Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

і коли ти все згадаєш

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Герміона зайшла в ресторан Launceston Place. Світлий, з акуратними столиками, повсюди стояли живі квіти. Так як зустріч припала на обід, то було доволі людно.

Метрдотель провів її за столик, який вона заздалегідь забронювала.

У неї був час , щоб роззирнутися.

Раптово шкіра покрилася мурашками.

Невже це він? ”

Людина, яку вона не бачила вже дуже давно років 7 чи 8.

Все ще такий красивий, про щось розпитує офіціанта, волосся акуратно вкладене, зовнішній вигляд, як завжди — ідеальний. І ця його усмішка…

 

Стоп! Ти дійсно зараз пускаєш слюні на Драко Мелфоя?Так, можливо підійти? Сказати привіт? А далі що? Ви не друзі, Герміона! Відвернися, зроби вигляд що не бачиш його!”

В руках у неї опинилося меню, і вона з величезним інтересом почала його вивчати.

До зустрічі залишалося 5 хвилин, як метрдотель привів до залу пухкого мужчину років шістдесяти п’яти під руку з жінкою.

Пенсі, Пенсі Паркінсон? Що за херня? Довбана зустрічі однокурсників, чи що?”

 

Пенсі залишила легкий поцілунок на щоці мужчини і виляючи бедрами продефілувала за столик, за яким сидів Драко.А великий мужчина плюхнувся на стілець навпроти Герміони.

 

—Грейнджер. Доброго дня.

—Вітаю Марлок, як пройшов ваш політ?

—Не думай навіть мене задобрювати цими світськими бесідами. Думаєш я не знаю чого від мене хоче міністерство?!

—Зовсім ні, мені здалося що проста ввічливіть не була б зайвою.

 

Герміона була керівником відділу по роботі з маглами, її робота полягала у тому, щоб люди які знали про існування магії, були їхніми партнерами, зазвичай обидві сторони отримували вигідні умови співпраці.

Марлок Боуз володів землями, безкраї широкі поля, кілометри лісів.

Після того як пішли чутки, що він побрався з чаклункою, міністерство дуже ним зацікавилося. Аренда лісів і поставка сировини з них , цього потрібно було добитися. Магічні істоти змогли б жити більш автономно, і допомагати зі збором сировини для зіль.

Що отримав би Марлок?

Арендну плату і всемагічне визнаня.

Такі люди як він— люблять славу, щоб їм лизали дупу і потакали кожному слову.

Але Герміона була не така. За одну хвилину діалогу, вона вже хотіла накласти на нього ступефай, щоб з його рота не пролунало більше ні слова.

—Ввічливість? Хочеш сказати, що я Бик?

— Звісно ні, Марлоку. Давайте почнемо спочатку. Замовимо щось? А потім обговоримо деталі нашої зустрічі.—вмить чоловік подобрішав, і помахом руки покликав офіціанта.

Замовлення було велике. Стейк, ще стейк, салат, картопля, качина ніжка і червоне сухе вино.

Як усе це поміститься в нього? ”

Герміона ж замовила теплий салат з телятиною і склянку води .

 

*****

 

—Драко, милий!—закричала Пенсі і зі всієї сили накинулася з обіймами до Малфоя, який вже піднявся, щоб привітатися з подругою.

—Привіт! Сто років вже не бачилися. Як ти мала?

—Ну взагалі-то вже не мала, ти і сам знаєш, годинник тік-так.— засміялася Пенсі. — і взагалі. — жінка витягнула руку на стіл, на безіменнному пальці красувалася платинова обручка, з безліччю маленьких діамантів.

Драко дійсно здивувався, бо в газетах про це не писали, а спільних друзів у них вже не було.

 

—Пенс, це круто, вітаю тебе. Ну і хто цей нещасний, що вирішив розділити з тобою своє існування.— з усмішкою запитав Мелфой.

 

Паркінсон відхилилася, і рукою вказала на столик біля вікна, за ним сидів товстий чоловік, голову покривало сиве волосся.

Чоловік активно жестикулював, і в один момент, лише секунда, але її хватило, щоб Драко відняло мову.

Там сиділа вона. Його ментальні стіни затремтіли, але на обличчі це ніяк не відобразилося.

 

—Драко,ти не думай що він старий. Ми кохаємо один одного.— випалила на одному диханні подруга. — так він багатий, він подарував мені виноградник, уявляєш? Я взагалі не жила до зустрічі з ним, а тепер ніби у мене виросли крила. Розумієш?

 

Хм, Пенсі думає, що я оцінюю її старого.

Пофіг взагалі на старого.

Що тут робить Грейнджер?

Якого я її взагалі швидше не помітив?

Яка ж вона стала. Роки їй точно до лиця.

Так треба щось відповісти Пенсі, пауза затягнулася, це не схоже на мене,  де моя єхидність..”

—Крила? Ти серйозно? До отого старого пердла? Хоч зі мною будь чесна, я тобі не “щоденний пророк”,  надто добре тебе знаю, щоб повірити.

Думаю його бабки і статус все вирішили.— сказав Драко і відпив зі свого келиху білого сухого вина.

—Знаєш що відрізняє щасливих людей від нещасних? Щасливим не потрібно нічого нікому доводити!

І взагалі, давай поїмо, цей переліт мене так виснажив, я дико голодна.

Драко закінчив гортати меню, всі думки були по ту сторону кімнати, думки мали кучеряве каштанове волосся, і карі очі.

Зрозумів ,що так і не вибрав нічого, тому вказав на першу ліпшу позицію.

 

— Пенс, а це Грейнджер там з ним?

—Ой, я і сама не рада що йому приходиться з нею спілкуватися. В них ділова зустріч, міністерство хоче відхапати в нього землі, для кентаврів, оборотнів, та іншої нечисті. Я тобі казала який він багатий?— Пенсі ще щось тараторила, але драко її не слухав, він не міг відірвати погляду від Герміони, надто довго він собі це забороняв. Думати про неї було не правильно, в неї сім’я, син, він туди точно не вписувався. Інше діло Поттер, який в любий момент міг вийти з її каміна і попросити солі. Це був єдиний раз коли він заздрив Поттеру.

 

— Драко, ти чув?

— Так-так, багатий, виноградники…все чув.— сказав Малфой і фірмово усміхнувся, лише кутиком губ.

 

*****

 

Замовлення ледве вмістилося на елегантний стіл.

Герміона відчувала себе некомфортно.

Потрібно було добре себе контролювати, щоб все вийшло, їм дуже потрібна була ця угода.

 

—Марлок, ви ознайомилися з нашими умовами?

—Умови? Та це здирництво! Ви хочете платити мені по 10 цих ваших галлеонів за 1 квадратний метр лісу. Та я здавши ці дерева на пилораму отримаю більше.—обурився чоловік.

—Але ви ,всеж таки вирішили зустрітися. Не впевнена, але якщо угода вас би не цікавила, то ви б відхилили її відразу. Хіба ні?— на одному диханні випалила Герміона.

— Люба моя, — пом’якшав чоловік.— якби я відхиляв всі угоди, не поторгувавшись, то б досі їв локшину швидкого приготування на обід. Я пропоную суму в 100 галлеонів за квадратний метр лісової ділянки.

Я знаю, що в міністерстві є гроші, моя дружина з ваших, тому мені все відомо.

—Але ж вам відомо, що магічні істоти, які там мають проживати, самі будуть оплачувати аренду, а вони не мають таких статків.— вже більше обурено відповіла Герміона.

—Ти думаєш мені є діло до твоїх тварин?

—Магічних істот!— виправила його Грейнджер.

—Хай так, це діла не міняє, мені глибоко всерівно, на істот, для мене головне прибуток, а з вашими умовами, його не буде. Хочеш землі — плати. Це моє останнє слово.

 

Герміону охопила злість, вона зі всієї сили кинула прибори об тарілку, грюкнула стільцем, кинула 20 фунтів за салат і гонорово вийшла, по-англійськи, не попрощавшись.

 

*****

 

—і ти уявляєш, я в купальнику, на своїй віллі…— розмову перервав гучний стук стільця.

Грейнджер закипала, це було видно по її розчервонілому обличчі.

За секунду вхідні двері гримнули і вона розчинилася на вулиці.

 

Марлок сидів, і не рухався.

Невже вона посміла чаклувати в маглівському ресторані?”

А ні, рухається, він напевно ошалів від побаченого, замість того щоб обходити його лестощами, вона послала його нахрен.

Ой не ту людину ви відправили на переговори. Стільки років пройшло, а вона все така ж як у школі, коли зарядила мені по носі.

 

—Дивися, Драко, Грейнджер пішла, ходи я тебе познайомлю зі своїм чоловіком.— замурликала Пенсі.

Вибору у нього не було, звалити як Герміона він не міг, бо Паркінсон була його подругою, прийдеться терпіти.

Вони підійшли до столика.

Мужчина міцно обійняв Пенсі за сідниці однією рукою, а іншою наколював стейк.

Драко стало огидно від побаченого, але він цього не видав, хоча міг, його фірмова єхидна усмішка, говорила, інколи, замість нього. Але не сьогодні.

 

Це чоловік твоєї подруги, ти не можеш сказати йому, що він бик“

 

Вони привіталися, перекинулися парою слів, і Драко вирішив піти, списавши все на справи на роботі.

  1. Коли свіже повітря, за межами ресторану наповнило його груди, він відчув легкість, якої вже давно не було.Мелфой знав в чому причина, і ім’я цій причині Герміона.

Він обов’язково має її побачити знову, на цей раз раніше ніж через 8 років..

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь