Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Все ближче й ближче

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Павло обережно заглянув у кімнату і побачив п’яного чоловіка. На підлозі осколки від посуди, ще одна тарілка летить на підлогу, голосно розбиваючись. Катя злякалась та побігла на звук, вона побачила батька, з його очей текли сльози а у погляді читалась злість.

– Тату! – вскрикнула дівчина.

– Ти! – повернувшись до неї вигукнув чоловік, – Гадина! Де ти шлялась?! Що вже й батько не потрібен?! Хочеш як від мами позбутися й мене!? ….– голосно кричав він різні образливі слова, обвинувачення.

Чоловік впевнено пішов на дівчинку незважаючи увагу на хлопця.

– Зараз отримаєш, шлюха малолітня! – кричав він замахуючись.

Павло схопив його зо руку, вдарив по обличчі. Приказав зібрати речі, піжаму, рюкзак в школу, одяг та інше. Катя пішла в кімнату.

– Покидьок! Що ти собі дозволяєш?! Якщо дочку мою єбеш то …. – не встиг чоловік закінчити як знову отримав сильний удар в живіт.

– Закрийся! – вигукнув Павло.

Сльози текли річкою по щоках маленької та беззахисної дівчини. Вона зібралась та вийшла в коридор, хлопець штовхнув чоловіка та пішов до дівчини.

– Ходімо, не хвилюйся за нього, – сказав Павло.

Батько продовжував кричати….

Павло з Катею сіли в машину, руки дівчинки тремтіли. Вона відчувала себе винною..

– Потрібно звернутися в опіку.. я не хочу щоб ти так жила, – сказав хлопець завівши машину.

– Ні … Я не хочу в дитбудинок, – тихо сказала дівчинка.

– Якщо ти потрібна батькові, тебе не заберуть, але добре, поговоримо потім, – сказав він і вони замовчали, Катя тихо сиділа дивлячись у вікно сльози продовжували текти.

Катя та Павло приїхали, зайшли у квартиру. Вона була чиста, велика, з свіжим ремонтом.

– Почувай себе як вдома, речі занеси в зал він прямо, можеш там переодягнутися. Я піду у свою кімнату вона прямо, наліво, білі двері з постером, – говорив хлопець допомагаючи дівчинці зняти куртку, він повісив її на вішак.

Катя пішла в вітальню, там стояв великий диван, два крісла, невеликий столик, рослини, шкаф з книгами та статуйками, двері на балкон, вікно. Вона переодягнулась в довгу футболку та шорти, пішла в кімнату до Павла. Відчинивши двері дівчина побачила хлопця без футболки, у трусах.. у кімнаті була надзвичайна атмосфера, лед-стрічка синього кольору лише підкреслювала собою тіло хлопця. Хоч і це все було романтично та красиво, але дуже недоречно. Каті зараз больно і тяжко, хоч їй і подобається данний чоловік але…

– Я голодна.. – сказала дівчинка тихо, не відводячи погляд, якось байдуже.. але щічки почервоніли.

Павло повернувся лицем до дівчини, зніяковів. Одягнув футболку та шорти, підійшов до неї.

– Ходімо, – сказав він, обійнявши її за плече, повів на кухню.

Пройшла година, Катя з Павлом приготували вечерю та поїли, дівчині стало трохи легше і веселіше. Вони лягли спати, Катя на дивані, Павло в своєму ліжку.

00:30.

Павло хотів вийти покурити на балкон, але там спить дівчина, він не хоче її розбудити. Він обережно заходить в зал, дуже тихо йде на балкон, Єс! Катя спить, Павло курить. Через декілька хвилин хлопець почув тихий голос з залу.

– Мама! – сльозно і голосно вигукнула дівчина, припіднявшись.

Хлопець не на жарт злякався, швидко пішов в зал та сів біля дівчини.

– Катрусю, що сталося? Чому ти кричала?.. – тихо та схвильовано запитав Павло.

– Мені снилась мама..! Вона звинувачувала та кричала на мене..! – говорила Катя, сльози текли та вона почала гірко ридати і розповідати про те що було уві сні.

Павло обійняв її, дівчина ридала в його плече, він гладив її по голові та спині.. він просто слухав.

– Ляжеш зі мною.. мені так боляче, що я.. – Катя знову затяжно ридала.

– Звісно, тільки краще у мене в кімнаті, ліжко більше.

Хлопець узяв її на руки, заніс у свою кімнату та поклав на ліжко, вкрив ковдрою та ліг поруч. Дівчина міцно притиснулась до нього та постаралась заснути.. вони відчували щось тепле в серці й на душі та неймовірний зв’язок. Хоч це було романтично, закохано, та можливо досить відверто. Але вони знали що є всього друзями, нічого більше бо йому 19 а їй 13..

10:35.

Павло прокинувся в теплих обіймах дівчини та сонця, яке світило у вікно. Він не став будити її, лише обережно взяв свій телефон і почав гортати тік ток. Через пів години Катя прокинулась, мило потягнулась та глянула кругом.

– Добрий ранок, соня.

– Павло.. добрий ранок, котра година?

– 11, а що?

– Я ж в школу йти мала! Блін блін блін!!! Що мені робити?

– Подзвони вчительці, скажи що погано почуваєш себе та й усе.

Катя вирішила прислухатися до поради Павла і подзвонила вчительці, вона сказала щоб дівчина одужувала і все. Вони продовжили лежати в обнімку і дивитися разом тіктоки.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Все ближче й ближче