Після смерті батька буття Чуї погіршилося. Він переїхав до Кіото сподіваючись змінити своє життя на краще. Невдачливому абітурієнту доводиться добряче попотіти перш ніж знайти орендовану квартиру по кишені. І все ж, знайшовши, власниця цієї квартири згадала, що Накахара ділитиме її з ще однією людиною. З порога рудоволосий хлопець бачить високого кудлатого сусіда, зовнішній вигляд якого не вселяє добрих надій. Хто ця людина і чому після цієї зустрічі його життя кардинально зміниться?

Суцільна темрява, порожнеча наче темне полотно закрило небо у своїх лещатах. Всюди відчувається вакуум, від якого кров льодіє, який гірший за смерть, хоча ти віддаєш перевагу йому, раз не накладаєш на себе руки. Мов його власні думки звернулися до рудоволосого хлопця, і тому й пробирає до кісток. Безвихідь, мов молот по ковадлу, б’є по серцю, мучить його, шепоче і загрожує, вириваючи кадр за кадром нещадну кінострічку спогадів із туману колишнього.

Чуя нутром відчуває, що за ним стежать, ніби всі очі світу спрямовані на нього одного. Але він уловлює рухи позаду себе, швидкі, майже не вловимі оку. Як тільки він зміг вчепитися очима за фігуру, вона завмерла, як статуя. Очі поступово звикали до темряви, і хлопець зустрівся з повним божевільним поглядом білих очей. Не було ні зіниць, нічого, лише білки з полопаними судинами. Він би все віддав, щоб повернутися в хвилини раніше і не бачити цього неприємного видовища. Чуя боїться цієї істоти набагато більше, ніж порожнечі, що давила раніше. Фігура придивляється до нього, ніби намагаючись зрозуміти, чи можна боятися людини перед ним. Вона повільно підходить і тільки зараз рудий помічає, що та пересувалася рачки, але через дивну подібність з людиною, це виглядало до одуру неприродно. Худа пазурова лапа тягнеться йому назустріч, поки на диво м’які подушечки пальців окреслюють обличчя, залишаючи після себе криваві сліди від пазурів, що відросли до жаху. Кінчики фарбуються в багряний колір, і хлопець впевнений, що ця кров належить йому. Губи навпроти розкриваються в лякаючій широкій усмішці, ніби інакше посміхатися ця істота не вміє.

І розум тоне в страху… глибше… і глибше… занурюється так глибоко в ці відштовхуючі білі білки що, можливо, цього разу він не прийде до тями.

До болю у вухах проноситься жахлива пронизлива трель будильника. Рудий юнак неохоче розплющує свої очі, і так само неохоче розуміє, що вже настав ранок. Протягом усього свого життя, він ніколи не любив ранок, так само як і той дивний сон, крізь який Чуя йшов усю сьогоднішню ніч і від якого він досі не міг оклематися. Рукою намацує телефон, що вібрує на полиці, і відключає його к єбені матері. Зазвичай парубок рефлекторно встає з ліжка, не даючи так легко прокинутися своєму організму, тому що він розуміє, що якщо залишиться хоч на хвилину в теплому ліжку то засне до біса собачого. Але йому не потрібно поспішати до настирливої школи, зустрічати не менш набридлих і неприємних однокласників. Накахара цього року випустився, і зараз у хлопця починається доросле життя у стінах університету.

Він лежить на ліжку у своїй кімнаті і намагається згадати вже набридлий сон, після якого серце панічно стискається, охоплює буря змішаних почуттів.

Якби Накахара міг, він хотів би більше ніколи не відчувати емоції. Все своє дитинство, наскільки Чуя його пам’ятав(а він майже нічерта не пам’ятав) він був емоційною дитиною, надто гучною. Йому робили багато зауваження як батьки, так і знайомі, ніхто не хотів щоб рудоволосий парубок приваблював своїм голосним тенором інших людей. Вони ніби соромилися уваги, чи… його наче?

Зараз Чуя відчуває, але не розуміє, що саме. Серце шалено стукає у грудній клітці, ніби викарбуючись ритмом однієї з пісень групи Mindless Self Indulgence.

Хоч Чуя і не пам’ятає всю картину загадкового сну, він пам’ятає одну важливу деталь — почуття, коли дивиться порожнеча. Неначе ти серед величезної галактики і почуваєшся порівняно з глибоким простором маленьким мікробом. Якщо ти пропадеш, то їй буде ні холодно, ні спекотно. Накахара майже певен, якщо він крикне, порожнеча миттєво зжере цей звук і хлопець навіть нічого не почує. Коли юнак прокидається, розум ніби імла криє це троєбуче сновидіння, залишаючи його в незнанні. Ну і до біса, ніби йому більше нема чим зайнятися цього дня, ніж копатися у власній голові. Начебто ще один такий день копань того, уявлення чого ти навіть не розумієш, щось змінить у його існуванні. Він вже пробував.

Накахара сьогодні має великий і насичений день, який переверне життя юнака, тому доводиться все ж таки розлучитися з прекрасним ліжком і почати водні процедури. Оглядаючи себе в дзеркало у ванній Чуя жахається, помічаючи, наскільки сильно почали виднітися його мішки під очима. Здавалося б, ніяка тоналка у світі не зможе подолати такого впертого суперника. Які носії такі і “співмешканці”. Навіть найстрашніший актор із хорору не зрівняється з ним. І Чуя не зовсім упевнений, чи варто такими званнями пишатися. Він перевіряє час за сніданком, зараз рівно пів на дев’яту ранку. Накахара має ще багато часу, щоб зібрати свої речі і нарешті з’їбатися з настирливою за все життя квартири і очей їхніх господарів. Якби була можливість, поїхав би прямо зараз, але поїзд у Кіото лише об одинадцятій годині дня і доводилося вперто доїдати свою щойно приготовлену порцію сніданку.

Його сім’я була жахливою, Чуя не приховував би таке безсумнівне. Це почало виявлятися, коли у сина з’явилося своє власне “я”. Що було неприпустимим у їхній сім’ї. Будь-яка не угода з батьками каралася або моральним, або фізичним насильством. І юнак навіть не може зрозуміти, що з цих варіантів найгірше.

З думок вивів шерех, Накахара тільки зараз помічає такуж як він рудоволосу жінку, що увійшла на кухню і яка виглядає на всі сорок п’ять. Затуманений карий погляд намагається шматувати бідну яєчню на сковороді. Знайомтесь, Кейо Накахара – його мати і за сумісництвом найжахливіше, що траплялося в житті Чуї, крім його батька. Іноді йому здається, що вони зійшлися виключно через те, наскільки їхні внутрішні демони схожі один на одного.

– Хоч би доброго ранку сказав матері, останній день з нами проводиш, – Ніби ножем по металу, її голос тиснув Чуї на нерви.

– Пішла нахуй, – доївши останній шматок сніданку, хлопець намагається робити рухи швидше за звичайні, щоб піти як умого швидше. Він не збирався бути в одному приміщенні з цією жінкою. Тому помивши свою тарілку і поставивши на місце, Чуя вперто ігнорував дратівливий чіпкий погляд, спрямований у його спину.

– Невдячне сученя, хто ж знав, що ти таким виростеш, – Почулося слідом, перед тим як двері його кімнати не зачинилися.

Ось такі в них стосунки у щасливій сім’ї, яку вони так люблять розігрувати перед суспільством, аж каламутить. Скільки варто згадати ті жахливі дні, коли Чуї не давали поїсти цілий день, а то й два, бо вони просто забували про його існування. Ну нічого, скоро він заживе новими фарбами. Хлопець не хоче думати про щось погане зараз, інакше просто втопиться в цьому і виходу назад, на жаль, уже не буде.

Погляд чіпляє майже зібрану сумку з його речами, не вистачає лише деяких, яких Накахара докладе вже під кінець. Сьогодні Чуя відчує себе по-справжньому вільним від навішених з дитинства оків сім’ї.

Він багато чув слів від інших людей, що сім’я це найдорожче що є в житті кожної людини. Безперечно, у деяких людей це чистої води правда, але Чуї не зрозуміти того відчуття, коли про тебе дбають, обіймають так тепло, що ти ніби почуваєшся за великою величезною стіною під назвою “любов”. Чую ніколи не забирали зі школи його батьки, навіть коли на дворі була темрява і ходити майже не освітленими вулицями було до дурниці страшно. Дитина злякано смикалася від кожного шарудіння, додаючи кроку в надії якнайшвидше дійти до будинку. Щодня, приходячи додому зі школи, Чуя майже байдужим поглядом оглядає тіло, що вивалилося з кімнати до матері. Вітчим, ім’я якого хлопець навіть не намагався запам’ятати – він був йому ніхто. Вперше після появи незнайомого чоловіка в будинку, після смерті батька, Чуя щиро був радий побачити усмішку своєї матері, що давно не з’являється, хоч іноді й не розумів чому ночами лунали з кімнати батьків неоднозначні звуки. Тільки ближче до десяти років він почув розмову своїх однокласників, які перешіптувалися між собою.

Саме тоді Накахара дізнався, що таке «секс». Після цього кожна ніч давалася хлопцеві насилу, у грудях наростала паніка від кожного шереху, що долинало від стінки, і заснути було щось на межі неможливого. Саме так він придумав закривати вуха подушкою, або шкрябати ковдру, щоб відволікатися на ці звуки і не прислухатися до інших. Чуя щиро не розумів, чому їм потрібно було це робити щодня, чому він не може хоч одну ніч поспати нормально. Йому неприємно чути стогін, йому неприємні звуки, йому нічого неприємно з цього всього. І до всього цього, це було не єдине, що похитнуло стосунки хлопця до нового батька. Чомусь він вважав своїм обов’язком продемонструвати батьківський обов’язок, посилаючись на те, що Чую не виховували як слід. І це Чуя не переносив, бо його покийний батько був єдиною людиною, яка давала Накахарі хоч малу частину смаку цього “кохання”, а після його смерті він виховував себе сам. Він майже виживав, коли його мати спивалася від горя, забивала на нього дзвяг і те, що людям властиво хоча б раз на день їсти. Хлопця ніхто не рятував, у нього не було друзів у школі – бо він вважався якимсь ізгоєм, проте це все закінчувалося лише перешіптуванням за спиною, прямо йому сказати не міг ніхто, боялися більше, що сам Накахара був емоційно нестабільний. Юнак лише в одинадцать років знайшов собі компанію з двору, в день, коли він не витримав напору гнівних зауважень від матері і вирішив перечекати біля під’їзду. Одна з них – Юан, єдина дівчина у компанії, яка переїхала з сім’єю до Кіото. Але тоді, саме ця компанія стали йому тим, які звичайні люди назвали б братами або сестрами. І вони чудово його розуміли, навіть якщо у деяких у сім’ї все було чудово, тому що вони намагалися вникати у його життя та емоції, коли рідна мати навіть не знала, що в нього це є.

Накахара зараз був у ступорі, він сів на підлогу і встромляв в одну точку, намагаючись відволіктися від думок, де він поливає свою дратівливу сімейку матом. Іноді таке траплялося, що він встромляв в одну точку і не думав ні про що. Якось навіть почитав про це в інтернеті, в період такого трансу обробляється нова інформація і навіть лікується і омолоджується організм. Такі невеликі паузи у повсякденному житті людини створені самою природою. Бажання не відставати від швидкого темпу життя провокує хронічну втому, Чуя перестає успішно долати навіть незначні труднощі, виникає безсоння, багато страхів, хвилювання. Причина цього полягає в нестачі такого трансового стану. Це дозволяє відчути себе знову наповненим життям і енергією, а так само відволіктися від різних не дуже приємних думок і подразників.

Увагу звернуло екран телефону, що почав світитися, на блокуванні висіло нове повідомлення від користувача “Рожева бестія”, ніхто інша як Юан. Чуя миттю забув про свою набридливу матір і взяв у руки телефон, швидко надрукувавши пароль і прочитавши повідомлення.

09:45 Відправлено від Рожева бестія: Привіт Чушка моя кохана! Навіть не віріться, що скоро ми побачимось.. ох, як я хочу тебе побачити за ці два роки розлуки, як в тебе там ранок проходить? Ти ж не забув я сподіваюся, що ти мені повинен зателефонувати одразу як вийдеш із поїзда? Інакше як побачимося отримаєш не теплі обійми своєї подруги, а ляпас по вухам!

09:46 Ви: Звичайно, Юан, як я міг забути твої три-годинні нотації по телефону. – Чуя посміхнувся спливлим спогадам, дівчина йому тоді розповідала, що хоч Кіото місто тихе, але поганні люди є скрізь, навіть у такому містечку. Юан з першого знайомства опікувалася за Чую, можна сказати, навіть занадто. Накахару це ні скільки не дратувало, ну хіба трохи, але в основному це викликало посмішку і тихий сміх. – Обіцяю не забути тобі зателефонувати, інакше доведеться міняти телефон і ховатись у смітнику, щоб затята матінка Юан не вбила мене десь у підворітті. – Чуя насмішливо закотив очі, знаючи, що дівчина це не побачить, але звичку вже не викорінити. Пробігши поглядом по написаному повідомленню і переконавшись, що слова були написані без помилок, юнак відправив відповідь. Юан була безпосередньо в мережі і майже відразу ж прочитала його повідомлення, починаючи набирати відповідь. Хлопець стежив за написом «друкує…» і на тлі слухав, як через стінку вітчим і мати поставили чайник, щось бурхливо обговорюючи, і швидше за все, Чую, але йому було м’яко сказано начхати.

Через хвилину телефон завібрував у руках Накахари і підібгавши до себе коліна, він прочитує відповідь від Юан, від якої не стримався і пирхнув під ніс.

09:47 Відправлено від Рожева бестія: Ну знаєте, пане Накахара, це не я майже завжди шукаю пригоди на свою кудлату дупу. І будь вдячний, що я взагалі про тебе дбаю 🙄

09:47 Ви: Звідки ти знаєш, що у мене кудлата дупа? вона у мене як попка дитини.

09:48 Відправлено від Рожева бестія: Я перевіряти не стану яка вона там у тебе, повозмущайся ще тут.

09:48 Ви: Ой та йди ти.

09:48 Відправлено від Рожева бестія: І я тебе люблю, мій чушка🥰

На цьому Чуя вимкнув телефон і поклав його поряд із собою. Нижня частина тіла вже замерзла, на підлозі сидіти було холодно бо опалення не було: мати не вирішувала проблеми з оплатою комунальних. Потрібно було одягати теплий одяг і накриватися в ковдру з головою, дихаючи ротом, щоб зігріти повітря. Такими темпами було складно дихати і доводилося все ж таки витягувати голову з-під ковдри, відразу ж відчуваючи холод кімнати і неприємно морщачись.
Накахара встає з підлоги та захоплює телефон разом із собою, сідає на край ліжка і відкидається спиною назад, падаючи на неї. Хлопець стискає пальцями телефон у правій руці і оглядає вже порядком приївші шпалери кімнати і стелю, яка тріскається від вологості багатоповерхівки. Як би не хотілося визнавати, але ця кімната була з ним з самого народження і залишати її трохи складніше, ніж сім’ю. Скільки всього вона чула? скільки особистого побачила? не порахувати.

Чуя знову ввімкнув телефон і глянув на час – показувало дев’ять хвилин одинадцятої, саме час йти збиратися. Дорога на залізничний вокзал займала максимум хвилин п’ятнадцять, а плюсом до всього, Накахарі доведеться шукати потрібну колію ще кілька хвилин. Білет він купив в інтернеті, щоб не витрачати час на черзі. Так само зібрав всі необхідні документи, такі як: паспорт, документи, що підтверджують отримання повного курсу вакцинації (коронавірус їбе мозок, щоб його). Якщо б Накахара міг, він став на коліна перед комітетом школи, яка вирішила внести обов’язкову вакцинацію. Без цього, можливо, Чуї не вдалося навіть виїхати зі свого дурдому в інше місто.

Дістаючи з-під ліжка спортивну сумку з декількома чистими речами та взуттям, Накахара швидко перевдягається в чистий одяг, домашню та іншу склав у сумку. Чуя хотів покинути це місце після першого ж року мук з боку матері і нарешті з’явилася вагома причина піти. Юнак акуратно ступає в коридор, востаннє оглядаючи свою скромну кімнатку, без речей вона виглядає ще меншою чим є. Тінь усмішки з’явилася на обличчі Чуї, але вона тут же зникла, як і той біль пережитий у цій кімнаті, як тільки він зачиняє двері.

Хлопець уже хоче швиденько звалити, як чує коротке клацання дверей кухні, він обертається і бачить вітчима, позаду якого стояла його мати.

– Цей невдячний виродок Рембо хоче втекти. Милий, втями його.

Чуя ковтає, насупившись, так і завмерши біля двері з сумкою, перекинутою через плече. Що на неї найшло? Тільки зараз зрозуміла, що він не жартував щодо того, що поїде? Смішно.

– Чую, як ти можеш так чинити зі своєю матір’ю? Вона ростила тебе! Терпіла твої постійні витівки, годувала твій рот із самого твого народження, – Юнак не зводячи очей дивиться на чоловіка, який схилив голову до плеча, починаючи поволі підходити до нього. – Я розумію, що я чужий, але вона ні.

Його голос почав звучати голосніше, парубок помітно напружився, він не любив, коли з ним розмовляли на підвищених тонах, це наводило страх і бажання перекрикувати людину.

– Як тільки я отримав своє свідоцтво, я вам прямо сказав, що подав документи до університету в Кіото, мене прийняли, до чого ця заварушка? – С чесною душею не розумів він, погляд повівся в право де стояла мати скрестивши руки на грудях. – Через вас я не збираюся відмовлятися від цієї пропозиції. Тут університети не те що фігові, вони гнилище, невже ви хочете щоб я жив у такому світі? А я вам відповім, бо ваша думка не враховується, пані та панове! – Хлопець гарчить, відчуваючи, як кров починає закипати. Чуя хоче рвати та кидати від слів вітчима. Та як він сміє говорити те, що не знає.

– Як ти смієш взагалі матюкатися в присутності старших людей, Накахара?! – Вставила свої п’ять копійок Кейо, гнівно глянувши на сина.

– Принаймні, тобі вистачило сумління матюкатися при мені, люба матінко, –
Чуя ніби виплеснул отруту, посміхаючись над перекошеним обличчям своєї матері.

– Ну все, це не в які рамки не лізе, Чуя, віддавай сюди сумку, живо! – Чоловік робить до нього декільки швидких кроків і різко тягнеться рукою за сумкою.

– Руки прибрав від мене, – Чуя обсмикує плече від чужої руки і намацує замок дверей, тихо клацаючи його. Несподівано права щока ніби обпалилася вогнем, він у невіданні повертається до вітчима, не помітивши, як голова від удару обернулася. – Ти… тільки що?

– Чуя, перестань зараз же, поки все не загорнуло куди гірше! – Кейо подає голос, схрещуючи руки, їй ніби було байдуже, що щойно зробив її чоловік.

– Та будь ви прокляті! Ненавиджу вас! – Накахара вилітає з квартири і швидко спускається сходами перестрибуючи через одну, у слід він чує голос чоловіка: “Ну і біжи куди хочеш, сопливий хлопчик!”. Але йому вже все одно, з кожною сходинкою він відпускає своє минуле, поїхавшу мати і такого ж вітчима.

Виходячи з під’їзду юнак відчув, що піднімається вітер. Холод обдуваючий мокре обличчя розбудила його від туги, що накотила на нього. Але чомусь Чуя здригається, шморгаючи носом і обертаючись на під’їзд, так само швидко відвертаючись від нього і прямуючи на станцію. В автобусі було тепліше, ніж на вулиці, дякувати богу водій увімкнув обігрівач. Від свого крику в горлі сильно пересохло, пити хотілося страшно, в сумці знайшлася невелика пляшка, яку він не задумуючись відкрив зробивши декілька ковтків. Потерши щиплі очі від сліз, він повертає увагу до далекого горизонту на затоці Йокогами. День тільки почався, а він вже втомився. Ну нічого, в поїзді він відпочине і незабаром усе буде добре, принаймні Чуя хотів у це вірити.

***

Накахара неохоче виходить з теплого автобуса і прямує до вокзалу. Людей повно, власне, він особливо не здивований. Швидко подолавши відстань і спустившись у піздемку, де були коридори, що ведуть до різних платформ, хлопець перевірив точний номер, куди прибуде його поїзд. Тринадцята колія, ну, він встигне добігти до іншого крила за кілька хвилин.

Застрибуючи в поїзд після ретельної перевірки провідниці(вона розлютила Чую своїм чіпким поглядом, ніби він схожий на якогось наркобарона). Накахара попрямував на своє місце, шукаючи номер свого сидіння. Хоч до відправлення поїзда було більше п’ятнадцяти хвилин, але людей назбиралося, здавалося б, пів Йокагами. Протиснувшись на своє місце, Чуя зміг нарешті спокійно видихнути. Юнак торкнувся своїми пальцями правої щоки, на ній все ще відчувалася важка рука вітчима. Він більше не плакав, йому вже немає сенсу плакати через людину, яку хлопець більше не побачить. Очі злипалися, голоси людей все тихіше і тихіше звучали в голові Чуї і він не став пручатися на бажання прикрити свої повіки.

Раніше Накахара був дуже гіперактивним, напевно, за життя свого батька він не давав йому відпочити у вихідні, бажаючи, щоб він погуляв з ним у парку, або вони разом сходили в місто. Та й укласти хлопця після таких прогулянок було щось неможливе. Але за останні роки Чуя зараз і тодішній Чуя дуже відрізнялися. Ось він тільки прокинувся, сонце світить, ще навіть пів дня не минуло, а Накахару хилить у сон. Чи пов’язано це з його емоціями та станом організму? Він не міг дати точної відповіді, тому що до фахівця не ходив.

Часта сонливість не єдина причина, у Чуї так само почали часто випадати волосся, і не маленькими частинками, а цілими пасмами. Накахара дуже любить своє довге волосся, доглядав їх як тільки міг і така мінливість доводила його до істерик нічною порою.

***

Накахара мукає щось незв’язане собі під ніс і розліплює очі, намагаючись звикнути до сонячних променів, які ніби дратують його, світячи прямо в обличчя. Позіхнувши і прикривши долонею рот, Чуя вирівнявся на сидінні, потягуючись і розтягуючи м’язи, що затекли. Що вже говорити про щоку, якою він спирався на вікно, вона взагалі ледве жива і хлопець упевнений, у червоних мітках.

Десь поруч він почув, як шмигає маленька дитина. Чуя повернув голову і став розглядати людей, що сиділи поруч. Молода мати з немовлям(дивно, що малюк був спокійний і не розбудив його своїми криками), бабуся і дідусь, молодші чоловіки, абсолютно нічого цікавого, крім хлопчика навпроти, в чудному солом’яному капелюсі. Він теж спав і, мабуть, бачив сотий сон. Вираз його обличчя змусив Чую посміхнутися. Відкритий рот, через який той сопить і пускає слини. На вигляд хлопчику було років п’ятнадцять, якщо не менше. Накахара був здивований, що поруч з ним не було батьків, мабуть незалежний юнак, таких не мало останнім часом.

Чуя дістав з кишені мобільник і перевірив час, поїзд мав прибути в Кіото за п’ятнадцять хвилин якщо, звичайно, не спізнювався. Напрочуд погода була сонячна, набагато краща ніж хмари в Йокогамі, але незважаючи на це, промені зовсім не гріли. Він спробував поглядом роздивлятися краєвиди з вікна, що швидко мінялися, через що очі прикольно сіпалися, тому кинув цю затею після п’яти хвилин, просто встромляючи туди.

Через час почали з’являтися будівлі Кіото, він одразу впізнав їх, бо розглядав подібні картинки в інтернеті. Видихнувши, Чуя відчув якусь легкість за все своє життя, ніби відрізав хвіст, який не давав йому зробити й кроку з того проклятого міста. Люди почали прокидатися, коли завиднівся вокзал Кіото, а сам Накахара став потихеньку взуватися, адже перед сном він вирішив сісти в зручнішій для нього позі, а забруднити сидіння взуттям не хотілося.

Коли всі почали вставати зі своїх місць, Чуя помітив, що білявець з кумедною шляпою ще спить. Оскільки Кіото – це кінцева станція, на думку не спало нічого іншого як розбудити його. Щойно юнак торкнувся його плеча, кажучи що поїзд прибув, хлопчик різко сіпнувся і розплющив очі. Він помітно налякав цим Чую, що той навіть підстрибнув на місці.

– Ой! Вибачте, дівчино, я вже йду-йду! – Хлопець підірвався зі свого місця, поправив рюкзак на своїй спині і миттю вилетів через відчинені вхідні двері поїзда.

– Дівчина? – Здивовано моргаючи й відтворюючи в голові промовлену промову юнака, Чуя навіть не встиг обуритися, як майже всі люди зійшли з поїзда. Йому нічого не доводилося окрім як запихати цю ситуацію кудись подалі, все одно вони більше ніколи не побачаться.

Кіото був столицею Японії протягом тисячоліття та найкрасивішим містом цієї країни. Однак, потрібно багато роботи зробити, щоб побачити гарний бік Кіото. Найперші враження від міста Чуя порівнює із враженням від звичайного урбанізованого центру міста, з безліччю ультрасучасних будівель зі сталі, скла та бетону, але за всім цим, за словами Юан, стоїть місто просякнуте традиціями, яке стикається із сучасним світом. Лунають шарудіння автомобільних покришок, низький гул двигунів таксі та автобусів, які вештаються біля вокзалу та приманюючи лише людей, що прибули. Звуки вуличних музикантів, що долинали, заглушали гул денного натовпу який поспішав якнайшвидше дістатися кудись.

Денний центр Кіото був галасливим і багатолюдним. Усі вони кудись поспішають. А Чуї, зараз, поспішати було нікуди.

Він легким кроком йде до автобусної зупинки поблизу, абияк роздивляючись верхівки будівель, вкотре проклинаючи свій малий зріст, через який було важкувато розгледіти вулиці. Ось хтось уже почав пхати Чую в плече, чергова кудись тороплячись людина.

Юан Накахара вирішив зараз не дзвонити, бо сторонні звуки не давали б нормально почути дівчину, принаймні це була хороша відмазка на майбутні питання чому він так і не подзвонив. Роздратовано цикнувши на нахабнілих дітей, що бігають від своїх батьків і заважають пройти, парубок краще укутався в шарф, застрибуючи в автобус і закриваючи маскою обличчя.

Якщо порівнювати із зовнішнім виглядом стандартних японців, Чуя скидався(не в прямому сенці, друзі) більше на ядерну бомбу.

У цій монохромній масі Накахара немов знаменитий актор, багатій, модель. Жаль звичайно засмучувати людей фактом, що по суті він бомж, Чуя то зовсім не проти бути кимось із перерахованих вище людей.

Юнак рефлективно вітається із водієм і дає за проїзд. Він сідає ближче до перших рядів, бо в нього погані відносини з заколисуванням у транспорті. Часто затикав навушники у вуха і дивився у вікно, але зараз такої можливості не було, інакше Юан напевно приб’є Чую. Діставши мобільник він натиснув на контакт Рожевої бестії і підніс до вуха телефон.

– Приві-

Не встиг почати Чуя, як його одразу ж грубо перебили ором у трубку.

– Ох, та невже, хто це зволив мені подзвонити! А нічого, що поїзд уже як п’ятнадцять хвилин прибув на місце. Думав я не вбивала за додатком його місцезнаходження? Ти дуже помиляєшся, Чуя! – У трубку мало не плювали слинами від злості і Чуї нічого не доводилося, крім мовчки слухати нотації. – Прийдеш ти в мене в унік, я тобі кишки виб’ю! А взагалі, як дістався, рудик?

Одна з особливостей Юан – дивувати Чую своїм настроєм, який швидко змінюється. Наприклад як зараз. Яка нормальна людина таке може робити взагалі?

Чуя видохнув і взяв телефон у ліву руку, притулившись до вікна ближче, щоб на нього не дивилися як на придурка через інфузорію туфельки, що кричить у телефон.

– Юан, ось серйозно, ти знаєш як мене ебенить у транспорті, хоч не погіршуй мій стан заради бога.

Коли ми зморгнули момент, коли Чуя став віруючим?

– Нічого-нічого, тобі звикати треба, – Юан гидко простягла голосну літеру, проспівавши, що виходило до болю у вухах страшно. – Все ж таки твоя квартира далеко від уніка, ех, сподіваюся ми будемо в одній групі.. Ні, звичайно, я можу посмикати за деякі ниточки.

– Хуйца сіпатимеш. – Накахара помітив як бабка що сидить поруч здивовано витягла обличчя і тут же чортихнувся, ну не може він язика за зубами тримати.

– Чуя!

– Я тобі вже казав, ніяких твоїх ось цих ось.

– Так-так, фіг з тобою, містер чесність.

– Давай поки що, місіс “Чуя я роз’їбала свій підбор в порошок допоможи будь ласка, не хочу псувати свої п’ята об бруд асфальту”, – Рижик закотив очі і посміхнувся зі свого похмурого під’їба.

– Пф, та ну тебе, – Накахара відчував, як Юан ледве стримує сміх від спогадів шкільних днів. Він знав, що вона не ображається на його жарти, бо їй іноді із самої себе кумедно буває.

Чуя не витримав і скинув трубку, не бажаючи більше витрачати свій час на Юан, бо нудота почала крутити голову. Вибачає нехай – зайвих пакетів у нього не було. Він мужньо проігнорував спам від дівчини у телеграмі та вручив режим літака. Витяг навушники і встромив у вуха, заглушаючи мотор автобуса та інші звуки.

У Накахари досить специфічний смак у музиці, то закортить послухати класику, то рок, то взагалі традиційні японські пісні, загалом, якщо прогорнути стометровий плейлист Чуї, можна знайти навіть пісні з Кармен. Довгий час юнак шукав свій улюблений гурт і нарешті роки три тому в його житті з’явився гурт Mindless Self Indulgence. Вона є для Чуї дивовижним колективом, що поєднує в собі мелодійність року, конкретність та енергетику хіп-хопу та надрив електронної музики. Захопившись їхньою музикою, Накахара вперше прочитав майже всі статті про них.

Джиммі Юрінджер, більш відомий як Джиммі Юрін – лідер та ідейний натхненник групи MSI. Був родом з Нью-Йорка, пробудивши бажання рудого якось нагромадити гроші на їхній концерт. Чуя тягся з усіх учасників групи, особливо зі Стіва Монтано. Він балдіє з поетики та біблійних мотивів(хоча сам і не віруючий). Наприклад, у треку “Do Unto Others” або “Поступай з іншими так (як хочеш, щоб чинили з тобою)” співається:
Щодня я питаю, чому ти був обраний стати Ісусом Христом.
Це міг би бути я.
Це мусив бути я.
Звисаючи з хреста,
Говорити вам усім:
Роби з іншими так як хотів би, щоб вони робили з тобою.
Ти чиниш так зі мною, а тепер я роблю так з тобою.

Автор ще більше заглиблюється у образ мученика. З огляду на музику, мотиви, образи можна сказати, що група песимістична, зліплена одинаком для одинаків, яким і був Чуя все своє дитинство.

У ліриці MSI є самознищення, самокритика, але при цьому музика не скочується у відвертий песимізм. У ній є ніжність і ранимість. До цього дня рудий пам’ятає вечори, коли музика MSI рятувала його. Прикладом можуть бути сварки між матір’ю та вітчимом, у них були сутички, при яких Накахара завжди був поруч, побоюючись за стан матері і готуючись перерізати чоловікові горло, щоб він не міг їй нашкодити, але це погано позначилося на підлітку, змусивши пісні перекрикувати їх гучні голоси за стіною. Так, звичайно, це все у минулому. І метод пісень буде вдосконалюватися, і головні хіти ще не написані (Чуя від першої новини та можливості скупив би всі диски, які можна і не можна). Але саме так було закладено фундамент кохання Накахари до фірмового електро-панку.

Повільними кроками підходить осінь. Не можна сказати, що хлопець на неї не чекав. Після довгого життя в не дуже хороших умовах, з’їхати з рідного дурдому на той час було щось на рівні з фантастикою. Погляд блакитних очей розглядають природу Кіото і помічає деякі зміни. Тут трава посохла, пожовкла за літо від розпаленого сонячного проміння, дерева шелестять пониклим листям, та й увесь живий світ втомлено розбігся по місцях. Птахи зграями купкуються все вище до неба, проводжаючи м’які промені що йдуть теплих днів. Не за горизонтом уже прохолодні дощі, холодні вітри і довгий час навчання.

Його погляд зупинився на знайомій будівлі, що пропливала повз. Чуя повернувся всім тілом до вікна спираючись на сидіння. На щастя, автобус зупинився через невелику пробку попереду, що дало Накахарі шанс дізнатися, що ж він побачив.

– Чуя-кун, мені дуже приємно, що ти намалював мій портер, це виглядає чудово, – поплескавши хлопця по спині, буквально заспівала Озакі-сан – його класна керівниця. – Чому б тобі не почати розвиватись у цій сфері? Я впевнена, що в тебе вроджений талант!

– Ви впевнені? Моя мама каже що це марнування часу – Чуя збентежився і мимоволі закопався рукою у своє волосся. – Ви точно так гадаєте, Озакі-сан?

– Ніколи не сумнівайся в моїх словах, Чуя-кун! Я, як твій класний керівник, можу гарантувати що ти станеш знаменитою людиною, – Жінка елегантно обійшла парту і стала навпроти стисненого від невпевненості учня. – Не забудь потім мене згадати! Хвастатимуся, що я вчила такого хлопчика як ти, мабуть теж популярної стану)

Койо нахилилася над партою, заглядаючи в очі Чуї і підбадьорливо тицьнула пальцем йому в пухку дитячу щічку, викликавши сміх юнака.

– Тоді я обіцяю, що намагатимуся заради вас, Озакі-сан! – З блискучими блакитними очима і широкою усмішкою хлопчик стиснув кулачки, піднявши їх нагору.

– Ти ніколи нікого не підводиш, Чуя-кун, тільки не мене, тому не сумнівайся в собі, твій тато теж вірить у тебе, – Рудоволоса жінка скуйовдила волосся хлопцю, усміхаючись з усією ніжністю на яку була здатна.

Хто ж знав, що це був останній день перед тим, як Озакі Койо залишила шкільний заклад.

Коли рудий навчався у дев’ятому класі, вже тоді вчителі почали замислюватися про «дальшу роботу» учнів. А оскільки це був останній навчальний рік Чуї, йому довелося вирішувати куди вступати вже цього літа. Але якийсь час він нічого не міг вигадати. Він любив фотографувати та малювати, але куди з цим чинити? На митця, на фотографа? Ні. Такі роботи не дуже вигідні, може не пробитися і що буде далі? Буде все життя терпіти матір з вітчимом під боком, поки не влаштується касиром? Таке Чую явно не влаштовувало.

Допомогти із заплутаними думками тоді допомогла спливаюча в пам’яті колишня класна керівниця Накахари – Койо Озакі. Вона прийшла до них, коли Чуя вже був у шостому класі і провчила їх до восьми, після чого звільнилася з роботи з незрозумілих причин(юнак впевнений, що її вигнали зі школи).

Саме ця іноді дивакувата жінка дала Накахарі поштовх із вибором майбутньої професії, а саме піти на дизайнера. З дитинства улюблене заняття хлопця це мріяти про щось. Толі створити новий бренд одягу, то допомагати людям вигадувати свої всесвіти для ігор, книг, талісманів магазинів. Толі просто малювати надзвичайні картини в голові.

І ось, зараз, він бачить через скло автобуса університет, у вступ якого він вклав усі свої сили.

Кіотський університет – один із найважливіших національних університетів Японії, розташований у місті Кіото. Другий найстаріший університет країни після токійського.

Накахарі дуже пощастило вступити саме туди. Університет у Кіото був заснований наприкінці 19 століття і довгий час носив статус імператорського, зараз він вважається національним вузом, і тому тут вчитися дуже почесно. У Кіотському університеті створено сім факультетів: це юридичний, педагогічний, філологічний, інженерний, медичний, а також факультети дизайну та гуманітарний.

Для студентів у Кіотському університеті є не лише гуртожиток, а й окрема велика студентська поліклініка, де завжди можна розраховувати на висококваліфіковану медичну допомогу. Крім цього, Чуя читав, що Кіотський університет має велику бібліотеку та музей, присвячений історії вузу. Хоча навчання тут платне (ціни знатно кусають жопу), Кіотський університет завжди надає фінансову підтримку своїм студентам. Так, відмінникам, а також студіозусам, які займаються перспективною науковою роботою, освітня установа виплачує щомісячні стипендії та гранти.
Рудий пообіцяв собі, що вийде на добру стипендію.

Невелика пробка попереду роз’їлася і автобус знову рушив, Кіотський університет поступово віддаляється, а Накахара сідає на своє місце.

***

Зручніше розмістив сумку на плече і постійно Чуя оглядався на всі боки, щоб краще ввібрати атмосферу нового будинку. Легка усмішка застигла на обличчі, а кожна нова людина, нова рослина, яку він навіть не міг і уявити у своїй голові, чіпляє увагу хлопця, змушуючи зупинятися доти, поки люди, що йдуть ззаду, не почали обурювано обходити його.

Зібравшись із думками, Накахара обсмикнув себе. Сьогодні йому належить відвідати Юан, тому потрібно якнайшвидше залагодити свої справи та познайомитися зі своїм сусідом по квартирі. Юнак вирушив до дверей під’їзду, потираючи обличчя вільною рукою.

Рудий пройшов через арку і тільки зараз помітив, перед ним була ідеальна асфальтова дорога, на яку приємно ступати(не зрівняється з його старим будинком, де навіть асфальт не могли зробити нормальний за п’ять років). З кожних боків були зведені гарно розфарбовані лавки. Дерева нависають майже над кожною лавочкою, пропускаючи лише частинки сонця, які створюють цікавий вигляд тіні на дереві, заворожуючи рудого своєю незвичайністю фігур. Хлопець дістав із кишені телефон і написав господині в якої знімав квартиру, що приїхав.

14:05 Відправлено від Господиня: З приїздом! Влаштовуйся зручніше, сподіваюся тобі сподобається моя скромна квартирка, твого сусіда я вже попередила, але якщо що, не лякай його там сильно, він не плохий хлопець. Гарного дня та нового навчального року!
14:06 Відправлено від Господиня:
*Гіфка з милим кошеням*

14:06 Ви: Дякую, вам теж гарного дня)

Відчинивши залізні двері, з під’їзду повіяло холодом і вогкістю. З одного боку, йому хотілося зробити останній ривок і відчути довгоочікувану прохолоду, а з іншого – повернути назад і продовжити досліджувати Кіото. Після Йокагами це місце здавалося цікавим, яскравим. І надто тихим у віддалених від центру місць. Машини тут майже не проїжджали. Частіше можна було зустріти людину велосипедом, ніж машиною.

Він віддав перевагу першому варіанту. Іти ще кудись просто не було сенсу, особливо з важкою сумкою на плечі. Встигне ще вздовж і поперек усе оглянути на шляху до університету. А зараз Чуя був на ногах з самого ранку і втомленим подорожжю буде ще фіг знає скільки часу.

Молившись про нормального сусіда і ледве затягнувши свою тушу на п’ятий поверх(ліфт був у вдалий час на ремонті), він подзвонить у дзвінок біля дверей потрібної квартири. Ви запитаєте чому ж Накахара не відчиняє двері своїм ключем? Відповідь проста, у нього його не було, бо пара ключів лежать у самій квартирі, а Чуя звісно ж був поза квартирою. Коли звуків кроків не було, рудий помітно напружився. Усвідомлювати що сусід можливо і не був у квартирі – давило на мізки. Але ж за ідеєю, господиня сказала, що попередила його, щоб він цього дня нікуди не ходив, чекаючи на прихід сусіда.

Принаймні Накахара не може бути впевненим, що його сусід не серед обморожених.

Але думки випарувалися як тільки він почув квапливі кроки і тихе клацання замку.

Коли Чуї відчинили двері, перше, що він побачив – високиго хлопця, що стояв у дверях одягнений в одні штани, що низько сидять на стегнах, з рушником на плечах. Він явно виходить тільки з душу. Погляд рудого непристойно оглядав тіло навпроти(а що, не кожен день перед тобою голий юнак вимальовується, і навіть чимось симпатичний, якщо чесно). Та тільки ця симпатичність закінчувалася на коханні Накахари до темноволосих хлопців.

А потім все його обличчя у вогні.

– Господи Іісусе-!

– Оу.

І це все, що може сказати цей тупий напівголий кретин. “Оу”.

 

1 коментар

  1. Курат

    Якщо ви помітили будь-які помилки, повідомте про них у публічній беті, допоможіть фанфіку стати приємнішим для читання. Дякую, що звернули увагу на цю роботу.

     

Залишити відповідь