Ранок. Команда Світла дорога  почала по-тихому прокидатися і збиратися на завдання. Прокинувшись від Сніжка, що стрибає, Керра почала збиратися. Дівчина не виспалася через те, що цілу ніч міркувала над усім. Вийшовши з дому, перед цим нагодувавши своїх тварин, вона вирушила до порту, в районі Алдан стріт.
– Сподіваюся, я буду там швидше за Гарі, а то не добре босу спізнюватися – з усмішкою подумала Керра. Тим часом Софі  та Мія вже дісталися першої частини завдання, район Лауреат стріт. Дівчата жили недалеко від нього, тож дістатись не було проблем. Перше, що їм потрапило на очі, це багато людей, які знаходилися без дому. У кожного з них були таблички з написами * подайте, хто, скільки може *. Як тільки люди побачили Софі та Мію, так одразу підбігли до них із проханнями про допомогу. Дівчата були одягнені в дорогі костюми, так що подібне не рідкість. Через деякий час вони заспокоїли весь народ і почали розпитувати, що тут трапилося.
– Один багатий чоловік з нашого району уявив себе тут головним і одного дня викупив більшу частину заводів та маленьких магазинчиків під свої потреби. Ми думали, що так буде краще, але коли він сказав, що бідні в його володінні йому не потрібні.. ми зрозуміли, що це кінець. На другий день, прийшовши на роботу, всі люди нашого району отримали лист, з написом звільнено.. – почав розповідь один чоловік із натовпу. Більшість людей тут же підтримали його, ділившись своїми проблемами. Хтось втратив сімейний бізнес, хтось, останнє місце, де він міг хоч трохи підзаробити. Одночасно, слухаючи інших людей, Софі, та Мія задумалися про своє. Подібна ситуація дуже нагадала їхніх батьків . Батько і мати дівчат були дуже заміжньою родиною. Взагалі весь їх рід йшов від Англійських лордів, так що в грошах потреби не було. Але коли дівчаткам було по 12 років,  родина отримала багато збитків. Нова влада почала відбирати гроші у багатих, з приводу того, що вони розділять їх між бідними, але того не сталося. Всі гроші, які вони встигли забрати у багатих,  залишили собі. Тому сім’ї  довелося переїжджати до іншого міста. Багато грошей і сил пішло на переїзд, але воно того вартувало. Рятуючись від влади, вони потрапили до цього міста. Згодом, облаштувавшись у багатих районах, вони почали жити мирним, спокійним життям. За весь час дівчатка пережили багато різних проблем, та подій. Що дуже сильно їх зблизило. На даний момент вони не тільки сестри, а ще, кращі подруги. Через деякий час вони вирішили піти стопами батьків і почати заробляти. Так, дорога їх привела до організації. Через хвилину , повернувшись до реальності, дівчата продовжили розмову з людьми. Дізнавшись більше, про нового головного, вони вирушили до нього з візитом. Люди не хотіли йти з ним, але дівчата їх швидко запевнили, що все буде добре. Підійшовши до маєтка невідомого, вони посміхнулися. Згадавши, що ця людина, та її сім’я, тісно пов’язані з їх сім’єю партнерськими відносинами у спільному бізнесі. Дев’яносто відсотків акцій належать компанії American Line, якою володіє батько цих двох. У разі відмови на пропозиції дівчат сім’я Алдан погрожувала втратити дуже багато грошей. Постукавши у величезні двері, вони почали чекати господаря цього будинку.
-Хто там має право до мене стукати?! Черговий бідняк, який прийшов просити гроші… Знай, ти нічого не отримаєш.
-А Ви ще хто такі?! І навіщо привели сюди всю цю зграю ні… – продовжуючи сердитись, закричав господар будинку. Раптом, не давши тому домовити, Мія разом з Софі дістали сімейну емблему , та з усмішкою промовили.
-Містер Алдан, нам треба поговорити-сказала Софі
-Думаю, наші переговори будуть позитивними. Ви ж не хочете засмучувати нашого батька, правда? – Додала Мія. Тим часом Керра дісталася потрібного місця. Гарі вже давно чекав її  і від цього дівчині стало ніяково.
-Ой, вибач, що змусила чекати … Мені так … – не встигнувши домовити, як Гарі простяг їй дерев’яну коробочку, не великих розмірів.
-Твої улюблене печиво, ще гарячі. – з усмішкою промовив він, хоч і дивився в інший бік, щоб Керра цього не помітила. Взявши коробочку з печивом, дівчина широко посміхнулася, подякувавши Гарі. Нарешті, зібравшись разом, вони рушили до ринку. І тут їх зустріло багато злих людей і величезний паркан, який зводився навколо ринку.
-Будь ласка, дотримуйтесь дистанції, введуться будівельні роботи – кричав чоловік у гучномовець. Проштовхавшись через величезний натовп людей, друга команда підійшла ближче до невідомого .
-Що тут відбувається? Де ваш начальник, – Грубо запитав Гарі.
-Вибачте, але наш начальник зараз зайнятий. Зараз ринок зноситимуть, колишній господар дав на це згоду.
– Нам треба поговорити з вашим начальством, пропустіть нас, будь ласка – невпевнено відповіла Керра. Чоловік хотів їй відмовити, але після пари прохань, він все ж таки зламався і пропустив їх. Показавши де стоїть бригадир, вони швидко вирушили до нього.
-Здрастуйте, прошу вас зупинити закриття ринку. Потрібно поговорити – Показавши карту організації, Керра почала чекати відповіді.
-Пробач, але це неможливо. Минулий господар просив сьогодні ж зрівняти ринок із землею – раптом дівчина простягла йому трохи грошей.
-Нехай це буде компенсація за моральну шкоду. Почекайте трохи – побачивши гроші, бригадир зупинив знесення. Керра та Гарі попрямували до господаря ринку, моряка, та першого голову цього міста, старого на ім’я Медісон. Недалеко від ринку була гавань, там і проживав колишній мер міста. Розглядавши по дорозі гавань, Керра помітила її… Та сама дівчинка що й учора на алеї. Цього разу вона сиділа біля моря, під одним із мостом і запускала паперові кораблики. Помітивши, що бос дивиться в інший бік, Гарі легенько штовхнув її, спитавши.
-Ти щось помітила?
-Ой, ні, вибач, на хвилі задивилася – ніяково усміхнувшись, Керра утрималась від відповіді. Тим часом вони вже дісталися старого, дерев’яного будиночка, на краю гавані. Постукавши, відповіді вони не отримали, але з часом вони почули стукіт палички і чиїсь кроки. Раптом двері нарешті відчинилися. Перед ними стояв Медісон. Схоже, старість взяла своє.
-Доброго дня Медісон, я Керра, а це мій напарник Гарі. Нам треба з вами поговорити з приводу ринку. – Схоже, подібне йому доводилося чути не раз, але нічого не сказавши, він пустив їх у свій будинок. Сам присівши на крісло качалку біля батареї. Тим часом Керра дістала конверт, з пристойною сумою грошей, простягнувши старому.
– Вибачте, чи могли б ви відновити роботу ринка та рух кораблів. Нехай це буде не велика підтримка від організації * Світла дорога * – трохи подумавши, Медісон відмовився брати гроші.
-А В чому вигода? Навіть якщо я візьму у вас ці гроші, я ніколи не зможу вам віддати їх. Ринок, та судна ніколи не зароблять таку велику суму-тихо відповів старий
-Зрозумійте, багато людей залишилися без роботи . Ваш порт єдиний у цьому місті – старий не хотів слухати Керру. Зітхнувши, вона сказала.
– Тоді ми хочемо купити порт і ринок. – Медісон задумливо глянув на них – і призначити вас директором . Вам не доведеться давати нам гроші. І ви залишитеся у величезному плюсі. – Подумавши трохи, старий дістав якісь папери і почав з другою командою серйозніші переговори щодо цього. У той же час Ваня вже діставався Орландо стріт. Цей район знаходився на іншому кінці міста, тому швидко туди дістатися було просто неможливо. Підійшовши ближче, він раптом почув крики про допомогу. Рванувши вперед, він побачив, що на перетині Орландо та Оріон стріт, у самій затопленій частині району, тонув хлопчик років восьми. Не роздумуючи, він скинув із себе плащ і пішов рятувати дитину. Вода була дуже холодна, але це не завадило Вані. Витягнувши хлопчика на сушу, він усміхнувся, відкашлюючись від води, що потрапила в горло.
-З тобою все добре? Чого ти туди поліз? – Запитав Ваня, накинувши на малюка свій плащ
-Мій м’ячик впав у воду, я хотів його дістати, але випадково відштовхнув ще далі. Я заліз на дах і звідти впав. – ніяково розповідав історію хлопець. Ваня тільки обійняв його.
-Головне, що все добре, давай я відведу тебе до твоїх батьків? – Махнувши на знак згоди, хлопчисько взяв Ваню за руку, і вони разом пішли до його батьків. На місці мати дитини, з нерозумінням підбігла до них.
-Чому ти весь мокрий, і хто ця людина …
-Він.. Мене врятував! Я впав у воду, а цей хлопець дістав мене з неї – ніяково звітував мамі малюк. Обійнявши дитину, мати завела його в будинок переодягатися, і запросила Ваню усередину.
-Вибачте, що вам довелося зіпсувати такий дорогий одяг, … Але величезне спасибі, що врятували моє сина, як я можу вам віддячити? – винно запитала жінка.
-Що ви, не варте подяки. Я навпаки, прийшов сюди, щоб допомогти. Ви випадково не знаєте, де можна знайти того, хто міг би допомогти у ремонті труби… – Усміхнувшись, запитав хлопець
-Ви за адресою, мій чоловік із хлопцями зараз недалеко від цього району, метрів 100 звідси. Їм не вистачає рук, вони копають канал, щоб випустити воду з району, в море. – Подякувавши жінку за інформацію, Ваня вирушив у вказане місце. – Якщо що його звуть Джеррі – крикнувши в слід хлопцю вона. Ще раз подякувавши, він пішов до Джеррі. Через невеликий проміжок часу, хлопець уже вийшов із міста, і вирушив до пляжу, де знаходилися всі чоловіки районів Орландо, та Оріон стріт. Ось уже й було видно багато людей, які розкопують величезний канал. Схоже, вони з ким то лаялися.
-Так, покажіть свого головного. У вас хіба був дозвіл, що копати на приватному пляжі? Або купуйте цей пляж, або провалюйте живо – висока людина, в дорогому, чорному костюмі, що говорив з приводу грошей місцевим хлопцям. Діставши конверт з грошима, Ваня поклав руку на плечі незнайомця, і простягнув йому конверт.
-Думаю цього вистачить, тепер це мій пляж – Побачивши велику суму грошей, невідомий простяг йому офіційні папери на купівлю пляжу. Підписавши документи, і забравши їх собі, він провів чоловіка з пляжу, і повернувся до робітників.
-Не бійтеся мене. Можете продовжити роботу – всі напруження чоловіків відразу зникло – і так, я шукаю пана Джері, він тут є? – Раптом з натовпу до хлопця підійшов чоловік, не високого зросту, подивившись на нього, запитав…
-Ну, я Джеррі, що щось трапилося? – невпевнено спитав він. Знявши з себе плащ, Іван відповів
-Я з організації * Світла дорога *. Я тут чув, вам допомога не завадить? – від почутого працівники дуже здивувалися, але водночас зраділи. Сівши за дерев’яний стіл, Ваня разом із Джеррі почали обговорювати план дій. Так і пройшов цілий день. Вже було темно, і кожен із повертався додому після виконаної роботи. Попрощавшись, Керра та Гарі розійшлися по хатах. Вдома на Керру чекали дві незадоволені, голодні моськи. У вигляді сніжка і пушистика. Нагодувавши своїх незадоволених тварин, Керра, відставивши звіт на столі, потупала спати. Сьогоднішній день був дуже важким, але все впоралися. У Керри ні як не виходила з голови та маленька дівчинка, і з цими думками вона заснула. Повернувшись додому, Гарі з усмішкою обійняв свого кота, нагодувавши того. Рідко коли він був такий щасливий. Провести цілий день разом із Керрою стояло багато. Після того як він поїдав те, що готував учора, Гарі присів на диван, разом з персіаном, увімкнув собі фільм. Але через втому теж швидко заснув. Софі, і Міа одночасно вечеряли вдома за величезним столом, розповідаючи своїм батькам про те, що трапилося з ними за весь день. Батько тільки посміхнувся.
-Так і треба цим хапугам – зі сміхом промовив він. Тим часом Іван уже доходив до старого кафе. Найбільше сьогодні важко було саме йому. Довга дорога дуже сильно вплинула на його ноги, від чого ті хворіли. Зайшовши в кафе, і привітавши старого, він сів біля барної стійки на своє місце, розповідаючи як провів сьогодні. Поговоривши з Арнольдом, раптом побачив нового знайомого. Той у свою чергу був дуже радий побачитися з Ванею. Обговоривши з ним про те, що сталося, і розповівши свої справи, новий знайомий у свою чергу розповів про те, як провів день, і те, що йому не терпиться познайомитися з колективом. Подібне Ваня був дуже радий чути. Посидівши ще трохи з Арнольдом і з новим колегою, він вирушив додому. Вдома на нього ніхто не чекав. Відчинивши двері, Ваня увійшов до будинку. Присівши на великий диван, він увімкнув телевізор, і почав міркувати про все. Згадуючи своє минуле і нинішнє життя. Вирішивши, він зателефонував своїм батькам. Між континентами була різниця в часі, тому в Україні було зараз приблизно дев’ять ранку. Переговоривши з ним і розповівши, що трапилося за день, розповівши про нового друга, він пішов спати. Прилігши на велике ліжко, Ваня обійняв свого плюшевого ведмедика, і незабаром заснув. Старенький плюшевий ведмедик часто рятував його від туги та самотності. Тож він для нього був теж як друг. Місто занурилося в сон. Хтось, після святкування доброго дня, і добре зробленої роботи, хтось після радісного дня з сім’єю, а хтось, після гарної прогулянки. Кожен новий день, маленька частинка історії, і хто знає, може завтрашній день змінить все на краще.

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь