Чонгук прокинувся тремтячи.

Йому було холодно, начебто все тепло покинуло його тіло. По шкірі пробіг колючий холодок. Він знав, що під час сну температура тіла зазвичай падає, тому це могло бути поясненням.

Його втомлені очі пересунулися на годинник. 4:53 ранку. Трохи роздратований раптовим пробудженням, він вирішив знову заснути і трохи відпочити. Але коли Чонгук влаштовувався на своєму футоні, його голова вдарилася об плоску поверхню. Він подивився вниз і зрозумів, що його подушка зникла, а поруч із ним зручно спав Кім Техьон із двома. Якось посеред ночі його однокласник примудрився вкрасти з-під нього подушку. Подушка Кіма була підімкнена під голову, тоді як подушка Чонгука була міцно обхоплена двома руками.

Бувши в поганому настрої, Чонгук схопив подушку і вирвав її з рук Техьона, не роздумуючи жодної секунди. На жаль, його різкий рух змусив старшого заворушитися уві сні та застогнати. Хлопець почав ворушити руками, хапаючись за порожній простір навколо себе, ніби намагаючись забрати подушку назад.

Чонгук проігнорував його і ліг назад, знову заплющивши очі та намагаючись заснути на всю ніч. Але поки він намагався задрімати, стогони Техьона стали гучнішими, і він почав тягти ковдру Чонгука, хапаючись за все, що тільки можна. Що з ним?

Раптом Чон відчув подих холодного повітря, а потім його знову огорнуло тепло, щоправда, цього разу це було тепло іншого роду. Тоді він зрозумів, що старший пробрався під ковдру і обхопив його, рука обвилась навколо грудей Чонгука, а ноги накрили стегна. Вони обоє опинилися в незручному становищі, оскільки Техьон притискався до нього.

– Гей, відвали… – Бурчав Чонгук, майже наполовину заснувши із заплющеними очима. Він намагався звиватися і бити ногами, щоб вирватися із хватки старшого.

-Мммммм … – Техьон застогнав, коли його руки обхопили молодшого, притискаючи до себе. Чонгук продовжував відштовхувати його, але безуспішно.Через кілька хвилин його спроби ставали дедалі слабшими, оскільки сонливість почала долати його, змушуючи кінцівки перестати рухатися.

Коли він лежав, тепло, яке випромінювало тіло Техьона, раптом стало приємним для його холодної шкіри. Він почав розслаблятися під обіймами старшого, більше не турбуючись про його присутність.

Незабаром він заснув.

 

***

 

– Даю тобі дві секунди, щоб мене відпустити, – попередив Чонгук. Тут же руки Техьона розтулилися, і він відкинувся назад. Прокинувшись уранці, обидва виявили, що заплуталися одне в одному, обіймаючись під простирадлами. Ніхто з них не пам’ятав, як вони опинилися в такому стані.

– Вибач, – Техьон швидко вибачився. – У мене є звичка обіймати речі, коли я сплю! – Спробував пояснити він.

Але Чонгук не слухав його. Він встав і попрямував до ванної, щоб освіжитися. І без того було погано, що однокласники ночували у нього вдома, а тепер йому довелося мати з ними справу вранці, коли ще рано спілкуватися з іншими людьми. На даний момент його метою було якнайшвидше закінчити проект, щоб вони могли піти.

Почистивши зуби, він спустився на кухню. Його однокласники вже сиділи за столом та снідали. Чонгук зайняв місце поряд із Чіміном і почав їсти.

– Ви троє збираєтесь закінчити свій проект сьогодні? – Несподівано спитала мама Чонгука.

– Так, ми вже пройшли половину шляху, так що за кілька годин усе буде готове, – відповів Чімін. Місис Чон насупилась.

– Невже? Жаль, що вам доведеться поїхати так скоро. Приємно, коли до тебе хоч раз приходять гості, – вона зітхнула, навмисно звертаючись до Чонгука. – А ви двоє чимось займатиметеся на вихідних?

Техьон доїв залишки яєчні, перш ніж відповісти.

– Ммм, ми з Чіміном сьогодні йдемо в ігровий зал.

Місис Чон усміхнулася і подивилася на сина.

– Тобі теж треба кудись сходити, ти весь час сидиш удома. Чому б не піти кудись розважитися, як твої однокласники? – Спитала вона майже запитливо. Чонгук мало не закотив очі. Звичайно ж, його мати все перетворить на скаргу на його поведінку у суспільстві.

– Я вчитимуся, – відповів він.

– Але наступного тижня не буде жодних тестів, оскільки чекають екскурсії, – зауважив Техьон, повністю зруйнувавши його плани. Мати вичікувально повернулася до нього, чекаючи іншої відповіді. Але Чонгук був у глухому куті: якщо він скаже щось ще, це буде виглядати як чергова відмовка. Він продовжував мовчати.

– Якщо вже у тебе з’явився вільний час, вийди сьогодні з дому. Я маю намір піти за продуктами, тому мене не буде вдома, – наказала вона, не залишаючи Чонгука іншого вибору.

Куди мені йти? Чонгук ледве знав місто. Він запам’ятав лише маршрут до школи та публічної бібліотеки. Решта було загадкою. Те, що він не знав таких простих речей, як напрямок, звучало трохи дивно, але в нього ніколи не було потреби вчити це, бо він завжди залишався вдома у вихідні.

– Ти можеш піти з нами, якщо хочеш, – люб’язно запропонував Чімін. – Ігровий зал знаходиться недалеко звідси, за кілька хвилин ходьби.

– Яка чудова ідея! Я залишу його з вами, – сказала вона, перекладаючи відповідальність за свого сина на них. Чонгук стиснув зуби, стримуючи себе, щоб не заперечити. Він знав, що мати хоче допомогти йому соціалізуватись, але насправді йому це було не потрібно. На його думку, він був прекрасний таким, яким він є, і його оцінки були тому підтвердженням. Хіба вона не була задоволена тим, що її син успішний у навчанні? Чонгук ніколи не потрапляв у халепу, завжди вчився, вчасно робив домашні завдання та займався господарством. Чого ще бажати батькам? Він був ідеальною дитиною.

– Ми подбаємо про нього, ви можете на нас розраховувати, – сказав Техьон, підводячись і прямуючи вгору сходами. – Вперед, давайте закінчмо проєкт, щоб ми могли піти раніше! – Схвильовано вигукнув він.

Чонгук тягся за ними, вже морально виснажений за цей день. Йому не хотілося виходити надвір, особливо з людьми з його школи. Він міг тільки сподіватися, що все це незабаром закінчиться.

 

***

 

Після двох з половиною годин напруженої роботи вони виконали своє завдання, але Чонгук не відчув полегшення.

– Розважайся, добре? – Сказала мама, вклавши йому в руку трохи грошей. – Я повернуся за дві години, так що не повертайся додому раніше, – сказала вона майже загрозливо. Вона замкнула всі двері, що ведуть до будинку, щоб Чонгук не зміг повернутися.

Дві години? Скільки часу потрібно, щоби сходити в магазин за продуктами?

Але Чонгук не наважився поставити їй запитання. Спостерігаючи за тим, як її машина виїжджає з під’їзної доріжки, він нерухомо стояв біля вхідних дверей, розмірковуючи про те, чи зможе він залізти на другий поверх і пролізти всередину через відчинене вікно. У нього були сили, щоб зробити це, якби він справді захотів, але сусіди могли б донести на нього або зателефонувати до поліції, щоб заявити про крадіжку зі зломом.

– Давай, Чонгук, чого стоїш? Поспішай, а то ми тебе покинемо! – Крикнув Техьон з іншого боку під’їзної доріжки.

Чонгук надувся. Тоді йдіть. Але, послухавши матір, він покинув під’їзд і побіг наздоганяти своїх однокласників. Він планував просто гуляти й нічого не робити, доки буде з ними.

– Які ігри ти любиш? В ігровому залі повно всього, мені найбільше подобаються автомати з кігтями, але вони такі наворочені, що я жодного разу не виграв! – Техьон все говорив і говорив.

Чонгук не слухав. Він милувався краєвидами, на мить зупиняючись, щоб озирнутися. Сеул був великим містом, але й досі він цього не розумів. Коли вони втрьох йшли вулицями, десятки магазинів і центрів вишикувалися вздовж і поперек доріг. Всюди красувалися яскраві вивіски та вогні, тому було на що подивитися. Тут також були тонни людей. Все було переповнене, що цілком логічно, бо це була субота. Вони проходили повз безлічі різних людей. Бізнесмени, продавці, сім’ї, підлітки. Було шумно, і атмосфера здавалася сум’ятливою. Це було зовсім не те, до чого звик Чонгук.

– Ось воно, – сказав Чімін, зупинивши їх перед будинком з яскравою рекламою. Вони ввійшли всередину, і Чонгук відчув сильний запах затхлості. Більшість людей тут були хлопцями-підлітками… хлопцями-підлітками, яких виходив сильний запах тіла. Ось чому я ненавиджу публіку…

Вони підійшли до входу, де стояли обмінні автомати. Техьон опустив кілька доларів у щілину, і звідти висипалися монети, які використовувалися для ігор. Як тільки монети випали, Кім схопив їх і поквапився до автоматів з кігтями, надто схвильований, щоб грати.

– Дивись, він повернеться ні з чим, – засміявся Чімін. – Ходімо подивимося на інші ігри, – запропонував він і повів Чонгука геть.

Поки вони йшли в глиб зали, одна гра привернула увагу Чона і зацікавила його. Це був силовий тренажер, у центрі якого, на висоті близько чотирьох футів від землі, висіла куляста боксерська груша. Він дивився, як хлопчик б’є кулаком по мішку, поки на екрані не спалахнув і не з’явився результат 6595. На думку Чонгука, це було схоже на те, що варто спробувати. Він подумав, що міг би щось зробити, поки він тут. Підійшовши до автомата, він дістав одну з монет і опустив її всередину.

– Цей показник важко побити, він уже кілька тижнів тримається на позначці 8960. І плюс від цієї груші дуже болять руки, – сказав Чімін, стоячи осторонь і спостерігаючи за тим, що відбувається.

Але Чонгук не збирався використати свої руки. Зрештою, не дарма ж він у дитинстві займався тхеквондо. Зробивши кілька кроків, він зайняв вигідну позицію та кинувся вперед. Він підняв ногу і зробив кручений удар гаком. Задня частина п’яти потрапила точно в ціль, і м’який боксерський мішок із дивовижною силою відлетів у протилежний бік.

Як тільки він закінчив, на екрані спалахнули і спалахнули чотири неонові цифри. 9010. Він отримав найвищий бал у таблиці. Чонгук зітхнув, бо сподівався більше, але принаймні, тепер він був першим. Квитки почали швидко вилітати з автомата, накопичуючись на землі під ним.

– Ух ти, чим тебе годували батьки? – Спитав Чімін, перш ніж диявольська усмішка повільно розповзлася на його обличчі. – З тобою тут ми зможемо отримати кілька призів! – Вигукнув він, розкриваючи свій прихований мотив.

Після цього Чімін повів молодшого по колу, змушуючи його грати у всілякі ігри, пов’язані з силою. Вітряна гра, тестер хвата, молот, і таке інше. Пак казав йому, що робити, і він робив це, не особливо зважаючи на те, що його контролюють, адже він все одно прийшов сюди, щоб скоротити час.

Після кожної гри вони заробляли величезну кількість квитків, тому що їм вдавалося набрати найбільшу кількість очок, повністю домінуючи в ігровому залі завдяки нескінченній майстерності Чонгука. Він був хороший практично у всьому, тому йому було легко перемагати.

Через годину вони обміняли сотні квитків на призи. Разом вони отримали дві величезні іграшкові тварини, цукерки, гаджети та кілька фігурок. То був непоганий виграш.

– Де ви були? Я вас шукав! – З’явився Техьон, без квитка і з порожніми руками. Схоже, йому не дуже пощастило з кігтьовою машиною. Чонгук злегка посміхнувся, знайшовши кумедним, що старший критикував пазурі, але все одно витратив на них усі свої гроші.

– Дивись, що у нас є! – Вигукнув Чімін, показуючи йому всі свої призи. – Чонгук просто монстр, він виграв усі ігри, у які ми грали!

Техьон милувався всім, що вони виграли, і його вираз обличчя повільно ставав надутим.

– Що? Чому ти допоміг лише Чіміну? Я весь цей час боровся, а ви двоє пішли та кинули мене? – Він насупився.

– Це ти винен, що завжди граєш у ці безглузді кігті. Готовий посперечатися, діти з початкової школи справляються краще за тебе, – піддражнив Чімін, змусивши свого друга насупитися. Але, бачачи, що Техьон так нічого не виграв, Чонгук підійшов до їх схованки і взяв одну з величезних іграшок тварин. Він кинув його до ніг старшого.

– Можеш узяти моє, мені воно не потрібне, – сказав Чонгук. Дійсно, іграшки тварин були не в його смаку, він не був дитиною. Фігурки Marvel були колекційні, це інше.

Очі Техьона спалахнули, і він обійняв м’якого ведмежа.

– Чонгук, я люблю тебе! – Вигукнув він, ласкаво обіймаючи молодшого.

– Я подарував його тобі з жалю, не сприймай це серйозно, – Чонгук віджартувався, намагаючись вирватися з його обіймів. Але усмішка Техьона не здригнулася, його усмішка була такою ж широкою та яскравою, як і раніше. Він був радий цьому маленькому жесту, навіть якщо ведмідь нічого не важив для Чонгука, він все одно був вдячний, що отримав його.

– Досить його дошкуляти, пішли. Ми повинні повернути його додому, – відповів Чімін, відтягуючи Техьона. Утрьох вони вирушили назад, несучи виторг із зали гральних автоматів. Чонгук відставав, спостерігаючи за старшими двома перед ним. Вони голосно розмовляли і сміялися, не звертаючи уваги на оточення, які дивилися на них. Вони здавались добрими друзями.

Поки Чонгук мовчки йшов сам, то подумав, що почуває себе краще, ніж зазвичай. Він не був таким стомленим або напруженим, як завжди. Попри те, що він знаходився на вулиці – у місці, де йому найменше хотілося б бути, Чон не був такий стурбований, як йому здавалося. Можливо, вихід надвір трохи полегшив його стан, хоча в його голові це звучало неймовірно. Але він мав визнати, що сьогодні йому було весело.

Зовсім трохи.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь