Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

зворотній відлік

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

написано на Осінній Фікрайтерський З’їзд 2021

ключ: надто багато

– Авада Кедавра!

Поттер падає десь поряд з Роном і прикриває очі. Скільки залишилося до їхньої смерті? День?


 

– Авада Кедавра!

Кінчик палички впирається в самісіньке серце брюнета. Тим не менш, ніякого зеленого струменя не виходить, тому хлопець з тяжким видихом кидає паличку на ліжко.

– Нічого не вийде, Гаррі, я це спробував ще півгодини назад, — бурчить Рон і безцільно дивиться в стелю з підлоги.

Поттер падає десь поряд і прикриває очі. Скільки залишилося до їхньої смерті? День?

– Снейп нас вб’є, — брюнет втомлено констатує факт.

– А ще Макґонеґел, Біннс та Трелоні.

Ґрифіндорці ледь не стогнуть від несправедливості світу. Домашньої назбиралось надто багато, що і перелічити важко. Коли обидва пішли до Герміони просити допомогу, дівчина тільки написала весь довжелезний список і зі злою усмішкою проводила друзів в щасливу дорогу; вони ж набрали всі можливі книги в бібліотеці, навіть в заборонену секцію зайшли, але для написання есе треба писати есе, а не тільки дивитися на картинки. І в цьому проблема.

– А якщо ми переможемо якогось монстра, може, нам пробачать?

– Макґонеґел сказала, що тільки смерть може стати причиною невиконаного завдання. Спейпа не влаштує і це.

– Бляха.

Гедвіґ важко б’є крилами по клітці, так що Гаррі доводиться випустити сову та відкрити вікно. На хвильку хлопець затримує погляд на висоті вежі та прикидає, скільки доведеться летіти такому тілу, як він.

– А що як…?

– Та якби ж то, але ми не можемо випасти з вікна вдвох.

Поттер засмучується і з болем в очах дивиться на три непочатих есе та щоденник снів з однією датою. А там мало бути кілька місяців. Рон не дістав навіть перо та чорнила.

– Як ти думаєш, батьки помітять, що на одну дитину стало менше? — Візлі відкушує трохи від шоколадки, яку вони позичили на кухні від час вечірньої прогулянки перед навчанням. Солодощів було надто багато, тож до уроків хлопці не дійшли.

– Мої не помітять.

Рудий давиться шоколадкою та починає сміятися між приступами кашлю. Брюнет підхоплює ідею, а тому зараз обидва істерично хіхікають замість написання есе про Війни Тролів. Десь зі столу падає книга, від чого Рон гучно зойкає.

Тим не менш, обидва через півгодини підводяться та сідають на ліжка. Дивляться на таблиці зі снами і дістають чорнила.

– Що могло б означати плавання в річці плавленого сиру, в якому я втопив Снейпа? — Візлі трохи чухає маківку та прикушує перо; одна крапля падає на білі простирадла.

– Чувак, це моя мрія. Якби ж там ще Мелфой втонув…

Рон прикриває очі, аби насолодитися такою звабливою картиною.

– Трелоні не оцінить?

– Трелоні не оцінить.

З втомленим подихом Гаррі знімає окуляри та потирає очі. Залишається ще менше часу. А ще Зіллєваріння незроблене.

На якийсь час в кімнаті запанувала тиша, яку порушують рідкі черкання пером. Коли сумісними зусиллями таблиці заповнюються ледве на половину, Поттер переможно підводить голову догори. Вони це зробили.

– Здається мені, ми заслуговуємо на велику нагороду.

– Повністю згоден з тобою, мій друже.

Хлопці кидають всі приладдя на підлогу та ледь не вибігають з кімнати до гостинної. Накинувши мантію невидимості, вони обережно виходять та чимчикують коридором до кухні. Ось за картиною відкривається вхід до царства їжі, тож Гаррі і Рон відкидають всі зайві думки. Вони і так поклали непоганий початок.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь