Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Пролог або ” Ніби все налагоджувадось”

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Бездарна дівка! Ти хоч на щось здатна ?! Я в твій час робила все, щоб батьки мене поважали, а ти навіть прислухатися не хочеш! Хіба ти не розумієш, що це для твого ж блага ?!

 

І знову крики. За багато років такого життя Асія вже звикла до постійних сварок зі своєю матір’ю, хоча в цей раз привід був цілком вагомим.

 

Після відходу батька мама завжди багато працювала, щоб забезпечити єдину дочку, тому постійні стреси і зриви через нервової роботи були звичною справою. Асія ніколи не звинувачувала її за це, адже зриви можна було і стерпіти. Єдине, що дратувало дівчину – це постійний контроль матері за її життям. Дивно, але незважаючи на досить щільний графік, мама якось примудрялася стежити за нею.

 

Справи в школі, нові знайомства, з ким гуляла і навіть що їла! Донька не встигла розповісти про нового приятеля як мама тут же розкритикувала людину і пояснила, чому з ним не можна спілкуватися. Так Асія втратила всіх своїх нечисленних друзів.

 

Саме через постійного контролю Асія відразу після школи поступила в мед., Адже «мама знає краще». Звідси і випливає поточна сварка.

 

Асія нічого не встигла сказати матері, але та вже знала, що дочка забрала документи з університету, недовчившись навіть до кінця курсу, і подала їх в художній, що знаходиться на іншому кінці країни.

 

– І це твоя вдячність ?! За кров і їжу, що я тобі даю ?! Ти від мене і копійки не отримаєш! Зрадниця! Вся в батька!

 

Вона раділа, що в дитинстві випросила для себе окрему кімнату. Замкнені двері трохи заглошувала доносившиєся крики з кухні. Що б не говорила мати, гроші не були проблемою. План втечі з батьківського гнізда вона готувала ще на початку навчального року, тоді ж і почала заробляти, щоб не бути залежною від матері. По суті це був останній день, коли Асія перебувала в цьому будинку. Адже квитки на поїзд – є, знята на найближчий тиждень квартира – є, а в художку її прийняли з розпростертими обіймами. Все складалося донезмоги добре, хоча Асії ще потрібно було пійти з дому, але це не було такою вже великою проблемою. Жили вони на першому поверсі, і вилізти з вікна не представляло для неї ніяких труднощів.

 

Глибоко зітхнувши, Асія взяла телефон, і швидко одягнувши навушники, включила нове проходження «Little Nightmares 2» від Куплінова, щоб скоротити очікування нового дня. Жарти і харизма ютубера мимоволі піднімали їй настрій, і Асія з головою занурилася в атмосферу гри, залишивши кричущу матір десь на крайках свідомості.

 

– Коли відпустиш, пам’ятай, що я тебе рятував, сучара! – гнівно вигукнув ютубер під час зради Шостий.

 

Асія знала всі сюжетні ходи наперед, так як не в перший раз дивилася проходження цієї гри і не тільки. Аж надто цікавий їй був мир і атмосфера.

 

Час за переглядом проходження пройшло непомітно.

 

Уже настав вечір. Сонливість і невеликий голод захоплювали її думки. Але, незважаючи на обурення шлунка, Асія не дозволяла собі виходити з кімнати. Зустрічатися з озлобленої матір’ю їй ніяк не хотілося. Зовсім.

 

Так що, перекусивши завалявшимся яблуком в рюкзаку, вона завела на ранок будильник і прямо в одязі завалилась спати.

 

Одна ніч. Всього лише одна ніч і цей кошмар нарешті закінчиться …

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

Коментарі на “Пролог або ” Ніби все налагоджувадось”



  1. Не очікувала, що цей фандом уже є на цьому сайті. Проте, схоже, не одна я вирішила перекласти роботи українською. Чомусь здається, що ця робота також була на фікбуці. Буду слідкувати надалі)