Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Малиновий блеск для губ і лавандовий аромат

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Життя Сіріуса Блека останні роки скидалося на кошмар. Його посадили в Азкабан через те чого він не робив. І тільки одиниці знають, хто насправді винен. І тільки він може розповісти іншим хто винен.

Побачивши Пітера, у своєму крисячому вигляді він оскаженів. Це він винен у тому, що Лілі і Джеймс зараз під холодною землею, а не виховують Гаррі. І це він його обвинив, у тому чого не робив Сіріус. Ночами він буквально марив про смерть Пітера Петтігрю.

І от зараз Сіріус блукає по забороненому лісу тягнучи час. Сівши біля одного з багатьох дерев він погрузився у спогади.

      Вересень 1971. 1курс

Радісний Сіріус сів за стіл Ґріфіндора. Йому вдалося зламати “сімейну традицію” потрапляти на Слизерин. Пізніше до нього приєднався хлопець з яким він потоваришував Джеймс Поттер. Згодом до них приєдналась, і та сама рудоволоса дівчина. Її здається звати Лілі Еванс. Він підсунувся, щоб звільнити місце їй. Сіріус не бажав бути з нею у поганих стосунках тому, що вони, як ні, як на одному факультеті. Але горда Ґріфіндорка згадавши, як вони образили її кращого друга відвернулася він них із Джеймсом спиною.

Листопад 1973. 3 курс

     – Джеймс мені її навіть шкода. От скажи мені дибільнішого завдання придумати не зміг?

– Ремус Сіріус програв, і він має виконати завдання. По моєму усе чесно. – відповів Джеймс.

Пройшло трохи більше року, як четверо друзів поступили у Гоґвортс, а їхні вчителі уже зрозуміли, що зможуть спокійно видихнути тільки після того, як вони закінчать школу. Їхні жарти, які іноді виходили за рамки дозволеного одним подобалися, а інших дратували. І от цього разу Сіріус програв Джеймсу на бажання. Джеймс вирішив, що цим бажанням має бути поцілувати їхню рудоволосу однокурсницю. І якщо Ремусу було щиро шкода її, Пітер просто спостерігав, то Джеймса просто забавляла ситуація. Він пообіцяв сфотографувати перший поцілунок друга. Знав би Джеймс тоді, як себе проклинатиме себе бачачи цей знімок.

І от Сіріус уже біля Лілі. Вона на нього дивиться, як вкопана. А він тим часом підходить до неї і цілує її. Малиновий блек для губ і… сльози? Відчувши мокре лице рудоволосої Сіріус зупинив поцілуй, і відійшов від неї. Він винувато подивився на її смарагдові очі, як блищали від сліз. І все що він зміг сказати в цей момент це “вибач”.

– Я НЕНАВИДЖУ ТЕБЕ! Я НЕНАВИДЖУ ЦЕЙ ДЕНЬ! Я НЕНАВИДЖУ ВАС УСІХ! – прокричала крізь сльози Ґріфіндорка і одразу пішла звідти. Сіріус розумів, що він поступив неправильно. Сіріус розумів, що він не поверне час назад. Але він знав, що зараз він може посваритися з кращим другом через неї.

14 Лютого 1976

    Якщо його інші однокурсники зараз святкують день усіх закоханих зі своєю другою половинкою, то головний красунчик Сіріус Блек який напередодні посварився, зі своєю рудоволосою дівчиною Марлін Маккінон. І ця сама Марлін подруга Лілі Еванс. Вони чимось схожі. У них схоже руде волосся, схожі кучері, форма брів, обидві маглонародженні, обидві Ґріфіндорки. Але карі очі Марлін ніколи не будуть схожі на її смарагдові очі в які він по вуха закоханий. Так Сіріус Блек закоханий у Лілі Еванс. Закохався коли відбувся їхній перший і їхній останній поцілунок. І він готовий був поділитися із Джеймсом цим, але він розповів сказав про почуття до Ґріфіндорки першим. І Сіріус вирішив поступитися заради друга своїм коханням. Своїми почуттями.

Зараз Сіріус знаходився біля дівчачого туалету “плаксивої Мірти”. Що він тут забув сам не знав. Його друзі напевно думають, що блукання по замку через сварку із Марлін. А юний хлопець просто заплутався. Він так і не зміг витіснити почуття до смарагдових очей зі свого серця.

Сіріус замітив, що Лілі бігла небачачи нікого і нічого до туалету. Він зрозумів, що їй зараз погано, і враховуючи який зараз день він подумав, що їй розбили серце. Коли він підійшов до дверей вони були відкриті. Вона була в істериці. Він підійшов до неї ближче і просто сів. І замітивши його вона обняла Сіріуса. Сіріус заспокійливо погладив її і спитав.

– Хто тебе образив?

– Мене ніхто не ображав просто, я посварилася із Севом і ми наговорили багато образ одне одному і він… – тут Ґріфіндорка замовчала. Було видно що її лице досі мокре, але вона заспокоїлась. Він її заспокоїв.

– Що він таке тобі сказав? Лілі я бачив як ти плакала. Я розірву Ню… – і тут він замовчав. Рудоволоса його поцілувала. Цей поцілуй відрізнявся від їхнього першого тим, що ніхто не був проти і… лавандовим ароматом.

26 липня 1981

     Сіріус стоїть перед могилою своєї нареченої. Він завжди був для неї усім, а для Сіріуса вона була гарним співрозмовником, милою дівчиною, вірним другом але він не відчував до неї того відчуття, що описують у романах. Того відчуття, що відчуває любов усього життя Сіріуса, до його кращого друга. І можливо, як би він не відрікся від почуттів до неї, і проявив якусь ініціативу вони були б разом.

18 червня 1996

     Його стримує один крок від смерті. І ось Сіріус усміхається дивлячись на улюблені смарагдові очі. Мить і це не очі Гаррі Поттера, які аж кишать від сліз, а ніжні, добрі очі Лілі.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь