Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

30

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

*Neutral milk hotel — Two headed boy
«Величезний труд — бути щасливим. Як загалом люди це роблять? Радіють без зайвих думок, без параної. Програвання можливих подій у голові. Страху, що все ось-ось піде пиздою. І ти знову будеш нещасним, — Саша, як і багато хто, не вмів бути безтурботним. Зростаючий з зерном безпідставної провини і недовірливості в голові, він навчився миритися з поразками, невдачами і жахливою несправедливістю. Але так і не звик до думки, що в житті можуть ПРОСТО траплятися хороші речі. — Я вкотре переконуюся, що в пологовому будинку мене підкинули. У моїх об’єктивно адекватних предків не мало народитися щось на зразок мене. Тому що я з дитинства переконаний, що хороше в цьому житті потрібно саме заслужити, а потім ще й розплатитись смугою з гівна на дорозі життя».
— Про що думаєш?
— Складно пояснити двома словами.
«На своє виправдання можу тільки сказати, що раніше не падала на мене така купа щастя. Ось, до речі, зверніть увагу: навіть у цій фразі куди доречніше звучить «купа гівна», а не милості-солодкості, — Саша посміхнувся переможно. — Бути щасливим — дивно. Почуваєшся білою вороною, чужим серед своїх, вовком у овечій шкурі. Хоча, здавалося б, м’яте їбало після текіли і синці глибше за Маріанську западину навряд чи додали мені шарму. Але я відчуваю перевагу».
— Можеш навіть у трьох. Чесне слово, слова не платні.
«От ходять вони всі такі із себе незадоволені. Звичайно, приводів для задоволення мало: кінець грудня, на вулиці дубар просто кінчений, і жодної сніжинки у всій окрузі. Те, що ще вчора було снігом, встигло підтанути, а потім знову замерзнути, і тепер око не тішить зовсім. Коротше, все це не налаштовує на позитивний лад. Чоловік пройшов повз з таким обличчям, ніби особисто я йому щось зробив. Чує чужинця, кажу ж».
— Саше.
— Ну шо?
— Про що можна думати з таким обличчям?
— Думаю, я прийомний.
— І ти, мабуть, дуже цьому радий?
— Радий, — Мітяєв закивав у такт мотиву, що раптово сплив у думках. Щось із реклами мінералки років так двохтисячних. — Але не цьому.
— Вичерпна відповідь.
— Я знаю, що ти божеволієш від моєї загадковості, так що не викаблучуйся, — відмахнувся Саня, намагаючись не втратити уривки мелодії в голові.
«Здається, це була Bonaqua?.. Moby? Moby! «Why does my heart feel so bad?*», ну точно вона!»
— Так очевидно? — Калимов присунувся до хлопця трохи ближче, щоб стикатися ліктями. Крізь шари одягу складно було щось відчути, але Макс міг заприсягтися, що йому стало затишніше.
— Взагалі, я тицьнув пальцем у небо, але дякую за інфу. Привід додати ще трохи їбанини в мої сірі будні.
«Здавалося б, чого ти, Сашко, мозок собі їбеш? Розумієш ж, що всі твої страхи — надумані тіні від гілок на вікні. Вони тільки в моїй голові виглядають, як чиїсь спотворені лапи. Але навіть від усвідомлення дійсності уява не перестає працювати, і я в буквальному розумінні бачу ці срані гілки там, де їх немає й близько, — на зміну посмішці прийшло чергове «складне» обличчя: надуті в невдоволенні губи і насуплені брови. — Ми тепер разом. Ніби як. Якщо чесно, мені важко прийняти за чисту монету щось не підкріплене їблею, але припустимо, ми разом. Як це має змінити моє життя? Чи має? Чи доведеться мені розплачуватися за кілька безхмарних днів роками хуйні? Чи я сам перетворю все на хуйню?»
Максим покірно спостерігав за зміною виразів на обличчі Мітяєва:
«Навіть після ранкової розмови легко можна описати собі масштаби лиха у його голові. Розбіг від безумовного щастя до вбивчої туги у цього хлопця — плюс-мінус кілька секунд. І не те щоб він якийсь нестабільний чи справді хворий на голову. Але з усіх варіантів розвитку подій він вибере найгірший для заспокоєння своєї душі. Ну, щоб зайвий раз потім не засмучуватись. І засмутитися зараз. Логіка логічна».
— Саш.
— Шо?
«На жаль, я мало чим можу допомогти йому. Відомий факт: переважна кількість людей живуть із заводськими налаштуваннями песиміста, — вони вже зайшли на територію університету, де вранці, як завжди, було не проштовхнутися. Максим озирнувся на всі боки, шукаючи злощасного очкарика — близького друга, якому можна дати прізвисько «камінь спотикання». Жуков знайшовся дуже швидко, та ще й сам хлопців помітив, рушивши в їхній бік. — Отже, Сашко не особливо виділяється із загальної маси в цьому плані. Але мені безперечно потрібно якось зрушити його з точки самокопання, поки він не зробив підкоп до ядра Землі».
На відміну від Макса, Мітяєв не був таким пильним і далі за десять метрів бачив дуже розпливчасто. Тому продовжував щосили занурюватися в безодню роздумів, не помічаючи ні Калимова, що обіймав його за плечі, ні Влада.
«…У якого, судячи з обличчя, зараз кукуха поїде від ахуя, — Максим закопався рукою в неслухняні вихори, чухаючи Мітяєва за вухом, як величезного кота. Кінчики пальців поколювало від збудження, грудну клітку розпирало від гордості. Хлопець розумів, що поводиться, як дитина, але не міг відмовити своєму его в маленькому пустощі. — Чесне слово, я бачу на його обличчі всі ознаки інсульту».
— Те, про що ти говорив удома, — понизивши голос, почав Калимов, губами майже торкаючись чужого вуха. У принципі, якщо судити з реакції Сані, розмову можна було й не продовжувати: хлопець миттєво переключив увагу з похмурих думок на Максима. — «І сісти, і посадити» — нам безперечно потрібно спробувати це.
— Ага, — Саша закотив очі від задоволення, охоче підставляючи голову ласці.
— Сьогодні? — Максу залишалося тільки диву даватися, наскільки поступливий і тактильний чоловік йому дістався.
— Ага, — на автоматі видихнув Саня. Інформація до мозку доходила із запізненням і в жодну не хотіла засвоюватися.
«У тебе плани з Владом», — послужливо кинула підсвідомість.
— Бля. Я приїду до тебе ближче до вечора, мені треба допомогти Жукову і Тусі з однією штукою, — інстинктивно Сашко приготувався до поганої реакції, але Максим не переставав дивувати:
— Годин до семи встигнеш? Приготую вечерю, — говорив Максим у вухо, скоса поглядаючи на Жукова, що наближався. У того на обличчі було написано багато, що дітям до шістнадцяти краще не читати.
— Напевно, навіть раніше. Допоможу тобі… Нарізати щось. Або просто поруч буду сидіти, так безпечніше, — Саня насилу придушив розчулений писк, коли Калимов легко цмокнув його в скроню і відсторонився. Нарешті і в поле зору Мітяєва потрапила знайома маківка, хлопець примружився, намагаючись Влада розглянути краще. — О, ось і він.
— Так-а-а, згадаєш сонце — ось і промінчик, — не соромлячись сипнути саркастичних ноток, простяг Максим.
«Щось мені підказує, в голові в нього пролунала аналогічна приказка, але тільки про гівно, — Саша махнув долонею другу. Він уже приблизно уявляв, що має пройти в найближчі кілька тижнів. П’ять стадій ухвалення, причому з двох фронтів одночасно. — Тільки ось якщо в реакції Жукова я більш-менш впевнений, навряд чи він зможе мене якось здивувати… то з Максом буде складніше».
— Чувак, видок у тебе так собі, — не втрачаючи нагоди підколоти, помітив Мітяєв. — Наче я вчора бухав, а не ти.
— Привіт, — Максим посміхнувся, сподіваючись, що вигин губ меншою мірою нагадував оскал. Немов розкриття реальних емоцій дорівнюватиме програшу в їх битві. Калимов навіть не був упевнений, що ця битва існує. Але виграти був зобов’язаний.
— Привіт, — віддзеркалив Влад, геть-чисто ігноруючи Саню. Погляд крізь лінзи окулярів оцінювально пройшовся по парочці, помічаючи все до останньої деталі. Хлопці стояли так близько, ніби злиплися від цукрового сиропу, що сочився у них з усіх доступних дірок.
«В принципі, за блискучими їбальниками і так все зрозуміло. Дивно, що вони не прийшли з транспарантами та райдужними прапорами в універ, — Жуков стиснув щелепи настільки сильно, що заскрипіли зуби. — Чудово. Так радісно, ​​бляха, у душі».
— До пари чотири хвилини. Нам в інший корпус, — Влад розвернувся на сто вісімдесят градусів і почав просуватися крізь натовп до головного входу.
«Шматок їбаного маніпулятора, — Мітяєву довелося добре постаратися, щоб не закотити очі від роздратування. — Поводиться, як пасивно-агресивна сука, якщо щось йде не так. І ні щоб у відкриту дутися. Що ви, це нижче його обісраної гідності».
Влад поводився приблизно однаково щоразу, коли сердився. У спробах стримати праведний гнів, хлопець перетворювався на статую з незадоволеною кам’яною пикою. Начебто б і не зривався ні на кому, але принципово ситуація від цього не змінювалася: Мітяєв все одно відчував себе винним. Тому що таке невдоволення неможливо не відчути. Очкарик буквально ігнорував існування подразника, доки не відчує силу вести бесіду без рукоприкладства.
«Слава богу, я почав відстрілювати цю хуйню і не ведусь так легко. Ні, я розумію, що він намагається мене нібито огородити, але за фактом тільки з себе виводить», — Саша одними губами промовив Жукову в спину щось на кшталт «іди ти нахуй» і повернувся до Калимова:
— Не виспався, мабуть, — Мітяєв знизав плечима. Хотілося зробити щось миле з асортименту типової парочки, але поки що хлопець не особливо відчував межі дозволеного. — Приїду, як тільки закінчу зі справами.
По напруженій атмосфері Калимов зрозумів достатньо, щоб бриденько посміхнутися. Те, що в цій дружбі на межі підорства хоч іноді бувають конфлікти, допомагало Максу ревнувати трохи менше.
— Хочеш щось конкретне на вечерю? Можу заморочитися.
«Роздягнися і приготуй лубрикант, — Саша мало не прикусив язика, щоб жодна вульгарність не злетіла з його губ. — Перебоїв у сексуальному житті в мене не було з моменту втрати цноти. Отже мені не потрібно нічого особливого з їжі ввечері. Тому що я збираюся зжерти тебе».
— Що завгодно підійде, — Мітяєв м’яко посміхнувся, не уявляючи, як зможе провести весь день з Максом порізно. Особливо, коли грудну клітку розпирає від бажання розповісти усьому світу про те, як йому пиздато.
***
— Де нам краще стати? — Наталка тицьнула пальцем у бік крісла. — Тут можна буде інтимчик зробити.
— Ми не порнуху знімаємо, — видав Жуков без виразу, щось поправляючи в налаштуваннях камери.
— Порно ще ніколи нічого не псувало, — дівчина показово підморгнула Владу.
— Підтримую, — Сашко підняв руку, ніби брав участь у якомусь голосуванні. — Це певно краще сприйметься публікою, ніж початкова задумка.
Влад ледве чутно хмикнув, продовжуючи витріщатися в невеликий дисплей. Протягом усього дня він так і ігнорував кращого друга, не в змозі подолати граюче у дупі дитинство.
— Так що, куди ставати? — повернулася до теми Туся. Її волосся, що зазвичай перебувало у цілковитому безладді, зараз було зібрано в розхлябаний пучок. Сашко сам його зав’язав, примовляючи «із забраним волоссям ти така милашка».
«Хуяшка, бляха, — Жуков під акомпанемент чужих перешіптувань натурально звірів. Він обіцяв бути розумником. Не зриватися, не провокувати, не злитися. — Але як тут не злитися, якщо він як таз мідний сяє. Уїбати б сильніше, та честі забагато».
— Та похуй, там все одно крупний план буде, — Мітяєв потягнув дівчину до тієї парти, яка в кадрі найкраще оглядатиметься. — Ти краще скажи: це не буде безглуздо виглядати?
— Що саме?
— Я з тобою.
— Ну, ми з тобою ті ще клоуни…
— Блять, Тусю, — Саша поставив брови будиночком.
— Але в контексті має непогано виглядати. Ти гарний, я гарна. Все пучком.
«Думаю, його більше цікавить, наскільки геєм він виглядає поруч із бабою, — Влад не втручався і тепер просто копався в телефоні в очікуванні, коли порожня балаканина закінчиться. — Іронія в тому, що він справді дуже органічно виглядає з жінками. Чи типаж такий…»
— Слухай, а може, краще Жуков? — випалив Саня заради провокації. Але друг і тут не здався, продовживши мовчати. — Ну, він же у нас натуральний натурал, зрештою, і грати не доведеться.
— Саше, ти мене боїшся чи що? — з посмішкою зауважила Наталка, вказівним пальцем боляче тицьнувши Мітяєва в груди.
— Ні, звичайно, — Саня взяв чужу долоню у свою, щоб дівчина не намагалася знову залишити в ньому пару дірок від гострих нігтів.
— Тоді давай почнемо. Я вже хочу подивитися, що зрештою вийде, — Наталка сіла на парту.
Їй подобався Сашко. Не в романтичному сенсі, ясна річ, навіть якби Мітяєв був бісексуалом, все одно не рвалася б стати більше, ніж друзями. Він занадто м’який, добрий, і її руку тримав зараз максимально ніжно, вирватися було настільки легко, що навіть не цікаво. Туся в такі моменти добре розуміла, чому Влада підорасило з боку в бік у дружбі з хлопцем.
«Закотить мені чотириокий істерику, коли все закінчиться?» — з ноткою смирення замислилася Наталка, притягуючи Саню ближче. Вийшли дуже й дуже двозначні обійми: дівчина схрестила ноги в районі Саніних стегон і притягла до себе, укладаючи підборіддя на міцне плече.
— Ти права. Скажи, якщо щось буде для тебе перебором, — з серйозною міною промовив Мітяєв. Це звучало безглуздо з огляду на те, що саме його зараз всіляко затискали, ігноруючи особистий простір.
— Пф-ф-ф, обов’язково, — Наталка відскочила назад на десяток сантиметрів, перебуваючи тепер у максимальній близькості до Саніних губ. — Можеш врубувати камеру, — заявила дівчина вже Жукову.
Влад заходився перебирати в голові всі найпотворніші матюки, натискаючи на кнопку запису. Два клоуни в об’єктиві викликали щось середнє між бажанням блювати і вбивати, хлопець важко утримував себе в статиці.
«Трапляється ж хуйня, так? — Жуков поправив окуляри на переніссі. — Це було настільки очевидно, і все одно, за фактом, я не був готовий. Саня та Максим. Серйозно?» — навіть у думках хлопець не міг підтвердити те, що хвилював його далеко не сам факт цих стосунків. Мітяєв і раніше з кимось сходився. Зрештою, буквально минулого літа він по вуха був в інших відносинах, і закінчилися вони так само швидко, як і почалися. Хвилювало Влада інше: як ці симпатії вплинуть на нього? Хотілося, звичайно, вірити, що Сашко так і продовжить бути відданою до мозку кісток псиною, і глобально в їхній дружбі нічого не зміниться. Але вже змінилося.
«Якщо подумати, він із меншими сумнівами готовий засмоктати Тусю, ніж… — ніби на підтвердження Мітяєв присмоктався до губ Наташі гірше за п’явку, за натиском приховуючи вагон і пару візків сором’язливості. Руки Саня поклав на парту з обох боків від тендітного дівоцького тільця, намагаючись мінімізувати торкання. — Не те щоб я хочу, щоб він мене засмоктав. Але складається враження, що він швидше з бомжем поїбеться, ніж обійметься зі мною».
Влад не сприймав би всерйоз тандем двох його друзів, якби не кінчена відстань, яку Саня навколо себе побудував. Перші кілька тижнів дистанцію просто хотілося подолати. Потім Жуков переконав себе, що подібне нижче його гідності, і він у принципі того не потребує. Тепер же бідолаха не міг навіть визнати, наскільки його їбе реальність, де Мітяєв знаходить собі когось ближче, ніж найкращий друг.
Почуття першості, верховенства в чийомусь житті було як пара доріжок на глянцевій поверхні — чарівним, тим, що заражало кожну клітину тіла дивним збудженням. Позбавлення цієї переваги викручувало суглоби і ламали кістки до відкритих переломів.
Той же Саша був далекий від цієї палітри почуттів, він надто миролюбний і не відрізнявся особливо агресивною поведінкою чи мстивістю. Він ніколи не зміг би на власній шкурі відчути ту лють, що застилала Жукову очі. Це не якесь хвилинне помутніння розуму, не секундний напад. Це — непрохідна мігрень, злоякісна пухлина на його моральному образі. Мітяєв не міг навіть приблизно уявити, якої праці варта навіть така дешева карикатура на спокій. Не міг уявити, а тому не бачив меж, за якими його поведінка перетворювалася на пусковий механізм атомного вибуху.
Наталка привернула хлопця ближче, запускаючи кістляві пальці у волосся Сані. Ось хто насолоджувався моментом на повну котушку: дівчина лизалася з приятелем-ґеєм так, ніби мала намір перетягнути його на «правильну» сторону.
Жуков рипнув зубами і відвернувся до вікна. Він добре пам’ятав, як півтора місяця тому вперше дав волю своїм бажанням. Тоді він втискався в Мітяєва так сильно, що у хлопця були всі шанси залишитися на дверцятах холодильника як сувенірний магніт. І навіть тоді Сашко не виглядав так податливо і несміливо, як з якоюсь мимопрохідною шалашовкою. Як із Максом. Як із ким завгодно у світі. Аби не з Владом.
Мітяєв відсторонився від Тусі, невпевнено посміхаючись. Такий, бляха, милий, коли відбувається щось незручне. Він викликав у Жукові дивне бажання оберігати та провокувати одночасно. Хлопець не усвідомлював принципу дії, але йому завжди хотілося захистити Саню від чужих нападок. І при цьому бути єдиним, кому можна виводити його з рівноваги.
«А прямо зараз я хочу йобнути його об стіну, щоб не либився так», — Влад ловив себе на думці, що наодинці з собою йому простіше звести все до жарта. Поруч із Сашком це було просто неможливо: злість душила, а образа розвертала в голові тільки сценарії сварок та мордобоїв.
— Ти зняв? — пара екранних голубків чомусь продовжувала затискатися. Наталя обіймала Мітяєва за плечі, як великого, безглуздого ведмедя, який точно гадки не мав, як поводитися з жінками.
— Так, — Жуков повернувся до камери, недбало натискаючи на «стоп».
— Так швидко? Я думала, дублів буде більше… — дівчина вигнула брови.
— Ти навіть не дивився. Ми хоч у фокусі були? — Мітяєв спробував виплутатися з напрочуд міцного дівочого захоплення. Туся навіщось чинила опір цьому, щосили хлопця обіймаючи, але після кількох спроб все ж таки здалася. — Дай, я сам подивлюся.
— Ти можеш зробити це не прямо зараз? — видихнув Влад крізь зуби. Якби терпець був якоюсь ємністю, то його безперечно наповнена до країв і готова була з хвилини на хвилину перекинутися. Тільки ось на відміну від метафор, єдиною ємністю, якою міг бути Влад у цей момент — вигрібна яма. І нічого, крім гівна, він точно не дав би цьому світу.
— Нам на монтаж залишилося менше п’яти днів, я не хочу перезнімати завтра, якщо зараз щось не вийшло, — продовжував упиратися Мітяєв, ніби справді міг сумніватися у Владі. Насправді Саші лише хотілося вивести друга на відкриту конфронтацію, політика ігнорування вже сиділа у печінках.
— Монтувати все одно не тобі, — крізь зуби процідив очкарик, проте передав камеру в чужі руки. Складно було вичленувати з котла роздратування справжню причину чи хоча б крихту резонності. Жуков розумів це, а тому з останніх сил тримав на уявному ланцюзі своїх внутрішніх демонів.
Саня чисто для вигляду пробігся по відзнятому матеріалу:
— Ого, і навіть не розвалився від того, що зробив, як я прошу, — слова обминали подібність внутрішньої цензури і мимоволі вистрибували з надто балакучого рота. — Більше виїбонів було, чесне слово.
«Цей хлопець — камікадзе чи так?» — Наталка відчувала наближення конфлікту так гостро, ніби була його учасником. На секунду дівчині здалася гарною ідея звалити по-тихому з самого епіцентру катастрофи, але цікавість виявилася сильнішою.
— Я ось не зрозумію: ти просто посратись хочеш чи що? — Влад вирвав у Мітяєва фотоапарат, щоб засунути його в чохол.
— Я хочу? — Саша витріщив очі так сильно, що ті погрожували випасти з очних ямок прямо на паркет. — Хіба не ти цілий день полощиш мені мізки образами рівня першого класу?
— Образами? Та я цілий день мовчав.
— А то я не помітив, що ти мовчав, — Саня театрально ляснув у долоні. Влад так скривився, що бажання тріснути йому по обличчю почало переважати здоровий глузд. — Ми в яслах чи що? Що тебе, блять, не влаштовує?
— Я зрозумів, — руки дрібно тремтіли від надлишку емоцій, Жуков абияк запхав техніку в рюкзак і почав складати штатив. — Тобі життєво необхідно висратися і влаштувати скандал. Добре.
Хто, якщо не найкращий друг, може по-справжньому розлютити Сашка? По суті, Жуков робив найгірше з того, що міг: перетворював Саню на істеричку і тиснув на його болісну звичку бути зручним.
— Ти, нахуй, знущаєшся з мене, — руки пару секунд парили повітрі, немов у спробі схопити Жукова за грудки, але потім упали і безвольно повисли вздовж тулуба. Він все ще не наважувався навіть торкнутися Влада. З того моменту, коли вони вперше та востаннє з’ясовували стосунки, Саня уникав тактильного контакту. Спочатку це була справа принципу, потім просто стала звичкою. Мітяєв намагався не думати про це зайвий раз, але таємно відчував полегшення: тепер у нього з’явилася причина друга не торкатися. Ніби це було запорукою того, що більше він не настане на любимі граблі і не пустить по пизді хитку гармонію у власній голові. Неначе боявся, що інакше може закохатися знову.
— Та здався ти мені, — Влада пересмикнуло від роздратування. Сашко не міг до нього доторкнутися навіть для того, щоб ударити. Наче він був прокаженим, наче це було найгіршим із розкладів. Жуков почував себе потворним немовлям, закатаним посмертно у банку з формаліном. Хвора фантазія легко малювала і крихітний кулачок розміром з волоський горіх, і жалюгідні спроби пробити товсте скло желейними кістками, обтягнутими напівпрозорою шкірою.
«Цікаво, вони вже забули, що я тут?» — Туся старанно зливалася з місцевістю, щоби не потурбувати хлопців. Дівчина вже досить знала про взаємини двох друзів, щоб ця приватна сцена викликала в неї величезне захоплення. Не кожен день, зрештою, бачиш, як багаторічна дружба тріщить по швах із розмахом західних підліткових серіалів.
— Наступного разу зроби пику простіше, щоб звучало переконливіше. Поки що це виглядає як ревнощі рівня дошкільника.
— Яка ревнощі, бляха? До кого? Кого? — Жуков соковито реготнув, внутрішньо дивуючись своєму рівню акторської гри. — Ти з хуя на хуй скачеш частіше, ніж шкарпетки міняєш. Яка мені взагалі справа до цього?
— Ну раз немає справи, що тебе тоді не влаштовує? Де я завинився, блять, що ти, як дівка, їбеш мені мізки? Чого тобі треба? — Саня все підвищував голос, не в силах стримуватися. На лобі пульсувала вінка, в очах хлюпала злість і нерозуміння, Жукову ж здавалося, що це роздратування і огида, саме вони змушували продовжувати конфлікт. Принаймні, так Мітяєв рано чи пізно не витримає і все ж таки вдарить йому зі всієї дурі, переступаючи через небажання бруднити руки.
— Що мені від тебе може бути потрібне? Чи не дохуя ти великої думки про себе? — Влад хмикнув гордовито. — І на твою дупу бездонну, і на твого мужика мені начхати.
— Я тобі в’їбу зараз, — просипів Сашко, стискаючи руки в кулаки.
— Ну, в’їби, і що від цього зміниться? — Жуков знизав плечима театрально, одним лише жестом поставивши під сумнів сміливість друга. Не дарма він все життя називав Мітяєва терпилою, на кожному кроці жартуючи з його безмежної миролюбності. — Так чи інакше, ти — просто зручна м’ясна дірка, твоє статеве життя…
Немов у сповільненій зйомці Влад бачив, як кулак наближається до його обличчя і впивається кісточками в податливу шкіру. Вилицю обпалило ниючим болем, у роті з’явився мерзенний присмак заліза — від несподіванки Жуков випадково прикусив щоку зсередини. У вухах пролунав хрускіт, потім жіночий вереск і невиразний чоловічий рик. Влад збрехав, якби сказав, що йому не боляче. Але все фізичне в ньому перекривав факт зовсім ідіотської радості від самого факту: він зумів зачепити Сашка за живе. Тільки це мало значення.
— С-сука! — Мітяєв відсахнувся назад, ледве не з жахом переводячи погляд з Влада на почервонілі кісточки своїх пальців.
 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь