Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Алекс, касета 2

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

“В мені ніби щось квітло
Та вмить перестало
Лише ти знаєш правду
Мені цього замало…” 
“Незнайомці” Hohlan
Для надійності Алекс попросив батька висадити його за квартал від школи, ще не вистачало, щоб його підвозили на поліцейській машині. До того ж пройтися в тиші наодинці зі своїми думками було досить таки заманливою ідеєю. Лише він прийде до школи і доведеться одягати маску кращого друга футболістів. Не те щоб нові друзі зовсім йому не подобались, серед них були хороші хлопці, той же Зак завжди гарно ставився до Алекса. Але основна проблема була в тому, що він почувався серед них чужим, основними темами для розмови у їх колективі були спорт і секс, а у Алекса в обох цих сферах жодних досягнень не було. Тому він повільним кроком чалапав до школи згадуючи ті часи, коли вони дружили втрьох з Джессікою і Ханною. Ця дружба була набагато комфортніша для нього, дівчата були в рази дотепніші і розумніші за футболістів. Але потім все звісно пішло не так, він закохався у Джессіку а Ханна заревнувала і їх трійка назавжди розпалася.
Його думки почали крутитися навколо Ханни. Вона точно була незвичайна дівчина, ніколи не було зрозуміло, що вона вчинить у наступний момент. Вона була такою вразливою і імпульсивною, що дружити з нею було як ходити по натягнутому канату…
-Так ось як ти себе виправдовуєш, – промовив його внутрішній голос, – звісно легше зробити вигляд, що Ханна просто була не сповна розуму, ніж взяти на себе відповідальність і зізнатися, що саме через тебе вона порізала того дня вени.
Алекс різко струснув головою і пришвидшив крок, він не дозволить собі думати про це, у цьому немає його вини. Якого чорта взагалі він вирішив згадати Ханну?
-Алексе, стій, нам треба поговорити, – коло шкільного кампусу на нього чекав Джастін.
Алекс помітив, що виглядав він не дуже, одяг пом’ятий, волосся скуйовджене, а очі підпухлі неначе він всю ніч не спав, або ж плакав.
-Емм, привіт, Джастіне, що сталось? – знехотя відповів він. Йому здавалось, що Джастіну має бути очевидно, що він його м’яко кажучи не долюблює через їх відносини з Джес.
-Мені треба тобі дещо показати, це стосується Ханни, – він якогось чорта говорив ледь не шепотом, хоча територія перед кампусом була ще напівпорожня. Джастін відкрив свою спортивну сумку і показав касети, які в ній лежали. – Вчора мені по пошті прийшла коробка з касетами, з касетами, які Ханна записала перед смертю. Ти просто не уявляєш, що на них, і чим нам всім це загрожує.
-Нам? – ледве видушив з себе Алекс, намагаючись якось переварити всю цю інформацію.
-Так, нам, на касетах 13 історій присвячені 13 причинам через які Ханна буцімто покінчила з собою і відповідно людям, які до цього призвели. Твоє ім’я вона назвала другим у цьому списку.
-От чорт, і ти все почув? – у Алекса тремтів голос.
-Та не переживай ти так, я теж на цих касетах і повір там є ті чиї історії набагато страшніші за твою. У касетах сказано, що ми всі маємо їх по черзі прослухати, або ж їх опублікують. І, якщо чесно, я б хотів з тобою поговорити після того як ти їх послухаєш… Ей, ти в порядку?
Алекс, який з кожною секундою усвідомлював у яку халепу втрапив різко кивнув і наскільки міг твердим голосом сказав. – Гаразд, послухаємо касети, пішли кудись подалі від школи.
-Тут така справа, я слухав їх у кабінеті інформатики, а зараз там повно людей, треба чекати закінчення уроків.
-У мого брата вдома є старий магнітофон, на ньому можна буде послухати. Зараз нікого вдома не має бути, так що якщо не хочеш прогулювати просто віддай мені касети.
-Ще чого, я з тобою, – швидко заперечив Джастін.
-Гаразд, тоді пішли скоріш…
Вдома у Алекса, на щастя, дійсно нікого не було. Хлопці пройшли в кімнату брата і дістали старий магнітофон припорошений пилом.
-Ще одне, Алекс, до того як ти почнеш слухати, ти маєш дещо знати – Джастін набрав в легені повітря і швидко випалив, – не все з того, що ти почуєш буде правдою, пам’ятай про це.
Алекс кивнув і включив першу касету. Вона була Джастіна. Він спокійно дослухав її до кінця. Ледве касета закінчилася, Джастін завбачливо випалив,
-Це не все, що сталося того вечора, повір.
-Я знаю, – спокійно відказав Алекс, – все не закінчилось поцілунком тоді.
-Ти що? Звідки ти можеш це знати, ти що слідкував за нами, збоченець? – Джастін шоковано дивився на хлопця, такої відповіді він від нього точно не чекав.
-Господи, який же ти все-таки ідіот, і що в тобі Джессіка знайшла не розумію… Ми ж тоді з Джес дружили з Ханною і вона нам розповіла про все що тоді сталося. Ви поцілувалися, але ти хотів більшого і ви почали пеститись, проте перед самим сексом Ханна передумала і пішла. А ти зі злості, що вона тебе продинамила розіслав ту фотку усім і розповів, що у вас все було тієї ночі.
-Щоо? Як якого біса? Все ббуло якраз навпаки, – від шоку Джастін аж почав заїкатися, – нічого такого не було, це вона хотіла більшого, а тоді вона сказала прокричати, що я її хочу і захотіла секса без захисту і, ну я в цілому втік, – зізнався він.
-Ти серйозно думаєш, що я в це повірю? – Алекс скептично підняв брову, – всі ж знають, що в тебе вже було повно дівчат. Хочеш сказати, що тебе, найдосвітченішу сексмашину у старшій школі спокушала новенька?
-Ой, та як хочеш так і думай, – роздратовано буркнув Джастін, – подумай про інше, в яку б версію подій ти не вірив, вони не збігаються з касетою, отже, Ханна бреше.
-Хмм, щось в цьому є. Гаразд, подумаємо про це пізніше, час слухати мою касету, – Алекс перевернув касету, вставив її в магнітофон і натиснув на Play.
Коли касета дограла, вони сиділи пару секунд в повній тиші.
-Це що все? – нарешті не витримав Алекс, – є продовження моєї касети?
-Ти про що, – здивовано перепитав Джастін, – це все що про тебе на касетах.
-Але ж це якась дурня! Я не можу зрозуміти, чому вона записала цю причину. Те, що я у якомусь списку написав, що в неї найкрасивіша дупа у класі. В цьому списку були майже всі дівчата класу, і всі були раді опинитися на хорошій половині. Хто насправді мав ображатися то це ті кому дали титули найгірших грудей у класі, чи найпотворнішого обличчя! Я просто хотів насолити Джес і записав її у поле найгірша дупа класу, але навіть вона мені вже давно пробачила той тупий список. Я не розумію, чому вона не записала того…
-Чого не записала, ти про що? – Джастін здивовано дивився на Алекса, що здається забув про його присутність коли виголошував свою гнівну промову. – чого вона не записала? На цій касеті теж неправда?
-Та забий, – відмахнувся Алекс, – на касеті все правда, давай слухати далі.
Вони слухали касета за касетою і зазвичай це були якісь шкільні дурниці, які переживають час від часу всі у старшій школі, хтось пустив якісь плітки, хтось анонімно опублікував її вірш та таке інше. До тієї самої касети про вечірку Джессіки все було не дуже серйозно і про все вони приблизно або чули або здогадувались. Але коли почалась касета Брайса, а точніше як сказала Ханна друга касета Джастіна у Алекса сироти пішли по шкірі. Дослухавши касету він повернувся до Джастіна і наскільки міг спокійним голосом спитав його.
-То що, хочеш сказати, що і тут вона бреше?
-Т-так, звісно, – Джастін швидко опустив очі, – тієї ночі я був з Джессікою, Ханна збрехала.
-Але чому ж тоді, Джастін, у тебе такий винуватий вигляд? – якимось не своїм голосом сказав Алекс.
Джастін підняв на нього погляд і побачив кулак, який швидко наближався до його обличчя. З несподіванки він пропустив ще пару ударів, аж поки насилу втримав руки Алекса.
-Тихо, тихо, прошу перестань, я скажу правду! – утримуючи його руки від свого постраждалого обличчя прокричав Джастін, – це правда сталось, але я маю тримати це в таємниці, заради Джес!
-Та що за фігню ти несеш? Ти заради Джес приховуєш від неї те, що твій дружбан її зґвалтував? – Алекс настільки неочікував такого швидкого зізнання, що перестав вириватися.
-Так, вона нічого не пам’ятає з тієї ночі, я намагався йому зарадити, але не зміг. Я не можу їй сказати правду. Бо не знаю, як це на неї вплине. А що як вона зробить те, що зробила Ханна?
-Ага, або ж розійдеться з таким покидьком як ти, – презирливо кинув Алекс.
-То що, ти б їй сказав? Тепер ти знаєш правду. – Джастін ловив його погляд в очікуванні вироку.
-Але ж вона сама все почує, вона на касетах, – заперечив Алекс, – краще б їй було почути правду від тебе.
-Ханна брехала, на моїй касеті і судячи з твоєї дивної промови недоговорювала на твоїй, я скажу Джес, що це брехня, краще їй ніколи цього не знати. А ти, Алекс, ти скажеш їй? – Джастін благально дивився на Алекса.
-Ой, прибери заради бога свій цуценячий погляд, він лише на дівчатах твоїх працює. Добре, я поки нічого не казатиму, доки вважатиму, що для Джессіки так краще. Її черга буде наступною, я послухаю касети з нею і тоді по її реакції вирішу, що казати. Але якщо я побачу, що вона сумнівається чи вирішу, що їй краще знати правду то я все розкажу, бо не збираюся покривати ні ґвалтівника ні таке нікчемне сцикло як ти.
-Гаразд, дякую, єдине, що я хочу, це щоб Джес була щасливою, – мирно промовив Джастін. – я ще хотів спитати, що саме ти очікував почути на своїй касеті?
Алекс мовчки почав шукати наступну касету для прослуховування і запхав її в магнітофон. Здавалось, що він не почув запитання, чи вирішив не відповідати на нього. Він увімкнув наступну касету і вони мовчки слухали до кінця. Коли касета містера Портера закінчилася вони ще пару хвилин просиділи в тиші і Алекс несподівано зізвався.
-На своїй касеті, я очікував, що Ханна скаже, що містер Портер був не останньою людиною, яку вона бачила того дня, коли наклала на себе руки. Останнім був я, і я дещо їй тоді сказав, дещо жахливе, не розумію, чому вона не розповіла про це на касетах. – Алекс замовк, а Джастін тактовно нічого більше не питав.
Так вони і сиділи поряд на ліжку Алекса, думаючи, що ж робити з цим всім далі. Хоча обидва розуміли, що в них немає іншого вибору, ніж передати касети Джессіці.
Далі буде…
 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “Алекс, касета 2



  1. Знову ж таки чудовий розділ! Персонажі вийшли живими, і цікаво що ж такого Алекс наговорив Ханні) Загалом з нетерпінням чекатиму наступного розділу!