Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

за повернення

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

Іскра вченого не щезала. Не з честю і за добру справу він загинув. Він майже існує, на гранях свідомості. Він пам’ятає хто він, але чи припускали їх релігії хоч щось подібне? Він би дослідив це, але ледве може зрушити з місця речі в лабораторії. Раніше багато часу він проводив тут і тепер повернувся. В цих стінах залишилися його незліченні експерименти, від з’єднання розуму до, ох, він пишався цим, майже воскресіння.
На жаль, себе воскресити він не може. Його тіло надто постраждало, наврядчи його могли реанімувати. А тим паче, як десептикон намагався вплинути на Оллспарк..
Та все ж, як багато відвідувачів було в його лабораторії з тих пір. Засуджувати- нелогічно, він мертвий, його речі йому більше не знадобляться.
Проте, декого винахідник аж ніяк не очікував, чи не бажав, побачити в своїй оселі: так, Саундвейв вмів користуватися інструментами, гірше нього, але краще за багатьох. Жаль, що вони не ладнали ще коли вчений був живим. Поважали один одного, можливо, захоплювались, але як з’являлася можливість- заважали. Забавка, чи конкуренція за робоче місце?
Але він не міг передбачити, що, заходячи в лаб, Саунд стане спершу стукати, навіть знаючи, що в приміщенні нікого. Що більш неправильно, так нелогічно, так.. ніяково, коли двері зачиняються, питати, вказуючи на інструмент, пошепки, тихо “я візьму, Шоквейв?”.
Колишній солдат чутливий. Він багато чує. Як котиться гвинтик і вдаряється об річ, за якою він прийшов, та все ніяк не міг знайти. Саунд дякує за це. Можливо, це все дурниця. Але ж не даремна, з часом Шоквейв не проти присутності знайомого в лабораторії. Він підказує йому, по мірі можливості. А інколи, спеціально неправильно. І Саундвейв сміється. Не програє показовий голосний сміх, покликаний демонструвати перевагу над кимось. Скоріш, збивається його вентиляція і геть трохи здригається корпус. Теж тихо.
Вони гарно проводять час, байдуже, що один мертвий, за такої тиші Шок майже чує власні кроки, хоча наврядчи справді торкається підлоги.
Вчений витрачає багато сил, щоб вплинути на клавіатуру. Він відкриває доступ до своїх експериментів. Можливо, колеги встановлять зв’язок. І звичайно, тільки заради покращення продуктивності.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь