Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

5

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

На те, щоб дізнатися своє ім’я знадобилося декілька днів. А щоб дізнатися імена нових батьків знадобилося ще більше часу.

 

Маріель. Маріель. Звучить зовсім не погано. Саме так її звати.

 

Нову маму звали Тесса, а тата Ділан.

 

І вони живуть в США, але де саме вона не могла зрозуміти з всього того, що слухала.

 

Три імені та назва країни — це єдине що вдалося дізнатися за декілька тижнів. Вона навіть не розуміла, яка зараз пора року не говорячи про щось інше.

 

З кожним днем Маріель все краще і краще бачила та чула. Світ розфарбовувався в різні кольори.

 

Вона помітила, що стало трохи важче працювати з пам’яттю, але в порівняні з тим як це було в дорослому віці, пам’ять була неймовірно гарною. Але вже не було що запам’ятовувати. Маріель запам’ятала все що тільки можна і не можна. Але тепер не розуміла для чого вона це зробила. В неї не було ніяких цілей. А світ виявися таким спокійним. Нічого не відбувалося. Дні почали зливалися в один суцільний день. Вона більшу частину часу просто спала та інколи робила фізичні вправи. Точніше, просто намагалася рухатися, щоб якось звикнути до свого нового тіла. Виходило погано.

 

Вона находилася на руках у свого батька, коли він дивився новини. Зазвичай вона навіть не звертала уваги на те що говорять, адже ці знання ніяк не зможуть допомогти, коли вона була така маленька. Але цього разу одне ім’я заставило сконцентруватися на тому що говорять. Шкода, що вона не могла бачити що показують в новинах.

 

— Говард Старк прокоментував тестування нової зброї… — сказав ведучий.

 

— Здається він кожний рік проводить тестування нової зброї, якщо не частіше… — пробурчав її батько і Маріель не почула, що говорять в новинах і нахмурилася. — Ой, тільки не плач, дорога, — схвилювався чоловік, — Твоя мама мене приб’є, якщо побачить, що ти плачеш. Якщо хочеш давай включу мультик? Правильно, кому потрібні ці новини. — Ділан став перемикати канали, щоб знайти канал з мультиками.

 

“Які мультфільми?” — подумала Маріель — “Я хочу послухати новини! Там про Говарда Старка говорили. Старка! Говарда Старка! Для чого мені мультики?!”

 

На цьому моменті їй захотілося плакати від образи. Їй взагалі ніхто не розумів і це так дратувало. Добре що вчасно годують. Бути таким маленьким зовсім не цікаво.

 

Але плакати було зовсім не цікаво. Досить плакати! Потрібно думати, що робити далі, які в неї цілі. І вирішувати потрібно як найшвидше. Одне ім’я, а скільки спогадів в голові, скільки знань. Цей вир думок нахлинув, як цунамі. Вона не знала звідки почати.

 

Говард Старк та зброя. Вона у своєму минулому житті знала тільки одного Говарда Старка, якого можна було назвати відомим. Говард Старк — це батько Тоні Старка. Тоні Старк — залізна людина. Залізна людина — Марвел. Марвел — світ ще з більшою кількістю небезпеки, чим її попередній світ, де Марвел то тільки вигадка на папері чи на екрані. Герої, злодії. І всі з приставкою “супер”. Люди, мутанти, нелюди, інопланетяни. Всі вони живуть на Землі. А космос населяє невідома кількість інопланетян. І Танос, який з легкістю зітер пів всесвіту. Чи то ще тільки зітре. А ще Галактус, Дормаму, Темний Фенікс, Апокаліпсис, Доктор Дум. І це тільки маленький список. Прості люди, що хочуть знищити мутантів. Мутанти, що хочуть знищити простих людей без здібностей. Інопланетяни, що хочуть захопити Землю. Люди, які гризуться між собою. Якщо подумати, то такий самий як і минулий, тільки набагато божевільніший. Небезпечний світ. Прекрасний світ.

 

— О, Том і Джеррі. Будеш дивитися? — запитав Ділан не очікуючи, що його дочка відповість.

 

“Том і Джеррі? Який Том і Джеррі?” — думки Маріель збилися. Вона не стала намагатися подивитися що показують по телевізору, адже все одно нічого не побачила із-за ще поганого зору. — “Для чого мені цей мультфільм?”

 

— Ха, це реально цікавіше за новини, — сказав її батько.

 

Вона закрила очі, щоб краще зосередитися на думках, але весь настрій був збитий. Їй просто хотілося тиші. Але тиша з’являлася тільки тоді, коли її вкладували спати.

 

Маріель задумалася над тим що вона знає і вперше вона почувалася так неначебто нічого не знає. Можливо у звичайному світі вона була неперевершеною, але це світ Марвел і того що вона скільки всього знає не робить її супер. Вперше з того часу, як вона потрапила в цей світ вона почувалася звичайною людиною. Вперше її гординя зникала. Вона бажала прожити своє нове життя не працюючи занадто багато, не як це було в минулому. В неї був такий чудовий старт. Але тепер вона розуміла що не вийде відпочити. І вона більше не знала ким хоче бути. Ким їй варто бути.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь