Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Hospital

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

По вулиці повільно крокує молодий хлопець. На ньому широка світла футболка, спортивні штани, модні новенькі кросівочки, волосся розпатлане, очі закривають сонцезахисні окуляри. Сьогодні в нього останній день міні-відпустки, і хлопець вирішив закупитися продуктами і деякими меблями, що бракують, додому. Він чудово розуміє, що найближчими днями на новій посаді роботи буде дуже багато і вдома має бути хоч щось поїсти.

Оглядаючи нові місця міста, куди він недавно перебрався, хлопець яскраво посміхається. Тепер він працюватиме у Сеулі. У великому місті. Можна навіть сказати у серці Кореї, яке б’ється у дуже швидкому ритмі. Але хлопцеві явно подобається таке, інколи ж можна на вихідних, які не так часто у нього бувають, вибиратися на природу. Де є можливість відпочити від галасливого міста і трохи полінуватися, насолоджуючись красою природи.

Хлопець з розумом та міркуванням вибрав собі квартиру ближче до нової роботи, щоб завжди можна було швидко дістатися до неї. Підходячи ближче до великої крамниці, де продавали, напевно, все. Його погляд чіпляється за чоловіка, що вийшов з автомобіля. З ним було щось не так. Його міміка, жести та втрачений погляд.

Мозок хлопця почав аналізувати симптоми – це вже професійне. Втрачений погляд, який явно кричав про допомогу, утруднений подих, можливо, щось блокує проходи. М’язи напружені, обличчя змінилося, показуючи, як чоловікові боляче. Рука потяглася до точки, від якої, мабуть, виходили ці симптоми.

– Серце, – прошепотів хлопець і кинувся до чоловіка, який уже хрипів від недостатньої порції кисню.

За кілька кроків він дістався падаючого тіла, ловлячи його голову в останні секунди. Ще б трохи і той ударився об бордюр, де були великі шанси на смерть.

– Викликайте швидку! — заволав хлопець, кладучи голову на землю.

Розірвавши сорочку хворого, почав простукувати його легені та слухати, чи стукає його серце, приклавши пальці до сонної артерії, відраховував удари. Потрібно було терміново надавати першу медичну допомогу. Серце сповільнювалося, а потерпілий знепритомнів. Склавши руки в правильний медичний замок, хлопець почав непрямий масаж серця.

— Раз, два… — відраховував хлопець, що сидів поверх чоловіка, знову натискаючи долонями на закінчення грудної клітки.

За кілька хвилин почулася сирена, і здалася машина зі знайомим логотипом, але хлопець продовжував надавати йому масаж.

— Давайте носилки, йому терміново потрібно в клініку і зробити МРТ, щоб побачити, що з серцем, — швидко дає розпорядження лікарям.

Ті без питань підготували все необхідне і, одягнувши на нього кисневу маску, почали працювати разом із масажем, щоб хворий продовжував дихати.

У швидкій була явна напруга, але на той момент було зовсім не до нього. Все, що було в голові у хлопця: «Врятувати чоловіка». Просто неоновою вивіскою світилося, і він розумів, що має докласти всіх зусиль для порятунку. Саме для цього він так уперто вчився та працював.

— Виносимо, — коли відчинилися двері, хлопець скомандував незнайомим особам.

Ті явно були незадоволені, що ними командує якийсь лівий хлопчина, але мабуть теж розуміли, що здоров’я цього чоловіка було важливіше. Розклавши ніжки носилки разом із хлопцем почали закочувати до клініки.

– Що з ним? — підійшов якийсь брутальний чоловік.

— У нього була майже зупинка серця, очевидно, проблема в ньому. Підозра на інфаркт, можливо, серйозніша проблема. Необхідно зробити рентген і готувати до огляду. Також під’єднати до моніторів і постійно спостерігати за роботою серця, — спокійно відповідає хлопець, який сидить на чоловікові.

Його тон був рівним, але в ньому чулася якась сталь, що змусила лікаря підняти брову.

— Послухай, студентку, я розумію, що ти уявив себе розумником, бо вивчив кілька нових термінів, але дозволь фахівцям із цим розібратися самим. Дітям тут не місце, зрозуміло? — грубо зіпхнувши з нош, відповідає лікар.

— Слухайте, як вас там? Ви поставили запитання, чи я дав досить відкриту відповідь з наступними діями. Ви б краще місце того, щоб погрітися, почали слухати інших, — спокійно вставши перед чоловіком, відповідає хлопець.

– Так, як ти смієш так розмовляти зі мною? Мін Юнгі мене звуть, і коли ти прийдеш, сученеш, сюди на практику, – а я впевнений захочеш в одну з найкращих клінік Сеула, – я прийму твою заявку і покажу тобі пекло на землі, – шипить чоловік, підходячи в цупку.

— Мені, звичайно, дуже страшно, Мін Юнгі, аж колінки затремтіли. Але ви б краще відійшли і дозволили мені попрацювати, якщо ви не хочете, — оминаючи, хлопець попрямував у бік, куди недавно відвезли потерпілого.

— Ти дуже хортий, ти тут ніхто, провалюй, — хапає за руку зухвалого незнайомця.

Але на жаль, той виявляється сильнішим, і в один поворот заламує руку цього Мін Юнгі.

— Айщ, — зашипів чоловік, сіпаючись у руках диявола.

— Запам’ятай, мене звуть Пак Чимін, — шепоче на вухо нагнутого лікаря. – А тепер пішов працювати, Мін Юнгі!

Сталевим голосом наказав Чимін, обминаючи збентеженого Юнгі. Ось цього він точно не очікував, коли лишався на додаткову зміну. Озирнувшись, той побачив, як усі дивляться на нього. На грозу всієї лікарні тепер дивляться зі смішком, адже якесь дрібне непорозуміння так нахабно у всіх на очах зганьбило його.

– Чого встали? За роботу, що з чоловіком? — гаркнув Мін, прямуючи до палати для хворих, прокручуючи в голові різні варіанти вбивства цього Пак Чиміна.

– Ну нічого, я тебе запам’ятав, – стискаючи кулаки, шепоче Мін, заходячи до хворого.

***

— Якийсь маленький нагнув нашого злого дідуся, — по всьому відділку хірургії пролунав гучний сміх.

— Я чув, що він ще й вистояв проти його гнітючої аури, — додає сміливий голос.

— О, як він йому відповів. Я хочу побачити цього стійкого і безсмертного хлопця, — додає молодий і накачений хлопець.

– Ох, дарма він, звичайно, сказав йому своє ім’я. Юнгі ж його знайде тепер і дуже довго препаруватиме без анестезії, насолоджуючись криками і благаннями про пощаду, — якось надто серйозно говорить чоловік із досить яскравою копицею на голові.

Яскраво-червоне волосся, широка сонячна посмішка, білий халат поверх темної сорочки та штанів. А на бейджику, прикріпленому до кишені халата, написано Чон Хосок, нижче додано: нейрохірург.

— Чому я це пропустив, — захникав чоловік, скидуючи ноги в повітря і смикаючи ними.

З боку такого вже начебто дорослий чоловік, а веде себе як дитина. Виглядав той як модель, що зійшла з обкладинки модного журналу. Легкий макіяж, тонко підкреслена лінія зростання вій, додаючи візуальної густоти. Біла футболка, широкі штани, білий халат, а на бейджі написано «Кім Техон» – пластичний хірург.

— Ну-ну-ну, я чув, як медсестри шепотілися, що хтось зафільмував це на відео, — заспокоює друга темноволосий хлопець. — Тому що я теж пропустив це неймовірне та незабутнє шоу.

І знову хлопці засміялися, відкидаючись на спинки дивана та крісел. Чоловік виглядав молодо, темне кучеряве волосся, кроляча посмішка і такі добрі очі. Ось тільки коли опускаєш очі нижче, то відразу забуваєш про такий безневинний образ. Його халат і так обтягував накачені руки, а коли той напружував м’язи, було видно, як вони бавляться під одягом. І тут у всіх відразу збільшується виділення слини та виникає бажання побачити цього бога без зайвого одягу. Але на бейджі написано лаконічне «Чон Чонгук», онколог.

— Я просто маю отримати це відео, — заволав Хосок. — Хоча мені пощастило це побачити наживо.

— Як же я тобі заздрю ​​ууууууу, — простяг Техон, повністю розтягуючись у кріслі.

— Ще й завтра такий важливий день, особливо для Юнгі, — уже серйозно каже Чонгук.

— Ох, боюся навіть подумати, як ми працюватимемо під його керівництвом. Ви уявляєте цього злого гнома, що бігає по всій лікарні, — знову захникав Те, але вже від розуміння, що з ними зробить дід Мін.

— Його й так не дуже шанують, а після того, як він стане головним, то все. Але треба визнати, лікар він відмінний і заслуговує на це місце, як ніхто інший, — чесно зізнається Хосок.

— Так, Юнгі старанно працює і дуже багато знає, — додає Чонгук.

— Але якщо дід стане головним, нам же мають надіслати ще одного хірурга? – цікавиться Кім.

— Взагалі, так, але це не точно. Юнгі ж ще може оперувати і можливо поки що не буде нікого, але в майбутньому будь-кого знайдуть ще, — знизує плечима Хо.

– Запам’ятай моє ім’я, – сказав Техон, і хлопці заржали з новою хвилею.

— Ви чоржете, дурні? — залітає в ординаторську грозова хмара.

Хлопці одразу заткнулися побачивши колеги. Той мало не вогнем дихав, а з вух пар так і пров. Видно ж, що чоловік закипає від цього «незнайомця», але вдіяти нічого не може.

— Я знайду тебе, Пак Чиміне, і ти пізнаєш мій гнів на своїй шкурі, — зло гарчить Юнгі, поки хлопці мовчки дивляться на нього, розуміючи в якій дупі опинився цей студент.

А десь недалеко в магазині икнув один конкретний Пак Чимін, а потім розтягнувся в посмішці, досить гаденькій такий.

— О, мене згадали, — радісно промовив хлопець, опускаючи на касу вибрані речі.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь