Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Блискавка

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Опис:

У Гейла легка вдача і тисячі таємниць у погляді. У Астаріона приємна хриплість у голосі й жорстокі жарти. Тав не подобається жодному з них, але Тав хоче обох. Дурний, дурний тіфлінг.

 

— Я відточив заклинання.

 

— Що?.. — Тав сонно моргає. Язик вертиться в роті сухою старою ганчіркою, перед очима все пливе. Пити вчора те пійло, що вони знайшли у міконідів, було поганою ідеєю. Дуже, дуже поганою. Коли картинка перед очима перестає тремтіти, Тав бачить Гейла. Одяг розтріпаний, на ньому — ні, такого не може бути, це все оманливе світло Підзем’я — кілька пропалин, волосся стирчить врізнобіч, але не звично красиво, а так, наче їх розчісувала гарпія. Кігтями.

 

Гейл сидить на колінах і дивиться – очі так і сяють захопленням.

 

– То що ти зробив? — голос у Тава — вороняче каркання. Ні, що ж було в тій пляшці, яку вони розпили після вбивства двергарів? Вже не дізнатися.

 

— Відточив заклинання.

 

— І?.. Гейле, я ж не розуміюся на цьому всьому, навіщо ти раз…

 

Тав закриває рота — зуби лязкають, у голові спалахує біль, але це все неважливо. По долоні Гейла в’ються крихітні блискавки, повітря довкола гуде від напруги. Струм звивається на пальцях, пестить долоню, іскри зриваються вниз, немов діамантові краплі. Чарівник шепоче щось, і електрика перетворюється на хвилю, а потім зникає. Гейл виглядає захоплено і зніяковіло, самовпевненість бореться в ньому з чимось ще.

 

— Я багато думав над твоїми словами там… у підземеллі. Ні, не подумай, у дослідницьких цілях! А те, що було вчора… Я сказав, що це неможливо, магія занадто некерована, але… ось, – блискучі нитки блискавок огортають кінчик вказівного пальця. Тав на мить забуває, як дихати. Він заворожено тягнеться до блискавки, але в останній момент відсмикує руку.

 

– А що було вчора? — обережно питає тіфлінг. Згадки в його голові — одна гірша іншої. Він напився і співав про те, як хоче трахнути вампіра та чарівника? Або ще гірше… Як він їх любить? Пекельне прокляття!

 

Гейл зніяковіло покашлює.

 

– Вілл запропонував грати на випивання.

 

– Тааак … – Тав не вміє пити. Зовсім. Ніяк. Вбивати він вміє, але не любить, тому після масової різанини йому завжди потрібно випити. Він, як завжди, нічого не пам’ятає, але пам’ятають усі інші. Тіфлінг подумки схрещує пазурі і киває Гейлу, щоб той продовжував.

 

— Після кількох ковтків Астаріон сказав, що «вампір я чи де» і зажадав крові. Ти, звичайно ж, погодився… І ми всі пили напій міконідів, а Астаріон… кхм… тебе. Це було… вульгарно, але й гарно, – Гейл прочищає горло, його завжди бадьорий веселий голос стихає до шепоту.

 

– Після виявилося, що він може читати твої думки. Мабуть, у напої були суперечки міконідів, і вони так дивно вплинули… Всім цікаво було послухати. Мовчати Астаріон не збирався, а пристойних думок на той час у тебе не було. Він зробив із цього ціле шоу, поки твої фантазії не торкнулися його.

 

Тав збентежено штовхає босою ногою якийсь камінь. Камінь виявляється живим, і з гучною лайкою котиться геть. Це трохи розряджає обстановку, але щоки тіфлінга все одно палають. У Гейла, зізнатися, також. Чарівник у темряві майже не бачить, тому тримається ближче до Тава: тіфлінг відчуває жар його збентеження, гаряче дихання — дуже близько. Варто обернутися, зробити крок та…

 

– Астаріон сказав багато зайвого?

 

Гейл хитає головою. Він сідає на скелястий виступ і починає зачісувати пальцями волосся, ніби не було жодної розмови, а відповідати на запитання зовсім не обов’язково. Таву болісно хочеться знати все, але він не квапить. Бачити Гейла таким – рідкісне задоволення. М’яке сяйво ночесвітла філігранною тінню лягає на пошарпану мантію мага, сяє у волоссі тисячею порошинок. Гейл сидить, оповитий синім серпанком, немов стародавнє божество; холодне світло оголює його вік – додає різкість зморшкам на лобі та біля губ, тінями лягає під очі. Тав уперше так гостро відчуває свою юність. Гейл не старий, але прожив щонайменше на десять років довше, і Таву хочеться знати, якими вони були ці роки. Він обережно торкається руки мага, шепоче:

 

 — Мені шкода, що я поставив тебе в незручне становище вчора. Тобі, можливо, неприємний я і мої почуття.

 

Гейл посміхається. Якось дивно, трохи натягнуто, наче все, що він скаже далі, буде брехнею. Тав хапає повітря губами, чекає, але чарівник мовчить. Кроки він чує набагато раніше, ніж Гейл, тому коли Астаріон вальяжно виходить з-за скелі, на ходу зубасто усміхаючись, тифлінг не здивований. Він тільки приречено зітхає і ховає обличчя в долонях: розмовляти з двома одразу — вище його сил. Зараз би не завадив Глибинний Жах, який так любить гуляти цими стежками і перекидати все живе, але Підзем’я безмовне і спокійне.

 

 — Як самопочуття, коханчику? – шкіриться Астаріон. Серце Тава пропускає удар. Чи є ще щось, що він не пам’ятає або Гейл не розповів? Боги та дияволи, невже вони з ельфом учора… Ні, ні, не може бути. Таке він би точно запам’ятав.

 

Тав піднімає погляд на вампіра, потім коситься на Гейла, в якому від колишнього ентузіазму і сліду не лишилося.

 

 – Ми що, переспали? – випльовує тіфлінг.

 

 — Ні, але… — сміється Астаріон. — Я вчора стільки твоєї крові випив, що ми вже майже одне ціле.

 

Ось воно що. Вампір досі п’яний. Нещодавно він осушив цілого ведмедя і поводився дуже, дуже дивно. Тав поменше ведмедя буде, але його кров… як би сказати… сильніша.

 

 – Як справи з приборканням електрики? Готовий випробувати на нашому ватажку?

 

Астаріон спирається на скелю, в сяйві ночесвітла його постать здається чорно-білою плямою: бліда шкіра, темні сорочка і штани, блискуче у напівтемряві волосся. Тільки очі — дві яскраві червоні плями. Ще одне божество, перед яким Тав готовий впасти навколішки. Або врізати йому сильніше. Вони, отже, коли Тав заснув, виснажений алкоголем та втратою крові, обговорювали його фантазії, будували плани на них. Або ж насміхалися.

 

Гаряча хвиля сорому накриває Тава з головою; здається, навіть роги почервоніли від такої ганьби. Ні, він не з тих ніжних фіалок, які оголеної щиколотки соромляться, а при слові «секс» і зовсім непритомніють. Астаріон горланив на весь табір про його улюблені пози і заповітну фантазію про подвійне проникнення — нехай. Але це інше. Особисте.

 

— Розбуджу інших, настав час йти з цього місця, — Тав тікає, знову, але цього разу йому не дають піти. Дві пари рук міцно тримають: гострі нігті на довгих холодних пальцях Астаріона, сполохи блискавок під гарячою шкірою Гейла.

 

– І без тебе встануть, любий, – посміхається ельф, посилюючи хватку. — Поговоримо чи одразу перейдемо до того етапу, де ти розробляєш мене своїм хвостом, принагідно відсмоктуючи Гейлу?

 

Це брудно. Грубо. У фантазіях Тава все виглядає більш… красиво. Але слова вилітають із рота Астаріона — крихітні дзвінкі кульки — стрибають кам’яними склепіннями Підзем’я. Від них стає так соромно і добре… Якби подібне сказав хтось інший, в іншому місці та в інший час, але ні, це Астаріон. З його витонченими манерами та оох… такими крижаними руками! Тав дозволяє чужим пальцям гладити його поверх сорочки, але коли оголена шкіра торкається оголеної шкіри, стає нестерпно. Тіфлінг шипить і відсувається. Губ Гейла торкається хитра усмішка.

 

— Я дуже довго вовтузився з цим заклинанням, — із награною образою каже чарівник. — Мені потрібен доброволець, для дослідів. Абсолютно невинних.

 

Тіфлінг не дозволяє собі думати довго. Він розв’язує шнурівку на сорочці, оголює гладкі груди, гострі ключиці, шию, покриту чорними ранками від укусів. У холодному невірному світлі його шкіра здається блискучою і чорною, наче агат; на її тлі долоня Гейла виглядає білою плямою. Чарівник торкається кінчиками пальців ранок, обводить коротким нігтем лінію підборіддя, злегка натискає на відкриті губи. Шкіру Тава починає поколювати, від електрики чи нервового збудження — неясно, але теплі дотики породжують дивний холод всередині, ніби кров у його тілі змінюється на рідкий іскристий лід. Біля вуха чується тихий сміх Астаріона, чуже дихання ворушить волоски на шиї. Пальці Гейла натискають сильніше, торкаються гострих іклів, розмазують слину по губах, і тоді Тав відчуває перший спалах електрики. Шкіра в місці дотику на мить німіє, а потім наповнюється жаром. Вогонь слідує за рукою Гейла. Дряпає підборіддя, огинає кадик, залишає крихітну пожежу в ямці між ключицями. Тав заворожено дивиться, як крихітна блискавка торкається його соска. Боляче, холодно, гаряче. Адреналін швидше жене кров — тіло відчуває небезпеку, рефлекси вимагають відсунутись, вихопити ніж із-за пояса, але Тав не ворушиться. Ледве дихає. Коли Астаріон прикушує мочку його вуха, тіфлінг забуває, як дихати.

 

– Вибач, не зміг стриматися, – пирхає Астаріон, відсторонюючись. Тав кусає внутрішній бік щоки, щоб не вибалакати зайвого: «Так, без проблем» або «Роби що хочеш, тільки не зупиняйся». Варіантів багато.

 

– Що відчуваєш? Не боляче? — Тав заперечливо хитає головою. Гейл – сама люб’язність і допитливість, для нього це справді науковий, а не сексуальний досвід. Але Тав відчуває напруження між ними трьома — тонке, наче нитки магічних блискавок, але таке ж відчутне. Тіфлінг перехоплює долоню Гейла і переплітає їх пальці – струм відчувається набагато гостріше, він лоскоче долоню до болю, віддаючись дивним свербінням десь у попереку.

 

— Якщо забути, що ми в Підзем’ї, і за кілька кроків сплять наші супутники, то це приємно. Хоча трохи не так, як я собі уявляв.

 

Астаріон накриває їхні руки своєю долонею, Гейл шепоче щось під ніс. Це не гучні заклинання під час бою або пафосні вигуки перед ним; ні, це зовсім інша магія — тиха й дзвінка, наче натягнута волосінь пастки. Бліде сяйво огортає їх сплетені пальці, повзе по руках вище і вище, сріблястими сполохами пестить шкіру. Слабке світло гасне за межами їхніх тіл, але спалахує тільки сильніше на оголених зап’ястях. Язики блискавок спалахують фіолетовим та білим, повзуть під сорочку.

 

— Це… чарівно, — не стримується Тав. Він знає, що виглядає зараз як дитина, яка вперше бачить фокус на сільському ярмарку, але Гейл не якийсь шарлатан, а це далеко не звичайний фокус. І це, демон роздер, дійсно красиво.

 

Вони сидять дуже близько один до одного. Запах крові, озону та пилу змішується з невловимим запахом кожного з них; дихання переплітаються. Вони зачіпають один одного ліктями і колінами, Тав боїться повернути голову, щоб не подряпати когось рогами, волосся Гейла майорить без вітру — від найчистішої магії — і лізе Астаріону до рота. Це зовсім, ні краплі не сексуально, але це дуже добре. Правильно.

 

Вампір смикає руку першим. Збентежена посмішка на його обличчі виглядає дивно. Тав навіть спершу не вірить у неї, придивляється уважніше – і Астаріон бентежиться ще сильніше. Може, через те, що він випив учора занадто багато крові, але щоки вампіра рожевіють, а потім наливаються червоним; рум’янець повзе по щоках нижче, обпалює червоною шию.

 

— Це було дивно… Наче якесь релігійне таїнство. Де всі тверезі й нудні, — Астаріон намагається вийти сухим із води, приховати своє збентеження і — боги — збудження за колючими промовами, але Таву надто добре, щоб дозволити комусь зіпсувати момент. Він затискає рот ельфа долонею.

 

— Ох, Астаріоне, помовчи хоч раз. І навіть не думай кусати мої пальці!

 

Гейл сміється. Чари руйнуються, але щось інше — тендітне, напрочуд міцне — накриває їх прозорим куполом. Тав видихає і теж починає хихотіти. Очі Астаріона виблискують у темряві образою та веселощами, але коли він все ж таки кусає Тава за пальці, в них прокидається щось ще. Жага. Голод. Прихильність.

 

Їм би обговорити, що відбувається. Кожному розібратися в собі, але місце укусів на пальцях займають поцілунки, рука Гейла все ще стискає руку Тава — дуже міцно. Вони не відійшли ні на крок. І в темряві — у цій гарячій, небезпечній, наповненій магією пітьмі — їхні серця створюють нерівну швидку мелодію. Це не те, про що фантазував Тав, не те, що розповідав учора Астаріон у п’яному забутті. Але щось краще.

 

– Хочете продовжити? – ледве чутно видихає Гейл. Кінчики його пальців пестять зап’ястя Тава, іншою рукою він торкається волосся Астаріона.

 

– Так, але…

 

– Але не зараз, – підхоплює Астаріон. Тав вдячний йому за це. Вони виглядають і пахнуть як ті, хто кілька днів нишпорять Підзем’ям, вбивають чудовиськ і двергарів, а потім влаштовують пиятику – без можливості нормально помитися і впорядкувати одяг. Навіть вампір виглядає трохи пом’ятим. До того ж, коли нервове збудження вщухає, Тав відчуває ще щось. Нудоту, головний біль, дивний присмак у роті — гнилий і солодкий. Хвиля огиди пробиває його разом із дурною здогадкою.

 

— А що, якщо… Ні, просто уявіть, що те пійло міконідів було… з міконідів?

 

Дует голосів звучить врізнобій, звуки вгризаються у вуха Тава з двох боків:

 

– Ні!

 

– Що трапилося, на нас напали? — долинає з темряви сонний голос Лаезель, за ним — гуркіт обладунків. Десь неподалік Шедоухарт проклинає нестерпних супутників, богиню світла, Підзем’я та все своє життя. Тав на мить прикриває очі, намагається запам’ятати цей момент – такий безглуздий і важливий – а потім виплутується з обіймів. Час рухатися далі.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Блискавка