Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

записки і сварки

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

ремуса відправляють в школу-пансіон «гоґворст», де його сусідом стає шумний хлопець з проблемною сім’єю.

аж раптом його втягують в підозріле братство «мародерів»

 

1

 

Через тижні два Ремус дзвонить додому.

Телефон є один на весь поверх, і щоб достоятися і таки з’єднатися з кимось, треба чекати, чекати, чекати дохуя довго. Люпин не вміє чекати.

Хлопці біля телефону розмовляють … довго. Занадто довго, як для перших тижнів в цьому пансіоні. Це він, Ремус, має зараз розмовляти з батьками і казати, як тут жахливо і нудно, і латину вчити змушують. Але він стоїть у черзі з книгою під рукою і вигадує, як міг би вбити всіх попереду підручними засобами.

– Маєш таке обличчя, немов плануєш вбивство.

Ремус чесно не сіпається, коли низький голос роздається над вухом і сміється.

– Планую, — відповідає хлопець і повертається до Блека обличчям.

Той усміхається, занадто широко, немов насолоджується цією ситуацією повністю. Тим, як Ремус довго і нудно стоїть в черзі, відбиває такт ногою і повсякденно роздумує про вбивство когось з учнів. Кілька секунд або хвилин вони стоять, дивлячись в очі, і Люпин помічає, що у Сіріуса вони не зовсім сірі, є там відтінок блакитного, якщо світло падає під певним кутом. І тільки цей висновок дає зрозуміти, що стоять хлопці близько. Але відійти зараз – означає здатися, показати слабкість, і Ремус не збирається цього робити: Блек зараз вже має настільки самовдоволений вигляд, що може налякати його, і давати більше приводів до жахливої усмішки він не хоче. Він трохи нижчий; це не зовсім критично, проте сантиметрів п’ять точно є, а сам брюнет намагається удати, що не помічає різниці, що це не він трохи стає на носки перед іншим.

Проте через мить, коротку і невловну, Сіріус відходить від стіни і йде до всієї черги людей попереду. На диво, вони розходяться, дають пройти до самого телефона і хлопця біля нього.

Ремус трохи вигинає брови, споглядаючи виставу перед ним. Господи, він просто хотів подзвонити батькам. Просто один дзвінок, нічого більше. Але Блек вважає по-іншому, адже він зараз довго дивиться на блондина, який від такого споглядання поспішає швидше покласти слухавку.

– Давай-давай, закінчуй. Моєму другу треба батькам подзвонити, — Сіріус, показавши в бік Ремуса, все так само роздратовано дивиться на чергу.

– Взагалі-то, всім тут треба поговорити з батьками, — неочікувано хлопець вилазить з черги і складає руки на грудях. Господи, один, мать вашу, дзвінок.

– Взагалі-то, мене не трахає, — підходить до нього і кладе руки на плечі, — розумієш, в чому справа. Мій любий друг Ремус хоче поговорити з батьками і обговорити, які жахливі сноби живуть в цьому гнилому закладі. Якщо ти не хочеш, щоб твоє ім’я з’явилося в цьому списку, будь гарним хлопчиком і закрий ротика.

Люпин в сотий раз за цей вечір підкочує очі і подумки нагадує сказати цьому йолопу, на яких умовах він взагалі стоїть в цій черзі. Проте той так впевнено заливає, що батьки Люпина – якісь поважні цабе, що і переривати не хочеться. Так, неправильно, і варто було б вказати на це, але вибачте, так не доведеться пів години стояти в черзі. А святим Ремус ніколи не був, зрештою.

– До того ж, — продовжує мило балакати Блек, — не забувай, хто тобі пише всі йобнуті роботи.

Хлопець, який до цього так активно виступав проти сумнівної ієрархії, зараз зовсім замовк і відступив.

– Так пішов ти, Блек.

Інші люди біля телефону розійшлися, даючи Ремусу прохід. Так, немов він тут настільки поважна людина, що у черзі постояти не може, хоча насправді все його майно навіть близько не стоїть з наручним годинником одного з них. Але знову ж таки, можливість не стояти в черзі не випадає кожен день. Саме тому Ремус, запхавши книгу у кишеню піджака, підходить до телефону, який так люб’язно подає Блек із задоволеною усмішкою.

– Я не таке і цабе, щоб без черги лізти.

– Ти мій друг! А мої друзі мають тільки найкраще.

– Тоді чому ти все ще мій друг?

Частинка «просто друг» залишається несказаною, тому що якого Ремус взагалі думає про таке? Так, Сіріус гарний і все таке, але вони буквально нещодавно зустрілися, і Сіріус бісить, дуже сильно і дуже часто. Тільки за цей вечір це сталося кілька разів, а Люпин просто підійшов поговорити з батьками.

Проте Блек надувається від образливих слів і дає слухавку в чужі руки. Дає, але навіть не поривається відійти в бік. Складається відчуття, що він чекає на подяку чи вибачення. Але вони не лунають, адже Ремус просто усміхається і набирає знайомий номер батьків.

– Якщо ти всім друзям таке робиш, то чого вони в тебе взагалі є? — поки натискає потрібні кнопки, заповнює тишу Люпин.

На диво, Сіріус просто тихо сміється і опирається плечем на стіну поряд, від чого Ремус тільки втомлено видихає. І як йому обговорити всіх у школі, якщо ось цей прекрасний сусід стоїть поряд? Хлопці з черги починають роздратовано пихтіти.

– Не всім, це персонально для тебе, — Блек усміхається, шикає на чергу і ховає руки в кишенях штанів.

– Як мило, — Ремус тільки сміється, показуючи ряд рівних зубів, від чого брюнет замокає на кілька митей, — і чим же ти привернув увагу інших?

За тим, як розквітає обличчя Сіріуса, можна зрозуміти, що нічого хорошого зараз не прозвучить.

– Джеймса я причарував своєю жопою, а Піта ми в озеро кинули.

– То я маю подякувати, що я сухий?

– Але чи сухий ти після того, як побачив мою жопу?

Можливо, його вуха дійсно трохи червоніють, але Ремус цього ніколи не визнає навіть під страхом смерті.

– Ми тебе чекаємо в кімнаті, — поправляє свою сорочку, яку він натягнув замість піджака, і робить кілька кроків назад, врізаючись в стінку, — у нас просто геніальна ідея.

Люпин починає шкодувати вже зараз.

– Я не прийду.

Сіріус лише сміється і йде далі коридором.

Через кілька гудків мама бере слухавку, і щось тепле всередині розливається від її голосу і сміху тата на фоні. Те невловне, що тримало його всі ці дні, проривається, і хлопець широко посміхається, відчуваючи безкрайню любов до батьків.

– Ти як, Ремусе, — Хоуп починає кидатися питаннями про навчання, немов пройшло не два тижні, а щонайменше два роки, — тебе не ображають?

– Ні, мамо, все гаразд, — чує сміх Лайала на фоні, — і скажи татові, що зі мною дійсно все добре.

– Звісно, синку. Лайал, припини сміятися! Ти змушуєш Ремуса червоніти!

– Мамо, я не червонію.

– Звісно, любий.

Вони сміються ще кілька хвилин, під час яких батьки ще раз нагадують, наскільки важливо для них і Ремуса в першу чергу є навчання в «Гоґвортсі» і як син має відповідально ставитися до цього. Від того, в який бік звернула розмова, хлопець тільки відчуває, як щось закручується в животі від усвідомлення, що він, можливо, вже зробив декілька тупих і неправильних вчинків. Але не каже цього батькам. Менше знають, краще сплять.

Під кінець розмови він не зовсім культурно шле інших в черзі нахуй і йде назад до кімнати, відчуваючи незрозуміле відчуття тривоги.

 

2

 

Те неправильне сталося якраз на уроці латині, коли Ремус мав уважно слухати Макґонеґел. І він слухав би, якби не сусід на ім’я Сіріус. Насправді перші хвилин десять пройшли дійсно плодотворно і безпроблемно, поки Блек не згадав про його існування.

Почалося все з одної записки:

«скажи жопа»

Люпин ігнорував. Він дійсно повністю ігнорував всі папірці, які надходили з боку хлопця, а потім навіть рвав їх раніше, аніж встигав відкрити і прочитати. Просто тому, що треба було слухати.

Проблемою залишалися Сіріус і його впертість.

«давай хто голосніше скаже жопа»

«джим теж грає»

«не ігнорууууууй мееенеее»

«РЕМУС»

«ти знаєш шо у тебе вуха червоніють іноді?»

«мені подобається твій светр :)»

«ти ж навіть не читаєш»

«:(»

Ремус тільки занадто голосно видихнув і порахував до двадцяти в пошуках рівноваги. Її не знайшлось, але знайшлась нова записка. Яким чином у Макґонеґел виходить не помічати всі ці дії і з непорушним обличчям продовжувати урок? Свята жінка, чесне слово. Люпин на її місці вже давно прибив би усіх і вигнав би до бісової матері.

«рем ти розбиваєш мені серце!»

Цього разу він вирішив відповісти.

«сіріус йди до дупи будь ласка»

«ремуууус»

«ти відповів!!!!!!»

«йди до дупи»

«якщо запрошуєш»

«РЕМУС я пожартував!»

«ти червонієш»

«що ти хочеш?»

«скажи жопа»

«ти мене заради цього відволікаєш?»

«ні»

«…»

«так»

«мені подобається твій светр»

«він м’який?»

«я його тобі не віддам»

«а я тобі свою шкіряну куртку!»

«у тебе є шкіряна курка?»

«ЗВИЧАЙНО»

«я ж панк»

«і ти просиш у мене светр?»

«по-панківськи»

«ну звичайно»

«:/»

«то ти згоден????????»

«мені прямо зараз його зняти?»

«я думаю наш перший раз має бути без свідків»

«передумай»

«ти любиш щоб за тобою дивились?»

«хто б подумав»

«я вже втомився посилати тебе»

«тоді досить писати та давай до практики»

«;)»

«а знаєш що»

«а давай якщо ти так хочеш»

«…»

«сіріус»

«ти червонієш?»

«як мило»

«пішов ти»

«звичайно любий :)»

І як в підтвердження його слів, Блек покрився таким шаром червоного, немов пробіг не один кілометр навколо школи. Коли Джеймс звернув на це увагу, то кольором він був схожий на власну краватку. І який жахливий вигляд ця картина не мала, Ремус занадто довго дивився на чужі щоки і розумів, що хотів би більше бачити це і розуміти, що це його слова таке зробили.

Але «тим самим неправильним» став момент, коли Макґонеґел таки помітила червоного Сіріуса і шматок паперу, який вона і забрала, швидко пробігши очима по вмісту. Саме тоді Ремус і зрозумів, що його попруть за таку нахабність на уроці й не бачити йому завчання в школі з нудними снобами й Сіріусом.

– Містере Блек, — в іншій ситуації він би посміхався, але зараз саме він в складному становищі, — вам варто повторити правила розділових знаків у складних реченнях. Сподіваюсь, містер Люпин не буде дуже проти надати кілька уроків в позакласний час.

Дивне відчуття того, що вчителька просто насміхається, стало настільки велике, що його вже не можна було ігнорувати. Йому б просто відповісти й замовкнути на весь урок, але Блек занадто почервонів від минулих слів, а бажання досягти його максимуму було дуже великим.

– Звичайно, професорко, — посміхнувся занадто широко і задоволено, — містер Блек все одно просив про це.

На це Сіріус не зміг змовчати, і Люпину навіть не хочеться згадувати, яку виставу вони влаштували.

– Тільки якщо містер Люпин не проти, — сірі очі налились диявольським світлом, і тільки це мало змусити Ремуса полиши свою ідею і замовкнути. На жаль, він просто задивився на глибину сірини.

– Якщо це навчить містера Блека правопису, то не проти.

– Невже містер Люпин так хвилюється за мій правопис, бо хоче і надалі отримувати записки?

– Тільки якщо він вивчить всі правила.

– Тоді для містера Люпина я не проти й нові винайти.

Так що так, якщо його власні щоки почервоніли, то це просто наклеп Сіріуса і все. Він абсолютно не червонів, коли перекидувався всіма фразами перед вчителькою. Точно ні.

– Містери Блек і Люпин, — ввічливо відволікла їх Макґонеґел, що Ремус ледь не послав її подалі, поки вони вирішували стосунки, — ми вам не заважаємо?

– Ви нам ніколи не заважаєте, професорко, — Блек, трохи підмигнувши, наткнувся на серйозний погляд жінки.

Що дивно, Ремус такого не отримав.

– Сподіваюсь, містер Блек не проти прийти до мене в кабінет після п’ятої сьогодні, — повернулась до Ремуса, — сподіваюсь, такого більше не повториться, містере Люпин.

І не встиг він щось відповісти Ремус, коли Сіріус вирішив вставити свою дуже важливу ремарку. Можливо, саме це і зміцнило думку Мінерви про покарання.

– З вами хоч на край світу.

Десь позаду засміявся Поттер.

– Залиште ці фразочки для містера Люпина, я вас прошу, — і вона усміхнулась.

Коли щоки Сіріуса зашарілися, Джеймс голосно зареготав, а Пітер відбив п’ять другу, Ремус відчув, що це ще не кінець. Скоро Дамблдор знайшов би справжні причини для його відрахування.

3

 

Пройшовши від телефону і прокрутивши в голові нещодавні події, Ремус різко відчув, що йому страшно відкривати двері. Звичайно, вони нічого не зробили б із забороненого, але Сіріус сказав, що у них «геніальна ідея». За ці два тижні у школі Люпин навчився кількох речей: обходити Філча десятою дорогою, немита голова – повний мудак, Сіріус абсолютно точно панк, хоч він і п’є какао щоночі, і будь-які «геніальні» ідеї насправді відбірна хуйня, яку треба прикрити ще на стадії розробки.

Тільки тому Люпин зараз стоїть попід дверима і думає, чи дійсно це його проблеми. Ну влаштують вони тут вакханалію, але до чого тут Ремус? Уявний Сіріус в голові кричить «ми ж друзі».

Він сміливо відкриває двері, морально готуючись побачити навіть величезного кальмара, бо вони вирішили відкрити власну фабрику чорнил.

По факту він дивиться на … них. Всі троє сидять на сумках, тримають в руках кошики чогось, що здається їжею, і голосно сміються. Вони просто сидять, не на стелі, ні на стінах, ні лисі, ні зелені.

Просто.

Сидять.

Блять.

І де тут геніальна ідея? Тільки через це Сіріус так лякав його?

– Наш любий лунатик прийшов! — Джеймс підривається, кидає простирадло на нього і реготить, поки Блек дає п’ять.

Ремус кліпає кілька разів. Посеред сумок, окрім їжі, лежать … шорти. Він навіть не хоче знати, звідки в «Гоґвортсі» взагалі є такий атрибут одягу.

– Ми йдемо на озеро.

Здається, йому почулося. Хто взагалі в здоровому глузді попреться на озеро, коли на вулиці тільки сьогодні припинились дощі? Свята Діва Маріє, вони у школі-пансіоні! Вони мають навчатися і все таке. Насправді якби від його поведінки не залежало його навчання і перебування в цьому райському місці, він і сам першим пішов би плескатися у прохолодній воді. Але відчуття того, що тепер він відповідальний за поведінку цих мародерів, все не дає спокою.

Доводиться зібрати всі сили в кулак.

– Ні.

Сіріус, який вже розпланував весь вечір, зараз тільки здивовано дивиться на нього, зависаючи посеред слова.

– Що значить «ні»?

– Тобі треба не тільки правила з мови повчити.

– То ви обрали, коли будете вчити правила? — Джеймс зі сміхом в очах опиняється поряд і падає на підлогу, — щоб ми знали, коли заходити категорично не можна.

– Думаю, в будь-який час, коли вони вдвох у кімнаті, не треба заходити, — Пітер зовсім нетихо вставляє це і ухиляється від подушки з боку Блека.

Поки хлопці вирішують, чи треба їм йти на озеро і поплавати, отримавши догану від Макґонеґел, під час чого Ремус тільки впевнено каже, що нахуй їм то треба і хуй вони підуть з ним, а Поттер доводить, що треба втопити немиту голову, погода змінюється. Змінюється кардинально, і від минулого сонця залишаються тільки спогади в голові.

Починається, як не іронічно, дощ. Люпину хочеться сміятися, адже навіть погода на його боці. Хоч колись. Петіґру майже зраджено визирає з-за вікна, від чого волосся трохи намокає.

Краплі падають все швидше і сильніше б’ють в скло.

– Та бляха, — по-дитячому ображається Сіріус і падає на чуже ліжко, — це все Рем зробив!

Коротке «рем» дивним чином зігріває щось всередині. У нього не було так багато друзів, а тих, хто давав дурні прізвиська, тим паче. Ця форма імені злітає з губ так, немов Блек ночами тренував промовляти його і все життя жив тільки для цього. Ремус слухав би це вічно.

– Прокляв погоду! До біса Рема! — підтримує протест Поттер і піднімає руки вгору.

– Пропоную відмінити його! — Піт усміхається і кидає порожню пачку цигарок в нього.

Попри всі слова і навіть заперечення Сіріуса відмовитися від походу на озеро, вони таки розвантажують сумки. Блек занадто хмуриться і майже б’ється з Поттером. Петіґру вчасно давиться печивом.

Всю їжу вони з’їдають за беззмістовними розмовами про проблеми бізнесу канабісу в їхній школі, після чого Блек йде на покарання, а Джеймс пояснює Люпину латинь, яку він пропустив у своїй плебейській школі. Пітер спить на ліжку з подушкою під щокою.

А ввечері Сіріус повертається з таємничою книгою.


примітки:

так, я знаю, що пансіон повністю чоловічий, але дамбі з розуму зійде без нашої святої жінки 🙂

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

3 Коментарі на “записки і сварки