Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Пролог

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

[Селена]

Навіть такі прекрасні дні, як сьогоднішній, рано чи пізно закінчуються. Але коли по переду ще багато цікавих буднів це здається не таким вже й важливим. Буднів, коли ти навчатимешся в престижному, жити у квартирі, про яку і не мріяла, та не відмовляти собі у багатьох речах.

Звичайно, я теж навіть не уявляла собі, що взагалі зможу випуститься зі школи зі своїми оцінками, які моя мама вважала надто поганими, але і до мене прийшла чарівна фея. І нею була та сама багата тітка, що не спілкувалася з сім’єю майже два десятиліття. Я ніколи б і подумати не могла, що таке коли-небудь станеться в моєму житті. Якби я прямо зараз не сиділа в шикарній гостинній кімнаті, я б досі думала, що це все мені просто марилося в той день.

Тітка Зейлен, про яку я чула лише кілька разів у дитинстві, жила зі своїм чоловіком, який не сподобався нікому з нашої сім’ї, згодом, як виявилося, вони відкрили свою справу після одруження та й батьки чоловіка були доволі заможні люди. За дітей тітка нічого не згадувала, тому чи є в мене якісь родичі з її сторони точно не відомо. Було б звичайно не погано мати якусь рідню, але наразі мені вистачає Анжеліки, моєї кузини, сестри, найкращої подруги, особистої психологині і ще безліч термінів можна використати, щоб описати Анжеліку.

Тітка з’явилася, коли я і Анжеліка були на останньому місяці навчання школи і саме печалилися з приводу того, що ми не здамо екзаменів і що гірше нам, можливо, доведеться вступати у різні університети. Тітка Зейлен було неабиякою щедрою до нас, хоча ми ніколи не спілкувалися, вона подарувала нам квартиру та навіть оплатила навчання.

Тобто, можна не боятися, що мене просто викинуть з цього вищого навчального закладу…

Ми з Анжелікою не довго думали і обрали один університет та й тітка дуже рекомендувала саме його, і, звичайно, спеціальність ми обрали теж одну.

Останні дні, з довгою дорогою та перевезенням речей, забрали у нас досить багато сил та часу. Та й взагалі видалися надзвичайно важкими. Нарешті можна розслабитися.

— Селена! — крикнула Анжеліка.

— Що? — я ліниво поплелася в кухню, так не звично, що тут немає наших мам, які зазвичай просто мене виганяли з кухні. — Ти закінчила готувати?

— Звичайно, ні. Ця шедевральна страва потребує часу. — відповіла вона. — Ти йдеш в магазин.

— Що?! Я не піду нікуди, тим паче одна. — заперечела я, але Анжеліка вже впихала мені банкіську картку.

Кишенькові гроші нам, до речі, також поступали від тітки, але це був наш невеликий секрет. Ця жінка добре знає, що наші мами б не дозволили нам брати ще й ці гроші і свої б нам не давали. Хоча ми й поспілкувалися лише декілька днів з лиця на лице, а зараз рідко спілкуємося телефонними розмовами, але вона зовсім не видається такою поганою, як її описували.

— Я б пішла з тобою, але в мені треба стояти тут, перемішуючи все. — дівчина показала на сковорідку, де без зупинки щось перемішувала.

— Давай я буду перемішувати, а ти підеш? — я аж ніяк не хотіла виходити на двір, тим паче сама.

— Ні, — відповіла Анжеліка, — купи щось для перегляду серіалу.

— Ех, мені так лінь. — я важко зітхаю, але це мені аж ніяк не допомогає. — Скажи хоча б, що купляти.

— Вибереш сама. — відмахнулася сестра. — Повернешся якраз вчасно.

— Ну Ліка! Ти знаєш, що обирати для мене важкий крок! — крикнула я, але, змирившись, я вже накидувала на себе джинсову куртку перед дзеркалом в коридорі.

— Я читала в гороскопі, що терезам вибір дається важко! — продовжила перегукуватися Анжеліка.

Що ж!.. Тепер лише залишилося поглянути на себе в дзеркало, пожаліти, що я розплела всі маленькі косички і тепер моє волосся надзвичайно пухнасте, а укладати його мені не вистачить терпіння. Загалом, це не так страшно, як те, що мені доводиться зараз йти кудись і вибирати щось.

Я надто не охоче виходжу з квартири та йду до ліфта, хоча ми живемо всього лиш на другому поверсі і перебігтися сходами не так важко, але я не знаходжу в собі сил і бажання зробити це. Щоправда за час спуску ліфтом, я навіть не встигаю подумати, яка я нещасна, тому доводиться виходити на вулицю і прямувати до магазину, на щастя він знаходиться не далеко, є ще один, буквально напроти будинку, але там надто малий вибір, тому я вирішую швиденько пробігтися туди й назад.

Погода сьогодні дуже хороша, мені навіть гаряче в светрі, при тому, що зараз вечір, і я спускаю його по лікті. Можливо, вийти самій в магазин не така вже й погана ідея. Та й до магазину вже не так далеко, ось я вже й встигаю зайти в нього, взяти корзину та весь мій хороший настрій зникає, коли справа доходить до того, щоб щось обрати.

Чому вибір дається мені так важко? Ну чому?! Але я ніяк не вірила, що в цьому винні зірки чи дата мого народження. Ну, що не так з 29 вересня? Звичайнісінький день, який виділяться поміж інших лише тим, що народилася така прекрасна особа як я.

Стоячи біла стелажу з жуйками, я дивлюся на хлопця, що вже котрий раз проходить повз мене. Ходив він то до черги біля каси, то назад до стелажів разів, мабуть, шість.

Все ж я поклала жуйки на місце , вирішивши, що візьму не їх. Обійдусь. Але перед цим повинна детальніше оглянути цього хлопця, якого так вихваляють дівчата, що стоять поряд зі мною. Саме розвернувшись, щоб піти до інших стелажів, переді мною знову пройшов цей хлопець, цього разу бубнівши щось собі під ніс. І я повинна погодитися він ще той красунчик! Мабуть, наступного разу на місці тих дівчат опинимося ми з Анжелікою. Що правда, ходить він доволі швидко, деталей я не встигаю розглянути. Цього разу він схоже нарешті визначився і пішов. А я ще не визначалася… Треба якось прискорюватися!

Можливо, ті жуйки й мені не були потрібні, але шоколад мені точно потрібен! Ох, відчуваю шедеври Анжеліки охолонуть до того, як я займу місце в черзі. Я вже майже дійшла до стелажа, як він знову пролітає повз мене. Значить, не визначився. Ну, нічого не скажеш, розумію його. Так, Селено, тобі квапитися треба. Селено, не оглядайся на хлопців!

Я знову приймаю важке рішення. Перед мною було три плитки шоколаду: білий пористий, молочний та молочний з полуничною начинкою. Як і завжди, я почала підраховувати всі факти.

Білий шоколад мій улюблений, але він не подобається Анжеліці. Тому його одразу ж кладу назад. Проти молочного ніхто не проти, але чи можна встояти перед спокусою молочного шоколаду з полуничною начинкою? Спокуса бере своє і я вирішую обрати шоколад з начинкою.

Я підіймаю корзину з підлоги, але плитку шоколаду все ще тримаю в руках, оскільки краєм ока я помічаю арахіс. Арахіс від цієї фірми вже давно не продають в нашому місті!

Раптом я відчуваю, як з моїх рук, різким рухом, вирвають плитку шоколаду. Не розуміючи, що коїться, я повертаю голову. Хлопець, який до цього ходив туди сюди, дивиться на мою шоколадку, тримаючи її в руці! Такс, в школі казали, що потрібно остерігатися таких людей. Але від такої красивої людини не очікувала!

— Солодке шкідливе для твоєї фігури. — спокійно говорить він і піднімає руку з шоколадкою, відводячи погляд на стелажі з шоколадом. Отже ж! Навіть не сміє глянути на мене!

Спокійно, я обіцяла не обзивати людей, навіть в своїх думках. Шоколадку забрати не вдасться, бо мій ріст мене підводить, а цей брюнет ще й витягнув руку вгору. Я навіть не дотягуюсь йому до плеча. Хоча ще б кілька сантиметрів і може.

— Я допожу тобі вибрати?.. — запитує хлопець, а я в свою чергу опускаю голову, прикриваючись волоссям, надто пристально я вдивлялася в нього, доки він розглядав стелажі.

Але він такий… Брюнет з карими очима, як там кажуть… Темними як шоколад! Можливо, ми однолітки. Хоча зараз такий час!.. Сподіваюсь він не молодший. Стоп!.. Селена! Зараз ти залишаєш думки про те, який він красивий з ним і йдеш подальше від людини, яка вкрала в тебе шоколадку… Ну… Просто йдеш і все! Добре, що це сталося хоча б до оплати.

Треба терміново щось робити з собою, то хотіла його обізвати, то любуюсь ним. Може дійсно я просто терези і в цьому вся моя проблема. Я востаннє оглядаюсь на нього, повільно відходячи. Сподіваюсь за моїм “багатим” спектром емоцій хлопець все зрозумів. Схоже, як і казала Анжеліка, сама доля мені підказала, що дійсно не слід брати цей шоколад.

Бувай шоколад!.. І дивак, хоча не скажу, що моя поведінка не менш дивна, також бувай. Секунду, в мене різко виникло дивне бажання… Може  розвернутися і вдарити його? Ні, ні, тут камери.

Все, мій вечір провалився, треба йти геть. Я беру пакет з арахісом, одне з не багатьох, що я роблю без сумнівів, та йду на касу. Чекати довго мені не доводиться, хоча це зі мною стається дуже рідко, але я перша на касі!.. Точніше єдина… Але в самому магазині доволі людно.

Знову цей хлопець! Чому він так на мене дивиться? О, ні! Тільки не кажи, що йдеш сюди. Він починає здаватися мені підозрілим! Селено, не зволікаємо! Не хочу думати, що доля вирішила підготувати для мене пославши цього хлопця. Коли в новорічну ніч минулого року я загадувала, щоб красиві хлопці ходили за мною я мала дещо інше на увазі.

Витягнувши з кишені шопер сестри, який опинився в мене під час переїзду, я закинула туди все, що набрала. Головне, щоб оплата пройшла швидко. Поки що мене рятує надія, що ця жіночка, яка встигла зайняти чергу після мене, а хлопець одразу за нею, якось та й допоможе. Оплата успішна. І, як кажуть, подальше від гріха йду з магазину.

Я б, можливо, і розглянула інші думки про, те, що він, наприклад, просто теж іде з магазину. Але після того, як я квапливо покидаю магазин, краєм ока бачу, що хлопець вибіг з магазину одразу ж за мною та вже не став бігти за переляканою мною, а залишився стояти на вході.

— Я тебе запам’ятав! Я тебе знайду! — голосно кричить він мені у слід і дехто з людей, які йшли до магазину дивляться на мене.

Я відчуваю як по моїй шкірі пробігають мурашки і я навіть не обертаюсь, лише пришвидчую крок, дякуючи, що ближче до будинків видніються якісь люди. Будучи ближче до свого будинку, я нарешті вирішую обернутися, але його ніде не видно. Фух! Схоже обійшлося без поганого кінця, але думаю в цей магазин я ще не скоро повернуся.

***

[Селена]

— Красивий, але забрав у мене шоколадку! І вибіг з криками. —  голосно стверджувала я, поїдаючи кулінарні шедеври сестри. Я вже встигла двічі розповісти їй про ситуацію в магазині, але сестру більше зачепило те, що я когось вважаю красивим.

— Може ти йому просто сподобалася, — переконувала мене Анжеліка.

Я розумію ці тяги до красунчиків, але ні! Дивак і при симпатії дивак! Проблеми із законом залишаються в будь-якому раз. Так, я не знаю його, але охрестила цього красеня титулом дивака.

— Думаєш він буде шукати мене і віддасть мені ту шоколадку? — запитую я, набираючи ще трохи приготованої нею пасти.

—Добре, закінчимо. Опиши його. — попросила Ліка.

— Навіщо? — незрозуміла я, підозріло глянувши на неї, я відчуваю, що вона вже щось задумала.

— Мені цікаво! Він, мабуть, десь тут живе. — говорить сестра.

— Ліка! — трохи незадоволено відповідаю я, навіть не подумавши, що й такий сценарій можливий, адже магазин розташований серед будинків і напевно мало кому захочеться шукати де він знаходиться.

— Ну, а що? Одразу видно, що ти не читаєш романів. Так, Селено, починається велике кохання! Якщо щось піде не так, то здамо його поліції. — виправдовується вона. — Та опиши його! Дійсно ж цікаво.

— Ну яке там кохання? — я кривлюся. — Не буду заперечувати, що такого не пробігало в моїй уяві, але після того, як він мене налякав наврядче щось буде.

— Але ти казала, що він красивий, саме на наш смак. Брюнет, карі очі, високий. — повторює сестра все те, що я розказала їй.

— Але дивний якийсь! — наполягаю я.

— Завтра візьмемося за це. — каже сестра. — Я спитаю про такого в тієї сусідки з четвертого поверху.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь