Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Бентежне століття загоює рани

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Під покровом ночі Ши Цінсюань вислизнув з кімнати. Ті кілька тижнів, які він провів з жаром у примарному хворобливому світі, юнак пам’ятав слабо. Його все ще трясло і нудило від думки про брата, але зараз ці пориви організму довелося різко припинити. Хе Сюань щось із ними зробив. Прямо зараз 3олоте Ядро всередині померкло і ледь світилося. Стінки захисного бар’єру його божественного безсмертя стали крихкими і могли зламатися від будь-якого сильного удару, спрямованого не до тіла, але до душі. Така корозія не могла статися випадково. Навіть Се Лянь, від якого відвернулися всі його віруючі, все ще мав свою силу і непробивний захист обранця Небес. А він, Ши Цінсюань, зараз був ближчим до Землі, ніж до божеств.

Лишатися в лігві Черновода було не можна. Він пам’ятав т’мяну постать, що з’являється з невиразним джерелом світла у руці. Знайомі кроки наближалися і віддалялися, відраховуючи дні, коли він, Ши Цінсюань, Володар Вітрів, валявся на постелі у лігві ворога. Удар потилицею об металеве кріплення виявився дуже сильним, а зілля, яким його опоїли, точно не було розраховане на те, що хтось продовжить своє божественне існування довше ніж пару годин після його прийому.

Жар не спадав, а сил створити прохолодний порив вітру, що остудив би шкіру, не було. Молитви не доходили, стукаючи в стіну безмовності, а зв’язку з Небесною Канцелярією не існувало. Але ці факти абсолютно не переймали Ши Цінсюаня. Навіть навпаки, він був радий, що не здатний на таке. І він не збирався повертати собі ці уміння. Чужа доля, яку він отримав за бажанням брата, була неприємною, душила і нагадувала, що він лише самозванець, брехлива картинка і безрідний злодій, приречений вічно тинятися в темряві самоненависті.

Біль від втрати брата не вщухала разом із дивним, навіть жахливим полегшенням, у якому Ши Цінсюань не смів собі зізнатися. Цього дня він втратив усіх, хто був йому дорогий: кров від крові своєї, Ши Вуду, та Мін Ї, друга, якому він довіряв своє життя багато століть. Сумна усмішка ковзнула по обличчю Ши Цінсюаня, коли він згадав про свої слова.

”Мін Ї, мій сердечний друже, за вас я готовий віддати не тільки всі свої чесноти, але й житт! Тільки скажи, і я це зроблю. Ти змушуєш мене сяяти яскравіше з кожним днем!”

Йому варто було б вимити рота з милом, щоб гіркота очищення відвернула від ненависті до себе. На очах виступили сльози. Від них уже було фізично боляче, але й не плакати юнак не міг.

Коридори замку Володаря Чорних Вод були заплутаними та порожніми. Вони трохи нагадували палац Володаря Землі, проте лише частково. Мовчки стиснувши зуби, щоб не схлипувати вголос, Ши Цінсюань намагався знайти залу, де все сталося. Дивні шорохи та сопіння — те, що вело юнака вперед. Ще кілька поворотів, і він опинився у величезній кімнаті, від якої його ще раз мало не вивернуло зсередини назовні. Запах металу все ще стояв у повітрі, а десятки шалених створінь тинялися туди-сюди. Вони вже награлися з останками Ши Вуду і тепер знову існували безцільно. Адже цього хотів Мін… Хе Сюань? Щоб він помінявся долею ще раз із одним із цих хлопців?

Ноги підкошувалися від однієї думки про дотик до сірої шкіри безумців. Було страшно та неприємно. Та чи гірше це, ніж життя у полоні у Чорновода? Чи гірше це жорстокій смерті Ши Вуду і того, що Ші Цінсюань, продовжує жити брехнею, ховаючись під чужою личиною?

Проковтнувши повітря, що стало комком у горлі, юнак ступив до зали, звертаючи на себе увагу душ. Ті, розвернувшись, з цікавістю поспішили підібратися ближче, простягаючи свої долоні, щоб торкнутися нехай брудного, але все ще гарного божественного одягу. Він відсмикнувся назад, але раптом почув кроки у залі. Здається, його відсутність було помічено раніше. На роздуми залишалися лічені секунди.

— Ти і я — лише дві душі. Так давай же поміняємося нашими долями, — видихнув він і в шаленому пориві ковзнув назустріч божевільній душі, переплітаючи з нею пальці і цілуючи холодні й шорсткі, як пергамент, губи. Оболонка навколо Золотого Ядра тріснула і з сухим хрускотом, наче заморожений листок у грудні, розсипалася в пилюку.

— Що ти робиш? Ні… Ні!.. НІ! – встиг почути крик Хе Сюаня Колишній Володар Вітрів. Але відповідь на запитання хлопець дати вже не встиг.

Слова: «Міняю долю. Сподіваюся, тепер ти будеш щасливий і зможеш спочивати зі світом» – сказав уже не він, а хтось інший. Чоловік, який щойно отримав життєві сили та незавершену справу Ши Цінсюаня, незрозуміло озирнувся. Він більше не був заплутаною душею рибалки у володіннях Чорновода. Але й небожителем він не був. Простий смертний у своєму тілі, який отримав другий шанс на життя.

— Ні! Навіщо?! Навіщо ти це зробив?! — кричав Хе Сюань у порожнечу, ігноруючи тіло, яке ще не розуміло, що сказало.

Чорновод був у жаху та відчаї. Мабуть, він не відчував таких сильних емоцій, навіть коли вбив Ши Вуду. Ні, тоді він був просто неймовірно злий, але зараз … Він встиг трохи усвідомити свої почуття, почав виходжувати Ши Цінсюаня, навіть намалював собі в голові картини майбутнього, що включають їхнє примирення. Він зрозумів, що всі ці роки жив лише думкою про те, що в нього вкрали з долю, але не усвідомлював, що його доля, як людини, обмежувалася десятком років болю, а доля Ши Цінсюаня, як небожителя, була нескінченною і безмежною чергою болю, що добре приховується, і усмішок, які лиш покривають нелюдське поводження з ним. Він ніколи за п’ятсот років не скаржився, ніколи не просив про допомогу і переживав все це всередині, щоразу посміхаючись через пару годин. Хто знає, що довелося б тоді перетерпіти самому Хе Сюаню, якби ця частина історії так і лишилася його власною, а не дісталася іншому. Володар Чорних Вод усвідомив, що його, можна сказати, врятували, давши замість століть страждань лише два десятки років. Та й у минулому все. У минулому і смерті його рідних, і тяжкі роки: у минулому і Ши Вуду. Вони з Ши Цінсюанем можуть рухатися далі. Може, навіть… разом?

Він стояв у залі, повній неприкаяних душ, і вив від болю, бо єдиний, хто йому довіряв весь цей час, зник, змінивши долю вже вдруге. Знайти його тепер важко, майже неможливо. Серед сотень тисяч скалічених душ, серед мільйонів бідняків тепер був загублений той, кого він полюбив, сам того не знаючи. І те, що Ши Цінсюань опинився там, його власна вина. Хе Сюань розумів, не зволікай він із визнанням, скажи вголос хоча б раз, що він не тримає більше зла і хоче Ши Цинсюаню тільки одужання та миру, він, можливо, не втік би ось так.

Вперше за все своє життя Чорновод відчув себе монстром. По-справжньому огидним створінням, яке відплатило чорною невдячністю за всі роки тепла. Як би він не намагався відхрещуватися, але Ши Цінсюань завжди щиро йому допомагав, підтримував та оточував надією та теплом. Тільки зараз Хе Сюань усвідомив, яку ціну юнак платив за те, щоб бути промінцем світла для інших. Це було гірше за звичайну смерть. Це були пять сотен років гвалтувань і абьюзу, що не мали видимої межі і рішення.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь