Понеділок, 11 вересня 20ХХ року

~ [12:20 PM – 01:30 PM] ~ обідня перерва

 

То був звичайний понеділок.

Чонгук займався своїми звичайними справами, навчався під час їжі, хоча для навчання не було жодних причин. Жодних тестів, жодних завдань. Відсутність роботи пояснювалася майбутньою поїздкою на природу, але навіть попри це Чон завжди відчував бажання переглянути щось, щоб переконатися, що він нічого не забув. Для нього відсутність роботи була просто незручністю. Чонгук гриз кінчик гумки олівця, читаючи і перегортаючи сторінку за сторінкою, занурившись у роздуми.

Хлоп!

– Чонгук, ти великий ботанік! Перестань читати і поїси, зараз час обіду, а не занять

Йому не треба було підіймати голову, щоби зрозуміти, хто це.

– Не турбуй його, Те, це нормально, якщо він хоче робити свою роботу під час обіду. Я теж іноді так роблю, – вилаявся Чімін.

Але навіть після зауваження Чіміна Техьон сів перед столом Чонгука, перевернувши стілець так, щоб опинитися до нього обличчям. Чонгук продовжував ігнорувати старшого, мовчки читаючи у голові, щоб відгородитися від спроб Техьона зав’язати розмову.

– Як твій день? У мене поки що все добре, але я не встигаю з математики, це відстій. Серйозно, як я можу знати всі ці терміни? Я навіть не знаю, що означає половина команд на калькуляторі! – Говорив він. Чонгук ні на мить не відволікався, щоб послухати його безладні розмови. Бачачи це, Техьон надувся та обернувся, щоб дістати щось зі свого рюкзака.

Старший поклав картонну коробку поверх сторінки Чонгука, заважаючи йому читати. Чонгук уже збирався роздратовано відкинути предмет, але зупинився, прочитавши етикетку на коробці. Бананове молоко. Якщо від чого він і не міг відмовитись, то це від свого улюбленого напою. Чонгук нерішуче зупинився і глянув на Техьона, який широко посміхався. Звідки він узагалі знає, який у нього улюблений напій? Якби це був будь-який інший напій…

Трохи подумавши над вибором, Чонгук узяв бананове молоко і переможно розгорнув соломинку. Якщо вже безкоштовно, то можна і випити. Що ще гірше, на обличчі Техьона з’явився самовдоволений вираз.

– Я знав, що тобі подобається бананове молоко, я бачив, як ти пив його минулого тижня, – гордо заявив він, неусвідомлено зображаючи сталкера. Техеьо відчував себе дуже задоволеним тим, що змусив Чонгука кинути навчання, що, до речі, було важко зробити. – Я віддаю перевагу полуничному, але я не засуджую тебе і твій вибір смаку. Пий багато молока і, можливо, колись ти станеш таким самим високим, як я, – піддражнив він. Чонгук закотив очі. Вони були одного зросту.

Може, Чонгук був нижчий на два сантиметри. Точніше, на 1,74 сантиметри – не те щоб це мало значення, він не стежив за цим, але знав лише тому, що одного разу на уроці фізкультури побачив статистику з фітнесу Техьона.

У будь-якому разі Чонгук був вдячний за невеликий перекус.

– Спасибі, – промимрив він між ковтками, від чого брови Техьона трохи піднялися. Він не очікував отримати подяку від такої людини, як Чонгук.

– Нема за що, – Техьон усміхнувся, простягаючи руку і ласкаво погладжуючи підборіддя Чонгука. Молодший мало не розсміявся, але не став цього робити. Незважаючи на те, що він ненавидів фізичний контакт, сьогодні він мав намір потерпіти. Ось що можна отримати від Чон Чогука, витративши ₩1,100.

 

***

Після школи

Навчальний день скінчився, але не для Чон Чонгука. Сьогодні проходило змагання з легкої атлетики, і Чон мав брати участь у командній естафеті. То був його перший день у команді, а його вже підштовхували до змагань. Після інциденту, що стався у п’ятницю на уроці фізкультури, тренер насильно переконав його приєднатися до команди. Він був новим членом, але якимось чином йому вдалося обійняти найважливішу посаду. Якір.

Позиція якоря завжди призначалася для старших хлопців, старшокласників, які мали більше досвіду, але, за словами тренера, Чонгук був особливим.

Чон прийшов у роздягальню із запізненням на кілька хвилин і трохи розгубився, бо не знав, яка роздягальня належить до якого виду спорту. Поки він діставався, то випадково зайшов у роздягальні баскетбольної та бейсбольної команд. Коли він нарешті увійшов до кімнати, всі завмерли при звуку дверей. Всі повернули голови в його бік і дивилися на нього.

– Здрастуйте, я Чон Чонгук, – він чемно представився, схиливши голову у бік другого та третього курсів. Чемність завжди була хорошим способом привернути до себе людей. Один зі старших хлопців закінчив одягати сорочку і підійшов до нього, його яскрава усмішка сяяла, випромінюючи дружню ауру. У хлопчика було яскраво-оранжеве волосся, яке, як не дивно, йому дуже йшло.

– Ти, мабуть, той найшвидший першокурсник, про якого говорив тренер. Я Чон Хосок, приємно познайомитися, – другий курс погладив його по голові, злегка скуйовдивши волосся. – Мені не терпиться побачити, як ти бігаєш, якір.

– Дякую, – Чонгук виринув з-під нього і квапливо пішов переодягатися. Він дійшов до кута і переодягся зі шкільної форми у форму команди з легкої атлетики. Одягнувши спортивний костюм, він вийшов надвір і приєднався до інших, які вже робили розминку. Вони розбилися на пари, щоб допомагати один одному розминатися.

– Чонгук, я покажу тобі нашу розминку, – запропонував милий другорічка, допомагаючи йому освоїтися з їхньою програмою. – Сідай сюди, – наказав він. Двоє сіли віч-на-віч на траву. – Це може бути боляче, але це добре для розслаблення напружених м’язів, – старший сів навпроти Чонгука і поставив їхні ноги разом, а потім узяв молодшого за руки. Хосок почав тягнути, змушуючи Чонгука нахилятись уперед. Молодший видав невеликий стогін, відчувши, як напружилися його м’язи.

– Занадто… – Скиглив він. Другий курс відпустив його та дав йому відпочити секунду.

– Твоя черга, тягни, – сказав він. Чонгук, скориставшись своїм шансом, потяг у свій бік. Використовуючи чимало сили.

– Ого! – Вигукнув старшокурсник. Потім він видав невеликий смішок і посміхнувся до хлопця. – Це, мабуть помста? – Спитав він.

Потім вони почали тягнути один одного за кінці, намагаючись пересилити одне одного. Сила Чонгука була непоганою, враховуючи, що він був лише на першому курсі, але, звичайно, Хосок був добре складний, тому що був у команді з легкої атлетики, тому це був важкий матч.

– Ти в хорошій формі, перший курс, – прокоментував другий курс, нарешті відпустивши руки Чона. Молодший полегшено зітхнув, коли вони закінчили цю вправу, тиск на ноги зник. Хосок встав і підійшов до Чонгука, який усе ще сидів. Він поставив коліно на спину молодшого і поклав йому руки на обидва плечі, а потім натиснув на нього, змусивши хлопця перевернутись.

Чонгук був атлетичний, так, але не гнучким. Щонайменше, його гнучкість була еквівалентна гнучкості дерев’яної дошки, тому було страшенно боляче, коли Хосок натиснув на нього всією вагою свого тіла. Чон стримав приглушений зойк, коли другокурсник продовжив тиснути. Йому здавалося, що він зірветься будь-якої миті, але заради своєї гідності він не просив його зупинитися. Чонгук дуже пишався собою, щоб здатися.

– Хосок, що ти намагаєшся зробити? Зламати його? – Пролунав новий голос ззаду, але Чонгук не міг розгледіти, хто це був, бо його практично притиснули до землі. Хосок нарешті відсторонився і дозволив йому сісти. Чон потирав спину, яка тепер боліла. Мені доведеться робити ці розтяжки до кінця сезону?

– Вибач, Чонгук, все гаразд? – Спитав він. Чон кивнув, перш ніж помітив людину, яка перервала їхню розминку. Це був хлопець, який виглядав старшим за нього (хоча, технічно, всі у цій школі були старші за нього). – Що трапилося, Юнгі? Я думав, ти на баскетбольному тренуванні, – сказав Хосок. Третій курс знизав плечима у відповідь.

– Пропустив. Я хотів подивитись на твої сьогоднішні змагання з легкої атлетики, – відповів він. Рудий хлопець зітхнув через безтурботність свого друга, але відмахнувся від нього, ніби таке вже траплялося.

– О, Чон Чонгук, він наш новий член. Чон Чонгук, познайомся з моїм другом Мін Юнгі, він навчається на третьому курсі, – Хосок представив їх один одному. Юнгі оглянув молодшого з ніг до голови, через що той відчув себе трохи ніяково. У нього справді був авторитет старшокласника.

– Я вже чув твоє ім’я. Ти досить популярний хлопець, чи не так? – Спитав він майже запитливо. Чонгук моргнув, трохи здивований тим, що його ім’я почув старшокурсник. Але ще більше здивування викликало те, що його назвали популярним?

– Я не популярний. Я майже нікого не знаю, – промимрив він.

– Ааа, не хвилюйся, Чонгук, я буду твоїм другом, – Хосок легенько вщипнув його за щоку через, що Чон смикнувся від легкого роздратування.

Вираз обличчя Юнгі трохи змінився, і він зробив паузу, перш ніж поплескати його по спині.

– Ну що ж, самотній хлопче, щасти тобі сьогодні. Я спостерігатиму, – сказав він і попрямував до трибун. Чогук дивився вслід загадковому третьокурснику, а потім встав і почистив штани. У нього залишалося ще трохи часу до початку змагань, тому він вирішив, що краще треба підготуватися.

 

***

 

Після кількох кіл по траві та ще кількох болісних розтяжок з Хосоком, нарешті, розпочалися змагання з бігу. Першим був спринт на 100 м. Інші школи, що зібралися тут, були досить хороші, кожен перегонник йшов нога в ногу одна з одною. Зрештою школа суперників обійшла їх менше ніж на секунду. Друге місце було не так погано, але всі могли розуміти, що тренер не в дусі. Чонгук не міг з цим погодитись, але він знав, що бути на другому місці – це відстій, адже лише одна позиція відокремлює його від звання найкращого.

Те саме сталося і в забігу на 200 метрів. Після цього забігу тренер практично кипів на складному стільці. Він був готовий ось-ось вибухнути, що робило наступний забіг ще більш нервовим. Це був забіг на 400 метрів, вона ж естафета.

Побудова була відповідною. Першим біг Хосок, як другий за швидкістю, потім 3-й за швидкістю, 4-й і, нарешті, Чонгук, як золотий гравець команди. Бути Якорем – це велике навантаження на його плечі. Це означало, що він повинен надолужити втрачене або зберегти своє місце, якщо команда була першою. Якщо він зазнає невдачі, то все буде на його совісті.

Чонгук зайняв свою позицію на позначці 300 метрів. Все, що йому потрібно було зробити, це пробігти 100 метрів, – сказав він собі. Нарешті пролунав свисток, і забіг почався.

Його очі були спрямовані на помаранчевий спалах на біговому полі. Хосок уже вирвався вперед, давши потужний старт. Натовп скандував його ім’я.

Досягши кінцевої точки, він передав естафету наступному бігунові, і той рвонув уперед. Вони, як і раніше, лідирували, але Чонгук помітив, що решта суперників їх наздоганяє.

Минуло кілька секунд, а наступний бігун вже біг. Чон не відводив очей і уважно стежив за тим, як третій бігун наближається до нього здалеку. Він нервував, але він відчував, як адреналін пульсує у його венах. Інші бігуни вже передали свої жезли якорям, але Чонгук ще не отримав свого.

10 метрів. 5 метрів. Потім він відчув, як його рука схопила гладку палицю, повернувся і побіг. Він опинився позаду двох інших бігунів, які бігли першою і середньою доріжкою. Раптом набравши швидкість, Чонгук вирвався на праву смугу і помчав уперед, набираючи темпу. Його енергію підживлював лише нав’язливий образ люті тренера та наслідків, з якими він може зіткнутися за поразку. Але, на щастя, за кілька секунд Чон зміг обігнати другого учасника, а потім першого. Тепер він лідирував.

Без зайвих думок він попрямував до фінішу, не озираючись ні на мить. У натовпі лунали крики, але він нічого не чув, бо біг уперед. Потім він подолав 400-метрову позначку, перервавши білий серпантин на фініші.

Я зробив це.

Чонгук захекався, але відчув полегшення.

Він зупинився, поклавши руки на коліна, щоб розслабитись, але це тривало недовго, перш ніж він відчув, як ззаду його сильно вдарили. Він впав на землю, вдарившись боком об тверду поверхню. Оплески перейшли на зітхання, коли Чонгук розтягнувся на доріжці.

Чонгук не встиг навіть усвідомити, що сталося, як його оточили люди.

– Чонгук! Ти в порядку? – Почув він голос Хосока. Спочатку він не зрозумів, чому його питають про це, але коли підняв голову, відчув запаморочення. Його голова розколювалася, і він відчув різкий біль у стегні, коли перекинувся.

Що трапилося?

 

Коментарі

Поки що немає коментарів. Чому б вам не розпочати обговорення?

Залишити відповідь