Фанфіки українською мовою

    Була ніч. Хогвартс виглядав, ніби поглинутий темрявою, лише вікна замку прорізали її мерехтливими плямами. Величні вежі і готична архітектура замку створювали атмосферу магічного таємниць, яка переповнювала повітря.

    Северус Снейп, відомий своєю мінливою настроєністю, мандрував холами Хогвартсу, занурений у свої власні думки. Він мав певний розмірений крок, який допомагав йому трохи віддалитися від свого минулого, але ніщо не могло повністю висловити його внутрішню бурю.

    Випадково, його погляд зупинився на великому старовинному вікні, з якого відкривався чудовий вид на замкове подвір’я.

    “Цікаво, що ти там шукаєш?” — прозвучав дзвінкий голос з тіні.

    Снейп стріснувся і обернувся. Перед ним стояв Гаррі Поттер, молодий і вже відчуваючий всю вагу відповідальності за світ магії. Він стояв там, з виразом цікавості на обличчі.

    “Поттер,” – різким тоном відповів Снейп. Він відчував, як його кров кипіла від непередбаченої зустрічі.

    “Неочікувана ніч для роздумів, чи не так?” – продовжив Поттер, і його зелені очі виглядали світлішими в темряві.

    Снейп поглянув на нього пильно, спостерігаючи за кожним його рухом. “Ти взагалі знаєш, де знаходишся, Поттер? Ти ризикуєш своїм життям, блукаючи навколо замку у нічній темряві.”

    Гаррі насмішливо похитнув головою. “Ти ж сам відомий своєю нічною прогулянкою, Снейп.”

    “Мої прогулянки не стосуються тебе.”

    “Але можуть стосуватися мене, виходячи з того, що ти вчиш. Можливо, вони призначені для того, аби мені вчилось щось більше, ніж просто магія з підручників.”

    Снейп зіщулив зуби, розчарований непередбачуваністю цього хлопця. “Ти ніколи не зможеш зрозуміти всі нюанси справжнього магічного світу, Поттер.”

    Гаррі підняв брову, але не втратив свого позитивного настрою. “Але можливо, це ти не можеш зрозуміти, як важливо бути відкритим для всього нового.”

    Їхні погляди зіткнулися, і в повітрі з’явилося щось напружено-електричне, наче створювалося взаємне викликання. Снейп внутрішньо боровся із своїми власними емоціями, не знаючи, чому він взагалі дозволив собі зайти так далеко в цій розмові.

    “Залиш мене у спокої, Поттер,” – врешті-решт Снейп повернувся до вікна, намагаючись втекти від впливу цього молодого чарівника.

    Гаррі посміхнувся і повернувся назад, в тінь ночі. “До наступної зустрічі, Снейп.”

    Снейп подивився на темний контур фігури Гаррі, який повільно втікав від його погляду. Ця незвичайна зустріч лишила незврозумілі відчуття.

     

    0 Коментарів