Виходячи з магазину після його зачинення,Казуха діставав свої вже поношені життям навушники і вмикаючи в них рандомну пісню з плейлисту,він думав про того хлопця,який мав гарні аметистово-сині,мов нічне небо або Чорне море,очі і котрий так мило розгублено дивився на нього,вибираючи бісер.

«Цікаво,ми ще з ним зустрінемось?»

Раптом,на його телефон почали дзвонити.Діставши його з кишені,Каедехара побачив ім’я хазяїна квартири,яку він орендує.Дивно,до сроку оплати ще декілька днів.

-Ало,доброго вечору,Казуха.

-Добрий вечір.Ви щось хотіли?

-Так,розумію,що це напевно занадто раптово,але хочу попередити про те що квартиру я більше здавати не буду,ви маєте тиждень,щоб знайти нове житло і з’їхати.Вибачте,що не повідомив раніше,такі обставини стались,самому немає де жити.

-Я-я розумію,так.Намагатимусь виїхати як можна скоріше,але і мене зрозумійте,потрібен час щоб знайти житло.-перебуваючи у шоці від того,що доведеться так раптово залишити домівку,в якій живе вже рік,Казуха думав,куди йому податись і де шукати нормальну квартиру поряд з роботою.

-Так,звичайно,розумію.Я намагатимусь вам допомогти,якщо знайду у когось квартиру обов’язково повідомлю вам.Вибачте ще раз.Гарного вечору.

-Так,і вам…

Поклавши трубку,Каедехара зупинився посеред тротуару і пустими очами дивився на асфальт.

-Я знову втрачаю домівку….-прошепотів він,витираючи сльози,що підступали до очей і погрожували скотитись по щокам на землю.От здається,навіть не його квартира,але стільки спогадів там.Як до нього приходили Венті і Сяо,як тільки вони познайомились,пили чай на тій невеличкій кухні,двилися фільми у вітальні,сиділи на підвіконні з Ґоро і дивились на зірки,як він готував для Томи і Аято,які випадково зайшли до нього і залишились через раптову зливу.Так багато всього…

Але життя повинно йти далі,так?Нічого страшного,знайде нову квартиру і там теж будуть гарні спогади,так?Не час здаватись,тоді не здався і зараз,так,тимчасові труднощі.Піднявши погляд на небо,Казуха глибоко вдихнув і продовжив свій шлях додому.Головне зараз подумати про житло.У кого з його знайомих є якісь зв’зки?У Томи і Аято вони є,але потрібна квартира недорога.У Сяо є його дядько,але у нього навряд є такі зв’язки.Хоча…Точно!Згадавши про те,як Сяо згадував чоловіка свого дядька,Аякса здається, і те,що в нього є якісь зв’язки,очі Каедехари засяяли,мов зірочки на нічному небі.

-Так,потрібно написати Сяо,він точно допоможе.-поставив замітку у голові,Казуха зайшов у під’їзд свого дому.Піднявшись на другий поверх і підійшовши до дверей квартири,він почав ритись у своєму шопері в пошуках ключів.-Вічно вони десь губляться,треба вже прибратись у сумці.О,нарешті!

Відкривши двері,його зустріла темрява і тиша квартири.Як завжди.Зайшовши у прихожу,він зняв взуття і увімкнув світло.Його улюблена,затишна квартира осяялася теплим світлом.Кинувши сумку на диван у вітальні,стомлений Казуха  пішов до ванни щоб прийняти душ і передягтися у домашній одяг.

У кімнаті ввімкнулося світло і Каедехара пройшов до вмивальнику над яким висіло дзеркало.У дзеркалі відображався блідий юнак з білим-білим волоссям заплетеним на кінцях у невеличкий хвіст,рубіновими очами і стомленим поглядом.Синці під очами нагадували про безсонні ночі,якими він робив замовлення.Зняв з волосся резинку,Казуха стягнув з худого тіла футболку білого кольору з назвою якоїсь групи і звичайні штани блідо-жовтового кольору.Зняв білизну,Казуха зайшов до душової кабінки.

Гарячі струмені води змивали все,що накопилося за день.Всі проблеми та хвилювання.Але коли проходили нові хвилювання,до нього навідувалися старі.Навідувся липкий страх і почуття липких, від крові самої близької людини, рук.Навідувалися страшні спогади того дня.

Казуха любив згадувати саме у душі про це.Чому любив?Тому що сльози не відчувалися через струмені душу.Тому що ці сльози ніхто не бачив.Тому що можна дати волю емоціям.Але рано чи пізно з душу потрібно вийти.І знову сховати ці емоції.Бо вони такі ж таємні,як і спогади про нього.Здається,ніхто і ніколи не дізнається про ці спогади і ці емоції.

***

Скарамучча сидить за столом на своїй кухні,дивиться на кружку з чорним чаєм без цукру і думає про все і нічого одночасно.Про вчорашню чергову істерику,про універсітет,про підробітку,про майбутнє і про минуле.На годиннику,який висить коло столу,стрілки показують майже 12 дня.В універ сьогодні не потрібно,ну як,потрібно звичайно,але горе студент вирішив влаштувати вихідний.У квартирі така звичайна для нього,неприємна тиша,яку раптом порушує телефонний дзвінок.Аякс.Знов ця набридлива падлюка.Але він здає йому цю квартиру задарма та і все ж таки друг,тому взяти потрібно.

-Що таке?

-Привіт,Мучача.Як справи?В мене для тебе не дуже хороша новина.-знову цей веселий голос і кляте прозвісько.

-Не називай мене так, скільки разів казати.Що сталося?

-Мм,тут така справа.В племінника мого чоловіка є друг.І того друга раптово виселяють з його квартири і..

-Тільки не кажи,що ти підселиш його до мене…-тільки не це,квартира звичайно достатньо велика,трьохкімнатна,але жити з незнайомцем..

-Вибач,але йому дійсно немає куди йти.Будь ласка,він хлопець непоганий.Можливо навіть сподобається,друга знайдеш собі.

-Ти не залишаєш мені вибору?

-Дуже грубо сказано,скоріш,ти по-дружньому мені допоможеш.Не тільки мені,а ще й Сяо і тому хлопцю.Тобі не обов’язково з ним навіть спілкуватись,йому просто потрібен дах над головою.Квартира достатньо велика,щоб як найменш пересікатись з ним.Ну так що?Згоден?-з надією питає Аякс,а Скарамучча розуміє,що Чайльд досить багато зробив для нього і з цим проханням відмовляти буде не дуже гарно.Все таки,квартира Аякса.

-Згоден,що поробиш то.Коли він переїде?

-Дякую тобі велике.Я тобі напишу коли він збереться переїхати.Все,мені потрібно вже на роботу.Хай щастить,мій любий друже.

-Ага,давай.

Поклавши слухавку,Кунікідзусі думав про те,чи не пожалкує він потім через це рішення.Все ж таки,сам він живе тут уже 2 роки.Звик до того,що ніхто його не турбує,не бачить.У всякому випадку,рішення вже прийняте.Потрібно хоч прибратись у тих двох кімнатах,там взагалі ніхто не жив і все в пилюці скоріш за все.

***

Коли йому написав Сяо з новиною про те,що Аякс знайшов йому квартиру і переїхати туди можна вже навіть сьогодні,Казуха був готовий стрибати до самого неба від радості.Йому не доведеться жити десь в гуртожитку чи в коробці на вулиці.Або на робочому місці на стулі.Сьогодні в нього вихідний,тому можна почати збирати свою купу речей.Чого тут тільки немає,всі робочі матеріали,всі вироби,одяг,купа квітів і рослин на підвіконнях.Ще потрібно десь взяти коробки для цього всього..Сяо казав якщо що дзвонити за допомогою і усім зв’язаним з переїздом до Аякса,тому треба скористатись цим и спитати про коробки.Ну і вирішити коли можна переїхати і чи зможе він допомогти з перевезенням його речей.

Знайшовши в їх переписці номер Чайлда,Казуха одразу набрав його.Почулися гудки.

-Ало,добрий день.Це Казуха,друг Сяо який повинен переїхати в вашу квартиру.

-Так-так,добрий день.Мене звати Аякс,але всі зовуть мене Тарталією.Вибачте,я забув сказати Сяо, що жити ви будете не самі,але не хвилюйтесь,квартира трьохкімнатна і вас турбувати сусід дуже не буде.Але він трохи проблемний,це по секрету.-цього Казуха не очікував,Алатус майже нічого не розповів про квартиру,тому він не знав про сусіда і те,що вона така велика.Але сусід його не сильно хвилював,жити десь потрібно.

-Нічого-нічого,я взагалі дзвонив щоб спитати чи не могли би ви мені,будь ласка, трохи допомогти з перевезенням речей,Сяо казав що я можу звернутись..

-Звичайно можу.І давай на ти перейдем,сумніваюсь,що в нас велика різниця в віці.Коли ти хочеш переїздити?

-Взагалі,завтра.В мене сьогодні-завтра вихідні на роботі,сьогдні зберу речі і завтра переїду.Тобі зручно?

-Зручно,не хвилюйся.Тоді подзвониш завтра коли будеш готовий.

-Так,і ще хотів спитати чи не знаєш де можна дістати коробки якісь?Щоб речі скласти.

-Хм,можеш в супермаркеті попросити чи на пошту зайти,там повинні бути.В мене немає,вибачай.

-Нічого-нічого.Дякую велике,гарного дня!

-І тобі.

Поклавши слухавку,Каедехара вирішив почати збирати речі.Оглянув їх кількість,зрозумів,що це до ночі.Але спочатку на пошту,за коробками,не в руках же все це перевозити?Вирішив,що відкладати похід за коробками не можна,Казуха пішов до спальні за одягом.За прогнозом сьогодні дощ,та й зараз на вулиці похмуро і вітерець.Саме тому Казуха вирішив вдіти свою улюблену бежеву футболку з легкими штанами білого кольору.З плечиків зняв ще й  блідо-жовтий кардиган,про всяк випадок,раптом стане холодніше.

Схопивши з дивану сумку,яку вчора він не прибрав,він перевірив наявність гаманця і грошей в ньому і пішов до коридору. Обувши свої кеди,потерті та старі,але такі знайомі,хлопець вийшов з квартири і зачинив двері.

-Так,а де найближче поштове відділення?Треба в інтернеті глянути.-розмовляв сам з собою юнак,дістаючи телефон і навушники з сумки.В тиші йти не хотілось.-Мм,до найближчого йти хвилин 20.Ну нічого.

Виходячи з під’їзду,Казуха привітався зі знайомими бабусями.

-Добрий день!

-Добрий,синку.Як справи в тебе?-ну от,зараз три години ще доведеться їх слухати.

-Та не дуже,виселяють мене з квартири,ось речі буду збирати зараз.

-Божечки,а що сталося таке?Невже наробив чого?А жити тобі є де?

-Все нормально,у хазяїна сталося щось і немає де жити.А нову квартиру я вже знайшов,не хвилюйтесь.

-І слава богу!Ну все,біжи вже,бачу,що поспішаєш кудись.Хай щастить тобі,синку!

-Гарного вам дня!

Закінчив розмову,Казуха з теплою посмішкою пішов у бік пошти.Скільки коробок взяти?Штук 6 напевно,щоб все вмістити.Ще й посуд треба забрати,все ж таки він купляв.Головне нічого не забути забрати.О,і повідомити друзів про те,що він переїздить,бо зайдуть ще у стару квартиру випадково.Дістав телефон з кишені,Каедехара зайшов у телеграм,в їх спільну групу.

Назва це хто

                                                                                                                                       leafonthewind

                                                                                                                                              всім привіт!

applejuice

о кицик привіт

чого не пишеш взагалі

невже забув своїх друзів???7

сором тобі

 

doggygorou

привіт казуха

венті не бубни як та бабка

 

thomamaid

казуха написав ого

привіт кицик

 

                                                                                                                                     leafonthewind

                                                                                                                   ви.не називайте мене так.

 

аpplejuice

кицик не ображайся

 

aaltsu

привіт.вирішив таки повідомити всіх?

 

                                                                                                                                        leafonthewind

                                                                                                                                                            так

 

applejuice

не лякайте,що у вас за секретики

про що повідомити????

сяо???

 

aaltsu

не хвилюйся,це справа казухи

я йому просто трохи допоміг

 

applejuice

о’кей…

казу не томи

кажи вже що сталося

 

doggy

реально,лякаєщ нас

 

                                                                                                                                    leafonthewind         

                                                                                                                      нічого серйозного правда

                                                                                                                           мене виселели просто

                                                                                                       і сяо допоміг зв’язатись з аяксом

                                                                                         щоб він допоміг знайти нову квартиру

                                                                і я вирішив сказти про те що я переїзджаю завтра

applejuice

ЩО-

і це ти називаєш нічого серйозного

чому ти раніше не сказав

ми б допомгли

 

aaltsu

і чим би ти  допоміг?

 

applejuice

ееее нуу

морально би підтримав???

наприклад

                                                                                                                                     leafonthewind        

                                                                                                                         я тільки вчора дізнався

                                                                                                                            

doggygorou

жах, а чому тебе виселили??

 

                                                                                                                                  leafonthewind

                                                                                                                        в хазяїна якісь проблеми

                                                                                                                                     попросив виїхати

 

thomamaid

ми можемо якось допомогти?

з житлом питання ти вже вирішив,

так?

можу прийти допомогти речі зібрати

аято не зможе звісно

але можу ще ітто написати

  

                                                                                                                                     leafonthewind

                                                                                                          якщо хочеш то можеш звісно:)

 

applejuice

о ми з сявочкою тоді теж

так??

 

aaltsu

угу.

 

fckgns

я теж допоможу.

і каю можу взяти.

 

applejuice

ОГО

АЛЬБЕДОО

написав

 

fckgns

угу привіт всім.

 

doogygorou

сьогодні дві легенди вже написали

шок

 

thomamaid

до речі

з ким ти жити будеш

і в кого

                                                                                                                                  leafonthewind

                                                                                                                                        при зустрічі все

                                                                                                                 хто хоче приходьте до мене

                                                                                                                                      десь через годину

 

 

Вимкнувши телефон,Казуха зрозумів,що за балачками з друзями не помітив як дійшов до пошти.Взагалі,він радий,що йому допоможуть.Було б досить сумно і довго збиратись самому.Каедехарі пощастило з друзями.Потрібно буде ще зайти потім в магазин,купити чогось поїсти і випити для них.З такими думками Казуха заходив до будівлі пошти.

***

Зараз Скарамучча сидів на дивані в вітальні і дивився якусь дурну програму по телевізору.Вона була зовсім нецікава,але йому все одно.Скарамучча просто намагається відволіктись від усіх думок,які з’являються під вечір.Кунікідзусі хвилювало багато чого.Наприклад,ким буде той новий сусід?Якщо він виявиться якимось покидьком?Вб’є його?Зґвалтує?Ці думки з’являлись через новину про те,що він переїде вже завтра.

-Досить про це думати,бовдур.-з глибоким вдихом і видихом прошепотів собі під ніс хлопець.-Погані думки до хорошого не доведуть.Треба чимось зайняти себе.Може на сервак в дс зазирнути?Ті придурі хоч заспокоюють своїми дурними жартами.

Вирішивши так і зробити,Кунікідзусі піднявся з дивану і пішов до своєї кімнати,в якій і стояла вся його апаратура.Комп’ютер,на який він збирав досить довго,його він взагалі як дитину власну любить,стояв на робочому столі під вікном.За вікном вже темно.

***

Зараз Скарамучча сидів на дивані в вітальні і дивився якусь дурну програму по телевізору.Вона була зовсім нецікава,але йому все одно.Скарамучча просто намагається відволіктись від усіх думок,які з’являються під вечір.Кунікідзуші хвилювало багато чого.Наприклад,ким буде той новий сусід?Якщо він виявиться якимось покидьком?Вб’є його?Зґвалтує?Ці думки з’являлись через новину про те,що він переїде вже завтра.

-Досить про це думати,бовдур.-з глибоким вдихом і видихом прошепотів собі під ніс хлопець.-Погані думки до хорошого не доведуть.Треба чимось зайняти себе.Може на сервак в дс зазирнути?Ті придурі хоч заспокоюють своїми дурними жартами.

Вирішивши так і зробити,Кунікідзусі піднявся з дивану і пішов до своєї кімнати,в якій і стояла вся його апаратура.Комп’ютер,на який він збирав досить довго,його він взагалі як дитину власну любить,стояв на робочому столі під вікном.За вікном вже темно.

Зручно всівшись за стіл,Скарамучча надів навушники і запустив комп’ютер,одразу заходячі в діскорд.На сервері якраз було активно і дехто сидів у голосовому чаті.Вирішив одразу зайти без привітаннь,хлопець підсунув мікрофон до себе.

-Привіт,придурі.Я вирішив сьогодні вас навідати.-у своїй звичайній манері почав хлопець.Зараз у голосовому були його найближчі друзі,тому він не боявся їх образити.

-О,Скарамуш,пупсик.Привіт.-Мона з цим прозвиськом вже набридла.

-Пішла ти в сраку,не називай мене так.

-Ах,Мушик,не очікував тебе тут побачити.Готуєшся до переїзду того хлопчика,хех?-от Кая,завжди все знає.Звідки він взагалі це прознав?-Мені Аякс розповідав,і можу сказати,що я навіть знайомий з тим кицинятком.Не хвилюйся,Скар.Він правда хороший.-нібито прочитав його думки розповідав одноокий.Звідки в цього Каї стільки знайомих?

-Звідки знаєш?-це вже Синьйора.

-Він з компанії Альбедо.Давно знайомі,але хлопець він загадковий.До речі,Сяо теж там.Він взагалі один з кращих друзів того хлопця.Тому відставити хвилювання.

-Хто казав, що я хвилююся?-хмикнув,Скарамучча намагався скрити те,як це його заспокоїло.

-Не обманюй себе,пупс.Ти би в житті просто так не зайшов до нас.Ми ,як хороші друзі,просто повинні тебе заспокоїти.

-Так-так.До речі,Тарталья теж повинен прийти.Але він недовго думаю буде,Бедо казав,що він зранку буде допомагати переїзджати тому хлопцю.

-Зранку?Чому він мені не сказав про це?

-Думаю,не встиг просто.Ми до речі тільки нещодавно повернулися від Казухи,допомагали речі збирати.З ними весело,такі душки.

-Хто такий Казуха?Невже так звуть нового сусіда Скара?Дуже знайоме ім’я..-голос Мони затих,а потім вона раптом викрикнула в здивуванні.-Точно!Можливо ви не пам’ятаєте,але пару років тому був великий скандал в іншому місті.Друга Казухи вбили,а його знайшли на місці злочинну.Він був головним підозрюваним.Це звичайно було підставою.Той друг був одним з лідерів опозиції,яка виступала проти корупції діючої влади.Це було заказне вбивство,а Казуха випадково там з’явився.Йому треба було тікати з міста через переслідування.Короче все закінчилося більш менш,тому що знайшлись явні докази корупції і того,що вбивство заказане політичними опонентами.Але в те місто Казуха так і не повернувся і про нього не було нічого чути дуже давно.Не очікувала,що він буде переховуватись в нас.

Мовчання Скарамуччі затянулося,бо він не очікував,що той милий хлопець,який працював в крамничці для рукоділля,виявиться його новим сусідом і буде замішаним у брудних політичних іграх.Він навіть переховувся від поліції,а зараз заліг на дно через політичне переслідування.

-О,я згадала про цей скандал.Кажуть,що ті ж опоненти знищили сім’ю Казухи.Звичайно,прямих доказів немає,але такі чутки.Той Казуха навіть ніякий не політик,але з ним так жорстоко обійшлися.

-Так,шкода хлопчика.Він така душка в житті насправді,не уявляю як нелегко було самому це все переживати.Мучча?Ти чого мовчиш?Невже лячно стало?Не лякайся,з нього всі звинувачення зняті і він офіційно не розшукується.

-Легко сказати,не лякайся.-тихо сказав Кунікідзуші,паралельно потягнувшись за цигарками і запальничкою.Після такої інформації можна не тільки закурити,а й напитись.Жити під одним дахом з хлопцем,який підозрювався у вбивстві,а зараз ховається від політичних ворогів.І він навіть не політик!Можливо,сам хлопец сто разів душка,але якщо за ним прийде якийсь вбивця заказаний щоб помститись?Господи,на що він підписався!Колись він сам стане підозрюваним у вбивсті одного рудого бовдура.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь