Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Розділ 3 Що робити далі?

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Розділ 3 Що робити далі?

 

Перші дні після перемоги Гаррі пам’ятав невиразно. Спочатку вони пили у Великій залі, потім у Норі. Спочатку всі святкували і веселилися, потім – згадували полеглих. Газети сурмили про блискучу перемогу Хлопчика-Котрий- Знов-Вижив.

 

Він особисто дав кілька інтерв’ю, одне з яких було звичайно про Северуса Снейпа. Коли тіло колишнього професора так і не знайшли, Гаррі навіть не здивувався, схоже Люціус тримав слово. Найголовніше було зроблено – Майстер Зіль посмертно виправданий, навіть орден Мерліна 3-го ступеня вдалося виторгувати у міністерських чинуш…

 

Остаточно в себе Гаррі прийшов вже на площі Гріммо 12, куди зовсім не героїчно втік від розуміючих поглядів оточуючих і усюдисущої Джіні. Від нього всі чогось чекали. І це було нестерпно. Кінгслі і пів Маг-Британії хотіли бачити його аврором, Герміона переконувала довчитися, Моллі та Джіні явно натякали на швидке заміжжя і створення сім’ї, а Рон регулярно кликав випити.

 

Проблема полягала в тому, що Гаррі абсолютно не уявляв, чого хоче сам. Дні тяглися, він безцільно ходив по хаті, розбираючи старі речі Блеків. У результаті навіть зайнявся легким ремонтом під незадоволене бурчання старого домовика. Герміона допомогла поставити нові захисні та охоронні чари і будинок знову став прихований від зайвих очей та набридливої ​​кореспонденції. Поттер звик жити війною і тепер, коли небезпека нарешті зникла, абсолютно не знав, куди себе діти.

 

Десь через місяць Кінгслі нарешті перестав закидати його листами, а Джіні не дочекавшись поїхала до Європи разом із Гарпіями. Здавалося, це мало його засмутити, але викликало лише полегшення.

 

Якось увечері, коли Гаррі все-таки зважився відповісти на запрошення Рона піти разом до бару, у вікно щось лунко вдарилося. Через хвилину шум повторився і Поттер обережно відкрив стулки. Всередину влетів величезний сірий пугач і церемонно вмостився на кухонному столі.

 

— Чий ти? І як обійшов захист? — чомусь уголос поцікавився Гаррі.

 

Пугач невдоволено зиркнув і простягнув лапу з листом. Герб на конверті, з хитромудрою літерою «М», було складно не впізнати.

 

Гаррі швидко відв’язав листа. Зміст був коротким.

 

Містер Поттер,

 

Я маю інформацію, яка може Вас зацікавити. Натомість мені знадобиться послуга. Якщо в газетах Вами було сказано хоч слово правди про нашого спільного знайомого, постарайтеся негайно відкрити для мене камін.

 

Люціус Абрахас Малфой

 

Гаррі знову перечитав листа, але так і не вирішив, як слід трактувати слова колишнього Смертежера. Шосте почуття обіцяло нові пригоди. Недовго думаючи хлопець віддав незадоволеному птаху пару підсохлих крекерів і поплентався відкривати камін.

 

Люціус не забарився.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

3 Коментарі на “Розділ 3 Що робити далі?



  1. Трошки важко перекладати зараз цю роботу. Морально. Перечитувати… Коли я починала писати, то основними проблемами у творі мали бути гомофобія і тд. А тут бляха сталася реальна війна. І якщо у книжках у мене особисті фетіші на антагоністів, у реальності це працює не так. Соу, прохання до всіх(і до мене) не порівнювати Смертежерів з армією бомжів, що на нас напала. Не засмучуйте Смертежерів. 😅П.С. Якщо хтось захоче це бетити, то я не проти. Я не маю досвіду такої співпраці і гадки не маю звідки беруться бети.🙃 Соу, якщо що пишіть. Кекс буде не скоро, зате розбірки та темні ритуали – так).