«Чудові новини! Вей У Сянь помер!»

Менше ніж день минув від облоги гори Луан Цзан, а новини ширилися світом заклиначів, так ніби мали крила, що могли оминути навіть швидкість війни. За мить, всі, від найвидатніших кланів до заклиначів-вигнанців, обговорювали цю подію. Її очолювали Чотири Найбільші Клани до яких долучилися ще сотні менших.

«Старійшина І Лін помер? Хто ж зміг його вбити?»

«Хто як не його шиді, Дзян Чен? Саме він був на чолі Чотирьох Найвищих Кланів: Юньмен Дзян, Ланлін Дзінь, Гусу Лань і Цинхе Не та не дивлячись на братерство, вбив Вей У Сяня та знищив його «лігво» на горі Луан Цзан.»

«Так би мовити: «Баба з воза, кобилі легше!»»

«Саме так! Нарешті ми викоренили це зло.»

«Якби клан Юнмен Дзян не прихистив і не виховав його, то Вей У Сянь так і був до кінця своїх днів бродягою без дому та родини, хоча, думаю, проблем від нього було б не менше ніж зараз. Тодішній Голова клану Дзян виростив його, як власного сина, а той просто зрадив його, став проти всього світу та так осоромив свій клан, що ледь його не знищив. Ось він найкращий приклад невдячності!»

«Дзян Чен занадто довго дозволяв цьому хлопцю жити. Якби я був на його місці, то вбив його одразу, як дізнався про зраду. А потім, я б заново ретельно перевірив вихованців клану, щоб більше ніхто не зміг робити такі божевільні речі в майбутньому. Тут вже й мови не може бути про дружбу з дитинства.»

«Це просто плітки. Хоч Дзян Чен і був одним із найсильніших, це не він наніс смертельний удар Вей Усяню. Він помер від того, що його розірвало на мільйони маленьких шматочків його ж темна сила, що вже переповнювала його тіло.»

«Хахахаха… Це карма! Ті примарні солдати, яких він створив, були як непотрібні собаки, що кусали кожного хто проходив повз. За це він заслуговує бути засмаженим до смерті!»

«Хоча варто сказати, що якби Дзян Чен не знав про слабкості Вей У Сяня, то облога б ніколи не вдалася. Невже ти забув про ту річ, яку мав Вей Усянь? Чи ти забув той день, коли три тисячі найкращих заклиначів були повністю знищені?»

«Три? Я чув, що їх там було майже п’ять тисяч.»

«Що не кажи, а він точно зійшов з глузду.»

«Добре, що він знищив ту диявольську річ перед тим, як помер. В гіршому випадку, вона б досі шкодила людству та чинила ще гірші гріхи.»

«І не кажи …. Хоча, знаєш, повертаючись назад, Вей У Сянь же був одним з найбільш перспективних заклиначів. Будучи вихідцем з видатного клану і здобувши успіх в молодому віці, ну як він взагалі міг закінчити так?»

«Це доводить, що досягти висот можна лише слідуючи Світлому Шляху. Використання цих темних практик тільки спершу виглядають привабливо. Ти тільки глянь, до чого це призвело? Від нього навіть кісток не лишилося.»

«Але ж винен не тільки його темний шлях, сама його суть була аморальною. Проте, не треба забувати, що за всі діяння рано чи пізно потрібно платити.»

Всі кому не ліньки говорили про смерть Вей У Сяня. Більшість з них були майже однаковими, а тих хто намагався змінити цю оповідь просто ігнорували.

Хоча одна думка все одно не пошилася людей.

Ніхто не міг знайти душу Вей У Сяня.

Це могло значити, що її пошматували ті самі примарні солдати, що йому прислуговували.

Або ж їй вдалося втекти і сховатися від людських очей.

Перший варіант не міг не радувати. З іншого боку, ніхто не сумнівався в тому, що Старійшина І Лін мав таку силу, що міг пересувати гори та осушувати моря. Тому був цілком імовірний варіант, що одного дня його душа може повернутися, а тіло ожити. Якщо ж цей день настане, то весь світ заклиначів або навіть весь світ стикнеться з найбільшим божевіллям та помстою, що занурить цей світ в хаос та відчай.

Багато різних кланів встановили сто двадцять кам’яних чудовиськ на вершині гори Луан Цзан і часто проводили ритуали виклику душі за якими ретельно спостерігали і вишукували дивні випадки по всьому світу.

Першого року нічого не сталося.

Другого року тиша.

Третього року теж нічого.

Йшов тринадцятий рік і досі нічого невідбулося.

Все більше і більше людей почало вірити, що, можливо, Старійшина І Лін все ж загинув і тепер навіки залишиться на тій горі. Проте навіть, якщо він досі мав сили аби перевернути цей світ з ніг на голову, то зараз була б його черга пасти. Ніхто не може втримуватися на вершині цілу вічність – все ж легенди це тільки легенди.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь