8 вересня, п’ятниця 20ХХ року

Чонгук почав свій день набагато незадоволеним, ніж зазвичай. Він вийшов з дому, насупивши брови і надувшись, тримаючи в одній руці дозвіл на шкільну поїздку, а в іншій – мамин чек. Він намагався стримати бажання викинути його в каналізацію або сміттєвий бак по дорозі до школи.

Може, я можу прикинутися, що їздив на екскурсію, а сам просто поїду кудись на три дні… Але тоді мама все одно дізнається, якщо школа знову надішле фотографії з поїздки, як минулого року.

Виходу не було, і це засмучувало Чонгука. Вкотре він не міг знайти відповіді, але ж він завжди знав відповідь.

Чонгук увійшов до школи і попрямував до свого класу. Кожен крок давався йому важко. Поки він підходив до столу вчителя, він знав, що, потрапивши до нього, він запечатає свою долю. Зі страшною ненавистю і огидою Чонгук поклав бланк і чек на стіл вчителя. Ось воно.

– Я радий бачити, що ти вирішив поїхати, – сказав учитель, обдарувавши його схвальною усмішкою. Чонгук мовчки відійшов і попрямував до свого місця, але коли він підійшов до своєї парти, то виявив, що вона зайнята. Там сидів Кім Техьон, посміхаючись, і при цьому махаючи йому рукою. Чонгук відчув, що його день стає все гіршим і гіршим.

– Доброго ранку, Чонгук, – Техьон яскраво посміхнувся. Чонгук стояв перед своїм столом і дивився на старшого, з яким йому доведеться мати справу. Який же це буде біль.

– Чому ти на моєму місці? – спитав Чон.

– Я просто чекав тебе, – відповів Техьон і підвівся, дозволяючи Чонгуку зайняти своє місце. Але все ж таки він не залишив його в спокої. – Ну що, ти радий шкільній поїздці? Я з нетерпінням чекаю на парк атракціонів. Чи знаєш ти, що там понад 40 різних атракціонів? Там навіть є зоопарк зі справжніми тваринами! – вигукнув він.

Чонгук зі стоїчним виразом обличчя глянув на старшого.

– Ну, звичайно, там будуть справжні тварини, це ж зоопарк.

Техьон засміявся і відмахнувся від грубого зауваження. Чонгук просто дивився на нього. Невже цей хлопець ніколи не ображається? Він був або дуже дурний, або дуже поблажливий.

– Гей, ти що, дивишся на мене зверхньо? Я чув, що ти на рік молодший за мене, поважай старших. Називай мене хьон, – по-дитячому зажадав він. Звідки в нього узялася інформація про його вік, Чон не знав, але не став її заперечувати.

– Ти хочеш, щоб я називав тебе Техьон-хьон…? – Вони обоє зробили паузу та зрозуміли, що це звучить неправильно.

– Не бери в голову. Як щодо того, щоб називати тебе просто Чонгук-і? Мені подобається, як це звучить, – вирішив старший. Чонгук закотив очі.

– Роби, що хочеш, – промимрив він, не бажаючи сперечатися. Посмішка Техьона розширилася, створивши унікальну форму коробки. Здавалося, він був задоволений своїм новим привілеєм.

– Так, все займайте свої місця. Зараз продзвенить дзвінок, – оголосив учитель. Техьон ще раз озирнувся на Чонгука і, посміхаючись, як ідіот, зайняв своє місце в іншому кінці кімнати.

 

~ [08:30 – 09:20 ранку] ~

 

Почався урок фізкультури, і всі вишикувалися з обох боків доріжки, скаржачись на спеку. Сьогоднішнім заняттям були перегони, і багато хто з жахом чекав цього. Зазвичай усі практично не докладали зусиль до змагань, але сьогодні вони проводилися для отримання оцінки, тому, звичайно, всі були на нервах.

Шкала була така, що з кожної позиції нижче за іншу знімалося два очки. Іншими словами, перший з усього класу отримував 100 балів, другий – 98, третій – 96 і так далі. Це було не так погано, якщо подумати, але якщо ти опинявся на останньому місці, віднімання балів збільшувалося.

– Гаразд, досить стогнати, ми починаємо. Перший… – Учитель назвав імена перших жертв. Усього їх було п’ять. Вони йшли в алфавітному порядку, так що Чонгук мав достатньо часу до своєї черги. Він використав це у своїх інтересах, вивчаючи тих, хто піднявся перед ним. Він дивився на їхні кути й кроки, коли вони бігли, щоб зрозуміти, хто з них буде кращим. Поки що середній час складав близько 13 секунд, якщо Чон розрахував правильно.

Нарешті, після кількох раундів він став наступним.

– …Чон Чонгук, – покликав учитель.

Наступна група студентів вишикувалася на початку доріжки, посівши відповідні позиції на колінах. Їм належало подолати дистанцію в 100 метрів. Дівчата, які були на іншому полі, тепер спостерігали здалеку, що ще більше напружувало хлопців. Хлопчики завжди були такими у старших класах, з усіма їхніми гормонами та іншим. Цілком природно, що хлопці хотіли справити враження на дівчат, що робило цей забіг більш нервовим. Тепер усі хлопчики будуть намагатися щосили, якщо вже не намагалися.

– Коли я почну відлік від трьох, ви почнете, – сказав учитель, дістаючи таймер. – 3… – Чонгук опустився в бігову позицію, його очі були сповнені рішучості. Він не збирався програвати, але, звичайно, він робив це не заради дівчат. Я отримаю ці 100 балів. Оцінки тут були головною метою.

– 2…

Усі напружилися. Готуючись до зльоту.

– …1! Уперед!

Вчитель запустив таймер і всі кинулися до фінішу. Але все закінчилося, щойно почалося. Хоча всі були нарівні один з одним, один з бігунів виявився набагато швидшим за інших.

Чон Чонгук прийшов до фінішу за 10,3 секунди. Новий шкільний рекорд. Навіть вчитель був у шоці. Його результат був лише на 3 секунди менший за середній, але при підрахунку швидкості у формулі це дало хорошу різницю.

Його швидкість і спритність були вищими за середній рівень, і це вражало ще більше, оскільки він був на цілий рік молодший за своїх однолітків. Інші учні перетнули лінію трохи пізніше, але в порівнянні з Чонгуком це був великий відрив. Чон зійшов з траси, ледве переводячи подих, а решта однокласників дивилися на нього з шанобливістю. Вдалині дівчата аплодували та кричали. Чонгук щойно став новим серцем школи.

Він сів у далекому кінці під деревом і спостерігав за рештою учнів. Особливо його увагу привернуло наступне коло. Одним із п’яти бігунів був Кім Техьон, і хоча Чонгук ніколи особливо не захоплювався людьми, йому було цікаво подивитися, як виступить його партнер. Він має непогану форму.

– Вперед! – Вигукнув учитель, і вони побігли.

Все починалося непогано, поки раптом з чиєїсь ноги (Техьона) не злетів черевик. Кросівок приземлився на одній із доріжок, і, на жаль, хлопчик, що біг по ній, спіткнувся і впав. Всі видали звук “Оооо”, коли хлопець упав обличчям униз.

У результаті Техьон показав непоганий результат, навіть із одним черевиком. 13,6 секунди.

Хлопець на смузі невдачі, навпаки, показав результат 17,4 секунди. На цей момент усі знали, хто отримає ці 40%. Навіть Чонгук змушений був визнати, що йому шкода цього хлопця.

– Ух ти, Техьон! Яка чудова стратегія! Як ти до цього здогадався? – Вигукнув один із нестерпних хлопців у їхньому класі. Техьон підняв руки на захист.

– Клянуся, я не робив цього спеціально, у мене розв’язався шнурок, і він випадково сковзнув, – спробував пояснити він.

– Ага, і мій теж, – відповів інший однокласник, підморгуючи.

Наступні кілька раундів складалися з літаючих кросівок та жахливих оцінок. Але в результаті Чонгук все ж таки посів перше місце, отримавши відмінну оцінку та похвалу від вчителя фізкультури. І сам того не підозрюючи, він привернув увагу багатьох дівчат.

 

~ [12:20 – 01:30] ~ перерва на обід

 

Настав час обіду. У цей час деякі учні грали в баскетбол на майданчику або дрімали – зрештою, це була перерва, можна було робити все, що завгодно, якщо це не порушувало шкільну дисципліну. Чонгук спустився в головну залу і підійшов до торгового автомата. Він поклав кілька монет і натиснув кнопку.

Клац.

Чонгук нахилився, щоб взяти напій зі спорожнілого прорізу, і виявилося, що це його улюблений напій – бананове молоко. Він планував закінчити домашнє завдання за цю годину, оскільки був відмінником і завжди закінчував завдання наперед. Коли він повернувся до класу, то побачив, що на його столі лежать купки закусок та аркуші паперу. Невже хтось залишив тут свої речі? Чонгук подивився на записки у формі сердечок і закуски зі шкільного магазину, а потім, не зважаючи, зіштовхнув усе це зі столу на підлогу. Ну і добре. Подумав він і сів.

– Ух ти, це досить холодно з твого боку.

Техьон підійшов до нього, піднімаючи з підлоги одну коробку.

– Якщо ти не збираєшся їсти те, що залишили тобі дівчата, то це зроблю я, – сказав він і з’їв одну з паличок Пеперо. [*Автор: схожі на Pocky]. Хоч у Техьона на столі вже була ціла купа своїх власних, він ніколи не відмовлявся від безкоштовної їжі. Він уже був досить популярним хлопцем і обзавівся власною “фан базою” дівчат на першому тижні навчання.

– Це для мене? – Спитав Чонгук. Навіщо комусь витрачати свої гроші на мене? Він вважав, що це марна трата на такі речі. Техьон тихо засміявся.

– Ти такий дурний – або, може, ти просто невинний, але я здивований, що ти не очікував цього після того, що сталося на першому уроці. Ти справив враження на всіх. Особливо на дам, – він підморгнув.

Чонгук не надто думав про це. Може, він і ловив на собі погляди оточення, але хто він такий, щоб реагувати на це? То була не його проблема. Він почав робити домашнє завдання з математики, старанно вирішуючи кожне завдання. Час від часу він підводив очі, щоб подивитися, чи немає старшого, і щоразу бачив його сидячим на парті перед ним. Невже йому нема чим зайнятися? Чонгук був повністю занурений у свою роботу, коли відчув, що його губи злегка тремтять.

– Хочеш спробувати “виклик Пеперо”? – Спитав Техьон, розмахуючи перед молодшим однією з паличок у шоколаді. Чонгук підняв брову.

– Що це? – Спитав він. Техьон глянув на хлопця у повному шоці.

Виклик Пеперо був популярною грою, в яку грали кумири та молодь. Всі в школі знали, що це таке, і друзі часто грали в неї під час обідньої перерви, щоб розважитись. У неї грали навіть хлопці. Але, звичайно, Чонгук, асоціальний інтроверт навіть не чув про неї.

– Ти не знаєш? Ти серйозно відстав від життя! – Посміхнувся Техьон, тримаючи “Пеперо” між ними двома. – Це гра, в якій ти намагаєшся створити найменший шматочок, який тільки зможеш, з’ївши його. Найкращий рекорд, про який я чув, був близько 2 сантиметрів.

– Схоже, це легко зробити, – відповів Чонгук. Техьон здивовано глянув на молодшого. Легко? Він не очікував, що хлопець, котрий досі навіть не чув про це випробування, назве цю гру легкою.

– Правда? Насправді це досить складно, – відповів Техьон. Чонгук, цілком упевнений у собі, взяв паличку з рук хлопця і почав її їсти, після кількох укусів він підняв долоню, щоб показати маленьку крихту, напевно, менше ніж 2 сантиметрів. На мить вони дивилися один на одного, поки Чонгук гордо тримав залишки. Раптом Техьон вибухнув реготом, звалившись на стіл Чонгука. Що смішного? Чон не розумів, чому він сміється.

– Ти маєш грати з двома людьми!

Чон збентежено нахилив голову вбік.

– Дві людини? Як ти можеш грати із двома людьми? – Спитав він. Техьон посміхнувся і дістав ще одну паличку Пеперо.

– Я тобі покажу.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь