— Кице моя, ну навіщо ти тягнув ці клунки, — досадливо зітхає Сокджин, дивлячись на великий пакет і ще купу продуктів на столі.

— 5 кілограмів то геть не тяжко, — з усмішкою відповідає йому Юнгі, звично погладжуючи невеликий округлий животик, прикритий м’якою тканиною домашньої кофти.

— І все одно, треба було мені сказати купити це, а не самому нести, — стоїть на своєму русявий альфа.

— І знову відривати тебе від роботи?

— Ну і відірвав би, нічого страшного не сталося б. Ви важливіші за будь-яку роботу.

— Скажи це своєму начальнику, — закочує очі омега з темно-горіховим коротким волоссям, не перестаючи посміхатися.

— Наступного разу, коли тобі щось знадобиться, пиши чи дзвони мені, добре? — серйозно каже чоловік.

— Добре, любий, не переймайся, — Юнгі тягнеться через стіл і погладжує щоку свого альфи, який одразу ж починає цілувати м’яку долоню. Обличчя омеги прикрашає м’яка щаслива усмішка, заради якої Джин готовий на все і навіть більше. — Допоможи, будь ласка, переставити пательню, вона важка, — хихикає Юнгі.

Альфа коротко хмикає і відривається від руки чоловіка, щоб, обійшовши стіл, перемістити свої губи на нього.

Ніжний поцілунок перебиває звук бурчання, що доноситься зі шлунку альфи, і пара, одночасно захихикавши, сідає за стіл.

Після вечері Джин збирає тарілки та прямує до раковини.

— Не варто, — зупиняє його омега. — Я помию, це не складно. А ти йди відпочивай, втомився ж з роботи.

— Ні, мій солоденький. Це ти йди відпочивай. Впевнений, що приготувати таку смачну їжу теж було не легко.

Юнгі, вирішуючи не сперечатися з чоловіком, коротко чмокає його в куточок губ і прямує до вітальні.

— Знаєш, любий, я думаю, що, мабуть, у минулому житті врятував країну, раз у цьому мені зустрівся такий люблячий і дбайливий чоловік, — каже омега, зупинившись у дверях і схиливши голову набік.

— Ти не повіриш, але я такої ж думки про тебе, — віддзеркаливши позу чоловіка і яскраво посміхаючись, відповідає Джин і ловить сором’язливий погляд найкрасивішого у світі омеги.

 

***

10 років тому

— Тож  друзі, дякую всім за роботу. Можете бути вільні. Гарного вам дня, — повідомив приємним голосом президент учнівської ради Кім Сокджин, учень третього класу старшої школи. — Скарбник Мін, залишся, будь ласка.

Мін Юнгі — відповідальний за фінанси уч. ради, учень другого класу старшої школи. Він відомий своєю точністю у підрахунках витрат і контролі їх реалізації, а також чесністю та іноді занадто прямолінійними висловами. Омега досить тихий і непримітний, але його запах лимона в комбінації з чуйністю та милою зовнішністю справляють приємне враження на оточуючих.

— Щось сталося, президенте? — стурбовано поцікавився він.

— Не зовсім. Просто мені треба тобі дещо сказати, — направившись до молодшого, звичним спокійним голосом відповів Сокджин.

— Гаразд, — Юнгі продовжив складати свої речі в рюкзак. — Я слухаю, — він підняв голову і зацікавлено подивився на альфу, що стояв перед ним, з розкішним темно-шоколадним волоссям і м’якими рисами красивого, злегка почервонілого зараз обличчя.

— Загалом, — Кім зніяковіло відвів очі, коли їхні погляди перетнулися. — Я хотів сказати, — він зробив глибокий вдих і все ж таки повернув голову, дивлячись омезі прямо у вічі. — Мін Юнгі, ти мені подобаєшся.

Альфа голосно видихнув, нарешті вимовивши заповітні слова, а ось молодший перестав дихати. Він був готовий почути що завгодно: про свої малоймовірні, але можливі косяки у розрахунках, про новий проект уч. ради та приблизну суму, яку доведеться на нього виділити, про деяких своїх буйних однокласників, котрі вже славилися своїми витівками у всієї школи, але він ніколи навіть припустити не міг, що йому зізнається в почуттях сам Кім-президент-перший-красень-школи-Сокджин.

Альфа помітив тривалу затримку дихання в Юнгі і почав переживати ще більше. Хоча, здавалося б, куди ще, якщо від очікування та занепокоєння на губах Джина вже живого місця не лишилося.

— Агов, Юнгі, ти в порядку? — Кім махнув рукою перед очима омеги і той, починаючи приходити до тями, нарешті зробив перший вдих-видих за останні півхвилини.

— Ах, так, все добре, — збитим голосом сказав молодший, закладаючи за вухо з маленьким сережкою-гвіздком пасмо гранатно-каштанового волосся і шукаючи за що зачепитися поглядом, аби не дивитися в ці великі, очікуючі на відповідь, очі. — Просто твої слова були трохи … дуже несподіваними, — тихо промовив омега, дивлячись на руку альфи, що лежала на парті на відстані кількох сантиметрів від його власної.

— А, вибач, що так зненацька, — Сокджин відірвав руку від парти разом з поглядом Юнгі на ній і почухав потилицю, нервово посміюючись. — Я просто зрозумів це і вирішив, що ти повинен знати, — кожен дивився в очі навпроти, альфа серйозно продовжив: — Я збрешу, якщо скажу, що не чекаю таких самих слів від тебе, але я не наполягаю на відповіді зараз. Просто подумай над цим, будь ласка, і скажи те, що відчуваєш, як ти завжди це робиш.

Омега заворожено слухав м’який мелодійний голос старшого і вдихав його заспокійливий аромат зеленого чаю, на який раніше не дуже звертав уваги.

Він раптом подивився на Сокджина з іншого боку. Юнгі знав старшого як відповідального президента учнівської ради, старанного учня, доброго та вихованого хлопця. Але він ніколи не дивився на нього як на альфу, точніше навіть не сприймав його таким, і причиною цього, швидше за все, була спокійна мирна атмосфера, створювана ним.

З більшістю альф Мін відчував собі не дуже комфортно — здебільшого через їхні яскраві важкі запахи та владні низькі голоси. Юнги щодня, входячи до кабінету уч. ради, ніби в Едемський сад потрапляв, і навіть троє альф з його робочого колективу зовсім не псували атмосферу затишку, а лише доповнювали її постійними жартами та дурощами.

У цей день Юнгі ще хвилин 20 після того, як Сокджина пішов, сидів у кабінеті і розмірковував про свої почуття, прийшовши до висновку, що альфа йому досить симпатичний, але якого роду ця симпатія, ще потрібно було дізнатися. Слова старшого раз у раз спливали в його голові і заважали зосередитися на роботі, а між іншим уважність дуже важлива для офіціанта. Директор Кім, побачивши розсіяність Міна, запропонував йому піти додому раніше, але омега рішуче відмовлявся, поки з нього силою не стягнули фартух і наполягли на відпочинку, підкріплюючи це тим, що відвідувачів у їхньому дитячому кафе ввечері вже небагато і вони впораються.

Дорогою додому Юнгі думав, як йому тепер поводитися поряд із Сокджином, і вирішив бути максимально спокійним і зосереджуватися в першу чергу на навчанні та своїх обов’язках у раді. Старший попросив його подумати і зрозуміти свої почуття, і Мін намагатиметься придивитися до нього і розібратися в собі. У його душі панувала радість від того, що він подобається альфі, але водночас миготів страх довіритися, полюбити, або навпаки – відмовити та ранити. Тепер при думці про Джина серце Юнгі починало битися частіше, і сором’язлива усмішка з’являлася на його обличчі. Він сподівався, що завтра трохи заспокоїться, щоб мати можливість тверезо оцінювати свої почуття.

 

Вранці наступного дня Юнгі зустрів Джина біля воріт школи, котрий йшов сміючись поруч з якимсь хлопцем, і вирішив підійти привітатися, сподіваючись побачити вчорашню милу усмішку альфи.

— Доброго ранку, президенте, — буденним тоном промовив Юнгі, стоячи за метр від Кіма.

Альфа відразу обернув голову на звук знайомого улюбленого голосу і кілька секунд уважно і захоплено дивився на його володаря, поки той не нахилив голову вбік, не розуміючи причини мовчання.

— Ой, — опритомнів Сокджин і його очі забігали в спробі зачепитися за щось, аби не дивитись на омегу. — Доброго ранку, Юнгі, — довгоочікувана зніяковіла усмішка з’явилася на його обличчі.

Молодший коротко кивнув, тихо хихикаючи, вже збирався йти до школи, але раптовий дотик до рукава піджака зупинив його.

— За-зачекай, будь ласка, — запинаючись, промовив Джин, — дозволь провести тебе до класу, — він рішуче подивився на Юнгі.

— Гаразд, — спокійно відповів омега, відчуваючи, як серце починає битися частіше.

Альфа, прибравши руку, кинув: «Я піду. До зустрічі.» знайомому, що стояв поруч, і отримав у відповідь короткий розуміючий кивок.

— Він твій друг? — Юнгі спробував розрядитити незручну тишу між ними, що тривала вже кілька секунд.

— Так, — відповів Кім, піднімаючись сходами і відчиняючи двері перед омегою, який вдячно кивнув у відповідь. — Його звуть Кім Намджун, він із класу 2-С. Наші батьки співпрацюють, тому ми знайомі з дитинства.

— Так класно, що ви вчитеся в одній школі, — Мін радісно хлопнув у долоні, намагаючись надати своєму голосу якнайбільше захоплення, але альфа встиг уловити в ньому смуток.

— Тут немає жодної людини, з якою ти був знайомий раніше? — здивовано запитав Джин.

— Так. Я народився в Тегу і там ходив у початкову школи. Коли мені було 13, ми переїхали до Сеулу. Я навчався в середній у своєму районі і перевівся сюди у старшу, бо тут краща система навчання.

Юнгі розповідав про це спокійно, але альфу не залишало почуття, що для молодшого це досить болісна тема.

— Що ж, побачимось у кабінеті уч. ради, президент, — м’яко сказав омега, коли вони дійшли до класної кімнати.

— Побачимося, — трохи засмучено промовив старший. — Удачі на заняттях.

— І тобі.

У Сокджина раптово виникло бажання обійняти Юнгі, ще ближче відчути його приголомшливий ненав’язливий лимонний запах, що осідає кислинкою на язику, і дати вдихнути свій заспокійливий, щоб молодший зрозумів, що не самотній. Але Альфа не міг дозволити собі цього зробити. Він лише відчинив двері, дозволяючи хлопцеві зайти до класу.

 

Наступного тижня Юнгі уважно придивлявся до Джина і прислухався до себе.

Він помітив, що старший багато посміхається, куточки його губ піднято вгору навіть коли поряд немає людей. Він зазвичай обідає або з однокласниками, або з Намджуном. Ще старанний президент Кім досить часто виконує домашнє завдання прямо перед самим уроком на підвіконні у коридорі, чи кабінеті уч. ради — це спостереження повеселило Юнгі і зробило Кім Сокджина хоч і менш ідеальним, але більш реальним і ніби простим смертним.

Також альфа став більше пропонувати Міну свою допомогу: від пояснення незрозумілих тем з геометрії до віднесення важких папок в учительську. Омезі здавалося, що вони ніби стали перетинатися частіше, але насправді він просто почав звертати увагу на всюдисущого вічно зайнятого президента.

Якось у п’ятницю на фізкультурі, з власної неуважності та чиєїсь необережності, Юнгі отримав м’ячем під око. Притискаючи долоню до правої щоки і прямуючи до медпункту, він ненароком зіткнувся із Сокджином. Той, заваливши спочатку питаннями “що?”, “як?” і “чому?”, довів молодшого до пункту призначення, залишився з ним, поки медсестра надавала допомогу, а потім відвів у роздягальню і наказав переодягатися і йти додому, якщо немає якихось дуже важливих уроків, або посидіти в кабінеті уч. ради та відпочити. А сам альфа домовився з учителем фізкультури про звільнення молодшого від заняття і пішов на свій урок, з якого відлучався до туалету.

Юнгі вирішив почекати наступний урок у кабінеті ради, тому що на ньому має бути тест з геометрії, а його і через підбите око пропускати не можна. Поки він сидів і зосереджено повторював необхідні матеріали, то не помітив, як прибиральник, що проходить повз, виявив, що кабінет уч. ради відкритий. Він зазирнув усередину, але, мабуть, не побачивши нікого, бо Мін сидів біля стіни поза зоною видимості, вирішив зачинити двері, щоб, не дай Боже, ніхто нічого не вкрав.

Омега опритомнів від наполегливої перевірки своїх знань лише, коли почув дзвінок і, зібравши свої речі, попрямував до виходу. Юнгі подумав, що в нього від удару по голові галюцинації у вигляді незрозуміло чому замкнутих на замок дверей, але смикнувши її ще разів п’ять, переконався, що його реально закрили тут перед важливим тестом.

Він не мав ключа, оскільки кабінет був спочатку відкритий, і цей дублікат тільки у президента і вахті. У голові промайнула ідея зателефонувати старшому, і вона підкріпилася думкою, що він точно не відмовить. Але Юнгі раптово відчув себе дуже ніяково.

Потинявшись по кімнаті в роздумах, омега зрозумів, що лише втрачає час, і все ж таки набрав Сокджина. Той відповів через 3 гудки.

— А…алло, президенте, можеш мені, будь ласка, допомогти? — вирішивши не тягнути кота за хвоста, почав Мін.

— Так, Юнгі, що сталося?

— Тут така справа … загалом, — омега не знав, як пояснити безглузду ситуацію, що склалася, — мене закрили в кабінеті уч. ради, а у мене тест через 10 хвилин. Відкрий двері, будь ласка.

— Ах, так, звичайно, я зараз буду, Юнгі, не хвилюйся, — відповів Джин, явно намагаючись стримати сміх, молодший усміхнувся.

Кім прийшов через 2 хвилини і, відчинивши двері, завмер, вкотре вражений красою омеги. Його невеликі котячі блискучі шоколадні очі, як і завжди, світилися добротою і рішучістю, а морозно-каштанове волосся відливало бордовим у променях сонця, контрастуючи з блідістю милого витонченого обличчя, яке навіть спухла від удару трохи почервоніла щока не дуже псувала.

Юнгі зашарівся від пильного погляду старшого і, прошепотівши “дякую” і вклонившись, вибіг з кабінету. Він йшов у свій клас дуже швидко, ніби тікаючи, хоч і знав, що Джин не переслідуватиме його. Він намагався пояснити собі таку реакцію на прямий погляд старшого, і дійшов висновку, що це через незвиклість отримувати таку увагу від альф.

Омега, чесно, і не сподівався, що колись буде цікавий комусь. Він з дитинства помічав, як альфи намагалися триматися від нього подалі через яскравий лимонний запах, і ще занадто тиху поведінку.

Юнгі не вважає себе дуже замкненою людиною, просто він прийняв той факт, що його природний аромат мало кому подобається, і що самому із собою йому набагато комфортніше, ніж у галасливій компанії. У дитячому садку та початковій школі у нього були, як то кажуть, друзі, але він не прив’язувався до них — він зрозумів це, коли з родиною переїхав до іншого міста і майже нічого не відчув, розлучившись із ними.

Юнгі не вважає себе дивним чи неправильним — він розуміє, що всі люди різні і що його особливості є індивідуальністю, а не патологією. Деякі діти іноді підколювали Міна, сміялися з нього і давали образливі прізвиська, але він намагався не звертати на це уваги. Згодом їм набридало діставати його і омега продовжував жити звичним спокійним життям у своєму світі, повному добра, любові та спокою.

Юнгі не вважає себе терпієм — він просто не любить сварки і тим більше бійки, здебільшого тому, що фізично важко переносить високу концентрацію феромонів, сповнених негативу. Саме тому йому не дуже імпонує компанія альф, які за своєю природою більш войовничі та агресивні.

Юнгі вже не знає, що робити в нинішній ситуації, не знає, як йому сприймати почуття Сокджина до себе, як ставитися до того, що старшому не неприємний його запах та характер. А ще омега боїться помилково прийняти відчуття радості від незвичної симпатії за закоханість.

Він завжди любив аналізувати себе, але в даному випадку дуже тяжко з усім розібратися. Він заплутався і зайшов у глухий кут від невідомих йому почуттів.

 

Наступного тижня президента Кіма не було у школі. Секретар Пак сказав, що не знає точну причину його відсутності, але він точно здоровий.

Юнгі трохи переживав, адже альфа дуже рідко пропускав заняття. Але через напружене навчання він не мав часу багато про це думати і лише в глибині душі сподівався, що зі старшим все добре.

У суботу вранці дорогою на роботу, розмірковуючи про написані тести, про деякі папери уч. ради та прохання Ю Кіхьона, заступника президента, допомогти з організацією благодійної акції, омега згадав про Сокджина і зрозумів, що ніби … скучає за ним. Він не міг по-іншому пояснити, чому, як тільки гора, у вигляді переживань за навчання, впала з його плечей, у голові відразу ж спливло гарне обличчя альфи, прикрашене сором’язливою усмішкою.

У кафе, де він працює, як завжди панувала атмосфера дитинства, щастя і затишку, створена різнокольоровими, теплого відтінку, стінами, великими вікнами з кремовими фіранками, світлими меблями, оббитими м’якою тканиною і звичайно лунаючим звідусіль дзвінким сміхом. Юнгі любить дітей, тому йому дуже подобається працювати в цьому місці, бачити щасливі лиця маленьких відвідувачів та їх люблячих батьків.

— Доброго ранку, Юнгі-я. Як добре, що ти сьогодні з нами, — радісно посміхаючись, привітав його директор кафе Кім Техьон — 27-річний омега з кучерявим медовим волоссям та запахом какао. Кажуть, він відкрив це місце тому, що завжди хотів багато дітей, але, на жаль, лікарі виявили у нього безпліддя. Його наречений розірвав заручини, коли дізнався про діагноз, і омега, зраджений коханою людиною, вирішив реалізувати свою мрію по-іншому.

— Доброго ранку, буду радий і сьогодні з вами працювати, — Юнгі вклонився всім присутнім у кімнаті для персоналу і пішов перевдягатися.

Цього теплого травневого дня було незвичайно багато відвідувачів, і пропрацювавши лише дві години зміни, Мін уже втомився. Менеджер Лі Мінхьок — високий чорнявий бета, запропонував йому взяти невелику перерву, але Юнгі запевнив його, що з ним все гаразд.

Виходячи до зали з черговим підносом, омега раптом побачив, як у кафе заходить хлопець, дуже схожий на Сокджина. Він подумав, що йому здалося, але віднісши замовлення, він, знову поглянувши на молодого чоловіка, що тримає за руку дитину і шукає очима вільний столик, Юнгі переконався, що зір його не підводить.

— Ласкаво просимо, — підійшов менеджер до альфи, вітально посміхаючись. — Будь ласка, зачекайте хвилинку, — очі бети забігали по залі в пошуках вільного місця і натрапили на офіціанта, що пильно дивився в їх бік. — Юнгі, підійди сюди.

Омега, почувши своє ім’я, попрямував до Мінхьок, все ще не вірячи, що це дійсно Джин, котрого він не бачив тиждень.

— Юнгі, знайди, будь ласка, вільний столик на другому поверсі, — продовжив бета, але молодший його ніби й не слухав, не відриваючи очей від мило усміхненого відвідувача. — Ви знайомі? — вирішив поцікавитися він.

— Ах, так, — омега трохи почервонів і опустив голову.

— У такому разі прийми замовлення та візьми перерву.

— Гаразд…, — нерішуче відповів Юнгі, дивлячись на менеджера здивованим поглядом. Той постукав його по плечі та, вклонившись відвідувачам, пішов.

— Що ж, — омега нарешті глянув у радісні очі Джина, а через секунду на маленького, судячи з солодкого карамельного запаху,  омегу, що тримав старшого за руку, і гостинно посміхнувся, — прошу вас пройти за мною.

Вільний столик у переповненому кафе було виявлено у дальньому кутку зали.

— Що ти хочеш з’їсти, — звернувся Джин до хлопчика, сідаючи поруч із ним і відкриваючи меню.

— Я хочу яблучний пиріг, — мила кроляча посмішка з’явилася на обличчі дитини.

— А мені, будь ласка, — альфа підняв очі на зосередженого Юнгі, — лимонну панна-коту.

— Бажаєте щось із напоїв?

— Зелений чай, — яскраво посміхнувся альфа, — і принесіть, будь ласка, три чашки.

Обличчя Юнгі залишалося таким же ніяково червоним, коли він, вклонившись, попрямував віддавати замовлення на кухню і коли через 10 хвилин повернувся назад зі смаколиками.

— У тебе ж зараз перерва? — перепитав Сокджин, забираючи з рук омеги чайник і наповнюючи чашки.

— Так, але невелика. У нас сьогодні багато відвідувачів, — відповів Юнгі, ніяково надпиваючи чай.

Він був схвильований такою несподіваною зустріччю. Він стільки всього хотів запитати у альфи, але все не міг наважитися і слова сказати, лише спостерігав, як омежка насолоджується пирогом.

— Я дуже радий тебе бачити, Юнгі. Я скучав, — трохи червоніючи, промовив Джин, і омега з ним подумки погодився.

— Чому тебе не було цілий тиждень? — усе ж таки запитав Мін.

— Ах, … це, — зам’явся альфа, — думаю для початку потрібно вас познайомити. Представся, будь ласка, — звернувся він до хлопчика.

— Мене звати Кім Чонгук, мені дев’ять років, я братик Джин-хьона. Приємно познайомитися, — дожувавши шматочок десерту, радісно пролепетала дитина і простягла ручку, посміхаючись і мило морщачи носик.

— Я Мін Юнгі, мені 17, ми з твоїм братом навчаємось в одній школі. Мені теж приємно з тобою познайомитися, — омеги потиснули руки.

— От і чудово, — Сокджин плеснув у долоні. — Загалом, мене не було тому, що Гукі захворів, і доглядати за ним окрім мене ніхто не міг, — він погладив його по шовковистому світло-бурштиновому волоссю. — Я пообіцяв йому, що якщо він питиме ліки і багато води, то, коли одужає, ми сходимо поїсти солодощів.

— Зрозуміло, — полегшено видихнув Юнгі. — Але тепер уже все гаразд?

— Так, все добре, якщо не враховувати, що я багато пропустив і наступного тижня у мене тести, — невесело засміявся альфа.

— Я вірю ти впораєшся, президенте, — мило посміхнувся Мін. — До речі, ще раз дякую за допомогу з геометрією, я здав її на відмінно.

— Завжди прошу, хоч я не вважаю, що мій внесок був великим. Ти дуже розумний і все схоплював на льоту.

Омега, червоніючи від похвали, повернувся до свого чаю.

 

1 коментар

Залишити відповідь