Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Крила підносять до небес

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Ясна ніч, і небо немов коштовний купол. Шепіт степів. Самотні кроки майе і її погляд у далечінь. Її рука задумливо торкається колосся. Біле плаття розлітається. Щось незбагненне у повітрі, навіть космічне.

Раптовий розчерк синіх крил нічного птаха.

Побачивши його, Ілмаре згадує.

Ще не завершена праця, риси Арди мінливі. Вільні стихії, що вражають і захоплюють дух. Чотири крила в такому ж дивовижному небі. Ні, в ще більш дивному! Здається, весь світ дихав свободою тоді.

Темно-синє пір’я у височині. Слідом – золоте. Немов кращі з металів Ауле: кольори настільки яскраві. Та й почуття теж.

Вони були такі вільні тоді! Де ж тепер поділися ці емоції?

Ілмаре зіхтає. Зриває рожеву квітку, відриває пелюстки, дивиться, як їх розносить вітром. Темно навкруги, але зірки такі променисті в Амані.

А яке небо бачить зараз вона? Як часто підіймає вона погляд увись?

Темно зараз у душах, темний зараз світ. Чи бачить вона це чарівне сяйво у небозводі? Мабуть, ні.

Як пелюстки крихких квітів, розлетілися минуле, гармонія, щастя. Їх вибір був різним.

Тепер Тгурінґветіль знають як помічницю Морґота, тепер ніхто не вбачить в ній ту, яка колись здіймалася так високо до зірок, тепер вже не вернути назад.

Чи відчуває щось Ілмаре зараз? Мабуть, ні.

Як вона може залишати в своєму серці кохання, коли ця айні вбила стількох? Катувала стількох? Ілмаре бачила душі, що приходили до Намо, які лікувалися в Ірмо. Вона більше не може любити її. Занадто багато речей, через які вона може ненавидіти Тгурінґветіль.

Вони зробили вибір. Ілмаре завжди буде захисницею дітей Еру. Час дійсно не вернути.

Вона багато разів чула ці гарні історії ваньяр про кохання навіки. Коли слухаєш їх, захоплено тамуєш подих. Але вона знає, що Арда не така казкова та ніжна, якою її бачили айнур колись, коли нічого ще не було. Хіба є в цьому спотвореному світі місце для такої любові?

Можливо, є. Вона знає такі історії.

Однак це не розповіді про неї. Але хіба це важливо?

Птахи перегукуються, а пелюстки все ще летять у повітрі. Короткі спогади розвіюються, і Ілмаре більше не думає про колишню кохану.

Все в цьому світі колись розпадеться. Навіть зорі вгасають, вона це знає.

Насправді, Ілмаре вже звикла.

Насправді, вона стоїть тепер, дивиться догори, велична серед ночі, вона розуміє, що навіть ця Арда не буде безсмертною.

Хай просто буде так як буде.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь