Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

(9)

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

цілому, життя налагодилось ще в 22 році, на початку повномаштабної Ніл переїхав до Миколи, а ще оскільки на території України заборонені одностатеві шлюби, Ніл з Миколою одружились бостоньским шлюбом. та вони щасливо жили, але, на жаль, 06.03.23, Микола, поки хлопець був на навчанні, вирішив випрати його осінню куртку ,перевіривши кишені, він знайшов дивний пакуночок. Відкривши його він побачив підозрілий білий порошок. Він звичайно знав, що Женя вже колись знаходила в брата наркоту, але тоді це була наркота Ендрю, та Ендрю вже давно кинув. Микола був шокований. Ніл вже давно з ним перестав бути семикласником-дед-інсайдом. Тому  він вирішив, коли той прийде додому, він його розпитає, що це означає.
О 17.30, хлопець повернувся з навчання. Та зайшовши до кухні побачив там сумного хлопця,сівши до нього він любязно запитав:
Н.-Миколе, що сталось? Чого це ти такий сумний?
М.-слухай, Ніл,я не хочу робити поспішних висновків-,тяжко зітхнув хлопчина з трохи сівшим голосом
М.-тому я скажу одразу, я знайшов у тебе в куртці білий порошок, що це?-,схвильвано вимовив Микола, простягнувши нілу пакетик з наркотиками
Н.-д-де ти його знайшов?
М.-у тебе в куртці, я хотів її випрати перед весною і обшукував кармани, щоб не випрати лишнього.
Н.-слухай, Миколе, ти усе не так зрозумів, це не моє
М.-Ніл. Я хочу знати правду, тобі 21 рік, прошу, не бреши
Н.-добре, це наркотики. Вони мої, довольний?!
М.-ні. Як я можу бути “довольним”?-,З ледь стримуваним гнівом у голосі юнак промовив, підвівшись з місця.
Н.-ну, вибач,…. ну… я просто ,ну не знаю …. просто якось.
М.-Що “якось”, яке,блять, “вибач”,Ніл?!-,на усю горлянку закричав Микола, стиснувши кулак.
М.-І давно ти приймаєш?!
Н.-ну я …
М.-а та, що була  в куртці три роки тому, теж була не твоя?! -,не збавляючи голосу кричав хлопець
Н.-то справді була Ендрю!
М.-може та і була Ендрю, але ти ж теж вживав, так?!
Н.-ну так, але тоді було важко, мене ніхто не любив!
М.-а зараз? Зараз тебе хто не любить?!
Н.-я не знаю..ну цей, просто -,виправдочуючись Ніл встав з-за столу, та почав щось бормутати.він зрозумів, що і сам не знає, навіщо він це робить зараз.
Микола не зміг  просто дивитись на Ніла, він думав, що той ображений на життя семикласник давно зник, але, схоже, ні. Микола згадав, що Женя три роки тому, просто залишила все по накатаній, але юнак не хотів усе так просто залишати. Він ударив коханого далеко не зі всієї сили, але ці безсенсові виправдовування його просто вбивали.
М.-Ти геть з глузду зʼїхав?! Навіть тоді у тебе були батьки, які заради тебе поїхали на заробітки, сестра яка і вчилась і працювала, достатньо друзів та безліч знайомих,про яких ти просто забув! -,Микола взяв Ніла за шиворот та легко припідняв так, щоб той міг стояти та не задушитись.
Н.-М..ми..-,парубок не зміг навіть вимовити ім’я .Ніл був безперечно шокований, він не міг повірити. його щока звичайно боліла, але він зрозумів, що справді увесь цей час він поводив  себе, як ображений семикласник “і як всі вони терпіли мене? Чому?навіщо? Я спавді поводив себе, як дитина?”
М.-А зараз хто тебе не любить?! зараз у тебе є чоловік! Сестра і лише більше знайомих та друзів, що зараз не так?! Навіщо ти опустився так низько?! Якщо тебе щось хвилювало, чому просто не сказав?!-,голос Миколи був все більш хриплий та по його очах лились сльози.
Опустивши голову, Микола не знав вже що сказати. він узяв телефон, ключі ,гаманець та вибіг з квартири в сльозах сказавши:
М.-Ніл, я люблю тебе. Але я не знаю, що ще тобі сказати, я просто маю виговоритись і.. подумати, я якщо що  буду у Валєри. -,роблячи перерви ледь не через кожне слово, через сльози, які не зупинялися стікати по щокам, з тримтячим голосом Микола пішов.
Ніл упав на землю. він не знав ,що робити. просто почав плакати. юнак ледь дошкандибав до дивана, та ліг лицем у подушку, захлинаючись сльозами.
08.03.23, о 21.00, до Ніла подзвонив лікар та хриплим голосом сказав:
Л.-це ви, Ніл Шевченко Степанович?
Н.-я. А це хто?
Л.-я Лідія Мельник, лікар 3 обласної. У мене є для вас не хороші новини, чи не могли б ви присісти, Ніле?
Н.-я можу. Що трапилось?
Л.-ви знаєте Миколу Хвильового Ігоровича?
Н.-так, це мій хлопець. Щось трапилось?
Л.-я мушу сповістити сумну новину, ваш хлопець отримав зупинку серця о 20.30.зараз він лежить під крапельницею, якщо можете прошу приїхати. ми спробуєм зробити усе можливе.
Н.-та….так, я приїду десь за пів години, у якій він палаті?
Л.-213. Допобачення. будемо вас чекати
Н.-Допобачення
У хлопака наче рухнув світ. Микола? У лікарні? Ця новина не аби як похитнула його, він швидко подзвонив Валєрі,аби повідомити ще його та разом поїхати в лікарню. Та й у Валєри була батькова машина, тож так доїхати було б швидше .
Н.-Валєр?
В.-привіт, Ніл, що сталось?
Н.-слухай, я за 5 хвилин до тебе прийду.потрібно поїхати до 3 обласної
В.-навіщо…?
Н.-там Микола з сердечним лежить, інше по дорозі поясню
В.-добре, хоча скоріше погано. ну я збираюсь, буду тебе чекати…
Н.-давай ,я буду з хвилини на хвилину.
У паніці Ніл взяв телефон, першу попавшусь футболку і побіг чим дужч до дому Валєри. Валєра уже стояв біля машини.вони швидко залізли в машину та поїхали до лікарні.в 21.30, вони уже приїхали до лікарні та підійшли до 213 палати, біля якаї стояв лікар
Л.-ви хто?
Н.-я хлопець Миколи, а це друг сім’ї. можна нам зайти?
Л.-заходьте, тільки обережно. -,зробивши не велику паузу лікар додав
Л.- Він дуже молодий, тому я повиний запитати, у ньго були проблеми з серцем? У його медециньскій карті про це ні слова ,тай він замолодий для проблем з серцем.
Н.-у ньго в батька були проблеми з серцем, коли йому було 9 у батька підчас поїздики стався серцевий напад і вони втрапили в аварію, він один вижив. Лікарю, а проблеми з серцем можуть ж передаватись наслідково?
Л.-іноді, добре, йдіть.
Н.-дякую. Зробіть, що можете.
Ніл зайшов до палати, де вже стояв Валєра увесь в сльозах
В.-Нілс він був готовий і прийняти тебе таким, але коли йому було 7, у нього вмер дядько від передозу. Тому він усім серцем ненавидів наркотики. він і не курив, зразу починав кашляти та задихатись, а з алкоголю пив лише пиво. Він прекрасна людина і,хахаха, слухай, якби я побачив тебе і його, і у мене б запитали хто п’є, курить ,вживає все що не лінь, я б ніза що не подумав на тебе, він любив тебе і ,я думаю, ти знав це як ніхто.
Як у фільмах коли потрібно викликати в людей жаль до персонажа, щось в кімнаті почало пищати. до кімнати зайшов лікар та попросив юнаків покинути кімнату
В.-Ніл, пішли покурим?
Н.-ти ж студент медичного і куриш?
В.- а як не курити?пішли,сьогодні можна.
Н.-хрін з тобою, пішли
Простоявши хвилин 10, до хлопців підійшов лікар.
Л.-нам не вдалось його врятувати
Н.-він…помер?
Л.-так, мої найщиріші співчуття.
Хлопці розплакались, цю реальність було важко прийняти
В.-я…піду викину сигарету.
Н.-а….а…ага, іди.
Уже наступного дня на похоронах були всі знайомі Миколи та Ніла, окрім Валєри. Ніл не бачив його зі вчора. він не міг не прийти на похорони найкращого друга. Ніл дзвонив Валєрі разів 30, але кожного разу поза зоною. Того ж дня Ніл звернувся у поліцію, але він пропав безвісти. Він не міг просто зникнути. Не міг!

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь