Майже повністю підготована до виступу зала рясніє декораціями, проводять останній штрих дещо втомлені музиканти — спішно налаштовують апаратуру вже натренованими до справи руками. Скоро буде проводитись саундчек.

Біля вішалки з верхнім одягом стоїть, спираючись на стіну, струнка молода дівчина у білій шапці спортивного фасону. Ліниво гортає стрічку інстаграма, окидаючи відсутнім поглядом пости з нескінченного потоку ранкових новин. Її звати Юлія, вона фронтвумен всесвітньо відомого гурту, і на сьогоднішньому виступі їй треба викластись на повну — це буде презентація нового треку. Такі події завжди йдуть пліч-о-пліч зі значним стресом, напередодні них дівчина зазвичай хворіє — скоріше за все, через надлишок хвилювань. Дебют як-не-як.

Недалеко від Саніної на самій голій підлозі сидить, схрестивши ноги, Надія — вона її колега по шоу-бізнесу, молода композиторка, яка лише за три роки досягла значних успіхів у музичній сфері. Надія нещодавно розлучилася з чоловіком і тепер перебуває в стані активного пошуку — принаймні так вона завжди каже на вечірках, фліртуючи з численними залицяльниками, охочими провести з нею вечір. Проте, якщо не приховувати очевидного, Дорофєєву цікавлять не лише хлопці. От і зараз вона з відвертим інтересом переводить погляд на світлокосу панянку в білому пальті, яка розміреним кроком заходить до приміщення.

Це Тіна Кароль, народна артистка України, яка завжди сяє свіжістю і, треба сказати, сьогодні теж виглядає цілком бездоганно. Можливо, вона добре висипається, чи у неї просто хороший стиліст – в такому разі варто віддати йому належне – але факт залишається фактом: варто Кароль з’явитися на випадковому заході, як вона одразу притягує до себе загальну увагу.

Тіна — дівчина Саніної, це вже давно не новина; а якщо точніше, з того самого концерту, на якому відбувся їх спільний камінг-аут. Це була гучна подія: шпальти інтернет-порталів майоріли яскравими світлинами з поцілунком десь близько місяця, аж поки курява ажіотажу, що кружляла в коментарях та збочених заголовках статей, остаточно не вляглася.

Музиканти за кулісами зайняті своїми справами, а Дорофєєва, здається, з головою поринула у фейсбук, тому Тіна дозволяє собі трохи відвертості: підходить до коханої впритул, бере дівчину за підборіддя і притискається губами до її вуст, змішуючи свою червону помаду з її сливовою. Саніна пробирається рукою під пальто, і, обіймаючи Тіну за талію, поглиблює поцілунок на декілька секунд, а потім ледь чутно його розриває. Звук поцілунку вириває Надію з обіймів лінивого споглядання соцмережі — вона озирається на дівчат і ледь помітно підкидає брови.

– Я хочу побути з тобою наодинці, – зовсім пошепки говорить Кароль. Вони скидають речі на підлогу, звіряють розклад, і тоді, впевнившись, що в них ще є час, прямують до коридору. На півдорозі до дверей Саніна обертається і кивком вказує Надії на вішалку: мовляв, треба пригледіти. Надія ствердно усміхається, але дівчина вже цього не бачить. Зчеплені в замок чужі долоні — останнє, що кидається в очі Дорофєєвій перед тим, як за ними закриваються завішані оголошеннями напівскляні двері.

 

**

Якщо ви працюєте корегувальником звуку і буваєте присутні на всіляких репетиціях, то для вас, безсумнівно, відкрито трохи більше деталей, що доповнюють загальну картину. Ви точно декілька разів чули чиїсь сімейні сварки, винуватці яких воліли б залишити їх між собою; і, беззаперечно, принаймні одного разу мали б проходити повз двері гримерні, за якими кохається головна лесбійська пара українського шоу-бізнесу, паралельно затуляючи одне одній рота. Цього разу звуковику не трапилось такої нагоди. Зате, неспішно йдучи вузьким коридором концертного приміщення, він чує віддалену розмову і, зацікавлюючись сюжетом, нечутно підходить ближче до джерела звуку.

Біля високого вікна стоїть, спираючись на підвіконня, збентежена Тіна. Її рудуваті насуплені брови ледве помітно смикаються, коли вона пильно дивиться на дівчину навпроти. Кароль виглядає так, ніби з секунди на секунду збирається розплакатись. Обличчя другої звуковику не видно, і він, керуючись видовищем, припускає, що вона чимось розлючена. Саніна (а це саме вона) в розпалі емоцій вигукує декілька різких фраз, з яких до спостерігача доносяться лише їх обривки. Кароль більше не стримується: затуляє долонею очі і, зробивши оберт на підборах, мовчки йде геть.

Хлопець затримує погляд на зніяковілій Юлії, а потім відходить трохи далі, і, переконавшись, що телефон на беззвучному, поспішно набирає недовге повідомлення. Пальці скачуть клавіатурою, раз у раз потрапляючи по дрібних літерах. Він рішуче зітхає і натискає кнопку “надіслати”, озирається і нервово відводить з лоба неслухняні кучері.

 

**

Надія, яка поволі вбиває час до виступу, ледь помітно смикається, коли на її екрані випливає нове повідомлення.

“Вони посварилися. Це твій шанс.”

Дантес.

Схоплюється і, кидаючи біля вішалки рюкзак, виходить із зали. В дверях стикається із засмученою Кароль і, даючи їй шлях, в голові підтверджує слова колишнього чоловіка. Вони таки посварилися.

Відраховуючи кроки, прямує до коридору на другому поверсі: ще давно помітила, що Юлія завжди стоїть біля великого вікна, коли буває чимось занепокоєна. За останні півроку вона вивчила кожну з її звичок, які дівчина викриває на публіці.

Так, Надія не помилилася і цього разу: самотня Саніна знову спирається на підвіконня і дивиться в густу темряву, змахуючи з щок рясні сльози. Дорофєєва завмирає в дверному прорізі і, набравши в легені повітря, робить несміливий крок вперед. Юлія сіпається від неочікуваності і підводить заплакане обличчя.

– Я проходила повз, – боязко починає Дорофєєва, і Юля, видихаючи, обриває її на половині речення:

– Вибач. Дай мені побути на самоті.

Надія здригається від почутих слів, але вирішує пропустити їх повз себе. Бо це її шанс — так сказав Дантес. “Це твій шанс”.

Вона розслабляє губи і тягнеться до поглинутого затінком обличчя Саніної. Наближається до її вуст і завмирає на долю секунди, аби відчути мить; і тоді Юлія різкою хваткою затримує її зап’ястя й опускає його вниз. Надія завмирає на місці. Її тілом пробігає табун мурашок, і їй здається, що вона чує їх дрібні, ледь вловимі вухом кроки.

– Ні. Ти знаєш, я люблю Тіну.

– Пробач мені… – осікається Надія, відчуваючи, як зрадницьки тремтить її високий голос.

– Забудь. – Оминаючи Дорофєєву, відходить від підвіконня, і дівчина чує, як відлуння видає її віддалені кроки сходами.

Здається, місце біля вікна ніколи не буває порожнім — тепер коло нього залишається Надія, покинута напризволяще зі своїм зухвалим недовчинком, якому так і не судилося справдитись. Ці двоє не так давно зустрічаються, і дівчина не могла припустити, що їх взаємини дійсно настільки міцні. Здається, фанати хардколю мають рацію: тілія таки канон. З цим доведеться змиритися, але поки невідомо, що робити саме зараз. Наприклад, як вийти з цієї темряви під світло спалахів і не згоріти з сорому, коли зловить на собі їдкий брунатний погляд.

Несподівано перед нею виростає огрядний силует. Стрижений наголо чоловік з густою бородою дивиться на її опущені вії і пустотливо, по-доброму всміхається. За мить з глибини коридору виринає його низький голос.

– Вашу туш вже нічого не врятує. Сподіваюсь, у вас принаймні є серветка.

– Немає. – Надія піднімає на нього заплакані очі, і її обличчям ковзає тінь ледь вловимої посмішки. – Але я в активному пошуку.

 

2 коментаря

  1. Фанатка Вала Бебко

    Не люблю, коли Надю роблять такою 😫 але сама робота мені сподобалась. Хотіла опис 18+, але не доля. Дякую, за роботу.

     

Залишити відповідь