Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Вільгельм

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Я пам’ятаю, як вперше взявся за гострий ніж. Тоді у мене був надлишок емоцій. Я зовсім не думав про те, що робив зі своїм тілом, збожеволівши на тому, щоб відволіктися від емоційного перевантаження хоча б фізичним болем.

Все було більш-менш добре, але все моє життя зруйнувалося за якийсь один день.

Це сталося кілька тижнів тому, після смерті Еріка. Я втратив не тільки дорогу для мене людину, але і життя, яким жив раніше. Тоді, ймовірно, я і втратив себе.

З батьком я не дуже добре спілкувався, він не грав в моєму житті практично ніякої ролі, а мати намагалася зробити з мене майбутнього короля, ніби я був для неї не живою людиною, а лялькою, з якою можна робити все, що забажаєш. У той момент подряпати себе для мене було, здавалося, єдиним виходом, щоб зняти весь вантаж.

Вона вирішила витрусити з мене всю дурь і зробити благородною людиною, а я тоді вирішив зробити зі своїх рук поле для нових відчуттів: лез, скла і ножів.

Будь-яка сварка з матір’ю — і я відразу брав в руки предмет, яким міг би навести собі каліцтво.

Я впадав у дикий стан афекту, ні про що не думав і нічого не розумів.

Я бачив кров, яка сочилася з моїх нових ран. Я відчував всю біль, але не звертав на неї ніякої уваги. Мені здавалося, що в момент розрізання шкіри я відпускав всі свої негативні емоції. І це дійсно було так.

Я завжди скандалив через тиск моєї матері і її все нових і нових вказівок, але кому від цього стане краще? Моя сім’я завжди мала наді мною владу, як і суспільство, яке стежило за кожним моїм кроком.

З матір’ю я ніколи не обговорював свої переживання. Я постійно носив одяг з довгими рукавами, які могли б приховати мої свіжі порізи, приховати мій біль і мої справжні емоції від сторонніх очей.

Я більше не зривався на суспільстві, але замість цього зривався на собі. У моєму житті тоді було тільки самоушкодження.

Ножі, скло, леза.

Нові порізи. Кров. Рани. Шрами.

І Сімон.

Всі мої думки крутилися тільки навколо ран на зап’ястях, які виглядали просто огидно. Вони довго не гоїлися, червоніючи і постійно нариваючи близько покритої скоринки. Було боляче, але носити одяг з рукавами було єдиним виходом.

В душі хотілося, щоб хоч хтось помітив мій німий крик, але я боявся того, що могло статися, коли ми залишалися з Сімоном наодинці.

Він завжди тягнувся до мене, як маленький паросток на сонячне світло, а я збудував між нами високу стіну, дозволяючи йому тоді торкатися максимум моїх долонь.

Навіть і в думках не було, що він міг здогадуватися про те, як я калічу себе як морально, так і фізично.

***

– Все гаразд, Вілл, – він сказав це так безтурботно, і я придушив свій страх розмови про мою проблему.

Сімон посміхнувся мені, намагаючись акуратно пробратися руками до моєї талії, щоб знову укласти мене в теплі обійми. Я знову відчув себе маленькою беззахисною дитиною. – Ось, я тримаю тебе.

Так, ти завжди тримав мене. Завжди змушував мене відчувати себе особливим. І тільки тоді я міг залишити всі свої переживання десь позаду, дивлячись в твої карі очі, де я завжди тонув.

– Гей, все гаразд? Якщо ти відчуваєш себе погано, то ми можемо не гово.. – не закінчивши говорити, він замовк, відчувши, як я похитав головою туди-сюди, кажучи таким чином, що все дійсно в порядку. Поки в порядку.

Сімон зрозумів, що я збирався з силами і думками. Я так вдячний йому за все це терпіння.

– Покажеш?.. – тихо запитав він у мене. Сімон все ще тримав мене в руках, ніби колисаючи, легенько похитуючи з боку в бік, що приносило мені спокій, але це прохання зовсім вибило мене з колії.

В голові спалахнув повний бардак. Я чомусь не зміг нічого відповісти, лише посмикався в його руках, щоб прогнати стривоженість.

– Я не хочу, щоб ти поруч зі мною відчував себе некомфортно. Особливо в такий момент, Вілл. Особливо зараз, розумієш мене? Тому все в порядку, якщо ти не хочеш показувати мені свої рани. Ти можеш просто.. розслабитися і привести свої думки в порядок. Я поруч.

– Дякую.. – тільки й зміг відповісти я йому.

І тоді я відчув, як в наступну секунду він прибрав руки з моєї талії. Всі його дії, які стосувалися торкання мого тіла, здавалося, були з величезною обережністю. Я був ніби крихкою вазою в його руках.

Але він лише відсунувся від мене на кілька сантиметрів.

Я завжди стежив за тим, які емоції він показує в різних ситуаціях. Я бачив і розумів, коли він злився, коли хвилювався або коли радів чомусь. Але зараз я не міг прочитати його.

Я не можу передбачити його дії. Я не можу зрозуміти і те, що відбувається на даний момент в його голові. Можливо, йому набридло возитися зі мною. Це було б логічно.

Не знаю, чому я подумав про це, але від цієї раптової думки я відчув важкість у грудях. Як же я жалюгідний.

Минуло кілька хвилин абсолютної тиші, в якій кожен думав про своє, а потім Сімон зітхнув і знову потягнувся до мене. Я навіть не встиг нічого зрозуміти, як він вже залишив швиденький поцілунок біля моєї скроні. Його руки в черговий раз обвили мене, вкриваючи від усього жорстокого світу, і я, звичайно ж, піддався цій спокусі.

– Багато чого, що сталося з тобою – не твоя вина і не твій вибір, – почав Сімон. – Але саме ти несеш відповідальність за те, щоб полегшити свої страждання і навчитися справлятися зі складнощами.. І я теж.. Я теж несу відповідальність за твої емоції і почуття, тому що ти дуже дорогий мені. І знаєш, я відчуваю себе винуватим через те, що з тобою зараз відбувається. Я не повинен був допустити цього..

Ці слова прозвучали занадто несподівано і дзвінко, і цей монолог пробив мене наскрізь.

Я легенько відсунув його від себе, щоб нарешті зняти кофту, під якою приховував так багато всього.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь