Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Вони

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Тепле сонячне проміння рівними променями падало на ліжко. Цупке, оксамитове покривало виблискувало на сонці. Тишу розірвав пронизливий вереск будильника.

-Трясця, невже я сам поставив таку жахливу мелодію. Чорт, – вилаявся собі під ніс Патрік, намацуючи вільною рукою окуляри, які лежали на столику біля ліжка.

Нацепивши їх на носа, підвівся на ліжку і сонно оглянув кімнату. Жваво зі стрибнув з ліжка і попрямував у цей день. Можна сказати, найважливіший день його життя.

Проте, весілля й кохання-  це такі незрозумілі речі. Сам Патрік, зважаючи на його «везіння», ніколи не сподівався знайти таку жінку, як Еліза. Вродлива, талановита, ніжна, жіночна. Список епітетів, які описували її, можна писати вічно. Але в своїх думках Стамп ніколи не був її гідний. Щось всередині мучало його і дерло зсередини. Вони були чудовою парою, всі так казали, але він не відчував цього сповна. Ліз сяяла, сяяла поруч з ним. А сам він блякнув, сірів. Але в цей день просто не міг думати про це. Йому двадцять вісім, але свої двадцять він не забуде. Йому було двадцять п‘ять.

Гарно пам‘ятав той вечір, коли освідчився. Все було як в тумані, але себе він запам‘ятав добре. Робив це, бо боявся її, втратити шанс. Вона його кохала, а він її? Хтозна… Але все ж він стояв перед нею, опустившись на одне коліно… Але він не думав про неї… його очі, карі.

***

Темний смокінг часів випускного звисав в деяких місцях. На ліктях зовсім потерся. Піт крокував туманним Чикаго. Сірі будинки, сірий смокінг. Носаки черевиків піднімали хмари опалого листя, двірники в цьому місті, очевидно, працюють чудово. Будь-яка дрібниця зараз здатна його зламати. Він зламався тоді. Вітер торкався його щік, це нагадувало поцілунки. Він більше ніколи не зможе нікого поцілуватися, торкнутися, обійняти. Це неприйнятно. Це приносить йому нестрпний біль. Обпікаючи, штовхаючи і кидаючи в прірву. Він не заслуговує. Він не гідний. Він вищий за це і намагається себе переконати. Холод. Він пробирає до кісток. Краще б він був скелетом, трупом, гниючи в сирій щемлі. Нікому не заважатиме. Не перешкоджатиме. Він просто зникне. Чоловік закрив очі. Рука намацала пачку цигарок в кишені. Крихітний вогник освітив його обличчя. Нікотин спалює його легені. Його подих їх спалив остаточно.

Квіти стояли всюди. Вони виглядали штучно, хоча й були привезені сюди рано вранці. В них не було нічого живого, як і в очах Патріка. Він монотонно прокручував в голові сценарії сьогоднішнього дня. Що він має сказати, що має зробити. Він не сіг пригадати, як така поведінка увійшла в звичку, але це зручно. Завжди знаєш, що сказати, як на автоматі.

«Надягнути обручку на її палець. Посміхнутися. Поцілунок.»- думав, щоб нічого не забути. З останнім було туго, вони ніколи не цілувалися в присутності сторонніх людей. Вони цілувалися рідко, по правді. Дотики губ вводили Тріка в ступор, його тіло стискалося, а вуста навпаки м‘якли. Він ставав слабким, йому бракувало опори. Він не міг… сьогодні ж має.

Червоний килим дратував, м‘яко ступаючи по сходах. Він нервово перебирав усі можливі ґудзички свого одягу. Величезні дзеркала. Вони робили його вищим. Тоді йому доводилося ставати навшпиньки. Шепотіти йому на вухо. «Я тебе кохаю.»

***

-І якщо всі в цьому залі стоять на стороні укладання шлюбу цих двох прекрасних людей, тоді я оголошую вас чоловіком і дружиною! Обміняйтеся обручками! Наречений, ви можете поцілувати свою дружину!- лунали голосні оплески, які глушили будь-які звуки.

В вухах шуміла кров, він швидко глянув на Ліз. Взяв її руку. Вона була холодною чомусь. Його обличчя наближалося ближче до неї під заглушливе «Гірко молодим».

-Я проти. Я ще ніколи не був настільки проти!

Стамп обернувся. Сріблястий костюм. Його весілля. Вечір. Вечори. Вони попрощалися. Він покинув його, він грався ним. Чи ні?

Темнокосий дістав руки з кишень, відірвав очі від підлоги. Він готовий був прийняти його до себе в обійми. Він хоче цього вже багато років. Крихітний. Патрік Мартін Стамп.

Він ступив крок. Тиша в палаці була густою. Рухався повільно, ніби йшов проти сильного вітру. Ці, ці руки. Вони пам‘ятали все.

«О, Господи, як же я хочу відчувати його знову.

Невдачі будуть переслідувати його, та жінка зламала його. Вона зламала його почуття. Порвала і викинула. Їй було просто почати все і так само просто завершити. Він все одно повернувся сюди. До нього. Всі дороги велуть у його серце. Не схибив, цього разу не оступиться.

Кохання не буває забороненим, доки ви не забороните собі кохати. Ви здатні подолати все, варто лиш захотіти. Керувати своїм життя важко. Ступити крок важко. Люов не має спротиву і меж. Вам може знадобитися тисяча кроків, але все залежить від того, чи зроьите ви їх. Пересилити себе. Зізнатися в своїх гріхах, щоб потім отримати спасіння. Його спасіння було разом з його першим коханням. Чорнявий. Він зводив його з розуму.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь