Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

З морозивом не жартують

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Ніл прокинувся один в кімнаті, сонце сильно пекло.

Джостен хотів вийти на пробіжку, але вже було 10 годин і це означало, що він запізнюється.

Чому він спав так довго?

Виліт Елісон о 12 годині, а її авто зламалося. Вчора вона повідомила йому коли авто повинно стояти біля гуртожитку, тому Ніл швидко пішов приймати душ. Була вже середина липня і дівчата з’їжджали одна після одної. Ніл намагався стримувати хвилювання і він був впевнений, що це вдається. За два місяці три члени його родини йдуть своєю дорогою. Він був радий, що вони щасливі, але але..

Нікі вже тиждень  був  в Німеччині, але кожен день надсилав всім фотографії Еріка, його сім’ї’ та їх всіх разом. Кевін ледь вирвався до Теї одразу після випускного дівчат. Він подавав ознаки життя питаннями щодо тренувань команди поки його немає. Вже через 13 днів Ендрю заблокував його з  телефона Ніла, то ж про його слова після повернення Ніл думати не хотів.

Аарон з Кейтлін сьогодні збиралися в тижневу подорож Францією. Рене та Ендрю проводили останні дні перед її виїздом з гуртожитку до Єгипту разом.

Він вийшов з душу і без сніданку пішов за автомобілем, а вже за 10 хвилин він і Елісон їхали в аеропорт.

-Обожнюю літо, ненавиджу спеку.-спокійно повідомила Елісон.

-То от чому ти летиш до Ямайки-гмикнув Ніл і увімкнув кондиціонер

-Так, це дуже сумно, Ніл, але зустріч я змогла влаштувати тільки там.-Вона уважно дивилася за дорогою, ніби не довіряла Нілу, який був впевнений, що Елісон не має водійського посвідчення.- Радію тільки, що мені летіти дві години, а брату п’ять.

Авто зупинилось на червоний

-Так, це дійсно заспокоює

-Не знущайся з мене, Джостен.-Знову зелений- Це і так буде робити моя сім’я–Вони вдвох замовкли виїжджаючи на головну дорогу. –Я їду від вас усіх, але все ще  не знаю про тебе і Ендрю достатньо, щоб задовольнити свої потреби.

Елісон дійсно нічого не знала. Вона намагалася про це питати, завжди переводила тему на це і продовжувала робити ставки. Від Ніла ніякої відповіді на ці питання не чула, а щодо виграних чи програних ставок він нічого не знав.

-Сподівалася, що ти скажеш мені наостанок.

-Мені нема що про це сказати. Дійсно.

Вона театрально зітхнула і повернула до нього свої очі.

-Ти будеш капітаном.

-Так.

-Капітаном команди «Лиси»

-Так.

-Що ти про це думаеш зараз, в липні?

-Що це буде неймовірний досвід.-Елісон засміялась хлопаючи в долоні

-Ден казала мені те саме чотири роки тому – Ніл напружився від думки про Ден, яка була чудовим капітаном і допомогла команді бути там, де вона зараз. Він багато думав про те, що не зможе бути таким, як вона.- Три години тому Ден сказала мені, що це буде неймовірний досвід для тебе.

Ніл ніяк це не коментував, а через три хвилини тишу, Елісон взяла його телефон з автомобільної панелі.-Тобі потрібно щось новіше, за твій доісторичний телефон. Це взагалі можна назвати телефоном?

-Перебільшуєш.

-Зовсім ні. Придбай самостійно, або мені доведеться зв’язуватись з Ендрю.

-Перебільшуєш.

-Твоя іграшка навіть фото не відкриває. Купи собі новий телефон. Я буду відправляти тобі свої фото і просити розповісти в чому я, щоб перевірити. – Ніл посміхнувся у відповідь, хоча знав, що це може бути серйозним

-Я подумаю про це, Елісон.

**

Він допоміг їй здати сумку і прийшов час прощатися. Вони обоє не любили це робити.

-Виглядаєш мов з’їв лайно, Джостен. Ми все одно зустрінемося наступним літом.

Вона говорила про всіх Лисів. На літо вже була запланована поїздка. Вони все одно зустрінуться. Але через рік. Трясця.

-Я куплю собі новий телефон. Щоб розповідати, що ти одягла сьогодні.-швидко проказав Ніл.

-Невже на стільки сумно? Немає часу на сум, Ніл.-Вона зробила драматичну паузу- Тебе чекають нові гравці та новий сезон. Ми тільки вийшли з останнього місця, навіть не думай загнати нас туди знову. Не знаю де я буду, але повернуся надрати тобі дупу.

-Я зроблю все можливе.

-Зустрінемося, Ніл..

В туж хвилину  оголосили посадку на рейс і Елісон, помахав перед ним телефоном, пішла геть. Вона зробила легше, дозволяючи нічого не казати.

**

Ніл повернувся, коли Ендрю з морозивом дивився якесь шоу на дивані . Він поклав ключі від авто і тихо присів поруч. Ендрю не подивився на нього, але виглядав розслаблено.

-Привіт. Як Рене?

-Сьогодні вночі вилітає.

-Елісон вже в небі.-повідомив Ніл, хоча ніхто і не питав.- Наказала мені купити новий телефон.

-Ти занадто дурний, щоб погодитися з першого разу, але ви були разом занадто довго.

-Так, я погодився.-посміхнувся Ніл.- Хто підвезе Рене?

-Жан.

-Чудово.

Ніл не знав, що Ендрю думав про закінчення начання дівчат. Ніл не хотів думати, що тик само його закінчать Мет з Кевіном, а потім Ендрю, Нікі та Аарон. Він думає почати себе готувати до цього вже сьогодні, бо чотири місяці підготовки до від’їзду дівчат нічого не дали.

-Так або ні?

Спокійний голос Ендрю вивів його з думок.

-Так.

Ендрю поставив морозиво на стіл і, скинувши подушку між ними на підлогу, опинився зверху. Руки Ніла потягнулись у світле волосся. Ліва рука Ендрю опинилася на дивані, утримуючи його, а права повільно опустилась на живіт, від чого дихання одразу ж збилося. Він грубо притиснувся губами до губ Ніла змушуючи думати про щось більш важливе. Про зараз. Футболка піднялася, але Ендрю опустив її знову, прикушуючи при цьому губи Джостена, в якого вирвався  стогін. Ендрю одразу ж відсторонився і сів на своє місце.

-Випуск дівчат-не найстрашніше в твоєму житті, Ніл.

Йому знадобилася хвилина, щоб знову дихати нормально і змогти відповісти.

-Я знаю.

-Чому ти тоді такий змучений?- вони зустрілися поглядом і сиділи мовчки. Ендрю хотів почути  відповідь, а Ніл хотів відповісти.

-Після смерті Натана я відчув, що в мене є сім’я. Я ціную кожного з лисів, але нам усім потрібно буде йти і.. я не хочу втрачати це. –Він провів руками між ними двома- І це.

Ендрю оглянув його з голови до ніг і знову взяв морозиво, повертаючи голову до екрану телевізора. Ніл зачекав декілька секунд і сів ближче на нього намагаючись зрозуміти яке шоу дивиться Ендрю, коли той спокійно промовив:

-Навіть вимкнений телефон не дроможе тобі врятуватися від фото Нікі та дзвінків Кевіна. Мет і Ден точно планують тебе всиновити, а з Елісон, яка постійно ставить на тебе гроші, буде грати тільки Рене. Тож їм доведеться бути поряд і рятувати свої гаманці. Від Ваймака ти сам не відчепишся. Можеш сумувати лише через Аарона, який збіжить звідси одразу, як зможе.

-Це не привід для суму, Ендрю.

-Я знаю.-Ніл засміявся.

-Так чи ні?

-Так- промовив Ендрю зацікавлено повертаючи голову до Ніла, який поклав свою голову на плече Ендрю.

Вони дивилися шоу ще декілька секунд, коли Нід тихо спитав:

-А ти?

-Тримай в своєму домі морозиво і не зможеш мене вигнати, Джостен.

Ніл знову засміявся.

-Правда?

-З морозивом ніколи не жартую.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь