 30

Захист +300

Атака +300

Сила +50

Жвавість +80

Витривалість +50

Інтелект +50

Мудрість +80

Частина комплекту.

Міцність 100/100]

[Лісові чоботи

Рівень 30

Захист +300

Сила +80

Жвавість +100

Витривалість +80

Інтелект +80

Мудрість +100

Частина комплекту.

Міцність 100/100]

[Лісові штани

Рівень 30

Захист +500

Сила +100

Жвавість +150

Витривалість +100

Інтелект +100

Мудрість +150

Частина комплекту.

Міцність 100/100]

[Лісова броня

Рівень 30

Захист +1200

Сила +200

Жвавість +400

Витривалість +200

Інтелект +200

Мудрість +400

Частина комплекту.

Міцність 100/100]

[Лісова корона

Рівень 30

Захист +100

Сила +80

Жвавість +100

Витривалість +80

Інтелект +80

Мудрість +100

Частина комплекту.

Міцність 100/100]

[Меч лісового короля

Рівень 30

Атака +1000

Сила +100

Жвавість +150

Витривалість +100

Інтелект +100

Мудрість +150

Міцність 100/100]

Вау. Мій перший комплект! На щастя в скрині був повний комплект. Тому, як тільки я його одягла у мене також активувався бонус комплекту:

[Бонус комплекту:

Сила +100

Жвавість +200

Витривалість +100

Інтелект +100

Мудрість +200

Сенсорика +20%

Кенджутсу +10%

Спорідненість зі стихією Землі +20%

Спорідненість зі стихією Води +20%]

Я подивилась в скриню ще раз. І дістала все що залишилось.

[1 000 000 кристалів]

[Необроблений алмаз x2]

[Необроблений аметист x4]

[Необроблений рубін x2]

[Необроблений сапфір x2]

[Необроблений смарагд x4]

[Зілля Божественного зцілення (3) х1]

[Зілля Божественного відновлення енергії (3) х1]

Круто. Особливо мене здивувала якість зілля. Це були найкращі зілля. Вони за 10 секунд повністю зцілювали або відновлювали енергію. Зілля Божественного зцілення (3) за десять секунд відновлювало 100% HP, а також могло відрощувати кінцівки та органи, якщо рана була свіжа, нажаль старі рани і шрами воно не зцілювало. Зілля Божественного відновлення енергії (3) могло за десять секунд відновити 100% CP. Як пояснила Система: будь-які зілля відновлення енергії будуть працювати з будь-якими видами енергії, буде це чакра, ци або мана — не важливо. Це було дуже круто.

Що ж, тепер, коли у мене був Кристал переходу, я могла піднятись на наступний поверх, але замість цього я вирішила дослідити цей ліс. Все таки, можливо, тут будуть якісь схованки.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Розділ 14



  1. А чи не забагато плюшок? То ти даєш їй дракона, то ти даєш їй сет- навіть я б не наважився це зробити, а ти так все і зразу їй. Може пора з цим закінчити і включити їй режим хардкор? Або зробити їй ципочку невдач чи щось таке. Бо на мою думку вона вже стала занадто сильною, як для свого віку і настала пора їй відчути болючість життя в шиноби в повному об’ємі.

     
    1. Стосовно проблем, я звісно нічого не обіцяю, поки сама не знаю куди саме поверне сюжет, але хоча може так здаватись, що плюшок в ГГ багато, це не так. Сама наявність системи означає що у ГГ є неймовірна кількість плюшок і нескінченний розвиток, при належному терпінні ГГ врешті решт може стати кимось на зразок Кагуї. Але якщо їх порівнювати то в цій главі у ГГ десь 30 рівень, а у Кагуї більше за 200, напевно навіть набагато більше, я ще не визначилась остаточно. Додайте до цього щей те що у ГГ як і в ММОРПГ іграх кількість XP, необхідних для підняття рівня, стає більшою і швидкість росту зменшується. Можливо на початку коли у ГГ велика швидкість росту і немає реальних ворогів з якими їй потрібно битись Вам може здаватись що у неї забагато плюшок, але її рівень, дракон і сет не такі великі плюшки як Вам здається. Тим більше ГГ на момент цієї глави 5-6 років, в найбижчі роки битись вона ні з ким не збирається.