Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

Вода та олія – 16 (Аркейн. Вай/Кейтлін)

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

– Ого, а ти, я бачу, добряче постарався, – присвиснула Вай, поглядаючи на новеньку гекстекову рушницю, яку Кейтлін тримала в руках, зацікавлено оглядаючи кожну її деталь.

– Саме так, – кивнув Джейс. – Я справді не хотів починати створювати зброю на основі технології «гекстек». Прагнув покращувати нею життя людей, а не забирати їх. Але наразі…

– Наразі моя сестра, заволодівши твоїми записами, почала робити це замість тебе зі свого боку, – пирхнула енфорсерка.

– І коли вже ми опинилися в цій ситуації… то стає очевидно: в нас немає вибору, окрім як вживати заходів задля власної оборони. Бо інакше ми не зможемо захистити людей, які на нас покладаються, – тяжко зітхнув винахідник. – Тому… я досі не планую створювати таку зброю масово. Лише для тих, кому справді довіряю, і в кому я впевнений. Кому можу довірити таку силу. Тому, Кейт, розробив цю рушницю саме для тебе. Бо не сумніваюсь в тобі та твоїх принципах.

– Дякую за довіру, Джейсе, – сказала шерифка Пілтовера.

– З цією рушницею ти зможеш стріляти так далеко, як не зміг би ніхто, – продовжував чоловік. – Коли тобі треба буде зробити такий постріл, натисни на ось цю маленьку кнопку ліворуч, і тоді наступна куля буде підсилена гекстек-кристалом, та летітиме на величезну відстань. Завдяки спеціально розробленим мною лінзам для прицілу ти матимеш змогу побачити свою ціль навіть на такій відстані, аби здійснити такий влучний постріл, на який здатна лише ти. Крім того, я обладнав твою рушницю ще деякими… додатковими функціями, – усміхнувся він. – Ця невеличка спускова кнопка праворуч: якщо її натиснути, з ось цього відсіку вилетить сітка, що блискавично долетить до твоєї цілі, яку тобі потрібно зупинити, взявши живою.

– Опаньки, дуже корисна штука, – присвиснула Вай.

– Також я додав ще одну, поряд з нею, – продовжував винахідник. – Якщо натиснути її, спід дула вилетить та розгорнеться спеціальний снаряд з гострими лезами, які розкриються та виконуватимуть функції крил. Він летітиме на великі відстані з величезною швидкістю, завдаючи пошкодження всьому, що стане на його шляху, і не зупинятиметься, навіть пройшовши крізь декілька цілей. Назвав цю функцію «Пілтоверський миротворець».

– Бачу, що-що, а в самоіронію ти можеш, – реготнула енфорсерка, в той час як Кейтлін продовжувала оглядати кожен сантиметр своєї нової зброї.

– Є таке, – зітхнув Джейс. – Тож Кейт, сподіваюсь, ця рушниця допоможе тобі захистити громадян Пілтовера від загрози, з якою ми тепер зіткнулися.

– Робитиму заради цього все, що в моїх силах, – кивнула шерифка. – І обіцяю не зрадити твоєї довіри.

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь