Фанфіки українською мовою
    Попередження щодо вмісту: Ч/Ч

    Спартак не вірить у любов. Після того, як його стільки разів кидали й зраджували, він просто на просто боїться довіритись комусь. Тому Суббота вже мільйон разів пошкодував, що зустрівся з Женькою. З цим ходячим сонечком. З ним Спартак ставав іншим. Багато сміявся, був занадто тактильним. І Субботі це подобалось, до пори, до часу, але коли у голові виникла думка, наскільки красиве у Жені волосся, і як сильно Спартак хоче поцілувати Яновича, він відсахнувся. Через це він не може нормально спати уночі, щоразу перед ним постає Женя, його миле лице, і ямочки.
    ***
    Спартак позіхає, допиваючи третє горня кави за годину. Вони з Женькою й Антоном вибрались у кафе трішки попрацювати. Суббота, який, очевидно, цілу ніч не спав через самі-знаєте-кого, просто сидить і сортує прийоми на наступний тиждень. Він підіймає погляд і бачить, як Женя показує йому милого котика, якого він сам намалював, у Спартака усмішка від вуха до вуха, і так хочеться Женю затіскати у обіймах, цілувати ці ямочки на щічках, і ці манливі напіввідкриті вуста.
    Суббота видихнув, серце гупало, мов навіжене. На його щастя, через пару хвилин хлопці почали збиратись, бо надворі накрапав дощ. Вийшовши на двір, у лице вдарив струмінь холодного повітря, стало легше. Він швиденько попрощався з хлопцями й рушив до своєї квартири.
    ***
    Спартак дійсно намагався почати працювати, і він навіть пост починав писати, як тут на екрані мобільного з’явилось таке болюче ‘Женька Янович’, Суббота видихнув і взяв слухавку.
    — ало.
    — о, так, привіт, Спартак, я цей…у мене світло вимкнули, ти не проти якщо я до тебе прийду, допрацюю дещо, бо в мене комп на нулі,— на задньому фоні чувся дощ і машини, що проїжджали, і Спартак зрозумів, що у нього немає вибору.
    — звісно, Жень. Приходь.
    — дякую, Спартачок!! Побачимось,— у голосі чулась усмішка і Суббота сам ненароком почав усміхатись.
    ***
    — привіт,— сказав Женя ввалюючись у теплу квартиру у своїй мокрій куртці.
    Спартак стояв навпроти, руки схрещені на грудях, вишнево-чорна футболка і штани в клітинку.
    — боже, Женя. Ти мені зараз усю квартиру намочиш.
    — трясця твоїй матері, вибач.
    Спартак закотив очі, посміхнувся, але куртку нарешті забрав у Жені та повішав сушитись.
    — проходь, сідай,— Женя нарешті роздягається і сідає на диван, накриваючись коциком.
    — капець там холодно.
    — будеш щось пити? чай, каву?
    — чай, зелений, без цукру.
    Поки Спартак готував чай, Женя вмостився зручніше і дістав ноутбук, намагаючись поринути у роботу, але заголовок на екрані комп’ютера Спартака його відволік.
    — ‘Чим кохання шкідливе, а чим корисне’,— прочитав у голос Женя. Спартак ледь видимо побуряковів, ставлячи чай на стіл.
    — саме так.
    Женя відпив ковток із кружки й глянув на Субботу, відсуваючи свій ноутбук.
    — і чим же?
    — тобі розказати?
    — так,— рішуче заявив Женя, присуваючись ближче до Спартачка.
    — якщо говорити про шкідливість, то перш за все хочу сказати, що любов часто порівнюють з психозом. У людини, яка закохана, відключається критичне, раціональне мислення, і вона здатна робити вчинки, які їй зовсім не властиві. Це відбувається у зв’язку зі змінами гормонального фону в організмі людини. У період спалаху любові в надниркових залозах інтенсивно виробляється нейромедіатор дофамін, відомий також як гормон щастя. Також цей гормон погіршує роботу префронтальної кори головного мозку, що послаблює контроль над сексуальними бажаннями.,— переповідаючи це Спартак навіть не помітив як Женька присунувся ближче, і буквально нависав над ним. Суббота ковтнув в’язку слину і продовжив.
    — Позитивний і негативний стрес, яким може обернутися сильна любов, так само шкідливий для організму. Він активізує пульс, порушує ритм, підвищує тиск. Серце при цьому працює дуже інтенсивно,— Женя ставить руку Спартаку на груди, серце у того б’ється як навіжене, від близькості, від руки Жені на його грудях, і від напіввідкритих вуст Яновича.
    — продовжуй,— шепоче Женя.
    Але Спартак не може. Він видихає і губами хоче притиснутись до Женіних, але той в цей момент легенько відштовхує Субботу і сміється.
    — от паскуда,— Спартак бере його за край худі й притискає до себе, відчуває як Женя сміється через поцілунок і Спартак теж усміхається, кладе руку Жені на голову і перебирає його м’яке кучеряве волосся. Через декілька секунд, вони відриваються один від одного, і Женя промовляє:
    — так, а користь кохання у чому?
    Спартак сміється.
    —у відчутті ейфорії наприклад.
    Завдяки збільшеному рівню ендорфінів, у закоханої людини підвищується настрій, у результаті чого вона перебуває у стані ейфорії. Разом з енцефалітами цей гормон вмикає систему “внутрішньої винагороди” — людина щаслива і готова любити весь світ, її усе радує. Ендорфіни синтезуються у гіпоталамусі та у гіпофізі. Також у закоханих чоловіків підвищується рівень окситоцину — гормону прихильності й обіймів. Цей гормон-передавач грає одну з провідних ролей у соціальній поведінці. Окситоцин виробляється у ядрах гіпоталамуса і накопичується у нейрогіпофізі. Також підвищується норепінефрин це гормон щастя і полегшення, який синтезується у мозковому шарі надниркових залоз. Він  природно підвищується під час погляду на об’єкт обожнювання.
    Женя зацікавлено слухає і не перебиває, лиш закутує Спартака у коцик та притискається до нього.

    ПРИМІТКА АВТОРА

    всім привіт, сподіваюсь вам сподобався цей фанфікшн, сміливо пишіть свою думку у коментарі, буду вдячна за кожен кометар♡

    P.S поставила у мітках ООС, бо не впевнена, що ця поведінка на 100% притаманна Спартаку (окрім лекції про кохання, це, мені здається, дуже навіть в його дусі)

     

    6 Коментарів

    1. Jan 21, '23 at 23:40

      Дуже дякую, Вам, автор за такий чудовий фанфік, мило і мені здається дуже приближено до реальності,
      оча
      то знає що відбувається поза камер. Із задоволенням провела декілька
      вилин☺️😘

       
      1. @Елена ВдовиченкоJan 23, '23 at 00:39

        дякую)) приємно читати, що мені вдалось передати всю атмосферу)

         
    2. Dec 17, '22 at 20:41

      Це було дуже комфортно, ніби знову переносишся на ї
      подкасти…
      ДЯКУЮ)))))

       
      1. @МаринаDec 23, '22 at 10:04

        дякую вам! дуже приємно💗

         
    3. Dec 8, '22 at 20:52

      Дуже цікава та мила робота. Дякую 😊

       
      1. @KseniaDec 13, '22 at 22:38

        дякую велике за відгук! рада, що вам сподобалось.♡