1979

Це був звичайний день в Англії. Туманний, прохолодний та трохи вітряний ранок. Якщо ви захочете подивитись у вікно, то не сподівайтеся побачити сонце. Здається, що ось-ось піде дощ або сніг. Від цього на душі стає холодно та порожньо. Неначе всі добрі спогади канули в небуття. Неприємні відчуття. Здавалося б, що всі сумують і навіть не сподівалися на кращий настрій. Вальбурга Блек не була винятком. Цілий ранок їй було погано. Від одного виду сніданку її нудило. Переборовши блювотний рефлекс, вона вирішила приєднатися до чоловіка за сніданком. Їла обережно і помалу, нудота нікуди не пішла. Навпаки, вона лише посилилася.

-Вальбурга, моя люба, тобі нездоровиться? — читаючи ранковий Пророк запитав із занепокоєнням Оріон.

-Все добре милий. Покличу після сніданку і попрошу Кричера принести мені загальнозміцнююче зілля. Не варто хвилюватись. Хоча чого чекати, мені зараз шматок у горло не лізе. Так що ти їж, а я піду. Смачного. – вийшла у вітальню Вальбурга.

Оріон Блек так нічого і не зрозумів далі почав читати цю чарівну газету. Не думаючи ні про що інше в цей момент. Але повернемося до його дружини. Вальбурга Блек – статна, темна відьма з роду Блек, народжена в 1925 Поллуксом і Ірмою Блеками. Мала двох братів Альфарда та Сігнуса. Вийшла заміж за свого троюрідного брата Оріона Блека. У них двоє синів Сіріус і Регулус. На перший погляд, вона холодна та розсудлива, але це не так. За цих двох дурнів, які є її синами, вона готова померти, і справа далеко не в інтересах роду. Ця жінка, з поглядом дужчим ніж у василіска, любить їх усім серцем, але не завжди вона це показувала їм, і напевно це була її найбільша помилка вчинена за все життя.

Дійшовши до своїх апартаментів, вона закликала ельфа і веліла йому принести їй загальнозміцнююче зілля. Кричера зчезає з хлопком і тут же з’являється супроводженим тим самим звуком, що і вперше. Він простягнув відьмі зілля, запитавши чи потрібно їй щось ще відправився назад отримавши відмову. Вальбурга випила зілля і пішла спати. Хоча їй зовсім не хотілося, але ще й погода за вікном. Сіре небо наводило тільки на сон і відьма більше не могла чинити опір цій манії. Січень у самому розпалі.

Після недовгого ранкового сну Вальбурга вирішила пройтися в сімейну бібліотеку і взяти почитати якусь книгу, хоча таке відчуття що вона вже перечитала всі наявні книги в будинку. Вибравши першу-ліпшу книгу вона сіла почитати на дивані біля вікна. То був якийсь бульварний роман, який невідомо звідки тут узявся, почала читати. Книга була не така цікава, як захоплююча. Примушувала читати, щоб дізнатися, що було далі. Оскільки жанр детективу у ній також був присутній і плавно переплітається із сюжетною лінією. Довго мадам Блек не читала. Знову починає нудити. Не знаючи що й думати, адже зілля мало допомогти вона написала листа з проханням прийти до неї досвідченому цілителя з лікарні Св. Мунго, щоб той подивився і сказав що з нею твориться. Відправила разом із Кричером, передане таким чином послання могло тільки означати, що це термінова справа. Присівши на крісло і взявши склянку води, принесеною Кричером Вальбурга, стала чекати цілителя. У каміні спалахнуло полум’я і з нього вийшла жінка в лимонній мантії, в якій ходять усі цілителі, які працюють у цій лікарні. Вона оглянула вітальню і зупинила погляд на Вальбурзі.

-Я так розумію це вам потрібна допомога мадам Блек. Ну що ж, давайте пройдемо у вашу кімнату і я вас стежу.

-Так, ви праві. Йдіть за мною.

Вальбурга повела міс Страут за собою у свої покої. Цю відьму вона знає через те, що раніше лікувала її чоловіка, коли той постраждав на дуелі. До речі, дуель він виграв. Але зараз не про це. Прийшовши в кімнату, Міріам попросила лягти мадам Блек на спину, щоб навести на неї діагностуючі чари. Після кількох складних і хитромудрих пасів паличкою леді Блек дозволили встати.

-Ну, кажіть що зі мною. — Вальбурга не приховувала своєї нетерпимості.

-З вами все добре, але скажіть які у вас сьогодні були симптоми, що ви вирішили надіслати нам листа?

-З ранку в мене паморочилася голова, і була легка нудота. Але до кінця сніданку нудота посилилася, як і головний біль. Я подумала, що це якесь отруєння і випила загальнозміцнююче.

-Скажіть будь ласка, ви не хочете мені розповісти, скільки у вас вже затримка? -з певною інтригою запитала цілителька, знаючи що Вальбурга зараз не дуже розуміє. Таке буває коли нудота супроводжується головним болем.

-2 тижні. Чекайте чи хочете ви сказати, що я вагітна???

-Саме так. Мої вітання. Я перевірила, що з дитиною все добре. Про всяк випадок я випишу вам зілля і яке колись приймати і в якій кількості, щоб не нашкодити дитині і самій собі. Відразу скажу, що я не можу поки що дізнатися хто у вас. Але я впевнена на всі 100 відсотків, що дитина народиться здоровою.

-Я повинна поділитися цією радісною новиною для нашої сім’ї та всього роду зі своїм чоловіком.

-Добре, можете йти. Але будьте обережні, все-таки ви носите дитину під серцем. — через пару хвилин її вже не було.

На тумбочці лежав список зілля, який залишила цілителька. Відьма вирішила зараз знайти свого чоловіка. Знайшовся Оріон у малій вітальні. Він сидів у кріслі біля каміна, читаючи якусь книгу. Побачивши, що в кімнату входить Вальбурга з повною рішучістю погляду, Оріон відклав книгу, яку не встиг дочитати до кінця. Не ставши зволікати провів її в крісло навпроти того, в якому він читав.

-Дорога, щось трапилося? Розкажи, що тебе турбує. — тримаючи руки дружини, запитав Оріон.

-Милий, я повинна тобі сказати, що чекаю на дитину. Термін півтора, два тижні, тому неможливо передбачити, хто у нас хлопчик чи дівчинка. -У неї ніби гора з плечей впав, завжди якось нервувала перед Оріоном коли розповідала про свою вагітність.

-Вальбурго, це ж чудово! Ти зробила мій день ще кращим. Але також, незважаючи на цю радісну новину, мені потрібно тобі щось сказати. Розумієш, у нас послаб захист на домі. А все через те, що якийсь ідіот вирішив поринути у наш маєток. Так що з тобою я зараз як би не хотів залишитися, але потрібно відновити захист будинку, і можливо сильніше, ніж завжди. І я хотів ще запитати ти, коли синам розповідати зібралася? Чи мені розповісти їм цю радісну новину?

-Я сама їм розповім, але пізніше небагато. Якщо на те пішло, ти маєш зробити цей будинок неприступним, таким, як Сіріус і Регулус були дітьми. А хто тоді нам до речі захист ставив? Я просто не дуже пам’ятаю.

-Захист ставив Поллукс, я відшукаю ті записи за допомогою яких він зробив з цього будинку неприступну фортецю, або ж у крайньому випадку зв’яжуся з ним особисто, попрошу щоб допоміг нам.

-От і чудово, а я піду приймати зілля, яке мені приписала цілителька Страут.

Вийшовши з малої вітальні, Вальбургу почали відвідувати погані думки. Вона задумалася про те, де зараз її старший син Сіріус. Чи все у нього є, як він живе? Чи думає про матір, чи знає, що вона його любить усім серцем як і молодшого. Чи згадує про батька. Відповіді на всі ці питання Вальбурга не могла дати, адже з сином вони розійшлися не дуже добре. Той втік із дому у 16 років. Відьма звинувачує у тому, що трапилося не лише його гордість, а й свій характер. Майже весь час перед сном Вальбурга думає, як склалася доля, якби вона пішла на поступки, переступивши через свою гордість. І чи захоче він взагалі знати, що у нього буде братик або сестричка. Це вона не могла передбачити, але повідомити все-таки треба. І коли дитина народиться запросити його на хрестини, а там, можливо, і вдасться помиритися. Дійшовши до своєї спальні, Вальбурга присіла в крісло.

-Кричер!

-Кричер тут. Що бажає пані Вальбурга?

-Принеси мені ці зілля та швидко.

-Кричер все зробить.

Через п’ять хвилин ельф приніс кілька баночок із зіллями, які прописала мадам Страут. І думаючи, кого краще зробити хресними. Якби Андромеда не втекла з тим магглонародженим, то вона була б ідеальною для хресної дитини Вальбурги. А так доведеться вибирати когось іншого. Беллатрікс відпадає одразу, у неї дуже запальний характер.

З трьох сестер Блек залишається лише Нарциса. Вона ідеально, майже так само як і Андромеда підійде на цю роль. Вирішено, запропонуємо їй. А хрещеного тоді кого взяти? Нотт невідомо чи погодиться, але кандидатом поки що може бути. Про всяк випадок треба ще когось підібрати, адже раптом він не погодиться. Так хто ще може підійти на цю роль… Треба подумати… Точно, на цю роль шикарно підійде мій недолугий братик Альфард. Чула він ще Сіріусу будинок подарував, хм теж мені гарний дядечко. Батько його здається від роду не відрізав. А ще треба вигадати ім’я майбутній дитині. Якщо хлопчик, то ім’я Цефей підійде ідеально – Цефей Оріон Блек. А для дівчинки вибрати ім’я буде важче. Можливо Кассіопея, хоча ні, надто старомодне. Подивившись на книгу, яку читала, вона вирішила назвати свою дочку Герміоною. А що, гарне ім’я. І головне не так багато відьм, які носять це ім’я. Принаймні Вальбурга не зустрічала відьму з ім’ям Герміона. Роздуми жінки перервав стукіт у вікно.

Виглянувши, вона побачила чорного пугача з листом прив’язаним до лапи. Відв’язавши послання з печаткою сімейства Малфой, Вальбурга сіла назад у крісло, читаючи запрошення на бал 1 березня на честь 24-річчя Нарциси Малфой. Вальбурга вирішила, що на балу і поговорить з Циссі та запропонує їй стати хресною її майбутню дитину. А так само треба буде написати листа Альфарду з проханням про зустріч. Зі своєю племінницею вона поговорить через тиждень на балу. З Альфардом вона має зустрітися до балу. Хоча чого чекати зараз і відправить сову з проханням про зустріч своєму братові. Написавши листа Вальбурга пішла його відправляти. Покликавши свою сову Естер вона прив’язала листа до лапки і попросила віднести до Альфарда Блека і дочекатися листа у відповідь.

З цим леді Блек вже вирішила, що залишається тільки спуститися в ритуальний зал до Оріона і допомогти відновити всі минулі захисні заклинання, які були накладені на цей будинок. Шлях до ритуальної зали зайняв менше ніж п’ять хвилин. На зустріч їй якраз ішов Оріон. Побачивши що дружина спускається сходами він тут же побіг їй допомагати подолати сходи і відстань до потрібних дверей. Там уже чекали на неї всі Блеки старше 20 років. Для наступного ритуалу в якому Вальбурга теж взяла участь потрібно було надрізати руку так, щоб кров стікала в чашу. Після цього туди засунули кинджал, яким вирізуватимуть руни захисту на чотирьох кутах усього будинку на площі Гріммо. Це один із тих самих ритуалів заборонених міністерством магії. А все тому, що ритуал зав’язаний на магії крові. Але Блеків це не хвилювало. Адже цей ритуал не тільки виконує функцію захисту, але й закріплює і посилює попередній захист накладений господарем будинку. Проробивши всі необхідні дії Вальбурга пішла до себе в кімнату спати, адже на вулиці вже була безхмарна, туманна ніч. Засинала вона одна, адже її чоловік проводив ритуал, для якого потрібен був повний місяць, що так чудово світив за вікном.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь