Як часто ви замислюєтеся про таку безумовну цінність людського життя, як свобода? Духовна, внутрішня, нефізична. Під свободою кожен розуміє щось своє — це і свобода жити своїм життям, свобода від суспільної думки та забобонів, і взагалі свобода від будь-якої залежності. Утопічно, правда? Мало хто в наші дні настільки досконалий у духовному плані, що зумів досягти цієї найбажанішої абсолютної свободи. Чому, насправді, так складно здобути внутрішню свободу?
Безкрайнє море, таке таємниче і неосяжне, притягує своєю глибиною та таємницями, що ховаються за похмурою товщею холодної води.
Холодний вітер ніби пронизує одяг, оголюючи тіло перед крижаною порожнечею і змушує дрібно здригнутися.
Він розганяє неспокійні хвилі кольору синього індиго, які досягали гігантських розмірів і без проблем могли б затопити кораблі, що дрейфували в лагуні, змушуючи ті монотонно битися об гранітні скелі, доносячи бризки до дівочого тіла.
Блідий місяць висвітлює дівчину, що стоїть на скелястому урвищі. Акуратні риси яскраво-червоного обличчя, за якими одна за одною скочуються солоні крапельки, залишаючи за собою вологий слід, підсвічуються і блищать від місячного світла.
Тендітні плечі здригаються від безглуздих спроб набрати повітря в легені, але почуття страху, що наростає всередині, і незрозумілої паніки не дають зробити цього.
Як же хочеться, щоби все це закінчилося. Щоб дивлячись на безкраї морські простори, разом із найближчими і улюбленими людьми, єдиною думкою було «вау, як же тут красиво», а не те, які ж вороги чекають на вас по той бік.Хочеться спокійно лежати під палючим сонцем і слухати шум моря, поки під боком сидить коханий і захоплено наминає соковитий кавун, спостерігати за кружляючими в яскраво-синьому небі та повністю вільними чайками.
Їхня свобода безмежна. Ніщо ніколи не вказує їм і не змушує жити в якихось рамках та правилах. Вони можуть безтурботно ширяти в безкрайньому небі, пропускаючи крізь, укриті шарами білого пір’я, крила потоки вітру і насолоджуватися дарованою ним свободою.
Як шкода, що ви не можете похвалитися такою самою свободою.
Теплі руки ніжно торкнулися твоєї потилиці, змушуючи тебе вириватися з безодні настирливих думок. Одна рука опускається по твоєму хребту, швидко ковзає по талії і лягати на низ живота, змушуючи сотні мурашок пробігти по тілу, і притягує ближче до чоловічого тіла. Друга, бере твою долоню і переплітає твої холодні пальці з його теплими.
Відчуваєш, як несміливо хлопець потирається носом про твою шию, шумно впускає крізь ніздрі гаряче повітря і заривається в шовковому волоссі.
Він сильніше стиснув твою долоню і почав говорити в напружену спину

— Не плач, прошу— З кожним сказаним словом, з легеньких Ерена виходило гаряче повітря, що обпалювало шкіру.
Тебе завжди дивувало, чому він такий теплий? Незалежно від погоди, хлопець завжди теплий. Вушка, руки, живіт, до чого не доторкнися, воно випромінюватиме тепло. Через це, хлопець скидається на ходячий обігрівач! Хоча, ти й не жалієшся, бо в особливо холодну пору, коли хочеться сидіти замотаною в плед біля каміна і пити гарячий чай, він завжди грив тебе.Притискав до себе ближче, розтирав обморожені ноги, адже ти бігала по дому без шкарпеток, або ж обхоплював твої долоні своїми і розминав кожен пальчик кілька хвилин.
Стримуючи черговий схлип, ти прикрила важкі повіки і ледь чутно промовила:

– Не плакати? Після того, як дізналася про всі твої плани? Ерен… я не хочу… — Не встигнувши домовити, ти відчула, як Єгер трохи здригнувся, а потім на твою спину капають зрадливі сльози. Він плаче? Справді, з бурштинових очей ллються сльози, ти виразно відчуваєш їх на своїй шкірі, хоча хлопець і намагається приховати це, ховаючись у сплутаному волоссі. Дихання збилося до біса, змушуючи міцні груди здійматися в скаженому темпі. Ерен закусив нижню губу, залишаючи на ній неглибокі сліди від зубів, щоб ненароком не заскулити занадто голосно.
Твоє серце пропускає удар. Один, два чи куди більше? Не зрозуміло. Усвідомлення того, що Ерен відкрився перед тобою через такий довгий час, змушує заціпеніти. Світ навколо ніби застигає, залишаючи тебе наодинці зі своїми думками та переживаннями. У голові крутиться усвідомлення того, що пережив цей хлопець. Того, скільки болю він тримав у собі, не дозволяючи їй вирватися назовні, але при цьому Єгер залишався таким же позитивним і готовим допомогти будь-якої миті, не сподіваючись на допомогу у відповідь. Але хто допоможе йому?
Тихо відсторонившись від нього, ти витягла свою долоню з його міцної хватки і вибралася з таких теплих і бажаних обіймів. Піднімаєш заплаканий погляд на втомлене обличчя Ерена.
На витягнутому обличчі, з яскраво вираженими вилицями, немає звичної сяючої усмішки, яка здавалася яскравішою за палене літнє сонце. Зазвичай запалені очі, здаються до жахів порожніми і неживими. На щоці залишився вологий слід від сліз, що падають одна за одною буквально кілька секунд тому.
Не довго думаючи, ти доторкнулася тильною стороною долоні до його обличчя, витираючи солону стежку. Хлопець зіщулився і сильніше притулився до долоні.
Єгер дивиться в підлогу, намагаючись уникати зорового контакту з тобою. Бажання дивитися в твої очі повністю відсутнє, адже хлопець чудово знає, якщо він зараз погляне в них, більше не зможе відірватися і зробити все, що задумав.
Аж надто він любить ці великі очі, заховані за рядом густих вій. У них завжди горіло полум’я. Полум’я любові, надій і мрій, в яке Ерен свого часу закохався.

– Ерен, ти ще можеш відмовитися від цього. Я, Армін, Мікаса та всі інші, ми всі не злимось на тебе. Ми зможемо забути про це і жити далі, щасливо та довго, — звучить не переконливо, і ти це розумієш. Аж надто сильно тремтить твій, зазвичай голосний і впевнений голос.
Ти намагаєшся заспокоїти хлопця, хоч і сама ледве стримуєшся, щоб не впасти на коліна і розплакатися, як маленька дитина позбавлена ​​солодкого під час вечері.
Майже тієї ж миті, сильні руки Єгера обхопили тебе за спину і притягли максимально близько до себе. Ти, фактично, виявилася втиснутою в накачене тіло.У ніс ударив такий рідний і солодкий запах меду, який кружляв голову і змушував відчути себе вдома, у безпеці.
Ти трохи заспокоїлася і навіть розслабилася, слухаючи швидке серцебиття хлопця і вдихаючи його аромат. Він все також міцно тримав тебе в обіймах, не даючи зітхнути на повні груди. Кілька разів він відкривав рота, бажаючи щось сказати, але тут же замовк.
І ось, набравшись сміливості, хрипким голосом він сказав

— Нічого не змінити. Я роблю те, що роблю, для тебе і для всього світу, адже я лише бажаю, щоб ви прожили довге і вільне життя.— І тут ти не витримала. З очей струмком полилися сльози, скочуючи на підборіддя і потім падаючи на підлогу, розбивалися. З горла вирвався глухий схлип, у якому був увесь той біль і смуток, який ти намагалася тримати в собі останні хвилин десять. На що Ерен, лише сумно посміхнувся і встромив ніс у твою маківку.

Він чудово розуміє, що зараз, швидше за все, востаннє вдихає лавандовий аромат твого волосся, востаннє притискає твоє тендітне тіло до себе і востаннє може просто бути поруч.
— Ерен, я тебе люблю, не треба пожалую…— і знову він не дає змоги домовитись. Яка жахлива звичка!
Мозолисті руки піднімають твоє обличчя за підборіддя так, що його подих виразно відчувається на твоїх щоках. Миттєво заливаєшся фарбою, вуха горять так, ніби їх облили окропом, але ти чудово знаєш, це все плід твоєї бурхливої ​​фантазії.
Ваші погляди перетнулися і ви завмерли в очах один одного. Більше не зволікаючи ні секунди, Єгер подається вперед і припадає до твоїх вологих губ.Він затягує тебе в палкий поцілунок, трохи покусуючи обвітрені губи та відтягуючи їх. При цьому, роблячи це так ніжно, наскільки він здатний.
У животі пурхали знамениті метелики, а ноги ставали ватяними. Сплеск емоцій та відчуттів змусив повністю відкинути всі події на задній план та поглиблювати і без того пристрасний поцілунок.
Твоя рука ніжно лягла на лопатках Ерена, машинально притягуючи хлопця ближче. Коли Єгер зрозумів, що все заходить надто далеко, він розірвав такий солодкий поцілунок, роблячи кілька кроків тому.
Тепер, коли між вами є дистанція, хлопець судомно вдихає і хрипко вимовляє

– Вибач, мені час йти. Я й так затримався, коли вирішив підійти до тебе… — Ступор наздогнав тебе непомітно, ти більше не ллєш сльози і не стереш. Намагаєшся прийняти реальність. Адже чудово розумієш, що жодні слова чи дії не зупинять Ерена. Він твердо вирішив, що зобов’язаний дарувати людству таку довгоочікувану свободу, навіть якщо потрібно буде пожертвувати собою.
Єгер дивиться на тебе ще кілька секунд і розвертається для того, щоб йти. На очах застигли сльози. Він іде не прощаючись, не бажаючи більше чути твої сльози та благання про те, щоб він залишився. Хоча він і сам не хоче йти, не хоче вмирати, але так не вийде. Це його доля і він упокорився з нею.

***

 

Тепле, літнє сонце грає своїми промінчиками, розкидаючи яскраві відблиски по всьому на скелястій місцевості.
Прогріте море, сьогодні дуже спокійне. Лише невеликі хвилі, зовсім тихо хлюпаються об береги, змушуючи бризки розлетітися по окрузі.
Теплий, літній вітерець дме у бік берега, трохи знижуючи температуру повітря.
Таке явище називають морським бризом. Коли вдень вітер дме з моря на сушу.
На високій скелі стоїть дівчина в ніжній сукні. Воно розвивається на вітрі так само, як і шовковисте волосся.
Бліде обличчя здається зовсім неживим, на ньому не з’являється жодної емоції. Здається, що дівчина зараз не тут, а десь далеко. Там, де немає болю, ні смерті.
Насправді ж вона просто розмірковувала. Розмірковувала про свободу, яку здобула. Чи потрібна вона їй така свобода? Адже не про таке вони мріяли. У їхніх мріях було спільне життя за стінами, десь на березі моря. Невеликий сад за будинком, у якому вони вирощували плодові дерева і пахучі квіти.
А коли наступали холоди, вони влаштовували б затишні вечори біля каміна. З якоюсь товстою книгою, теплими пледами і кухлями гарячого чаю. Він би готував сніданки на двох і будив її ніжним поцілунком у губи, закликаючи піднятися та пройти на кухню. Вона ж, у сиву чергу, дбала про нього під час хвороб, поцілунком у лоб вимірювала температуру і змінювала компрес.
Але цього не судилося справдитися. Він пішов і подарував усім свободу, яку сам так мріяв.
У чистому, яскраво-синьому небі кружляють чайки, пропускаючи крізь свої білі крила потоки морського вітру. Вони з народження вільні і не знають, як це бути худобою у загоні.
Не знають, як це вибиватиме волю мільйонами життів.
Тепер люди теж можуть похвалитися свободою, але якою ціною?

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь