Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Стартовий набір

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Титулка

Прокинувся я оголений в абсолютно білій кімнаті. Білі стіни, підлога, стеля, навіть стіл посеред кімнати і той – білий, хоч не впевнений, що то стіл, може бути, що то тумбочка. Єдине, що не вписувалось в цю картину – сім монет, завбільшки з десять гривень, що висіли в повітрі над цим столом. Одна сторона цих монет була відполірованою зеркальною золотою поверхнею з відчеканеним зображенням пісочного годинника, а от на іншій був малюнок, і у кожної монети він був свій.

Стіл з монетами

Голова нещадно боліла і відмовлялась працювати, а все тіло ломило та пекло. Було таке враження ніби я вчора добре напився, а потім попав під трактор, що проїхавшись по мені один раз, розвернувся і вирішив повторити. Смак крові в роті та слабкість у м’язах доповнювали цю картину.

“Де я? Що це за місце?” – промайнули перші думки, а слідом за ними нахлинули спогади. Біла кімната… Невже ось так виглядає смерть і потойбіччя у цьому світі? Але причому тут Система? І чому так боляче?

Підніматися було важко. Кожен суставчик, кожна кісточка та м’яз в тілі нили від болю. Але рухатись треба. Раз тіло болить, значить воно є, і я живий. А ні їжі, ні води в цій кімнаті щось не видно. Чорт, чому я згадав про воду. Так пити захотілось, що здається випив би і море. Опершись об стіни, я почав вставати. Стіни та підлога в кімнаті приємно холодили мої розгарячілі руки та ступні.

“Треба заспокоїтись та оцінити ситуацію,” – подумав я, намагаючись сконцентруватися. – “Схоже, я все ж таки вижив після вибуху. Але де я тепер? І що це за монети?”

Єдине, що поки варте уваги в цій кімнаті – це стіл з монетами. До них я потихеньку і направився.

Варто було мені лише торкнутись однієї монетки, як ті впали мені в долоню, а на протилежній від мене частині стіни з’явилось овальне вікно вище мого зросту в дерев’яній оправі, а у верхньому куті свого поля зору я помітив  таймер:


0:59:47


“Отже, час обмежений. Потрібно діяти швидко,” – подумав я, та вольовим посилом змусив свої надниркові залози виділити ударну дозу адреналіну. Для цілителя зі стажем, що вміє управляти живою, керувати своїм тілом не становило проблем. Все ж це приємно, коли адреналін починає пульсувати в моїй крові, а біль і виснаження відходять на другий план. Проте часто повторювати не варто, можна підсісти і нашкодити організму.

Так, подивимось, що це за монети. На першій був зображений посох, на трьох інших – елементи одягу: роба мага, добротні чоботи та плащ, ще на двох – фляга і рюкзак, а на останній – перстень.

“Стартовий набір новачка?” – усміхнувся я про себе. – “Що ж, подивимось, що тут такого цікавого…”

Відклавши шість монет на стіл, я підняв одну на рівень очей та зосередив на ній свою увагу, як робив це з елементами меню системи раніше.


 

Монета з посохом

Монета решка

 

 

Монета екіпіровки

(містить)

Вавилонський посох мага

Опис

Артефакт системи виконаний за задумом талановитого майстра, по древнім технологіям його світу. Цей посох здатен утримувати в собі заклинання та звичайну душу, що буде ділитися з господарем артефакту своїми енергіями. 

Властивості

  • Зброя системи рідкісного рангу. Дозволяє поглинати оболонки душі жертви передаючи володарю зброї 50% отриманої енергії.
  • Ловець душ. Дозволяє захопити  душу простого противника, та утримувати її. 
  • Передача енергії. Захоплена душа може передавати вам енергію як і ви їй.
  • Підтримка заклинань. Ви можете зберігати, ненасичені та насичені маноконструкції на цьому предметі. Тривалість та об’єм збережених заклинань залежить від насичення їх маною.
  • Самовідновлення. Зброя може відновлюватись знаходячись в монеті. Швидкість відновлення залежить від степенів пошкодження та EXP направлених в монету.
  • Артефакт здатний до розвитку. При достатньому вливанні EXP в артефакт він здатен змінити свій ранг та покращитись.

    Ранг артефакту: 

рідкісний, покращений (E+)

Матеріали:
темна бронза, дерево, чорний обсидіан Фраї

Насиченість EXP: 0/10000

Вага: 4,4 кг.

Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Моє серце закалатало швидше. Це ж мій посох! Той самий, що я залишив у Вавилоні. Система якось відтворила його? Неймовірно!


Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Не вагаючись, я подумки обрав “Так”, і в наступну мить у моїх руках опинився мій старий знайомий. Він був ідеальним – без жодної подряпини, ніби щойно вийшов з майстерні. Я провів рукою по холодному металу, відчуваючи знайому вагу та текстуру. З цим посохом я почувався впевненіше, сильніше.

“Дякую, Системо,” – прошепотів я, усміхаючись. – “Тепер я готовий до будь-чого.”

Наступними були мантія, чоботи, рюкзак, плащ та фляга.


Монета мантія

Монета решка

 

 

 

Монета екіпіровки

(містить)

Мантія мага-мандрівника

Опис

Якісна, міцна та зручна мантія мага зі стартового набору для рас E рангу, що здатна до самоочищення та самовідновлення. 

Властивості

  • Одяг системи рідкісного рангу. Має підвищену міцність та термостійкість.
  • Самоочищення. Даний екземпляр екіпіровки здатен очищатись використовуючи ману власника.
  • Саморегулювання. Даний екземпляр екіпіровки здатен підлаштовуватись під розміри господаря.
  • Самовідновлення. Даний предмет одягу може відновлюватись знаходячись в монеті та поза нею. Швидкість відновлення залежить від степенів пошкодження та енергії направленої в монету чи сам предмет.
  • Терморегуляція. Даний предмет одягу може підвищувати чи знижувати свою температуру в невеликих обсягах відповідно до вподобань господаря.

Ранг екіпіровки:

рідкісний (E)

Матеріали:
Павутина, шовк, бавовна, шкіра.

 

Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Монета чоботи

Монета решка

 

 

 

 

Монета екіпіровки

(містить)

Чоботи мага-мандрівника

Опис

Якісна, міцна та зручна пара чобіт зі стартового набору для рас E рангу, що здатні до самоочищення та самовідновлення. 

Властивості

  • Одяг системи рідкісного рангу. Має підвищену міцність та термостійкість.
  • Самоочищення. Даний екземпляр екіпіровки здатен очищатись використовуючи ману власника.
  • Саморегулювання. Даний екземпляр екіпіровки здатен підлаштовуватись під розміри господаря.
  • Самовідновлення. Даний предмет одягу може відновлюватись знаходячись в монеті та поза нею. Швидкість відновлення залежить від ступеня пошкодження та енергії направленої в монету чи сам предмет.
  • Терморегуляція. Даний предмет одягу може підвищувати чи знижувати свою температуру в невеликих обсягах відповідно до вподобань господаря.

    Ранг екіпіровки:  

рідкісний (E)

Матеріали:
Шкіра, льон, дерево.

 

Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Монета рюкзак

Монета решка

 

 

 

 

Монета екіпіровки

(містить)

Рюкзак мага-мандрівника

Опис

Якісний та міцний рюкзак зі стартового набору для рас E рангу, що зменшує вагу та об’єм речей власника та дозволяє переносити лише неживі предмети. 

Властивості

  • Екіпіровка системи рідкісного рангу. Має підвищену міцність та термостійкість.
  • Зменшення об’єму та маси. Даний рюкзак здатен зменшувати об’єм та вагу поміщених в нього предметів в 100 раз.
  • Стазис. Даний рюкзак здатен уповільнювати час для поміщених в нього предметів.
  • Самовідновлення. Даний предмет може відновлюватись знаходячись в монеті. Швидкість відновлення залежить від ступеня пошкодження та енергії направленої в монету.
  • Міжпланетна контрабанда. З допомогою цього рюкзака ви можете переносити речі що не належать до системи на свою та інші планети.

    Ранг екіпіровки:  

рідкісний (E)

Матеріали:
Шкіра, льон, дерево.

 

Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Монета плащ

Монета решка

 

 

 

 

Монета екіпіровки

(містить)

Плащ мага-мандрівника

Опис

Якісний, міцний та зручний плащ мага зі стартового набору для рас E рангу, що здатна до самоочищення та самовідновлення. 

Властивості

  • Одяг системи рідкісного рангу. Має підвищену міцність та термостійкість.
  • Самоочищення. Даний екземпляр екіпіровки здатен очищатись використовуючи ману власника.
  • Саморегулювання. Даний екземпляр екіпіровки здатен підлаштовуватись під розміри господаря.
  • Самовідновлення. Даний предмет одягу може відновлюватись знаходячись в монеті та поза нею. Швидкість відновлення залежить від степенів пошкодження та енергії направленої в монету чи сам предмет.
  • Терморегуляція. Даний предмет одягу може підвищувати чи знижувати свою температуру в невеликих обсягах відповідно до вподобань господаря.
  • Водонепроникність. Матеріал даного предмету екіпіровки має  властивість відштовхувати вологу.

    Ранг екіпіровки:  

рідкісний (E)

Матеріали:
Шкіра, льон, павутина.

 

Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Монета фляга

Монета решка

 

 

 

Монета екіпіровки

(містить)

Бездонна фляга

Опис

Якісна фляга зі стартового набору для рас E рангу, що здатна до відтворення рідини, що туди налита та перетворення її в системну. 

Властивості

  • Предмет системи рідкісного рангу. Має підвищену міцність та термостійкість.
  • Реплікація рідини. Даний екземпляр екіпіровки здатен відновлювати рідину що була налита в нього використовуючи ману власника. Період повного заповнення 12 годин. Не розповсюджується на рідини насичених життєвою та магічною енергією!
  • Самовідновлення. Даний предмет екіпіровки може відновлюватись знаходячись в монеті. Швидкість відновлення залежить від ступенів пошкодження та енергії направленої в монету.
  • Збільшений об’єм. Об’єм фляги збільшено до 3 літрів. 

    Ранг екіпіровки:  

рідкісний (E)

Матеріали:
Шкіра, льон, павутина.

 

Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Кожен предмет викликав у мене захоплення. Якість матеріалів, зручність, властивості – все було на найвищому рівні. Особливо мене вразила фляга, що могла відтворювати рідину.

“Здається, Системо, ти розумієшся в хороших речах,” – подумав я, відчуваючи, як настрій покращується з кожною хвилиною. – “Але чи зможе вона відтворити штучний замінник крові? А спирт? Треба буде перевірити пізніше.”

Остання монета містила просторовий перстень.


Монета перстень

Монета решка

 

 

 

 

Монета екіпіровки

(містить)

Просторовий перстень мага-мандрівника

Опис

Якісний та непримітний просторовий артефакт у формі перстня зі стартового набору для рас E рангу, що зменшує вагу й об’єм речей власника та дозволяє зберігати  лише неживі предмети.

Властивості

  • Предмет системи рідкісного рангу. Має підвищену міцність та термостійкість.
  • Зменшення об’єму та маси. Даний просторовий артефакт здатен зменшувати об’єм та вагу поміщених в нього предметів в 100 раз.
  • Стазис. Даний артефакт здатен уповільнювати час для поміщених в нього предметів.
  • Самовідновлення. Даний предмет може відновлюватись знаходячись в монеті. Швидкість відновлення залежить від ступеня пошкодження та енергії направленої в монету.
  • Міжпланетна контрабанда. З допомогою цього артефакту ви може переносити речі що не належать до системи на свою та інші планети.
  • Масштабування. Предмет можна підняти у ранзі зливши з ним схожі предмети.
  • Об’єм внутрішнього простору один кубометр.

    Ранг екіпіровки:  

рідкісний (E)

Матеріали:
Золото, срібло, мідь, обсидіан.

Масштаб: 1/5

 

Бажаєте вивільнити екіпіровку?

Так / Ні


Я одразу ж випробував його, поклавши туди плащ та витягнувши його назад. Працює бездоганно!

З речами розібрався. Час ознайомитись зі станом мого тіла. Сівши в позу лотоса, я занурився в медитацію.

Тепло прани розливалося по тілу, загоюючи рани та відновлюючи сили. Дрібних пошкоджень тканин та органів було багато, але нічого критичного, з чим би не впоралась циркуляція. Магічні канали, що ще недавно були пошкоджені, тепер сяяли чистотою та силою. Ядро магії, що сформувала система, пульсувало в моїх грудях, наповнюючи мене енергією магії, надлишки якої тіло саме перетворювало в живу.

“Неймовірно,” – подумав я. – “Я знову маг. І не просто маг, а маг з ядром магії!”

Відчуття сили та можливостей переповнювало. Я знав, що тепер зможу досягти набагато більшого, ніж у минулому житті. Якщо виживу, звісно.


0:09:53


Час спливав. Потрібно було рухатись далі. Вийшовши з медитації, я звичним напруженням аури, став плести заплутані узори протошумерского заклинання “персональний захист”. Як і в попередньому житті, я це робив швидко і навіть не задумуючись. Активація неприємно здивувала – на заклинання пішов весь мій резерв.

“Ну а що я хотів?” – усміхнувся я про себе. – “Зараз у мене запас мани сильного учня, а в минулому житті я звик до об’ємів архімага. Нічого, все надолужу.”

Глибоко вдихнувши, я пішов до “вікна” в цій кімнаті.

“Що ж, Системо, веди мене,”  – сказав я, відчуваючи, як серце починає битися швидше. – “Подивимось, що ти приготувала для мене цього разу.”

Зробивши крок у портал, я занурився в пітьму, але цього разу мене не покидало відчуття спокою та впевненості. Я знав, що готовий до будь-яких випробувань.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь