Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

В усіх є маска, хіба ні?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Цього ранку, Венті ненавидів весь світ. Хоча, звісно, якби його зараз хтось бачив — нізащо б не помітив. Це норма.

Посміхайся.

Венті ненавидів ранкову зарядку. На вулиці холодно, в приміщенні нудно. Але в жодному інтерв’ю він в цьому не зізнається.

Посміхайся.

Венті ненавидів людей. Але ще більше, він ненавидів думку що люди можуть його забути.

Посміхайся!

 

О шостій ранку у суботу вулиці переважно пусті. Чим раніше вийти на пробіжку, тим менше людей буде заважати. Можна навіть не сильно приховувати особистість, що було б неможливо кількома годинами пізніше.

Місто наче вимерле. Навіть на відстані від центру, Інадзума-сіті — справжнісінькі кам’яні джунглі, тож такий його вигляд справляв постапокаліптичне враження.

Раз – два, раз – два, раз – два…

Вдихнути. Видохнути.

Зупинитись, бо навіть о такій годині не варто ігнорувати світлофори?

Е, ні. Перечепитися і впасти на проїжджу частину лицем уперед.

— Тцк. Дивися куди біжиш. — чиясь рука вхопила його ззаду за кофтину, зупиняючи неменуче падіння на твердий асфальт.

— Ехе. Дякую… — Венті відновив рівновагу, але не поспішав дивитись на людину за спиною. По правді, перспектива впасти з розгону на асфальт здавалася йому набагато привабливішою, ніж фізичний контакт з незнайомцем посеред безлюдної вулиці. Однак, якщо подумати, цей голос був не таким вже й незнайомим…

Рука, що тримала його за кофтину, відпустила одразу як Венті став на ноги.

— Не буду надалі тебе затримувати. — і той пішов, наче нічого й не сталося. Венті видихнув. На щастя, не всі незнайомці виявляються збоченцями.

 

****

 

— Доброго ранку. — радше пробурмотів аніж привітався Скарамуча, заходячи до тренувальної зали. У розкладі тренувань, що склав для нього Венті, фізичні навантаження займали суттєву частку, тож вже другий тиждень він щодня починає ранок саме тут.

— Раночку! — Венті завжди привітний, аж лячно. — Кадзуха та Хейдзо ще не прийшли. Ти сьогодні рано!

— Мгм. Не падав більше на світлофорах? — з дещо глузливою інтонацією спитав Скарамуча.

— Га? — здивувався зеленокосий. — Стривай, а ти звідки знаєш?!

— Тобто ти навіть не потивився хто це був. — і як тільки дорослий хлопець може бути настільки безтурботним?

— Ехе… — Венті, здавалося, розгубився. Він швидко підвівся й направився, напевне, до вбиральні. Тепер вже Скарамуча відчув себе розгублено. Він щось не те сказав?

Коли хлопець вирішив спробувати пораду Нагіди і почати говорити з колегами, він не думав що смолток настільки складна річ…

Хоча робити розтяжку аж ніяк не легче. Невже для виступів на сцені дійсно потрібні шпагати? Вони ж не балет там збираються танцювати!

Ще до того, як Венті повернувся з вбиральні чи куди там він побіг, до залу тихо зайшов Кадзуха.

— Доброго ранку. — вітаючись, хлопець як завжди злегка вклонився. Він подобався Скарамучі — ввічливий, не галасливий і не створює проблем — тож займатися поруч з ним було набагато комфортніше, ніж, наприклад, з Венті.

Якийсь часи обидва мовчки робили свої комплекси. Зазвичай так би і продовжувалося б, однак Кадзуха несподівано вирішив заговорити.

— Ти ще не тренував хореографію? — запитав він.

— Мене ще не допускали. — коротко відповів Скарамуча. Послідувало нерішуче мовчання з обох сторін. Діалог не зав’язувався.

— А.. є якісь новини щодо приблизної дати твого дебюту?

— Чесно? Не знаю. Але наврядчи скоро. — у цього хлопця була така спокійна аура, що навіть не хотілись язвити. — Слухай. Можна питання?

— Давай. — Кадзуха навіть перервав свою вправу і сів, дивлячись на співрозмовника з очікуванням.

— Як це пройшло в тебе? Дебют, маю на увазі. — трохи повагавшись, хлопець додав. — Не хочеш то не кажи звісно.

Кадзуха посміхнувся.

— Звісно це було страшно! Не думаю що в такі ситуації взагалі можливо не нервувати. Хоча я ще порівняно добре тримався. — біловолосий трохи задумався. — Але у тебе і ситуація інша — ти дебютуватимеш як доповнення до вже існуючої, до того ж популярної, групи — авдиторія може відреагувати непередбачувано. — хлопець кинув на співрозмовника схвильований погляд. — Але я не хотів сказати, що в тебе не вийде, ні! Це просто означає, що всі мають постаратися, і тоді дебют пройде найкращим чином!

— Я.. нітрохи не хвилююсь, не подумай. — Скарамуча, насправді, трохи зашарівся. Подібні слова він раніше міг почути хіба що від Нагіди, а Кадзуха все ж таки був практично незнайомцем — він не знав, як реагувати.

— Ох, зрозуміло…

На кілька митей знову повисла незручна тиша.

— Доречі, поки не забув! — Кадзуха раптом скочив на ноги. — Я подумав, може тобі варто попрактикувати базові танцювальні рухи перед серьйозним тренуванням хореографії? Так буде простіше потім. Я можу допомогти!

 

 

 

 

 

 

 

https://pin.it/271CAJW ЗАБУДЬТЕ ЩО БУЛО ПІД МИНУЛОЮ ГЛАВОЮ, СКАРАМУЧА ВИГЛЯДАЄ ЕКЗАКТЛІ ТАК

 

 

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь