Щоденники війни 🇺🇦 Статті 🇺🇦 ВІРШІ

вечір невдах

FavoriteLoadingДодати до улюблених

Loading

написано на Осінній Фікрайтерський З’їзд 2021

ключ: какао і шкарпетки

au: невдахи збираються одним вечором подивитися фільми разом

 


 

– Річ! Ти не можеш просто скинути все на мене! — Стен кричить з кухні та кидає ложку в друга.

– Я вже скинув, Стен-Супермен.

Тозіер зі сміхом відбивається від друга і падає на диван до інших. Поки Майк із Стенлі пораються за приготуванням какао, Едді починає сперечатися з Річі щодо фільму на вечір, поки Білл ліниво лежить в кріслі і споглядає драму інтересів.

– А мені подобається ідея Річа, — влізає в розмову Беверлі, від чого навіть Бен шоковано дивиться на неї, — що? «Після» настільки відбірне лайно, що воно варте того.

– Блять, Річі покусав Бев, — тихо видихає Денбро і підкочує очі. Втім, суперечка затихає на мить, поки Марш шукає фільм.

Білл в цей час розповідає Едді про сварку на іспанській, від чого той сміється. Тозіер намагається підлізти до Каспбрака, але той лиш б’є того в плече, від чого він засмучено йде на кухню.

Зараз вже листопад, а отже, вітер стає все холоднішим і холоднішим з кожним днем, від чого Невдахам довелося діставати теплі куртки і шапки. В хаті Білла зараз тепло, навіть підлога трохи підігрівається, так що підлітки можуть залишитися в самих футболках.

Бев вже ввімкнула фільм, коли Майк зі Стеном виносять по дві чашки какао і ставлять на стіл. І тільки Ханлон повертається за іншими, як з кухні виходить Річі з трьома порціями. І одна з чашок сповзає з пальця і розливається на підлогу якраз в той момент, коли Едді протягує руку до неї.

– Йоб твою мати, Річ, це ж мамин килим! — лається Денбро, поки дівчина починає голосно сміятися, — це була твоя чашка.

– Це нечесно!

– Давай-давай, йди замочуй, — підштовхує його Каспбрак і посилає повітряний поцілунок, який Тозіер ловить і кладе до кишені. Стер робить вигляд, ніби його нудить.

І поки хлопець піднімається з килимом до ванної, всі інші вмикають фільм та падають хто куди. Бев з Беном залишаються на дивані із Стеном, поки Майк влаштовується на килимі, Білл і Едді сідають в крісла по боках.

– Гей! — через десять хвилин нагадує про себе Тозіер, падаючи з пакунком в крісло до Едді, — давай, сунься, Едс.

– Ти можеш тихіше? — Каспбрак тикає того в ребра і робить ковток какао.

– Хвилиночку вашої уваги, Невдахи! — голосно кричить Тозіер, змушуючи Бев поставати фільм на павзу, — оскільки я не вмію тримати себе в руках, я вирішив зробити вам сюрприз.

І через секунду хлопець дістає із сумки сім пар шкарпеток і роздає кожному з друзів. Бен з Майком з посмішками натягують їх на ноги, поки Стен знову підкочує очі.

– Коли ти навчишся контролювати себе?

– Це риторичне питання, — сміється Бев і передає пару Біллу.

Хлопець вмикає далі фільм і падає назад в крісло до Едса, який скептично дивиться на нього. Спочатку він мовчить і надягає шкарпетки з різнокольоровими пігулками, а потім обережно нахиляється до вуха другого:

– Ти придурок, ти ж знаєш?

– Але ж твій придурок, — Тозіер грає бровами і цьомкає хлопця, повертаючись до фільму знов. Шатен втомлено хитає головою, але трохи притуляється до теплого боку.

Час від часу всі голосно сміються на особливо тупих моментах, Бев коментує все, поки Річ нахабно п’є какао з чашки Едді.

Осінній вітер так і свище за вікном.

 

 
FavoriteLoadingДодати до улюблених

Залишити відповідь

3 Коментарі на “вечір невдах



  1. Дуже атмосферний фік. Я не сильно знайома з “Воно”, але пишите Ви чудово і мені подобається якими постають ці персонажі у вашій роботі

     
  2. Посилання з тексту було видалено згідно Правил сайту. Будь ласка, надалі розміщуйте посилання на форумі, в підписі до профілю, але не в тексті роботи.