Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

august.

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

coming to your house

knocking at your door

you mind a sip of wine?

“Great Summer” – Vance Joy

Серпень відчувався дуже яскраво. Термометр шкалив за тридцять і неймовірно хотілося пити. Незважаючи на сильну спеку, люди вимушені працювати, або робити хоч щось, лишень би не розплавитися вдома на ліжку.

От і Джисон вирішив, що найкращим рішенням в таку погоду буде – випити кави з льодом. Пересиливши себе та свою лінь, Хан нарешті вийшов з дому. До найближчої кав’ярні йти хвилин двадцять, тож хлопець взяв із собою ще пляшку прохолодної води, аби остаточно не вмерти від градусу за вікном.

Лі Мінхо проклинав усе на світі за те, що його зміна випала саме тоді, коли навіть холодний душ, відчинені навстіж вікна та кондиціонер не рятували. Зібравшись із силами та начепивши на обличчя фальшиву посмішку, Лі вийшов з душної квартири. Тричі проклявши цей день, хлопець розпочав свій робочий день.

Відчинивши двері закладу, Джисон відчув солодкий запах булочок із корицею. Його улюблених булочок, що їх у дитинстві ще бабуся пекла. Поки очі бігали по полицях з випічкою, Хан навіть не дивлячись на робітника, зробив замовлення. Лате з льодом середнього розміру та дві булочки з корицею. Перевівши погляд він зустрівся очима з хлопцем навпроти і його лице накрила мила посмішка. Лі Мінхо – його перша справжня закоханість та перші серйозні відносини.

-Тебе на повідомлення не вчили відповідати, котусику? – з награною солодкою інтонацією запитав Хо і віддав дві булочки Сону. – Лате буде за кілька хвилин.

-Ти ж знаєш, що зранку я не дуже уважний, не ображайся. Я ж тут перед тобою. Живий, красивий і здоровий, – Хан посміхнувся, нахилився і мазнув губами по щоці старшого.

На обличчі Лі з’явилася посмішка, тепер уже справжня. Він майже невідчутно провів кінчиками пальців по контуру губ хлопця і залишив маленький цілунок на кінчику носа.

-Твоя зміна закінчується як зазвичай? – запитав Джисон, відкушуючи шматок запашної булочки.

-На побачення кликати хочеш? – відповів питанням на питання Мінхо. – У будь-якому випадку я не проти.

-Хотів просто побути поруч із тобою, пообійматися та випити трохи вина. Посидимо у мене на балконі, я вже навіть плейлист створив для ідеального вечора, – Хан взяв лате, котре Лі залишив біля нього ще хвилини дві назад.

-Тоді я просто одразу прийду до тебе після зміни. Замовиш піцу, бо я сьогодні не маю перерви, – Сон коротко кивнув і поцілував Мінхо в кутик губ.

Стрілки годинника наближались до відмітки в шість вечора, а це означає, що зміна старшого от-от закінчиться. Джисон вже встиг замовити піцу, поки він очікував доставщика, було кілька хвилин на те, щоб дістати вино та бокали, повішати забуту гирлянду на балконі та підключити свій телефон до програвача.

Піцу доставили вже як десять хвилин тому, тож Мінхо вже скоро має бути в нього на порозі. Не встиг Хан зупинити потік думок в голові, як по квартирі роздався дверний гудок. Роздивившись всю квартиру, юнак упевнився, що все виглядає красиво і пішов відчиняти двері.

Лі був дійсно втомленим, тож не гаячи часу Джисон обійняв його і повів за собою на балкон, де на пляшці вина грали сонячні зайчики, а від піци йшов пар.

За кілька хвилин обидва хлопці просто сиділи і пили вино, слухаючи “Cigarettes After Sex”, цілуючись та споглядаючи захід сонця, що так прекрасно забарвлював небо та хмари.

-Залишишся на ніч? – запитав Хан і відпив трохи з бокалу, насолоджуючись терпким виноградним смаком.

-Тільки, якщо ти будеш обіймати мене цілу ніч та станцюєш на світанку під нашу улюблену пісню, – Мінхо посміхнувся, а Джисон в мільйонний раз упевнився, що закоханий так сильно, як не закохувався ніхто.

Коли з вечірніми посиденьками було закінчено, юнаки просто стояли та насолоджувалися видом з балкону. Ніякі слова їм не потрібні, аби виразити свою любов один до одного. Поцілунки в променях сонця, що так повільно заходило, були найсолодшими. Серцебиття швидшало з кожним доторком до губ, щоразу як уперше.

Серпень відчувається булочками з корицею, прохолодним вітром на світанку, сміхом та поцілунками.

Серпень відчувається відкритими навстіж вікнами й шумом вулиць. Він відчувається теплом на спині, коли обіймають так сильно, наче бояться втратити, наче ти найбільший скарб їхнього життя, а потім проводять пальцем по кінчику носа й так світло посміхаються, що всі негаразди відходять на інший план.

Тепле світло, італійське вино і танці до перших променів сонця в новому дні. Кохати та промовляти таке рідне ім’я з посмішкою, писати сотню повідомлень про свій день і отримувати такі ж у відповідь.

Серпень дуже полюбився Мінхо та Джисону, навіть не зважаючи на спеку за вікном.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

2 Коментарі на “august.