Живий Мрець

Отак і було воно, холодно, непривітно. Декілька днів лили холодні дощі, Коха хворіла. В неї було щось на кшталт ангіни чи грипу, було важливо не заразитися. Тому Володимир і носився…

1

1917р. Наприкінці травня 1917 року делегація на чолі з Володимиром Винниченком поїхала до петрограда, щоб домогтися автономії України у складі російської імперії. Та почекавши кілька тижнів у готелі, українські представники…

Щоденники Винниченка: невидане

ав, де українці в 1917 році таки вибороли свою незалежність. Другий універсал проголосив повний відхід від р*сійьскої імперії, світ побачив незалежну Україну, комуністи не прийшли до влади і росія розпалась…

Домовленість

Коли Симон все ж прийшов в себе, то почав озиратися, аби зрозуміти хоч де він. Певно, той випадок вважав він дурним сном. Ніч для нього минула неймовірно швидко, на відміну…

Лісовик

День був таким тягучим, начебто той час був нескінченим. Складно уявити собі було навіть і те, що в перервах між письмом, Симон вже подумав, що скоро зійде з розуму зі…

Ранок

Тому він вирішив таки злізти з дерев'яного виробу й почалапати до ляха в хату. Не поспішаючи, Володимир пішов до хатинки разом з Симона й став на того дуже уважно дивитися.…

Пропаща буденність

Пропаща буденність нічим не вабила. Можливо цікавила, але не була привабливою. Вона давала все, щоб спростувати ці безкінечні дні. Помітити це було важко, а використати тим паче. Ніколи і ніщо…

П’яна вишня

Планам не судилося бути виконаними, Володимир впав. Він буквально звалився на симонів ґанок і спав там. Добре, що писар не звалився з ним, а став просто стояти поряд і дивитися.…

Перша зустріч

Йшов напружений бій, днями та ночами пустими, поляки нападали першими, тож нічого не залишалося крім того, щоб спочатку оборонятися від них, а потім і наступати у відповідь. В ході бою…

Шинок

Трохи пізніше, він пішов до гетьмана, аби розпитати що за порядки тут наводяться ним, та його не було на місці. Писар вже подумав, що дріма десь козачий командувач на якомусь…