Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

8

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Маріель дивилася на книгу, яку їй подарували батьки і хотілося висказати все що вона думає. Для чого їй книга з дитячими малюнками? Але цього батькам не поясниш. Тому вона просто сказала:

 

— Бяка, — і ледве взяла в руки важку книгу, яка забрала в маминій бібліотеці. І продовжила читати, хоча із сторони це виглядало так начебто вона переглядала сторінки. Просто для того щоб швидше читати немає ніякої таємної техніки. Потрібно просто багато практики. А чим більше читаєш, тим швидше читаєш. В минулому світі вона вже читала дуже швидко, а тепер здається тут ніхто із звичайних людей з нею не зрівняється. Про мутантів та інших вона не впевнена.

 

— Здається ми знову не вгадали що їй подарувати, — тихо сказала Тесса.

 

— Можливо занадто дитяча книга? — запитав Ділан. — Ти тільки диви що вона вибирає.

 

— Ага, триллер. І що пропонуєш дитині кувати детективи та трилери? Ти таке дивне кажеш. Вона ж просто дивиться на сторінки.

 

— Ну, дитячі книжки з дитячими малюнками їй не цікавлять. Це факт. Вона в нас така розумна, що аж страшно.

 

— Ммм, так. Те що розумна, це точно. І це все мої гени. В мене прадід був вченим.

 

— Та яким вченим. Просто асистентом! — сказав Ділан.

 

— От не починай. Так що пропонуєш купити дитині? Їй же потрібно якось розвиватися? — запитала Тесса.

 

— Можливо їй сподобаються енциклопедії? В дитячих є ще багато картинок.

 

— Гарний варіант, — сказала Тесса та подивилася на те, як Меріель раз за разом перегортала сторінки книги.

 

— До речі, — сказав Ділан, — я не пам’ятаю що ми купували цю книгу.

 

— Та… Буває. Можливо її варто віддати на якісь розвиваючи курси?

 

— Не думаю, що це гарна ідея. Буде занадто виділятися на фоні інших.

 

— Це вона вся в мого прадіда.

 

— А він ким був? — запитав Ділан.

 

— Він був асистентом професора медецини. — сказала Тесса.

 

— Ого. І що робив?

 

— Ем… Та так… Допомагав. Поли мив.

 

— Ти впевнена що він був асистентом?

 

— Тааа. Не важливо. — сказала Тесса.

 

— І в кого вона така розумна? — запитав Ділан.

 

— Тобто ти хочеш сказати що я не розумна? — запитала Тесса.

 

— Розумна. Розумна. Маріель вся в тебе.

 

— Отож бо! Самі щось придумаємо.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь