Маргарет Джонсон, як завжди, прогулювалася парком. День був сонячним. Поки що нових злочинів не було. Вона працює детективом і завжди знаходить злочинця. Їй подобається що її називають найкращою детективкою в країні. Раптом до Джонсон підбігла дівчина в сльозах.

 

– Пані Джонсон, допоможіть! Я знайшла труп подруги. Тут. У парку, – вимовила через плач вона.

 

– Добре. Вкажіть місце вбивства, – спокійно відповіла жінка. Через деякий час вони прийшли. Там лежала дівчина. У її серці ніж, у руках – чорна троянда, поруч лежала пара рукавиць.

 

– Боже… Що тут сталося? Це… Це жахливо. За всю свою роботу я ніколи не бачила нічого подібного… Вбивця не промах. Залишив рукавиці. Там точно немає відбитків пальців. З такою серйозною ситуацією я стикаюся вперше. – збліднувши, могильним голосом сказала детективка.

 

Через двадцять хвилин Джонсон уже сиділа біля вікна та пила чай. Поліція розпочала розслідування, але поки що нічого не виявила. Сама Маргарет вирішила логічно подумати:

 

– У кишені жертви був мобільний телефон. В руках чорна троянда. У серці ніж. Поруч рукавиці. Хм. Тут треба подумати. Вбивство ножем, дуже часте явище. А щодо троянди? Ні. Як квітка може вбити? Вона, мабуть, для відводу очей. Рукавиці потрібні, щоб не залишити відбитків. А може у переписці в соцмережах знайдеться підказка? – думала вона.

 

За п’ять хвилин Джонсон переглядала чати один за одним. І раптом!

 

Запис чату:

 

Гаррі Манро: Джоана, будь-ласка, якщо побачиш чорну троянду, біжи подалі!

 

Джоана Сміт: Еммм… Гаразд. А що трапилось?

 

Гаррі Манро: Потім розповім. Зараз я дуже зайнятий. Гаразд. Успіхів на побаченні!

 

Джоана Сміт: Бувай!

 

– Чорна троянда. Чорна троянда. Чорна троянда. Не розумію, що це означає? Ну, принаймні, тепер зрозуміло, що її швидше за все вбив поганий хлопець на побаченні, – думала Маргарет. Вона вирішила піти у гості до друзів цієї дівчини.

 

Через пів години вдалось здійснити її плани:

 

– Отже, я обійшла всіх її друзів.

Міла Грейнтвін: це вона знайшла труп подруги і прийшла до мене просити про допомогу.

Діана Манро: сестра Гаррі, який попередив Джоану про чорні троянди.

Гаррі Манро: ось тут уже цікаво. Він розповів, що його сестра – хімік. Вона створила отруту під назвою Люцинорус. Він вбиває через шкіру за пару секунд, і змушує чорніти пелюстки троянд під час контакту.

І що у нас виходить. Під підозру потрапляє Діана Манро, хоч убити її могла Міла. Це сталося до або після побачення, або хлопець не зміг прийти. Але Гаррі попередив Джоану. Напевно це теж для відводу очей, щоб усі вирішили, що він добрий. Аааа! Як складно. – роздумувала Джонсон.

 

Ввечері Маргарет пішла ще раз поговорити з Гаррі. Той якраз був дома і дуже охоче відповідав на її питання. Манро познайомив її зі своїм найкращим другом – Джеймсом Кроусом.

– І хотіла запитати, які у тебе відношення з Діаною, Джеймсом, Мілою та Джоаною Гаррі? – запитала детективка.

– Ну… З Діаною ми нерозлучні. Любимо один одного як справжні брат і сестра. Джеймс і Джоана – мої друзі. А Міла. Моя дівчина. – розповів Манро. В туж саму секунду Джонсон побачила гнівне обличчя Кроуса. Він зло дивився на Гаррі…

 

Наступного дня Маргарет прокинулася від гучного стуку у двері. Швидко накинувши кофту, вона відкрила. Там стояла Діана Манро.

 

– Гаррі! Гаррі! Його вбили! – плачучи сказала гостя.

 

– Ні слова більше, це Джеймс Кроус. – Сказала детективка і увійшовши в квартиру одяглася зі швидкістю блискавки. Разом із сестрою загиблого вони приїхали до будинку Манро старшого. Там уже були Джеймс та Міла. На підлозі лежало тіло. У руках чорна троянда, у серці ніж, поруч рукавиці. Ну, все як і в першому вбивстві.

 

– Хочу сказати важливу новину! Я знаю, хто вбивця Гаррі. Це Кроус! Вчора ввечері я була в гостях у Гаррі. З ним тоді був Джеймс. Коли я попросила Гаррі розповісти про стосунки з Джоаною, Мілою, Діаною та Джеймсом, він сказав що Міла – його дівчина. В цей момент Кроус зблід. На його обличчі були емоції гніву, злості, агресії та ненависті. Швидше за все, він заревнував і вирішив убити друга. – закінчила Джонсон свою промову. Усі з подивом дивилися на неї.

– Аааааааа! Ти розкусила мене! Аааааа! Ненавиджу! Ненавиджу Гаррі! Ненавиджу детективів! Усіх ненавиджу! Аааааааааааааааааааааааааааааа! – сердито кричав Джеймс.

– Добре. Поясни, навіщо ти це зробив? – спокійно попросила Маргарет.

– Гаразд, я вам розповім! Я почав переписуватися у соцмережах з Джоаною, потім запросив на побачення, запитав у брата рецепт отрути, зробив його, налив на троянду, подарував, дівчина померла. Потім Гаррі почав щось підозрювати, Міла виявилася його дівчиною, я вбив його так само, як і Джоану. Ніж для відведення очей. Я сподівався що коли у Міли помре подруга а я її почну заспокоювати, пестити, то вона мене полюбить. Але з’явилася нова перешкода у вигляді Гаррі, довелося знищити його. План був ідеальним. Поки не втрутилася Джонсон. Якби не вона – все пішло б по маслу. – гнівно сказав Кроус.

– Боже… Я навіть уявити не можу, на що здатні люди, заради своєї мети. – здивованим голосом промовила Маргарет.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь