Автор – bluedevilgirlie (https://www.fanfiction.net/u/981575/bluedevilgirlie). Те що ви зараз бачите є перекладом. Оригінал знаходиться за посиланням – https://www.fanfiction.net/s/2783534/1/The-Name-s-Malfoy

Струнка жінка стояла біля входу до Великої зали. На її губах грала легка усмішка, поки в голові крутилися спогади: перший день у школі, коли Капелюх розподілив її на Ґриффіндор, і останній, коли Гоґвортс повинен залишитися позаду. Відмовитися від цього було неможливо, тому вона просто прийняла їх, роздивляючись і розгладжуючи долонями свою чорну сукню. Рука несвідомо притиснула неслухняне каштанове волосся — мабуть, цієї старої звички ніколи не позбутися, і, зітхнувши, жінка увійшла до зали.

Під цокання підборів мешканці приміщення притихли і звернули увагу на того, хто увійшов. Ігноруючи короткі зітхання, жінка пройшла до невеликого столика, де лежала купа сувоїв і кілька пір’їн. Схопивши їх, вона написала маленькими й допитливими літерами своє ім’я Герміона, яке потім прозвучало вголос. Пробурмотівши щось під ніс, вона обережно прикріпила шматочок сувоя на сукню.

Вибір впав на маглівський одяг, щоб зробити дуже важливу заяву. Зі звичайної дівчини Герміона перетворилася на красиву та врівноважену жінку. Хоч і минуло вже десять років з того моменту, як вона закінчила Гоґвортс, не багато що змінилося. Ґрейнджер, як і була, так і залишилася старанним «книжковим черв’яком». Як і раніше, її волосся неможливо «приручити». Але жінка, якою вона стала, випромінювала впевненість, красу та мудрість. Мало хто може сказати, що вона не приваблива.

І це стало очевидним, варто було по Великому залу пролунати низький гул переговорів. Більшість шепотілося саме про колишню старості дівчаток, починаючи від «Це ж Ґрейнджер!». і закінчуючи «Та ця жінка уклала угоду з дияволом!». Іноді навіть звучало щось на кшталт “Та я зроблю її за секунду!”. І почався справжній хаос у залі з вигуків чоловіків, що пускали слини, і обурень їхніх ревнивих дружин та подруг. Герміона посміхнулася, оголюючи ряд перлинно-білих зубів (врешті-решт, її батьки дантисти!), і попрямувала до групи колишніх випускників Ґриффіндора.

– Гаррі! Роне! Ви навіть уявити не можете, як я рада бачити вас двох! — верещала вона, вітаючи чоловіків, що були її найкращими друзями протягом багатьох шкільних років. Шатенка міцно обійняла їх, а потім вона привіталася так само і з рештою. Жінка широко посміхалася, побачивши подвійні обручки на пальцях Гаррі та Джіні, а також Рона та Лаванди, і привітала кожну пару. Незабаром компанія заспокоїлася, завівши безтурботну розмову.

Коли Рональд заговорив про нещасний випадок із драконом під час його з Лавандою візиту до Румунії, Грейнджер чемно вибачилася і попрямувала до фуршету, щоб налити собі освіжаючий напій. Скільки ж вона пропустила, доки жила в Америці, щоб продовжити навчання там. Вона, Гаррі та Рон уважали себе нерозлучними. Але роки швидко пройшли повз них, і зв’язок, зрештою, загубився.

Коли вона потяглася за кубком, її руки торкнулася чужа. Герміона подивилася прямо в очі Драко Мелфою, своєму ворогові й мученику. Чоловік посміхнувся, але це була не зневажлива усмішка, якою він часто обдаровував оточуючих раніше, зокрема Ґрейнджер. Блондин вказав на її долоню, де на тонкому пальчику красувалася чудова обручка, яку ніхто інший навіть не помітив.

– Я бачу, тебе теж зачепило, – першим заговорив Мелфой, піднявши свою ліву руку, щоб показати дороге кільце. Герміона посміхнулася.

— Паркінсон, мабуть, спустошена, якщо це не вона, з ким ти одружився? – відповіла шатенка. — І якщо це так, — додала вона. — То яка у тебе бідна та нещасна душа. — карі очі заблищали, а з губ так і не спадала посмішка. І перш ніж Мелфой хоч щось зміг відповісти, вона повернулася, щоб повернутися до ґриффіндорців, але замість цього зіткнулася віч-на-віч з Пенсі.

— Так, так, так, — почала вона вдаваним голосом. — Так це все-таки брудно…

– Я б зупинилася, якби я була на твоєму місці, Паркінсон, – тут же перервала її Герміона небезпечно спокійним голосом. — Я чудово розумію, що старі звички не помруть просто так, але минуло вже десять років! – Вона зробила паузу. — Не кажучи вже про те, — і продовжила свою думку. — Що я зараз працюю в Міністерстві, від чого можу заарештувати тебе за подібне.

– Як і я, – додав Драко Мелфой. Гості у Великій залі вже дивилися на них, особливо цікавлячись і одночасно дивуючись бажанню чоловіка підтримати свого шкільного ворога.

— Драко, що ти маєш на увазі? — пискнула Пенсі, як це вона робила багато років тому. А потім її погляд перекинувся на Герміону. — Ти думаєш, що зможеш налякати мене, Ґрейнджер? — а потім вона знову замовкла, щоб зробити ще один ковток із кубка, який тримала. Ґриффіндорка глянула на Мелфоя, який у відповідь тільки кивнув.

– Паркінсон, – сердито почала Герміона. – Я Мелфой!

Гарбузовий сік розлився всюди. Кубки з напоєм глухо впали на підлогу в декількох місцях відразу. У всьому Великому залі гості поперхнулися їжею або, як у випадку Пенсі, підтирали ніс від крові, що хлинула з нього. А Драко спокійно наблизився і нахилився вперед так, щоб його подих обпалювало вухо Герміони.

— Це майже як апокаліпсис, кохана, — пожартував він, заслуживши легкий удар по плечу від дружини. Усміхнувшись ще раз, блондин прийняв її за талію. Брюнетка скривилася, подивившись на свою сукню, і вимовила заклинання, що очищає, позбавляючись від пролитого на одяг соку. Усі так і продовжували дивитись на них.

— Так… — сказав Драко Мелфой, озирнувшись і трохи почервонівши. – Ем, ми одружилися.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь