Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Обіцяю

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

«Справа 1204». У папці було не так багато аркушів, можна сказати, навіть дуже мало. Це пригнічує і ще більше підігріває інтерес. На збір інформації довелося витратити півтора тижні, але все одно не вистачає якоїсь важливої ​​деталі. Здається, ще трохи і ось вона, та сама загублена частина.

 

Людина, що з’явилася, ніби з повітря, три роки тому після арешту поліцією в Європі. Достеменно відомо лише здатність, його причетність до задумам Федора і зовнішність.

 

Щовечора, вже увійшло в традицію, приходити після роботи додому, сідати за робочий стіл та монотонно вивчати виявлену інформацію. Крок за кроком розбирати задуми «Смерть Небожителів». І кожен такий вечір закінчувався переглядом папки з даними про Сігму.

 

Сігма. Просто Сігма. Цікаво, яке твоє справжнє ім’я? Звідки ти чим займався до інциденту з європейською поліцією? І така незвичайна зовнішність. У хорошому значенні незвичайна, особлива. У справу було приклеєно одну фотографію зроблену три роки тому. Двоколірне довге волосся, але дуже ніжні кольори. Правильні риси обличчя. Його, безперечно, можна назвати красивим. Але збиває з пантелику, страх в очах. Звідки він там? Що ж сталося з тобою? І ще тисяча та одне питання не дають спокою.

 

Все тіло затекло, від довгого перебування в сидячому положенні. Почалася легка мігрень. Годинник показував пів четвертої ночі, через три години треба буде вставати. Три години на сон, не так вже й погано, як можна подумати, були часи, коли доводилося не спати по кілька діб. За кілька хвилин всі документи були надійно заховані від чужих очей, а світло вимкнено.

 

Дощ почався. Цікаво, у Сігми він теж зараз іде. Це були останні думки перед довгоочікуваним сном.

 

 ***

 

— Ти можеш йти трохи повільніше, навіщо поспішати, тут так чудово! Чи ти не хочеш насолодитися місцевими пам’ятками? Що не хочеш? Ах, як не ввічливо з твого боку.

 

— Я просто хочу якнайшвидше забратися з цього місця.

 

— Ну що ти…

 

Не встиг Гоголь домовити свою палку промову, як почувся легкий удар.

 

— Чув? Це точно мій друг! — Тепер уже він, мало не підстрибуючи, йшов попереду.

 

Я скоро збожеволію з ним.

 

— Не кричи. І якщо ти не помітив, то ми вже на місці.

 

Багато скляних, не зовсім зрозуміло, як камер, що трималися в повітрі. Залишається тільки гадати, де потрібні нам. Але Гоголя вже не хвилювало це питання. Якимось дивом, він їх знайшов.

 

— Як гадаєш, моя здатність спрацює на камері Дазая і він її не анулює?

 

— Що? Ти тільки зараз подумав про це?

 

Але йому було все одно на мої обурення. Першим він, як не дивно, вирішив “звільнити” Достоєвського. За кілька секунд на підлогу впав і Дазай. Приземлився прям на куприк. Навіть у мене захворіла поперек, що вже говорити про потерпілого.

 

— «Нейтралізація здібностей дотиком». Значить, здатність переміщення діє, якщо не торкатися безпосередньо тебе! Молодець, помічник!

 

— Скільки можна повторювати, припини так кричати і не називай мене помічником. І взагалі їм треба описати ситуацію.

 

Чому Осаму так дивиться на мене? Що то за погляд. З самого початку нашої суперечки з Гоголем, його увага прикута до мене. Стає не по собі від цього. Сподіваюся, я просто себе накручую.

 

— Ага, все ясно, — відгукнувся Федір.

 

— Ось бачиш, Сігмо, вони вже зрозуміли. Як же чудово.

 

Він сказав це з такою гордістю і одразу підбіг до Доста.

 

— Мій сердечний друже, ти не уявляєш, як я радий тебе бачити в доброму здоров’ї. Кажеш, що радий бачити мене?

 

— Він мовчав.

 

— Сігмо, ти щось сказав? — від різкої зміни тону пішли мурашки по всьому тілу.

 

— Тобі, мабуть, здалося, — але він знову переключив увагу на свого друга.

 

— Які цікаві в тебе друзі, — Це був голос Дазая, коли він встиг так непомітно до мене підібратися? Краще нічого йому не відповідати, собі дорожче.

 

 ***

 

— Помічник! Неси “реквізит”.

 

— У мене є ім’я, – але все одно довелося йти за ним. Адже я як цей «реквізит», мною скористаються і викинуть за непотреби. Без рідних, якщо зникну, ніхто не помітить. Мене або вб’ють, або залишать ні з чим після використання. Які у мене шанси вийти із цієї ситуації неушкодженим? Біля нуля? Глибокий вдих. І ще раз. Молодець, я обов’язково вийду живим із цієї ситуації.

 

Першим до каталки підійшов Федір. Близько хвилини він витратив на роздуми. Для людини з отрутою в крові він не поспішає.

 

Настала черга Осаму. Його погляд пройшовся по приміщенню, лише потім звернув увагу на «реквізит».

 

— Що ти обираєш Дазай-кун?

 

Що сталося далі, я, певно, запам’ятаю до кінця життя. Він показав на мене.

 

***

 

Сигма. Так ось ти який. Стоїш, злишся на Гоголя і дратуєшся, коли він називає тебе “помічником”. Цікаво. Тобі, явно, все, що відбувається, не приносить особливого задоволення. Ха! Але ти уїдливий.

 

Роман, що почався з середини.

 

Тепер ти йдеш за моєю спиною і без кінця повторюєш…

 

– Чому ти вибрав мене? Чому я? Що ти думаєш? Як ти збираєшся перемогти Достоєвського? Не мовчи, дай відповідь мені!

 

Це навіть мило.

 

— Знаєш, про що я думаю? – Сподіваюся, ні.

 

– Що?

 

— Оглянься, як просторо, мов у бальній залі. Ти бував на балу? — Зважаючи на твоє минуле, то, швидше за все, ні.

 

— Ні, і взагалі, можеш стати серйознішим і посвятити мене у свої плани.

 

— Дуже прикро, що ти не був на балу. Це треба терміново виправити. Давай танцювати! — Він надто напружений, так не піде.

 

— Один два три. Один два три. Чесно кажучи, я сам не був на балу. Але ми не погано справляємося, — поворот, — а ти знаєш, що вальс — один із найромантичніших танців, — я готовий говорити будь-що, аби ти хоч трохи розслабився в моїй компанії.

 

— Д-Дазай, куди важливіше, чому ти вибрав мене? І я не певен, що це можна назвати вальсом. Ай! Перестань! — Ще один поворот.

 

— Перестав, — однією рукою тримаю тебе за талію, друга в твоїй руці. Обидва важко дихаємо. На твоїх щоках легкий рум’янець, чудово. Так хочеться провести пальцями по твоїм волоссі. Вони такі, як я і думав, але не буду, ти впадеш, якщо відпущу. Не відпущу.

 

— Сігмо, чому ти так не хочеш програти?

 

— Що? — Ну ось, виплутався з моїх обіймів. — “Дім”. Кожен у цьому світі має місце, де він народився. Місце, яке можна назвати «Домом», але я виняток. Створений з нічого. Всі три роки мною зневажають як їм тільки заманеться. Я зобов’язаний здолати Федора заради своєї свободи. І чому я все це тобі розповідаю, все одно не зрозумієш мене?

 

“Дім”. Ти навіть не уявляєш, наскільки сильно я тебе розумію.

 

— Ось як. Обіцяю. Ні, присягаюсь, ми обов’язково вийдемо звідси живими. — Бачу, думаєш – це порожні слова. Я виконаю обіцянку.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь