В мої двері постукав янгол,
я впустила його не замислюючись:
Тут не ходять лихі люди.
занадто холодно та високо.

Вона була тут досить довго. Досить, щоб зрозуміти сенс її перебування тут. Вона тут заради пробачення. Вона сидить і відмалює свої гріхи за те, чого не робила, за те в чому не була винна. Адже, як люди могли зрозуміти її мотиви і вирішити, що вона винна, що вона є найстрашнішим злом у світі? Ніяк. Ніяк і в цьому відповідь.
Вони звинуватили її у темному чаклунстві при тому, що вона рятувала життя, а з Артуром вона вчинила так, тільки тому, що так було призначено з вище. Але люди вирішили так і тепер кожен знає, що вона винна, що Моргана – виснаження Ада, вбивця, підступна тварюка.
І тепер вона сидить віками в цьому будинку, на цьому острові, що ширяє в небі і чекає. Чекає мандрівника, просто перехожого, чия дорога ще не пройдена до кінця, чий шлях ще не закінчено. Вони прийдуть сюди і отримають лікування, велике зцілення Моргани, що сидить тут без права дізнатися скільки століть минуло і, що там внизу творитися.
Але одного разу все мине і милість богів зійде на неї і спуститься з неба на землю «Головне Зло». Там вона заживе і розкриється наче квітка. Життя буде прекрасним, але це не факт і тому залишається лише чекати.

Тут проходять повз століття,
іноді пробігають казки.

Чорний смерч упав у її оселю. Блідне обличчя, чорне волосся, темний одяг криво спадаючий і явно перекошений. Його очі кидали блискавки, а руки трусилися в припадку. Та й ніс із горбинкою, що видавав у ньому, як сказали б у її час «надто вже благородні крові».

Дивний гість сів біля порога,
затискаючи рану рукою.

Чоловік осів на підлогу і, коли, як їй здалося, він заспокоївся, і вона наважилася підійти, він підняв руку в попереджувальному, рішучому жесті, що не залишив їй вибір. Вона не мала права не зціляти його, але ця людина пішла проти системи і просто віддихнувшись пару хвилин – шалено блиснув очима і покинув її, прикривши двері м’яко, але з характерною мерзенною бавовною.
Ця людина була незабутньою, але на жаль для людини, що сидить під замком – легше було забути про неї, адже Моргана знала, що вона не повернеться. Ніхто не повертався, мабуть сюди можна потрапити лише одного разу.
Вона забула про той день, а роки йшли і там на землі назрівало щось серйозне. Але Моргана була все ще тут і навіть не знала про те, що діяти на тій самій землі, куди вона так хоче спуститися.
А ось той чоловік і справді йшов проти системи і повернувся сюди, а потім ще й став постійним гостем. Він ніколи не говорив, не дозволяв наближався, не приймав нічого – лише сидів на порозі, хмурячи брови або дивлячись у далечінь. Він був загадкою. Вона знала, що він вічно в чорному, що його мучить біль і те, що він утомився, але від чого не відомо. І чоловік приходив сюди, незважаючи на те, що холод пробирався до кісток, не дивлячись на висоту. Він повертався.
Хоча одного разу все змінилося. Людина в чорному зникла і не приходила вже довгий час. Мабуть цього разу він все ж таки пішов назавжди. Цього разу не ухилився, і, заплативши монетку, вирушив у далекий путь.
І так минав час, довгий і тягучий час Моргани, який вона навіть не могла відстежити. У її оселі завжди сяяло сонце і світ процвітав і було не зрозуміло скільки минуло, рік-два або десять. Відвідувачів не було з тих самих часів, коли двері зачинила людина, схожа на кажан. У її вухах все ще стояла та сама характерна бавовна, що завжди різала вуха і саме вона не допомогла їй з самого початку почути тихий стукіт у двері.
Але той, хто стукав, не опустив руку і сприйняв ще одну спробу і цього разу був почутий.

Він сказав, що втомився боротися, жити і падати, ламаючи крила,
Вмирати і народжуватися знову у вічній битві добра зі злом.

Двері відчинили і на поріг впав мішок, а ні – чоловік. Тканина, що здавалася чорною, була просякнута кров’ю до самого краю і залишала сумний слід на підлозі. Це був той самий чоловік, якого вона не очікувала вже побачити, і він підняв голову з благанням подивився їй у вічі.

– Я втомився боротися… Я втомився від цієї боротьби добра зі злом… – оксамитовий шепіт, що рветься, віддався луною від стін і повис у повітрі ніби надгробна плита.

Раптом підвівшись, він вийшов опівночі, проклинаючи своє безсилля,
І, ступивши через край урвища, обернувся гірським орлом.

Його очі розкрилися ширше, ніби це не він говорив і піднявшись він вийшов у небо і впав головою вниз. А вона побігла слідом без поняття навіщо, але їй жалість топила очі і серце, а біль туманила око. І вона стрибнула вниз, забувши про заборону та про те, що не має крил.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь