– В тебе руки холодні, – Ке Цин охоплює пальці дівчини і ніжно дивиться в очі навпроти. – Можна… Я зігрію їх?

– Не думаю, що вийде, – Гань Юй посміхається, але зап’ястя не висмикує, насолоджуючись кожною миттю. І все одно, що тепло піде в нікуди, тому що її тіло — це безсмертне тіло полуадепта. Занадто приємні секунди, щоб відривати погляд і порушувати таку легку, як осінній вітерець, атмосферу.

Гань Юй повільно, не прикладаючи ніякої сили, піднесла свої руки до себе. Ке Цин не замислюючись — хоча, судячи з ледь помітной посмішці, вона чудово все розуміла – не відірвала пальці, злегка нахилившись до співрозмовниці, так, що відчула її подих. Такий ж морозний… і в той же час-свіжий, ніби чиста свобода, що пахне лавандою і квітучим цинсінь.

Гань Юй не відводила погляд — все так же, не відриваючись, ніжно дивилася в очі кольору лілового заходу. Вона піднесла свої руки — а разом з ними і співрозмовниці — до лиця і ледь помітно торкнулася пальців губами. Щоки Ке Цин спалахнули червоним, але погляд вона і не думала відривати — тепер в її очах з’явилося щось особливе, грайлива Іскорка, яка змусила Гань Юй посміхнутися ще ширше.

— Чаю? — Ке Цин злегка, по-котячому, зіщурила очі. — З солодощами…

— А-Ци-ін, ти ж знаєш, я не їм… — спробувала відмовити Гань Юй, але особливого невдоволення не виявляла, скоріше, для пристойності, а потім в цей ж момент, все ще не відриваючи рук, виявилася веденою кудись в іншу кімнату, звідки розносився приємний запах прянощів і спецій.

— Хочеш мигдальне тофу? Або м’ятне желе? Може бути, просте печиво?

Навіть в таких дрібницях Ке Цин викладалася на повну, намагаючись зробити все якнайкраще.

— Відпочинь, – Гань Юй говорила спокійно, але в її голосі всього на мить виникли нотки, яким було важко протистояти, — я все приготую.

Ке Цин, здавалося, зупинилася всього на мить, зробити вдих і моргнути, і ось полуадептка, яка ніби цього не потребувала, почала танцювавти по кухні, як осінній листочок на вітрі, перебираючи баночки з ароматним чаєм і апетитні солодощі.

По приміщенню рознісся ще більш яскравий запах чогось, безсумнівно, смачного і чарівного. Ке Цин зробила крок вперед, до настільки витонченої спині, що ледь можна було відірвати погляд, і поклала руки на плечі дівчині. Гань Юй злегка здригнулася і махнула головою, торкаючись лежачих пальців небесно-блакитними пасмами. Ке Цин не змогла не відзначити, які ж ніжне було волосся.

І все ж Нефритова Рівновага Цисин, яка славилася тим, що ніколи, ні на мить, не зупинялася, продовжуючи працювати, була невзмозі стояти на місці. Їй довелося піднятися на носочках, щоб дістати до верхньої полиці — там, де стояли білі порцелянові чаши. Ке Цин спритно схопила їх, другою рукою дістаючи блюдо і ложечки.

— Непосида ти, А-Цин, — Гань Юй посміхнулася, дивлячись, як дівчина розставляє все на столі, вивіряючи все до ідеалу.

— Хто б говорив…

Вони продовжили в тиші — можливо, і не потрібні були їм слова, достатньо лише того, що вона — поруч, спокійно дихає і посміхається своїм думкам. Від цього в грудях розливалося щось дуже приємне і тепле, якому легко було дати назву, але важко — вимовити вголос.

Гань Юй сіла за стіл, поставивши блюдо, що нагадує рисову хмарку. По облямівці тарілки акуратно розташувалися так улюблені нею квіти – розпустилися Цінсінь.

— За мир і процвітання? — згадавши, як називає цю страву його кухар, усміхнулася Ке Цин.

— Ні. За нас. — Гань Юй акуратно розділила “хмарку” на дві половини і поклала на тарілки.

Ке Цин акуратно відламала собі шматочок.

Смачно… Дуже смачно.

Ніжність і солодкість розлилася по язику.

Ось воно — мистецтво безсмертних адептів.

Гань Юй дивилася навпроти з посмішкою, спостерігаючи, як Ке Цин їсть приготоване нею. Навіть зараз Нефритова Рівновага була витончена і прекрасна, так, що ледь було можливо думати про що-небудь інше, ніж про чудові риси обличчя і глибоких очах.

— Скільки ти вже на Цісін працюєш? Тисячу років? — Ке Цин відставила тарілку і зацікавлено подивилася на дівчину.

— Начебто того, — Гань Юй знизала плечима.

—Значить, ти заслуговуэш на один вихідний?

— Тільки якщо я проведу його з тобою, — з трохи грайливою посмішкою заявила Гань Юй, роблячи ковток чаю.

— Домовилися, хе-хе. До речі! А можна торкнутися… твоїх ріжок? – Ке Цин прекрасно знала, як трепетно ставиться адептка до подібного, нехай і називає всього лише шпильками. Ще не разу на своїй пам’яті Ке Цин не бачила, щоб Гань Юй дозволила хоч кому-небудь доторкнутися до цих прекрасних і привабливих рогів, тому на згоду і не сподівалася.

— Тільки якщо трохи … — нахилившись вперед, збентежено прошепотіла Гань Юй.

Ке Цин залилася фарбою і почала тихо перебирати пальцями поділ свого одягу. В її голові були сотні думок, з яких визначилася, що набрала обриси, була лише вона.

“Як же ти прекрасна”.

Ніжна, красива, чудова, розумна, чарівна, приголомшлива. Ке Цин хотілося говорити, говорити, говорити про те, як багато Гань Юй для неї означає, як хочеться обіймати, торкатися, перебувати поруч.

Але слів не вистачало. Нічого не могло описати відчуття, яке заповнювало серце Ке Цин і змушувало його битися частіше.

Вона повільно підняла руку, намагаючись вгамувати тремтіння в пальцях.

— А-Цин, не хвилюйся так! — з легкою усмішкою помітила Гань Юй і поклала руку на кисть дівчини, накриваючи їх. —Все добре.

Ке Цин тихо простягнула другу руку вперед — і вгору —торкаючись блакитного волосся. Пасма ніжні, як їх колір, обвилися навколо пальців. І навіть не розуміючи, що робить, Ке Цин торкнулася двох бордових ріжок.

Вони… Були такими ж ледь холодними, гладкими, але якесь абсолютно особливе почуття пронизало від кінчиків нігтів до грудей.

— Ну … Як? – Гань Юй страшенно зніяковіла, все ж не піднімаючи голови, не скидаючи руку Ке Цин.

— Гань Юй…

Тихий голос Ке Цин пробирав до глибини душі, змушуючи ту, до якої вона зверталася, здригнутися всім тілом.

— Так, моє сонце? – запитала Гань Юй так само тихо і ледь чутно. Їй раптово стало страшно. Що якщо в ній розчарувалися або злякалися? Вона ніколи не бачила Ке Цин такий… З опущеним поглядом і червоними щоками… Що це може означати?

— Я хочу дещо тобі сказати…

Серце Ке Цин дійсно билося так, ніби їй було страшно, і вона переживала. Але стан був далеко не викликаний розчаруванням…

…швидше рівно навпаки.

— Я готова слухати тебе вічність, що б ти не говорила.

Гань Юй ковзнула пальцями під долоню співрозмовниці, підтримуюче обхоплюючи руку.

— Я… Люблю тебе, Гань Юй…

Гань Юй схопила губами повітря, яке обпалило легені. Всі почуття відійшли на другий план, залишивши в голові лише одну річ — останні слова Ке Цин. Невже… Закривши другою рукою обличчя, полуадептка думала, багато думала: про вічність і про любов.

— Прости … — почала Ке Цин, не в силах дивитися, як не по собі Гань Юй.— Мені, напевно, не варто було… Просто… Забудь, добре?

— Ні…

Гань Юй підняла голову. В очах, на нижніх віях, блищали кришталеві краплі сліз. Вона встала з-за столу, спираючись руками на дерево.

— Як… як ти себе почуваєш? Тобі недобре? Це все я … Винна.

Але Гань Юй зробила один крок і глибоко вдихнула.

Вони зустрілися поглядами.

Мить, інша… Дівчини дивилися одна на одну, намагаючись знайти відповіді в радужках, зіницях, очах… Кожна — свою.

Гань Юй отримала те, що так хотіла побачити.

І через мить вона міцно обіймала Ке Цин, торкаючись губами ніжної шиї, закопуючись у волосся, вдихаючи запах і насолоджуючись кожним вдихом.

Ке Цин подалася вперед, пальцями торкаючись до ріжків, погладжуючи волосся і голову, дозволяючи собі те, що іноді так хотіла зробити, закриваючи очі.

Гань Юй відірвалася всього на мить, щоб сказати кілька слів.

— Я кохаю тебе, Ке Цин. І кохатиму усе життя.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь