Фанфіки українською мовою

    Автор – SenLinYu (https://senlinyu.tumblr.com/). Те що ви зараз бачите є перекладом. Оригінал знаходиться за посиланням – https://senlinyu.tumblr.com/post/617376107687297024/whatever-you-want-granger

    Драко відчув поганий холодок унизу живота.

    Герміона щось тихенько співала.

    Це завжди було поганим знаком.

    Будь-якій людині з боку це могло здатися проявом благодушного настрою, але для тих, хто близько знав Герміону Ґрейнджер, тихе муркотіння собі під ніс було подібне до тривожного попередження. Драко відразу ж присунувся ближче, як тільки вони підійшли до рогу вулиці, непомітно наклавши на її пальто заклинання, що слідкує, перш ніж взяти її за руку.

    Вона глянула на нього своїми темними сяючими очима.

    – Я збираюся піти з Міністерства.

    Драко пильно глянув на неї, вигнувши брову.

    – Серйозно?

    Вона кивнула й махнула рукою у бік обрію.

    – Так. Я вже давно про це роздумую. Час перестати думати і почати діяти. Я ніколи не досягну того, чого хочу, якщо так і залишуся сидіти на місці. А я хочу подорожувати і побачити світ на власні очі, а не тільки читати про нього.

    Драко міцно стиснув її долоню, накриваючи пальці своїми.

    — А я думав, ти любиш читати, — сухо озвався він.

    Вона розсміялася і закотила очі.

    — Люблю, але є речі, які не впізнаєш із книжок. У деяких випадках однієї теорії недостатньо, дещо потрібно випробувати на власному досвіді.

    — А, — стримано кивнув Драко, і голос його пролунав глухо.

    Герміона з серйозним виглядом кивнула сама собі, і її обличчя стало жорстким і рішучим.

    — Так я й зроблю. Я збираюся звільнитися. Для мене це дуже важливо. Я подорожуватиму, можливо, навіть кілька років.

    У Драко похололо все всередині.

    — Гаррі й Рон не можуть розраховувати на те, що я вічно буду поруч, щоб витягати їх із колотнечі. Думаю, настав час вирушити у вільне плавання.

    У грудях запульсувала щемливе почуття порожнечі, але Драко зміг видавити болісну усмішку:

    — Я певен, що ти будеш у захваті.

    Вона променисто посміхнулася і з ентузіазмом закивала.

    – Неодмінно.

    Вона знову почала наспівувати і апарувала без попередження.

    ***

    Коли Драко вперше переступив поріг будинку номер дванадцять на Площі Гріммо, Поттер поспішив відкликати його убік, поки Герміона поралася зі своїм пальто.

    Він приготувався вислухати погрози про страшну розправу, але Поттер просто сказав:

    – Тільки не дозволяй Герміоні напитися.

    Він вирішив, що Поттер діяв на попередження, підозрюючи, що Драко спробує скористатися дівчиною, коли та п’яне і буде вразлива.

    Драко не мав жодного бажання користуватися такими хитрощами. Тому він майже не звернув уваги на це застереження і, зрештою, зовсім забув про нього через кілька місяців. Поки якось у ресторані надмірно послужливий офіціант не почав безупинно підливати їм у келихи вино весь вечір безперервно. Коли Герміона голосно і уривчасто розреготалася у відповідь на якийсь невигадливий жарт, Драко спало на думку, що вона, можливо, трохи перебрала.

    Однак вона виглядала цілком нормально. Її мова була виразною, а погляд зосередженим, тільки очі блищали, можливо, яскравіше, ніж зазвичай. І нехай її жестикуляція стала активнішою, вона зовсім не здавалася п’яною.

    Доки вони не вийшли на вулицю.

    Вона почала досить наспівувати щось собі під ніс і апарувала без жодного попередження.

    Драко ледве встиг схопити її за рукав, і його мало не розщепило, коли вони опинилися посеред притулку для тварин. Він усе ще стояв у здивуванні, борючись із нудотою, коли Герміона кинулася до клітин і почала витягувати з них кішок, запихаючи тих собі під пальто.

    На той час, коли Драко вдалося вмовити її повернутися додому, вони обоє були подряпані і тримали в руках по оберемку кішок. Герміона плакала й цілувала кота, що чинив опір, не перестаючи зарахувати, що тваринам просто необхідно, щоб їх хтось любив.

    Поттер обдарував їх докірливим поглядом вкрай розчарованого батька, поки притримував двері відчиненими, щоб Драко зміг затягнути їх усередину.

    Коли Драко, нарешті, уклав Герміону в ліжко разом із її новими кішками, він спробував усе пояснити. Поттер лише пирхнув у відповідь і сказав:

    — Принаймні вона не втекла від тебе до Північної Ірландії. Рон одного разу втратив ліктя, ганяючись за нею.

    Поттер потягнув його на кухню, щоб допомогти залікувати найнеприємніші подряпини.

    — Напевно, мені слід згадати про це. Герміона не дуже контролює свої пориви, коли п’яна, – сказав Поттер, обробляючи надзвичайно пекучим антисептиком шию Драко.

    Драко блиснув очима, стиснувши зуби.

    — Про це було б дуже корисно згадати.

    Поттер посміхнувся і запечатав поріз заклинанням.

    — Якщо щиро, я не думав, що ви двоє протримаєтеся разом досить довго, щоб тобі це знадобилося.

    Драко відвів погляд.

    – Кішки це ще нісенітниця, так би мовити, – почав Поттер, наносячи пекучу рідину на тильний бік долоні Драко.

    — Якось вона зникла так надовго, що ми з Роном заявили про її зникнення. Макґонеґал виявила Герміону в Гоґвортсі, заставши її за спотвореною дискусією з будинковими ельфами. Іншим разом вона пограбувала лавку Горбіна та Беркеса, бо хотіла знати, як працює клятий амулет. А ще був… — він скривився, — випадок, коли вона аппарувала на Даунінг-стріт, щоб сварити прем’єр-міністра за політичну реформу, яка їй не сподобалася. Усе скінчилося повним хаосом. Найгірший день народження у моєму житті.

    — Ви з Візлі обидва просто неймовірні друзі, — сказав Драко, захитавши очі, і підвівся зі стільця.

    — Просто будь обережним. Коли вона починає наспівувати собі під ніс — це єдина ознака того, що вона збирається аппарувати.

    ***

    Вони опинилися у Кенсінгтонських садах. Драко все ще стискав долоню Герміони, поки намагався прийти до тями: у його животі протяжно нило, мабуть, від непередбачуваної апарації. Він виявив, що його кашеміровий шарф і три гудзики з сорочки зникли, не переживши стрибка.

    Тут був дощ. Вони стояли в темному порожньому парку, оповиті пеленою легкої смороски.

    Він все ще не відпускав руку Герміони, вивчаючи її обличчя у спробі зрозуміти, що ще вона могла викинути. Найкраще було б відібрати в неї паличку, але Поттер і Візлі вже розповіли йому кілька страшних історій про те, що буде з тим, хто зважиться на таку дурість. П’яна Герміона, мабуть, відрізнялася особливою рішучістю та непередбачуваністю при виборі заклинань, які використовувала обороняючись.

    Вона просто стояла, озираючись на всі боки.

    — Це одне з моїх улюблених місць, — нарешті сказала вона. — Ми з татом часто приходили сюди в неділю. Він, як ти знаєш, багато мандрував.

    Бійка цього не знав.

    Він знав лише те, що батьки були в Австралії, і, як він зрозумів, вона не любила про це поширюватися.

    — Мама завжди казала, що він не може довго сидіти на одному місці, — куточки її губ злегка зігнулися, складаючись у задумливу усмішку, а погляд кинувся в далечінь, ніби перед нею був не порожній парк, а щось недосяжне і загублене глибоко в минулому. . Герміона, що повисла в повітрі, зависла з дрібних крапель дощу, осідала на її волоссі і вії. Герміона виглядала майже неземною, такою непідробно прекрасною, що Драко не зміг би відвернутися, навіть якби захотів.

    — Коли ми приїжджали сюди, він завжди розповідав мені історії про свої подорожі, про всі місця, де побував. У нас вдома була навіть карта, на якій ми відзначали міста, які він відвідав. Я завжди думала, що вирушу подорожувати після школи. Навіть коли вступила до Гоґвортсу, я все ще планувала виділити цілий рік на подорожі, щоб подивитися світ, перш ніж влаштуюсь на роботу, але… — вона опустила погляд, — мені потрібен був додатковий рік, щоб закінчити школу, а на той час фінансове становище вже похитнулося…

    Вона замовкла.

    — Це мені не по кишені, — нарешті сказала вона.

    – Мені шкода.

    – Та не варто, – заперечила вона, але знову опустила очі, – тоді були справи важливіші.

    Вона розправила плечі і обдарувала його сліпучою усмішкою.

    — Але тепер я можу вирушити у подорож. Може, так навіть краще. Безперечно, адже я стала дорослішою.

    Вона схилила голову набік і трохи нахмурила брови.

    — Я ніколи нікому не розповідала, що хочу подорожувати. Гаррі й Рон слухали, коли я згадувала про це ще в школі. Я навіть не уявляю, що вони тепер подумають.

    Драко змусив себе посміхнутися.

    — Я певен, що вони тебе підтримають. Але навіть якщо ні, це не привід відмовляти собі.

    Але, сказавши це, він одвернувся. У грудях у нього щеміло, і водночас відчував неймовірну порожнечу. Він стиснув її долоню, яка все ще безтурботно лежала в його руці, і дуже повільно видихнув, намагаючись ігнорувати відчуття розпачу, що роз’їдає душу.

    Йому не варто було дивуватися. Йому справді не варто було дивуватися. Саме такою вона завжди була.

    Вона мала багато ідей і планів на майбутнє, і Драко ніколи не відчував, що для нього є місце хоч в одному з них.

    Вона зазвичай зважала на почуття Поттера і Візлі, брала до уваги, чи буде незадоволена Моллі Візлі, і оцінювала можливі ускладнення на роботі, коли будувала свої повітряні замки.

    Але Драко там ніколи не було.

    Які б неймовірні плани не захоплювали її уяву, Драко не знаходилося в них місця. Не після шести місяців, проведених разом. Ні за рік.

    Ані за два.

    У жодній із можливих картин свого майбутнього, про які вона йому розповідала, він не ставав хоч скількись значущою для неї одиницею.

    Поки він стояв, намагаючись прийняти це, її рука вислизнула з долоні. І, перш ніж він встиг знову торкнутися Герміони, вона зробила кілька кроків, віддаляючись стежкою парку. Одна.

    Він з тугою дивився їй услід. Безперервний дощ уже просочувався під одяг.

    – Коли? — нарешті зміг спитати він.

    Вона зупинилася і трохи помовчала, замислившись над його запитанням, а потім знову відвернулася, роздумуючи покусуючи губу.

    – Скоро. Я хочу поїхати якнайшвидше. Не хочу більше чекати. Інакше я тільки й буду, що знаходити причини, щоби весь час відкладати.

    Драко кивнув, питаючи, чи не сам він все зіпсував. Можливо, на якомусь етапі він, не помітивши, провалив негласний тест або не дотягнув до чергової планки.

    Якби він тільки зрозумів, у чому проблема, то, можливо, міг би все виправити. Якби він тільки знав, чого йому не вистачало.

    Можливо, вона могла б поїхати раніше, але залишалася через нього.

    Після дворічної затримки вона нарешті зробила свій вибір: світ був набагато цікавішим і цікавішим, ніж Драко Мелфой.

    З цим він навряд чи міг посперечатися.

    Її очі горіли мрією. Вона знову відвернулася. Дощ помітно посилився: тепер його можна було почути у тиші парку.

    – Що ж, – він змусив свій голос звучати невимушено, – гадаю, тоді я мушу тебе відпустити.

    Вона зупинилася, збившись з кроку, і різко повернулася, втупившись у нього. Її очі розширилися від подиву.

    Драко підняв брову.

    – Що?

    Вона мовчала.

    Довга миттю Герміона глибоко зітхнула, розглядаючи власні руки і, здавалося, не могла підібрати слова.

    – Ох. Це… просто… я думала… Я думала, що ти захочеш податися зі мною.

    Серце Драко завмерло на мить, а потім ще раз, поки він невідривно дивився на неї.

    – Я? – Все, що він нарешті зміг вимовити.

    Вона смикала ґудзики свого пальта.

    – Так.

    — Ти не… згадувала, що я там буду, — додав Драко.

    Герміона звела очі.

    — Я… я так просто подумала. Ти завжди поруч. Тобі завжди цікаво, що я роблю, тож я припустила… — вона знову опустила очі та видихнула. – Вибач. Звісно, ​​ти не захочеш. Це було б надто — взяти та поїхати. Я навіть не подумала про це. Це… – вона різко похитала головою і прикусила губу. – Вибач. Я все говорю про ці подорожі протягом багатьох років, а ти навіть… Пробач…

    Драко ступив уперед, скорочуючи відстань між ними. Він ковзнув рукою вгору до її шиї, під вологе волосся, зупиняючись у улоговині біля плеча. Він притягнув її ближче, продовжуючи дивитися на неї. Дрібні краплі застигли на її вії, блищачи, як розсипи зірок.

    — Звичайно, я вирушу з тобою, — швидко промовив він, намагаючись упоратися з тим, як шалено в грудях билося власне серце. — У будь-яку точку світу, якщо ти цього захочеш.

    – Ти впевнений? Ти не…

    – Куди завгодно. Все, що завгодно, – сказав він, міцніше притискаючи її до себе.

    Вони стояли так близько, що їхні обличчя майже стикалися. Його пальці стали повільно підніматися по її шиї, доки він не відчув гарячкового трепету її пульсу. Драко зазначив, що її серце билося так само швидко, як і його.

    Він ледве міг дихати, бо тонув у ній. Він трохи нахилився, і її губи притулилися до його губ. Вони були подібні до вогненної феєрії, що обпікали настільки, що могли пропалити йому душу.

    Він видихнув їй у рота і притягнув до себе, знову цілуючи.

    — Все, що ти захочеш, Ґрейнджер.

     

    0 Коментарів